Gitmek bilmeyen misafir

Yok ya hu istiyor demiyorum. Bilezik yapmayı biliyorlar demesi yersiz. Tatlı tatlı onlara desin mesela başkalarını düşünmeyin kendinizi düşünün evinizi yaptırın onlar sizi düşünmüyor gibi.
Aynen öyle kendilerini düşünsünler muhtaçken bakmayan oğluna geline bilezik yapmasınlar.
Konu sahibi içine atıp burada söylenerek çözüme ulaşamaz.

o bileziği yapmayı düşüneceklerine misafir oldukları evdeki kadına verecekler para.kadın da haftada bir kadın tutacak gerekirse dışardan yemek de alacak arada mutfağa da katkıda bulunacaklar 15 günden fazla kalıyorlarsa.o zaman konu sahibinin bu kadar yükü olmazdı bu kışı idare ederdi .bu evde kal masrafın olmasın maaşını biriktir sana bakmayan çocuğuna bilezik yap.yaşlılar da anlayışlı olmalı gençlerde.olmadığı için zaten burada kaynana görümce gelin konuları açılıyor devamlı

Derdim bilezik değil şuan size güldüm kendi ihtiyaclari varken başkalarına yedirmeleri. Benim bildiğim yaşlılara gençler maddi yardımda bulunur. Bunlar sürekli para yediriyor. Linclemek için başka konu bulun bu tutmadi

Nereden ne çıkarıyorlar hayretler içerisindeyim. Benim kimsenin parasına ihtiyacım yok evlenirken bile eşim aldığı bileziği düğünde babasına verdi o almış gibi taktı. İnsanların iç dünyasını bilmeden yorumluyorlar. Paraya hiç tamah etmedim etmemde. Hep dedim eşime birlik ooun yapın evlerini diye bizde kalma muhabbeti yokken dedim. Nasıl bir aileye düştüysem sınavim bitmedi

benim babanem 90 küsür yaşında
40 yaşındayken dedem aniden kalp krizinden ölmüş 7 çocuğuyla dul kalmış
hep tek yaşadı...

çağırırız gelmez...
insanın kendi evisi gibi yok, ziyarete gelirim sizde gelirsiniz ama yatılı kalamam ,allah elden ayaktan düşürmesin insan yükü ağırdır düşer müşer hasta olursam ölür mölürsem kenara para biriktirdim koydum kimsenin asla sıkıntıya girmesini istemem der ,
kurban olduğum babanem ya... o yüzden herkes kendisini öyle sever ki ben bu kadının hasta olsa altından da alırım böyle biri olduğu için asla kimseye yük olmak istemez rahatsız etmek istemez kimsenin birşeyine hiç karışmaz tek bildiği şey herkese dua etmek daha dün aradım çok sık da ararım nasılsın diye,aradığım için teşekkür etti dualar etti sürekli

yaşlııı vaaaaar yaşlı var
sırf yaşlanınca bana baksın diye doğuranlarda var :)

babanem keyfi olarak gelip aylarca kalıp üstüne de herşeye karışan biri olsaydı,temiz olmasaydı eminim kimse bu kadar sevmezdi bence ,bıkardı insan...

bir insan birinden neden sıkılır neden bıkar düşünelim...
gelen kişi kendine yetebilen sohbeti hoş olan ev sahibini rahatsız etmeyen biri olsaydı ev sahibi daha kal diye ısrar ederdi zaten...

Ben bır ay sanıyordum kışı geçirmeye gelmişler, şimdide gitcez lafı acilmiyr çocuklarıninda işine geliyor gel diyen yok.. yıldim yeminle

Diğer çocukları davet etmiyor ve eşim sürekli davet ediyor inşallah dediğiniz gibi olur yinede
Yani sorun aslında eşinizin davranışı, çünkü sonuçta onları davet eden eşiniz. Asıl beklentiye girmeniz gereken , davet edildikleri eve gelen yaşlı iki insan değil, onları karısına sormadan ve karısını düşünmeden eve davet eden kocanız.

Neden bosatmasi için agritamiyorsunuz, neden kocanız tek laf edemiyorsunuz?

Senin anan baban gelse adam ne kadar görecek ki? Aksamdan akşama yemek yiyecekler, Tv kumandası elinde yine kocan evinde evin beyi gibi takılacak.
Fazla fazla yemek yapan sen,bütün gün aynı evin içinde evcilik oynayan sen, arkalarından temizlik yapan sen ( kumanda hamsi yağı olunca esinin dikkatini bile çekmez. Ama seni rahatsız eder) , soylenmelerini dinleyen sen, eğer Kapalıysan evde 24 saat usturuplu giyinen sen...
Nasil seni kendiyle bir tutabilir ki?
Bu ne bencilliktir.
Ayrıca bir seferlik sana gelmiş diyen arkadaşlara katılmiyorum. Böylelerinin(yani misafirligin kisaliginin makbul olduğunu bilmeyenler) zaten kimse istemiyordur,en son size kalmislardir. Güleryüz gösterdiğiniz için her kış size gelmek isteyeceklerdir.
Bunun bir sonu yok. Benim annemin kardeşi de evi olmasına rağmen ve bizim evde ona karşı misafirperver olmamamiza rağmen tüm bekarliginda evimizden çıkmazdı. Sonra nişanlandı, bizim ev şehrin içinde ,her yere yakın diye etkinlik çıkışlarında falan nişanlısıyla bizde kalmaya başladı, evlendi her kavgada postu bize serdi. Sonra çocuğu oldu, çocuğunu bize kitledi (on seneye yakın) . En sonunda çocuğuna şiddet uygulamaya kalktı da ablamla beraber evden kovduk , küstü ayağı kesildi . Şükür son yıllarda kesti gelmeyi. Artık misafirliğe bile gelmiyor
Benim yaşam deneyimim diyor ki; bazı insanların rahatsızlık verdiğini anlamasına imkan yok. Sen kabul ettiğin sürece onlar senin etinden sütünden yararlanmaya devam ederler. Yüz bin kere evini aç, bir kere kapını kapattın diye de senden kötüsü olmaz.
O yüzden çok seyapma
Benim yasli ananem de bizde, kışları biz kendimiz çağırırız. Ama kadın iki haftada bir 'bana bilet alın doneyim' der. 'sikildim artık doneyim' der, 'bana Bilet alın da x doktoruma ugrayayim' der. Kendi bahanesini kendi bulur , eğer biz de uygun görürsek göndeririz . Ama genelde 'hele su şu olsun,ona da katil gidersin' diye ayak yaparız.
Bence olması gereken bu. Sen gitmek iste, evinde kaldigin kişi ısrar ederse biraz daha kalırsın.

