- 11 Mart 2013
- 33.551
- En iyi cevaplar
- 1
- 53.745
- 798
- 32
- Konu Sahibi salinger29
-
Devirsin herkes gözlerini birşey olmaz . Korkularınla yüzleş bebişim kaçmaonu da düşündüm ve halen düşünüyorum ama böyle işe girmeye cesaret edemiyorum nedense. Biri bişey diyecek,anlamayacağım işi sekteye uğratacağım, herkes gözlerini devirecek falan, öyle şeyler canlanıyor kafamda
Ben EC'ye gitmiştimHey gidi yıllaar O zaman araştırdığımda St. Giles'ı duymuştum ama nedense tercih etmemiştim. Ne gezdik tozduk İngilizceme kursun bir faydası oldu mu? Net Hayır! Evinde kaldığım aile'nin ve evin büyük oğlunun çevresinin faydası oldu. İngilizce biliyordum, daha önce work and travel da yapmıştım, sırf vize alması kolay diye kursa yazılıp gittim. Orda boylu boyunca gezdim, tozdum, Türklerle takılmamaya özen gösterdim (İngiltereye gitmişim neden Türkçe konuşayım) Öyle öyle geliştirdim ingilizcemi. Şu an çalıştığım otel Londraya şube açacakları zaman bizden tek kişi gidecekti, patron adaylar arasından bir tek Backstreetgirl anlar bizim dilimizi diye beni gönderdi.
Bende dil eğitimi için İngiltereyi tercih etmiştim zamanında. Dil okulu tabiki faydalı herşeyiyle orada öğreniyorsun Ama bunun yanında sosyal ortama girip konuşmak da önemli yoksa sadece okulda öğrendiğinle ve pratik yapmadan olmaz . O zamanlar ailede kalıyordum mesela onlarla konusuyordum veya arkadaş ortamında sohbet ederek kendimi geliştiriyordum ayrıca bu şekilde karşı taraftaki hatalarını da düzeltebiliyor. Grameri zaten öğrenirsin Bana göre önemli olan kelime bilgisi. Ha bide evet yabancı filmleri ingilizce alt yazılı izlemen iyi olacaktır . Ayrıca oradaki bir hocam en iyisinin radyo oldugunu söylemişti görüntü de yok tahmin edebilme durumun yok kendini odaklaman daha iyi olur diye.
Bunlar çok normal şeyler ama.. bunda çekinmenizi gerektirecek bişey yok bence.. zamanla oturacak diliniz.. belki konuşma gruplarına üye olabilirsiniz faydası olur mutlaka.. ve korkmayın yanlış çevirebilirsiniz biz zaman sonra türkçe düşünüp ingilizce konuşmayı bırakıp direk ingilizce düşünceksiniz zaten sadece zaman lazım...
Devirsin herkes gözlerini birşey olmaz . Korkularınla yüzleş bebişim kaçma
Deli misin ya ne kınanması hahaha ne olacak Allah aşkınaHaklısın beybili, kınanma korkusuyla kendimi eve kapatmayım madem
Kardişler vallahi haset etmeyin, ben de İngiltere hayaliyle yanıp tutuşurken ırmağının akışına ölürüm Türkiyemmodunda buldum kendimi Türkiye'deyken damarlarımdaki magazin ihtiyacını kraliyet haberleriyle gideriyor, kate bugün ne giymiş, kraliçe bu ara nasıl diye bakıyordum yani öyle bir hevesle geldim:) sonra büyü bozuldu biraz ama mesajlarınızın motive etti sağolun:) @hanmadi biraz daha keyif almaya bakayım madem dediğiniz gibi insanlar daha büyül fedakarlıklar, daha büyük meblalar göze alıyor, cimriliği bir kenara bırakmak lazım
@nefesalnefesver gel kız beş çayı yapalımben Cambridge'yim:)
başlığı görünce, küs olunan kayinvalideyi ziyaret kararsızlığı gibi bişey sandım. ne güzel konu çıktıMerhaba Hanımlar, yaklaşık 3 ay önce eşimin işi dolayısıyla İngiltere'ye taşındık. İkimiz de mühendisiz lakin ben şu anda evdeyim. 3 ay süresince yeri geldi gezdim, yeri geldi battaniyenin altında bunalıma girdim, biraz da yerleşme, adaptasyon, kayıt işleriyle ilgilendim derken vakit geçti. Şimdi çalışmak istiyorum ama kendi işim dışında bişey yapsam bile mevcut İngilizcemle götürebileceğimi sanmıyorum. Biriyle 10 dk güzelce sohbet edebiliyorum ama 11.dk itibariyle araya huzursuz bir sessizlik giriyor, daha ayrıntılı konulara girince 'benim İngilizce bitti' moduna giriyorum. Telefonla görüşmek ayrı bir travma...
