Gitsem bir dert gitmesem ayrı dert

MissCherryBlossom bacım resmen manas destanı yazmışım, hiç olmazsa bi layk ataydın....

 
MissCherryBlossom bacım resmen manas destanı yazmışım, hiç olmazsa bi layk ataydın....
Kursunuz nasıl gidiyor :)
Ben lise bittiği yaz Amerika’da dil kursuna gitmiştim. 3 ay. Zaten İngilizcem fena değil ilerler diye.
2 sene sonra work and travel ile gittiğimde boşa kurs masrafı yaptığımı anladım :)
Kesinlikle kendi işiniz olsun olmasın çalışıp insan içine karışmaya bakın.
Dil sosyal hayata karışmadan, gazete okumadan, yerel kanal izlemeden ilerlemiyor.
Daha sonra 6 aylığına mesleki eğitim için yine gittim, inanın ayakkabı satarken öğrendiğim İngilizce nin ekmeğini yedim :))
Eğer çekingen bir yapınız yoksa kolay adapte olursunuz dile.
Biz Türkler biraz donuk kalıyoruz. Abartılı mimiklerimiz, şaşırınca kocaman açılan gözlerimiz, garip seslerle kendimizi ifade edişimiz falan komik oluyor
İngilizler Amerikalılar kadar değildir ama :) o açıdan daha şanslı olabilirsiniz uyum konusunda :))
 

Valla ne desem yalan:) bazen süper geliyo kurs bazen de içim sıkılıyor. Seviye tespit sınavında upper çıktım sınıf biraz zorlasa da iki haftadır devam ediyorum, çok hafif bi rahatlama oldu diyebilirim konuşmamda. İngilizler de aslında çok abartılı tepkiler veriyor sürekli bir ‘faaaanteastiiik :O’ buluyorlar herşeyi ama dediğiniz gibi bizimkilerle uyuşmuyor, zamanla geçecek inşaallah benim sıkıntılarım da :) direnişe devam ediyorum, kurs ertesi de iş olaylarına girmeyi düşünüyorum
 

Kolaylıklar ve başarılar dilerim :)
Bir de şehrin imkanlarında var mı bilmiyorum,
Amerika’da küçük tiyatro/bar diyeceğim,
(Türkiye de öyle ortamda pek bulunmadığım için karşılığı var mı bilmiyorum)
Stand up gösterileri oluyor. Böyle kokteyl havasında mekan, genelde içtiğini ödüyorsun. Bazen +10-20$ verdiğimiz oldu.
Haftasonları böyle yerlere gidebilirsiniz.
Muhabbet ortamında kafa Türkçe den çıkamadığı için espriler de çeviri geliyor aklımıza ve genelde saçmalamış oluyoruz.
böyle yerlerde dilin muhabbet kullanımı da çok güzel öğreniliyor :) hatta oradan espri çalıp yapın. Bize çok aptalca gelen şeyler onlara komik :))
E yaparken ara sıra tutturamadığınız da olacak, tavsiyem, utanmayın :)
 
Çok teşekkür ederim çok zarifsiniz:) aah espri olayı ayrı bi olay gerçekten ben esprimi Türkçeden çevirene kadar olay kaynayıp gidiyor :) publarda arada birileri çıkıp doğru bilinen yanlışları falan anlatıyormuş onlara katılma planım var, sizin dediğiniz gibi bir şey sanırım.
 
Kurstan alamadığım İngilizceyi yabancı dizi izleyerek öğrendim desem yeridir. Yurtdışında da belli bir süre yaşadım ilk gittiğim gün dedim ne halt yiyecegim ertesi gün şakır şakır konuşuyordum. Temelimde yoktu öğrenciyken. Ama size tavsiyem hep arkadaşlarınız yabancı olsun gidince sadece kendi milletimden deyip takılmayın. Mecburi Türkçe konuşuyorsunuz çünkü. Bir de size tavsiyem kafelere filan gidip iş bulun. Acayip katkısı oluyor. Kursa para vermektense zaten uygulamalı konuşacağınız bir ülkedesiniz Bismillah deyip başlayın :)
 

Ya ben de sezon sezon dizi bitirdim üniversitedeyken ama bana yaramamışsa demek :) öyle pek şakırdayamadım ite kaka gidiyoruz. Direnişim devam ediyor inşaallah halletcem, teşekkür ederim:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…