Ne linci acaba,bunu onlara söyleyin diyorum yüzlerine, linçmiş. Buraya dertleşmek için yazdığınızı söyleyen sizsiniz yani çözüm bulmak gibi bir niyetiniz yok.

Son düzenleme:
Demez cunku kendi temizlemiyor evi, kendi hazirlamiyor yemegi. Ben de olsam demem, hizmeti gorene zor zaten yapmayana degil.

Kendi dede büyükannenizmi? Çocukları yokmu niye sizdeler?

Hayret edici yorumlar var yine. Esine bakmislar zamaninda iyi guzel. Ama konu sahibi veremez bunun karsiligini ne munasebet yahu? Adam ise gidiyor kadin ilgileniyor her seyle farkinda misiniz? Yemegidir temizligidir sabahtan aksama kadar ama neymis vefa borcuymus. Cok vefaliysa esin ciksin isten onlarla ilgilensin sen calis.

Valla bana annanem bakti kendisi 84 yasinda suan hala tek yasiyor kimseye gitmem muhtac olmam diyor. Yasli var yasli var iste. Herkes anlayisli olacak kimse kimseyle 3 ay ayni evde yasamak zorunda degil.

Eşin tabii ki vefa borcunu ödesin ama bunu eşine yaptırması da çakallık bence. Kendisi hiçbir sorumluluğun altına girmesin bütün yükü eşi çeksin ama kendi vicdanı rahatlasın. Böyle olmaz. Zaten eşine değer veren biri ona böyle ağır bir yük yapmaz.

Konu güncelleme...
Annnane gittikten sonra dedikodumu yapmış çok para harcamışim her gün bı leğen meyve yiyolardi oturup almicakmiydim anlamadım. Ve yine gelmek istiyorlar sürekli lafı dönüyor ve ihtimali bile midemi bulandiriyo bu saat oldu aklıma geldi uyuyamadım sevmediğimi anlasın diye aramıyorum bile eşime sürekli gelebilirsek geliriz diye laf atıyorlar ( eşime söyledim istemedigimi öyle bişey yok gelmicekler dedi yani o davet etmiyo). Birde biz bu insanlara memlekette çarşıda ev ayarladık kalsınlar diye ama yine böyle laf atıyorlar gelmeseler bile gelmis kadar rahatsız ettiler beni şimdiden geceleri sinirden uyuyamiyorum sonra kendime kızıyorum ama elimden bişey gelmiyor çok üzgünüm böyle fırsatçı insanların içinde olduğum için Allah'a havale ediyorum

Zaten çocukları hayirsizmis ki kendi evaltlarina bile bakmamislar anneannesi ve dedesi bakmış. Eşinizin annesi babası sayılır onlar. İdare edin bence. Sizin ailenize de ne olacağı belli olmaz. Genç demeyin.

Zaten çocukları hayirsizmis ki kendi evaltlarina bile bakmamislar anneannesi ve dedesi bakmış. Eşinizin annesi babası sayılır onlar. İdare edin bence. Sizin ailenize de ne olacağı belli olmaz. Genç demeyin.
Bu sene doğum yapcam kışın gerçi yapmams olsamda istemiyorum. Bir iyiliği içinden gelerek yaaparsan iyilik olur benim hiç merhametim kalmadı adlarını duyunca midem bulanıyor çünkü çok fırsatçılar biz onlara ev ayarladık şehir merkezinde memlekette doğalgazli karı koca oturcaklar çocukları hep aynı mahalleye yakın bunlar gezmek istiyo hazır yemek istiyo paraları cebine kalsın istiyo annane kocasına bı bardak su verirken bile söyleniyor insan yükü ağır ben çok gencim bunlara göre çenelerini çekemiyorum hasta olcam yine düşünürken geçen senede hasta ettiler ne yapacağımı bilmiyorum

Kendinizi hırpalamayın. Sizi anliyorum bende böyle durumlarda kendimi yer bitiririm ama doğru birşey degil. Sadece gerekeni yapıp hayatımıza devam etmemiz gerekiyor. Eşinize gelmesinler demişsiniz zaten, o da çağırmayacakmis, gerekirse tekrar uyarırsiniz. Ama durup dururken ne eşinize açın nede kendi içinizde devam ettirin. Boşuna huzursuz olursunuz.

Eşimle her konuşmada aynı muhabbetler dönüyor gelebilirsek geliriz yani dusunmicem diyorum bı hafta geçiyor yine ayni çok yoruldum

Sürekli çekmek zorunda değilsiniz elbette. Ben ilk misafirlik için demiştim. Kaç yasindalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…