Dil kursuna gidip konuşmamı serileştirmeye karar verdim fakat emin olamıyorum. Fiyatlar çok uçuk, zaten etiketleri görür görmez Türk Lirasına çevirme hastalığımdan da kurtulamadım halen. Diğerlerine nazaran daha uygun fiyatlı bir kurs da buldum ama gene de kafamda deli sorular..
Kenarıya güzelce para da koyarız diye Türkiyede arabamızı falan satıp buraya yerleştik. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum ( iyi anlamda değil:)), her şeyi sil baştan öğrenmem gerekiyor gibi yorucu bir his.
Şimdi koymaya çalıştığımız parayı direk kursa veriyorum acaba başka şekilde geliştirebilir miyim diye düşünüyorum. Esasında insanın yapacağı en güzel yatırım kendinedir tabii ama işe yaraması noktasında çekincelerim olduğu için buraya yazmaya karar verdim.
Var mı bu tip kurslara gidip de (gitmeyi düşündüğüm kurs st.giles int. bu arada) 'İyi ki gitmişim, inanılmaz çok faydasını gördüm.' diyen? İnternette araştırıyorum ama yorumlar genelde 'Londra çok güzeldi, Amerika efsane..' şeklinde seyrediyor. Yurt dışında vakit geçirmek ve arkadaş edinmenin güzelliğini bir kenara bırakırsak, kursların dil gelişimine olan ciddi katkısı hakkında fikri olan güzide arkadaşlarımızın yorumlarını hevesle bekliyorum. <3
Dogru Ingilizlerin cogu yargilamazlar yaşlı ve irkci olmayanlar hariç:)Ya başlangıçta biraz daha inatçıydım, sonra içime kapanmaya başladım:) Aslında ingilizler de bildiğiniz gibi çok yargılayıcı insanlar değiller, kibarlar falan ama konuşma esnasında yaşadığım o tıkanıklıkta gözlerine adeta bir gölge düşüyor, neden bahsettiğimi anladığınızı biliyorum, bu yollardan geçmişsiniz:) 2 ay kadar gitmeyi planlıyorum kursa inşaallah beni sosyal olarak ve dil yetkinliği açısından geliştirir. 20 sene dile kolay acaba geri mi dönsem hissi arada sizi de yokluyor mu:)
Deli misin ya ne kınanması hahaha ne olacak Allah aşkına
Okuldaki arkadaşları da değiştirmek gerekiyor zaman zaman çünkü insan bi yerde tıkanıyor dediğin gibi . İngilizlerle konuşmak daha iyi olcaktır bu anlamda . Az düşünmemiştik bizde napsak ne etsek . Bir de keşke yabancılar gibi olsak türk gördük mü hemen türkçeye ve onlara sarılıyoruz.
ben seni kaydettim. gitmeden önce Londra ile ilgili sorularım olacak sana sorarım o zaman.. Cambridge pek uzak kaçıyor yahu ben merkez Londra gezeyim diyorum. Ama gelmeden yine haber ederim buradan bir isteğin olursa da getiririm ciddiyim bu arada.
Bir işe başlasan aynı zamanda da dil kursuna yazılsan ister istemez geliştirirsin .
Internette de çeşitli siteler mevcut dil geliştirmek için bir bak istersen
başlığı görünce, küs olunan kayinvalideyi ziyaret kararsızlığı gibi bişey sandım. ne güzel konu çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?