Gitmek bilmeyen misafir

rabbim şifa versin, siz çok güçlü bir annesiniz maşallah

ben olsam bastan kabul etmem aile duzenimi rahatimi bozamam sonucta es butun gun evde bile degil siz muhattap oluyorsunuz. Bakmissa bakmis zamaninda banane o kadar cocugu varmis size mi kalmis butun kis bakmak ayip yani. Esinize soyleyin cok bunaldim artik yalniz kalmaya ihtiyacim var diye kabul etmezse tartisma cikarsa da ciksin yani. Soyle dusunurum; ben uzulecegime baskasi uzulsun

Kendimi düşündüm de evli değilim ama eşimle yalnız kalmayı isterdim. İki yaşlı insan evde, sevişirken aman ses gitmesin diye kasılmıyor musunuz? İnsan evde rahat edemeyecekse nerde edecek allasen?

Vallahi bende istemem ama uygun bir yer bulmaya cabalardim.İnsan yükü ağır sorumluluk bir kişiye birakilmamali

Elbette yaşlanınca ne olacağımızı düşünmeliyiz. Yahu düşünmeyen insan olması bile bana çok acayip geliyor. Şimdiki gençler de öyle. Bas bas paraları leylaya modunda nelerine güveniyorlar hiç anlamıyorum. Ev alınacak “yok yaaav 10 yılımı mı ipotek edeyim” eee yaşlanınca nasıl ödeyeceksin kirayı?

Çocuk yapıyorsak bakmak zorundayız. Ama çocuklarımız bize bakmak zorunda falan değil. Annem, anmeannem felç olunca baktı yıllarca teyzelerimle. Babam, babaanneme bakıyor şu anda. Ama kendi istekleriyle. Ve dedikleri şu: asla size baktırmam kendimi. Evleri var. Bağışlayınca tüm özel yaşlıevleri seve seve bakıyorlar. Hem arkadaşları da oluyor. Ben gittim orada kısa süre çalıştım be çok iyi biliyorum. Bol orman içinde aktiviteli, güzel yemekli, tek odalı daireleri olan otel gibi yerler. Oralarda kalmak isterlermiş zaten evde dur dur sıkılırlarmış haklı olarak. Türkiyede niyeyse bu yaşlı evleri çok kötüleniyor. Eskiden kreşler öyleydi vay bir anne evladına bakamıyor mu da kreşe veriyor deniliyordu şimdi normalleşti. Bu da normalleşecek.

Konu sahibi kesinlikle haklısın. Eşinin vefa borcuysa eşin yemeklerini yapacak, temizliklerini yapacak. Senlik bir durum yok. Ben olsam bebeği alır bir yerde kalmaya giderdim. Yaşayamam 3 günden fazla misafirle ister genç olsun ister yaşlı olsun fark etmez. Ev mahrem alanıdır. En fazla 3 gün valla.

Ay tez zamanda normalleşsin lütfen vallahi hiç yaşlı birine bakacak türde bir insan değilim. Nolur nolur.

ama benim anne babam çok genç onlar kimseye yük olmazlar
Şu söz ne kadar büyük konuşulmuş bir söz. Anne babanız da yaşlanacak, siz de yani herkes bir gün yaşlanacak ömür yeterse. Belki muhtaç olacak büyük konuşmayın hiçbir zaman.
Eşiniz bakıcı tutsun bari bu insanlara, vefa borcu var adamın. Zorla bakacak haliniz yok ne diyeyim.

Eşinizin vefa borcu varsa esiniz baksin. Ben de tüm yükün kadında olmasına ayar oluyorum. Evde her işi karim görüyorsa ben de kafama göre kimseye danışmadan vicdan rahatlatacagim diye yaşlı insanları aylarca kalmaya evime cagiramam. Cagirdiysam da ya esimin yükünü hafiflermeye çalışırım bir şekilde ya da usulunce insanları gonderirim. Artık kaldıkları yerde onları rahat ettirmeye çalışırım kendi evlerinde maddi yardımda bulunurum vs vs.

Bu sadece müsluman ulkelerinde var sanki.

Burda hayatda yapmaz buranin yaslilari.

Kendine baktiranlar, göcebe gibi baskalarinin evlerine ( eli ayagi tuttugu halde cocuklarinin evine yerlesenler) ,kendisine saygisi olmadigindan hep.

Aklıma anneannemin teyzesi geldi
Çok ilginç bir kadındı görsen çok yumuşak yüzlü aşırı tatlı dilli.
Hep ağladı gençken de öyleymiş yaşlanınca daha beter olmus hep ağlardı gelinde oğlundan. Çok yasadi rahmetli, 95 üzeri yaşındaydı. Hep aynı gelini ile yaşamış. Gelin diyoruz ama gelinde 60larina gelmiş. Düşünsenize ne kdr zor bir durum. Son zamanlarında ikiside birbirine çok eziyet oldu sonra vefat etti neler olduğunu yazmayayım bazen hayat çok zor

kalsınlar işte ne güzel.evleri sobalıdır sanırım.onlar eşinize bakarken iyiydi de yaşlanınca mı yük oldular?siz ne hale düşeceksiniz kimbilir yaşlanınca
İroni yaptıgını düsünüyorum ceycey
3 ay yaslı bakabilir misin?Ben bakamam sanırım.O sorumlulugu alamam.
Yardımcı vs tutalım derim en azından.
Bide herseye karıscak ay delirririm:)

evet aynen öyle çok haklısın isteyen bakmalı bu dayatma olmamalı kimseye.bu yorumununa da beğenmedim almışsın şaştım.farklı fikirlere gene tahammül yok her zemanki gibi.konu sahibi misafirlerini kırmadan uğurlayacak dualarını alacak bir daha da gelmemelerini sağlayacak eşiyle konuşarak.tavrını evde koyacak hem ağırla hem de memnun olmazsa gelecek yılda bu olmaz.maaşları azsa evlatları torunları mecburlar kusura bakmasınlar 300 er yüz bari vermeye bakımları yapılsın evleri temizlensin diye.kedi yavrusuna bile mama alıyoruz yer sağlıyoruz.evlerinde bakımlarını sağlasınlar hep birlikte.böylece kimseye yük olmazlar

Diğer evlatların işine geliyor tabii ki. Bu yüzden kimse de arayıp "anne- baba biraz da gelin bizde kalın" demiyor. Madem diğer evlatlar duruma bu kadar bencilce yaklaşıyor, ben de canımın kıymetini düşünürdüm.
Kayınvalide kişisini arayıp " artık yeter, anne-babanızı gelip alın" derdim.Ağlamayana meme yok ne yazık ki!

Bizim evimizde durup hala oğullarına bilezik yapmayı dusunuyorlar evimizi yenileyip oturalim demiyorlar, biz yenileyelim diyorum kimsey yaklaşmiyor. Benim anne babam başlarını sokacak bı ev aldı yaşlanınca evimizde bakar bakmk isteyen diye. Ama bunlar hala yedirme derdinde. Üç aydır ben koltuklardan bok tanesi topluyorum da sesim çıkmıyor, bunlar hala elaleme para yedirme derdinde evlerini yaptırsınlar paralari varsa

Derdiniz para mı sizin? Bileziği size yapsalar kalabilirler yani. Bakmayın hanımefendi, bunu çözecek olan kişi eşiniz. Burda saydırarak çözüm bulamazsınız. Eşiniz çözmüyorsa açık açık siz söyleyeceksiniz yüzlerine.

Misafirlik en fazla 15 gundur.Ayrica o kadar cocugu varken sizde aylarca kalmayi dusunmeleri onlarinda cocuklarininda ayibi.Esinize baktiysa bakti sizemi bakti.Isi yapan siz temizligi yapan siz bir ay kalmislar iste.Elleri ayaklari tutuyorsa evlerine gidip kalsinlar.Ben yaslansamda kimseye yuk olmak istemem.Birine yuk olacagima gider darulacizeye yerlesirim.

Bir gün anne babanıza bakmanız gerekirse onların evladı olduğunuz için siz bakacaksınız eşiniz değil.
Eşiniz aynen şimdi ki gibi işine gidip gelmeye, normalini yaşamaya devam edecek.
Tamam ahde vefa diye bir şeyde var ama kendi çocukları dururken torunlarının eşine, kendi deyimleriyle el kızına bu kadar yük olmaları normal değil.

konu sahibi nerede ben bilezik istiyorum yazmış?demek istediği paraları var ama başkalarına harcıyorlar sonra da bize yük oluyorlar.yaşlılar da kendilerini düşünecekler öncelikle kimse kusura bakmasın.annem benle yaşıyor yıllardır tek kendine bakamaz huzurevinde de kalamaz alzaymır da olduğu için.ama malı mülkü evi herşeyi duruyor satmadım tek çocuk olduğum halde.parası da vardır birikir maaşından.yatalak olursa yarım gün olsun bakıcı tutacağım mesela.bileziği oğlu kendi alsın karısına ya da kızı kendi alsın.3 kuruş maaşları vardır zaten bunların

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…