Gitmek bilmeyen misafir

Biz 3 5 günlüğüne bile olsa misafir edelim diye yalvarıyoruz babaanneme ve dedeme, ona dahi gelmiyorlar. Kaldı ki 3-4 ay.
Yaşlanınca çocuklarına yıkılan ebeveynleri de anlamıyorum ben.

Allah razı olsun

Valla kusura bakma da, 5 çocuk yapan ana babanın her evladı için tek tek yatırımlar yaptığını, her biri için itina ile gelecek hazırlamaya çalıştığını düşünmüyorum. Gayet de "Yaşlandığımda bana baksınlar" fikriyle yapılıyor böyle seri çocuk, denk gele de büyüyorlar. Yaşlandıklarında da hangisine kalırlarsa artık. İki kuşak öncesi çoğunluğu böyle.

Şahsen çocuğumu bana baksın diye yapmadım, bir tane de evladımın üzerine binecek değilim. Aynen kendi yaşlılığımı da planlıyorum büyük büyük batmazsak illaki bir garantim olacak. Yük olmam, ne münasebet... Annem babam da böyle, iki kızları var, ona göre de tahtımızı yaptılar, kendilerini de ayarladılar. Muhtaç olurlarsa ne annemleri atarız köşeye ne kayınvalidemleri, başımın tacıdır ikisi de. Ama bizleri de nakış işler gibi, özene bezene büyüttüler.

Annemler 5 kardeş. Anneannem şu an bakıma muhtaç, annemler bakıyorlar. Anneannem aynen "Yaşlılığımda bakarlar" kafası kadın, o hesapla da doğurmuş da doğurmuş. Annemlerin çocukluğu da sefalet içinde geçmiş. Ben böylesi insanlara acımıyorum. Anneannem benim annem olsaydı, ben de annemin yaşadığı çocukluğu yaşasaydım, kılımı kıpırdatmazdım bakımı için.

Kimse atıp tutmadı. Herkes kendi fikrini söyledi.Herkes aynı düşünmek zorunda değil.Saygi çerçevesinde görüş yazdık.
yaşlı bir komşum var evinde torunu da kalıyor 13 yaşlarında .kadın zor yürüyor.ekmeğini market alışverişini ben yaparım aynı şehirde bir çok çocuğu olmasına rağmen.arabayla getiriyorum süne süne elimde taşımıyorum ki.zaten gidiyorum kendim için markete eczaneye.torunu gitmiyor çocukları da öyle.haftada 2 günden 5 er dakıkamı alıyor yaptığım .ama o kadın her gün bana gülüyor camdan evladım gibisin diyor hasta olsam hemen arıyor .itişip çocukları torunu var banane de diyebilirdim .hayvanlara değer verdiğimiz kadar keşke insanlara da biraz değer verebilsek.teyze beni sömürmüyor sömürse yapmazdım ama.gelen yaşlılar da bir kere gelip kalsınlar bitsin gitsinn.eşle konuşulsun .üslup en önemli şey bu hayatta.yapıcı olarak çözer bu sorununu bir daha da gelmezler

bu da senin fikrin haklısın da.çok çocuklu her çocuğunu evlendiren eşya alan altınlar alan ailelelerde çok var doğurup saldım çayıra mevlam kayıra yapanlar da var.yani bu konuda tek doğru yok.şartlara göre yaşa göre imkanlara göre değişiyor.keşke süper yaşlı bakım evlerimiz olsa da hepimiz oralara gitsek yaşlanınca ama yok.ben gidip gördüm yaşanması zor yerler parasız olanlar

Seninle aynı şeyi düşünüyorum. O teyzenin sana Allah razı olsun demesi bile yeter. Ama karşıt görüş olsaydım da bunu dile getirirken seni kirmazdim.cunku buna hakkım yok.

Rica etsem su gönderme garantili bahanenizi kamu yararına açar misiniz

Ha şunu da ilave edeyim, vaktinde böyle bilgi ve seçeneklerle dolu bir ortam da yoktu. Çok genellemiş gibi olmak istemem çünkü 5-6 çocuk olayı biraz da cahilliktendi, öyle görmüşlerdi, öyle biliyorlardı. Çocuk dediğin büyür giderdi, işte korunma yöntemleri bu kadar erişilebilir, bilinir ve çok da değildi muhtemelen o zamanlar. Yine full genelleyip "Hepsi bu yüzden böyle bol çocuk yaptı!" diyemem. O zamanların da gereği öyleydi biraz.

