- 17 Ocak 2017
- 640
- 1.537
- 33
- 34
- Konu Sahibi salinger29
-
Dogru Ingilizlerin cogu yargilamazlar yaşlı ve irkci olmayanlar hariç:)
20 yil icinde bircok kez geri dönmeyi istedim ama adepte olamama sorunu yasadigim icin degil ulkemi ozledigim icin..zaten istesemde donemem artik.esim burada dogmus buyumus butun isi gucu herşeyi burada ve simdi cocuklarda var okullari vs..cok zor yani dönebilmek..
Sevgili S salinger29
Öncelikle tadını çıkar :)) çoğu insanın hayalini yaşıyorsun :)) kendini motive et ve asla bunalıma falan girme, eşini de bunaltma, üzme. Çok daha yeni gitmişsin, öyle battaniye altına saklanacak bişey yok :))
Bence ingilizcen gayet yeterli, kursa ihtiyacın yok. St.Giles-EC gibi kurslara para verme. Ben verdim oradan biliyorum :)) Türk öğrencilerin en büyük eksiği konuşma. Grammer olarak gercekten iyi eğitim almışız Türkiyede. İtalyanı Fransızı görünce bunu anlamıştım:) Ama konuşma olarak bizden iyiler çünkü biz ya yanlış yaparsam diye tedirgin oluyoruz, onlar çok rahatlar. Sen de koy ver gitsin. Kendini strese sokma sakın.
Amerikada ücretsiz kurslar oluyodu, Hem kendi okulumuza ye hem de o kurslara gitmiştik. Tabi çinli ev hanımları çok oluyodu sınıfta :)))
Bi de kilisede ücretsiz konuşma grupları oluyodu, ingilterede var mıdır bilemedim
Meet up grupları da çok güzel. Bi barda toplaşıp sohbet ediyosunuz, ya da piknik vs aktiviteler oluyo. Uygulamayı cep tel u indirin, kendinize uygun ilgi alanları işaretleyin. Size bildirim geliyo aktivitelerle ilgili. Eşinle beraber de gidersin sohbet edersiniz
Bi de ingiltere ve irlanda da sosyalleşmenin yolu barlardan gecer derler :)))
10 dakkika muhabbet edebildiğine göre alt yapı fena değil. Evde internetten de geliştirebilirsin. YouTube da var böyle kanallar araştırın derim. Yok ben aksan yapmak istiyorum diyorsanız kursa gidin
Rica ederim kolay gelsin :)Bugün bir kursu ziyaret ettim burda konu açtıktan sonra oraya başlarsam eğer belki biraz kendime gelir sonra da işe bakarım gibi hissediyorum. İnternette çok gezindim sonra kendimi kadınlar kulübünde falan buluyorum, öz disiplini sağlayamadım bir türlü:'( teşekkür ederim cevap için:)
Pozitif mesajın için çok teşekkür ederim:) Tam da kışın ortasında geldik, aşırı isteyerek gelmeme rağmen bir battaniye çikolata evresi geçirdim:) Şimdi güneşin açmasıyla biraz daha kendime geldim.
Bugün kursla görüştüm 7 hafta için, nispeten uygun bir fiyat verdiler. Ben de kendimi pikniklerden sohbetlere yuvarlamak istiyorum esasında ama ben konuşurken paralel evrende camlar kırılıyor gibi hissediyorum:)) kendimden beklentim çok yüksek herhalde:) Biraz daha kendimi akıntıya bırakmam lazım.
O tip bir uygulama olduğunu bilmiyordum, ona da bir bakayım. Sen hangi kursa gitmiştin? :)
evet bazen İngilizce konuşalım diye darlıyorum ama tüm gün 72 millet aksanıyla cebelleşince Türkçe ona tatlı bir ninni gibi geliyor, konuşası olmuyor pek :)San Francisco da EC ye gitmiştim, çok eğlendim çok arkadaşım oldu her milletten. Ama senin gibi orada oturacak olsaydım başka kursa giderdim. Biraz daha teenage kurslar bunlar. Uzun dönemli gelen pek yok. Ama aktivite konusunda çok iyiler. Her gün mutlaka bişeyler oluyo, farklı insanlar farklı muhabbetler olur. Ücretsiz Deneme dersleri var, her kursa git konuş, önce 1 gün boyunca ücretsiz derslere gir, sonra karar verirsin
Eşinin ingilizcesi iyi anladığım kadarıyla. Evde onunla da ingliş konuş dicem ama pek olmuyo o iş :) ben de eşimle gitmiştim amerikaya, ister istemez Türkçeye kayıyor eşler :)
Bu arada gönüllü işler var, kütüphanede çocuklara kitap okuma, yaşlılar yurdunda yaşlılarla sohbet vs. Çok faydasını görürsün bence
Never give up :))evet bazen İngilizce konuşalım diye darlıyorum ama tüm gün 72 millet aksanıyla cebelleşince Türkçe ona tatlı bir ninni gibi geliyor, konuşası olmuyor pek :)
değerlendircem tavsiyelerinizi, teşekkür ederim <3
UK ama neresi?Bu arada size genel olarak evler hakkinda birkac soru sormak istiyorum. Benim de UKye tasinma dusuncem var ama evler cok nemli, rutubetli dediler. Eviniz nasil?
UK ama neresi?
Londra'da da kaldim, guney Ingiltere'de de.
(Plymouth tarafi) daglar kadar fark vardi evlerde :))
Londra'da kiralik ev fiyatlari uzay.
Evet sosyallik yuksek, ama buuuz gibi ve cok pahali bir sehir.
Ilk baslangic icin zor, ama buyuk sehir buyuk imkanlar tabi.
Iyi karar vermek lazim
Dil kursları bence çok faydalı, 2 aylık filan, hem pratikleşir, hem de eğlenirsiniz. Ben Kanada da 3 ay gitmiştim kursa, ki zaten upper intermediate olarak gidip advanced olarak çıkmıştım. