rabbim şifa versin, siz çok güçlü bir annesiniz maşallahKimse kimseye bakmıyor bakmak istemiyor insan yükü ağır çünkü. Kanser hastasıyım en ağır ameliyatları geçirdim ufak çocuğumda var ameliyathane kapısında bekledi yavrum. Hastaneye bir kan vermeye beraber gidip geliyoruz.cocuguma kimse bakmıyor babannesi dahil. Çünkü o benden hasta! o benden yaşlı.Ben o kadarda kötü bir insan değilim bunları hakkketimi düşünmüyoum akşam işten gelsede babası baksın diye bekliyorum. Kimseden fayda yok tırnağın varsa başını kaşi demişler konuyla alakasız oldu biraz ama içim dolmuş
bu konu ibretlik aslında.yaşlanmadan geleceğimizi düşünmeliyiz maddi manevi.herşeyi çocuklarımıza torunlarımıza vermemeliyiz.düğünlerine tonla para harcamamalıyız.tek görevimiz büyütmek ve okutmak olmalı zengin değilsek.evimizi sağlık giderlerimizi bakıcı paramıza kadar hesaplamalıyız az çok.sonra işte böyle çanta gibi kapı kapı gezmek zorunda kalırız.
Ay tez zamanda normalleşsin lütfen vallahi hiç yaşlı birine bakacak türde bir insan değilim. Nolur nolur.Elbette yaşlanınca ne olacağımızı düşünmeliyiz. Yahu düşünmeyen insan olması bile bana çok acayip geliyor. Şimdiki gençler de öyle. Bas bas paraları leylaya modundanelerine güveniyorlar hiç anlamıyorum. Ev alınacak “yok yaaav 10 yılımı mı ipotek edeyim” eee yaşlanınca nasıl ödeyeceksin kirayı?
Çocuk yapıyorsak bakmak zorundayız. Ama çocuklarımız bize bakmak zorunda falan değil. Annem, anmeannem felç olunca baktı yıllarca teyzelerimle. Babam, babaanneme bakıyor şu anda. Ama kendi istekleriyle. Ve dedikleri şu: asla size baktırmam kendimi. Evleri var. Bağışlayınca tüm özel yaşlıevleri seve seve bakıyorlar. Hem arkadaşları da oluyor. Ben gittim orada kısa süre çalıştım be çok iyi biliyorum. Bol orman içinde aktiviteli, güzel yemekli, tek odalı daireleri olan otel gibi yerler. Oralarda kalmak isterlermiş zaten evde dur dur sıkılırlarmış haklı olarak. Türkiyede niyeyse bu yaşlı evleri çok kötüleniyor. Eskiden kreşler öyleydivay bir anne evladına bakamıyor mu da kreşe veriyor deniliyordu şimdi normalleşti. Bu da normalleşecek.
Konu sahibi kesinlikle haklısın. Eşinin vefa borcuysa eşin yemeklerini yapacak, temizliklerini yapacak. Senlik bir durum yok. Ben olsam bebeği alır bir yerde kalmaya giderdim. Yaşayamam 3 günden fazla misafirle ister genç olsun ister yaşlı olsun fark etmez. Ev mahrem alanıdır. En fazla 3 gün valla.
Şu söz ne kadar büyük konuşulmuş bir söz. Anne babanız da yaşlanacak, siz de yani herkes bir gün yaşlanacak ömür yeterse. Belki muhtaç olacak büyük konuşmayın hiçbir zaman.ama benim anne babam çok genç onlar kimseye yük olmazlar
Bu sadece müsluman ulkelerinde var sanki.Yaşlandığında kendini baktıranları da anlamıyorum ben, gayet de bencil ve tiksindirici buluyorum bu tarz emrivakileri. Gidip de torunumun evladımın evinde 6-7 ay, 1 sene postu serip kalamam ya. Elden ayaktan düşene kadar otururum kendi evimde. Gelsinler kendi evimde ziyaretime. Nasıl -çocukların da düzenlerini bozar mıyım ki- diye zerre çekinmeden sıça döke yerleşiyorlarsa, şaka gibi.
İroni yaptıgını düsünüyorum ceyceykalsınlar işte ne güzel.evleri sobalıdır sanırım.onlar eşinize bakarken iyiydi de yaşlanınca mı yük oldular?siz ne hale düşeceksiniz kimbilir yaşlanınca
evet aynen öyle çok haklısın isteyen bakmalı bu dayatma olmamalı kimseye.bu yorumununa da beğenmedim almışsın şaştım.farklı fikirlere gene tahammül yok her zemanki gibi.konu sahibi misafirlerini kırmadan uğurlayacak dualarını alacak bir daha da gelmemelerini sağlayacak eşiyle konuşarak.tavrını evde koyacak hem ağırla hem de memnun olmazsa gelecek yılda bu olmaz.maaşları azsa evlatları torunları mecburlar kusura bakmasınlar 300 er yüz bari vermeye bakımları yapılsın evleri temizlensin diye.kedi yavrusuna bile mama alıyoruz yer sağlıyoruz.evlerinde bakımlarını sağlasınlar hep birlikte.böylece kimseye yük olmazlarElbette yaşlanınca ne olacağımızı düşünmeliyiz. Yahu düşünmeyen insan olması bile bana çok acayip geliyor. Şimdiki gençler de öyle. Bas bas paraları leylaya modundanelerine güveniyorlar hiç anlamıyorum. Ev alınacak “yok yaaav 10 yılımı mı ipotek edeyim” eee yaşlanınca nasıl ödeyeceksin kirayı?
Çocuk yapıyorsak bakmak zorundayız. Ama çocuklarımız bize bakmak zorunda falan değil. Annem, anmeannem felç olunca baktı yıllarca teyzelerimle. Babam, babaanneme bakıyor şu anda. Ama kendi istekleriyle. Ve dedikleri şu: asla size baktırmam kendimi. Evleri var. Bağışlayınca tüm özel yaşlıevleri seve seve bakıyorlar. Hem arkadaşları da oluyor. Ben gittim orada kısa süre çalıştım be çok iyi biliyorum. Bol orman içinde aktiviteli, güzel yemekli, tek odalı daireleri olan otel gibi yerler. Oralarda kalmak isterlermiş zaten evde dur dur sıkılırlarmış haklı olarak. Türkiyede niyeyse bu yaşlı evleri çok kötüleniyor. Eskiden kreşler öyleydivay bir anne evladına bakamıyor mu da kreşe veriyor deniliyordu şimdi normalleşti. Bu da normalleşecek.
Konu sahibi kesinlikle haklısın. Eşinin vefa borcuysa eşin yemeklerini yapacak, temizliklerini yapacak. Senlik bir durum yok. Ben olsam bebeği alır bir yerde kalmaya giderdim. Yaşayamam 3 günden fazla misafirle ister genç olsun ister yaşlı olsun fark etmez. Ev mahrem alanıdır. En fazla 3 gün valla.
Bizim evimizde durup hala oğullarına bilezik yapmayı dusunuyorlar evimizi yenileyip oturalim demiyorlar, biz yenileyelim diyorum kimsey yaklaşmiyor. Benim anne babam başlarını sokacak bı ev aldı yaşlanınca evimizde bakar bakmk isteyen diye. Ama bunlar hala yedirme derdinde. Üç aydır ben koltuklardan bok tanesi topluyorum da sesim çıkmıyor, bunlar hala elaleme para yedirme derdinde evlerini yaptırsınlar paralari varsaŞu söz ne kadar büyük konuşulmuş bir söz. Anne babanız da yaşlanacak, siz de yani herkes bir gün yaşlanacak ömür yeterse. Belki muhtaç olacak büyük konuşmayın hiçbir zaman.
Eşiniz bakıcı tutsun bari bu insanlara, vefa borcu var adamın. Zorla bakacak haliniz yok ne diyeyim.
Derdiniz para mı sizin? Bileziği size yapsalar kalabilirler yani. Bakmayın hanımefendi, bunu çözecek olan kişi eşiniz. Burda saydırarak çözüm bulamazsınız. Eşiniz çözmüyorsa açık açık siz söyleyeceksiniz yüzlerine.Bizim evimizde durup hala oğullarına bilezik yapmayı dusunuyorlar evimizi yenileyip oturalim demiyorlar, biz yenileyelim diyorum kimsey yaklaşmiyor. Benim anne babam başlarını sokacak bı ev aldı yaşlanınca evimizde bakar bakmk isteyen diye. Ama bunlar hala yedirme derdinde. Üç aydır ben koltuklardan bok tanesi topluyorum da sesim çıkmıyor, bunlar hala elaleme para yedirme derdinde evlerini yaptırsınlar paralari varsa
Bir gün anne babanıza bakmanız gerekirse onların evladı olduğunuz için siz bakacaksınız eşiniz değil.Evet bir ay önce konuştum, bir daha bana bu kadar yüklenmeyin beddua ederim o kadar çocugu var dedim. Oda bana ben aynı şey olsa sana böyle demem çok acımasızsin dedi. Gerçekten demez ama benim anne babam çok genç onlar kimseye yük olmazlar. O kadar çocuk varken toruna kalmasi ilginc
konu sahibi nerede ben bilezik istiyorum yazmış?demek istediği paraları var ama başkalarına harcıyorlar sonra da bize yük oluyorlar.yaşlılar da kendilerini düşünecekler öncelikle kimse kusura bakmasın.annem benle yaşıyor yıllardır tek kendine bakamaz huzurevinde de kalamaz alzaymır da olduğu için.ama malı mülkü evi herşeyi duruyor satmadım tek çocuk olduğum halde.parası da vardır birikir maaşından.yatalak olursa yarım gün olsun bakıcı tutacağım mesela.bileziği oğlu kendi alsın karısına ya da kızı kendi alsın.3 kuruş maaşları vardır zaten bunlarınDerdiniz para mı sizin? Bileziği size yapsalar kalabilirler yani. Bakmayın hanımefendi, bunu çözecek olan kişi eşiniz. Burda saydırarak çözüm bulamazsınız. Eşiniz çözmüyorsa açık açık siz söyleyeceksiniz yüzlerine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?