Ama anneannem üzerinden konuşayım, o tamamen bencil bir kadındır gayet. O ve onun gibileri baz alarak konuştum.

bazı yaşlılara tahammül zor oluyor vefa bilmiyorlar kendinden küçükleri hep hizmet etmeli mecbur olarak görüyorlar burada da haklısın.kim olduklarını yazmayayım ban sebebi çünkü anlar zaten herkes bir aile var yabancı.kadın 26 yaşında 4. çocuğu 7 aylık.çocuklar perişanmış ev perişanmış yardım istediler yapmadım .yıl 2022 çünkü her türlü doğum kontrol yöntemi var.ben niye tek çocukla anca idare derken herşeyi olsun diye çocuğumun kardeş sevgisinden mahrum ederken başkasının 4 çocuğuna yardım edeyim?sanırım siz de bunu demek istediniz bencillik derken.bu anne de baba da bencil evet.yarın o çocuklara da yük olacaklar

Eski oturduğum apartmanda yaşlı bir teyze vardı alt katımda oturuyordu çocukları kendilerine çok uzak yere ev aldırmıslar kadına 2 yada 3 hafta da 1 uğrayıp gidiyorlardı. Kaldığım 6 yıl boyunca ne zaman ihtiyacı olsa bana geldi elime yapışmadı yaptığım iyilikler. Hatta bi kere gece 3 de çaldı kapımı musluk bozulmuş evi su basmış hemen eşimle indik aşağı ben evi tümden kaldırdım yerleri sildim eşimde musluğu tamir etti. Çok dua etti ve bana kar kalan duaları oldu bu sene vefat etmiş çok üzüldüm tek başına ölmesine. Halbuki kendisi evlatları için ömrünü heba etmiş.

Ya şimdi haftada iki gün komşuya markete gidivermekle 3 aydır aynı evde ve bir de bebekle yaşamayı bir tutmayalım isterseniz. Bazen öyle seyler yazılıyor ki sanırsınız biz vicdansız zalimleriz yaşlılara su bile vermeyeceğiz. Muhakkak konu sahibi de, buraya yazanlar da, insanlara merhametli ve insaflı kişilerdir, yaşlılara çocuklara yardım ediyorlardır. Burada üç ay çok da tatlı olmayan insanlarla aynı evde yaşamanın dayatılmasını doğru bulmuyoruz diye firavun değiliz yani

Rica etsem su gönderme garantili bahanenizi kamu yararına açar misiniz
Dediğim gibi yaz mevsimiydi. Ailem de yazları gelir bize bikaç günlüğüne. Annemler geliyor, bizde kalacaklar dedik. Bunlar tamam gidelim demek yerine ev planı yapmaya kalktılar "orda şu yatar, burada bu yatar" diye. Eşim de o iş öyle olmaz demiş telefonda, kuzenimin eşine. Kibarca gidin demiş yani. Halbuki annemlerin kalacak yeri vardı . Bizde 1 gün kalıp tatil yapacakları yere geçeceklerdi zaten

istemeyebilirsiniz diyorum ben de istememek kötü insan olmak değil ki.ben zaten yıllardır yaşlı insan bakıyorum evimde bilenler bilir sitede.ama kimseye sen de bak demiyorumm.bakmak zorunlulukları yokk.bu yaşlılar ilk kez gelmişler gidince eşle konuşulacak rest çekilecek bir daha da 3 5 günden fazla misafir edilmeyecekler olacak bitecek.dini yorumlara firavunlara falan gerek yokk.ben de köpeklerden aşırı korkarım sokakta yanıma yaklaştırmam kızarım ama köpek düşmanı da değilim seviyorum onları gibi gibi

Kimse kimseye bakmıyor bakmak istemiyor insan yükü ağır çünkü. Kanser hastasıyım en ağır ameliyatları geçirdim ufak çocuğumda var ameliyathane kapısında bekledi yavrum. Hastaneye bir kan vermeye beraber gidip geliyoruz.cocuguma kimse bakmıyor babannesi dahil. Çünkü o benden hasta! o benden yaşlı.Ben o kadarda kötü bir insan değilim bunları hakkketimi düşünmüyoum akşam işten gelsede babası baksın diye bekliyorum. Kimseden fayda yok tırnağın varsa başını kaşi demişler konuyla alakasız oldu biraz ama içim dolmuş

Tabiki demez. Evi temizleyen, yemek yapan o değil çünkü. Yerinde olsam artik surat asardim, evden çikardim yada evde kalip hasta numarasi yapardim, hiiiçbişeye elimi vermezdim.

Hayir yani yardima muhtaclarsa, kardeşler para toplar ev tutarlar, temizlikci kadin tutarlar. Herkeste sira ile yanlarina gider, çorba yemek götürür gerekirse.

Ama yook, olurmu! Türk kadini rahat etmemeli! Kadinda türlü hastzlik çikincaya kadar eziyet çekmeli. Iiirkeeekte boburlanip gururlansin diye "baaag ne kaa iyii evladiim evime almadim bakiyorum" diye. Ki bakimi sifir olur.

Yok zaten sözüm şakayla karışık başka yorumlara, sadece size değil. Yok anası evladına canını verirmiş de evlada anası yük olurmuş, yok cenazesine bile gelmemiş. Bunlar nasıl kıyaslar.. akıl almıyor cidden. Sen de yaşlanacaksın sen de muhtaç olunca görürsün falan diyenler.

Rabbim şifa versin sabır versin hayırlısı ile kurtulun inşallah bu illetten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…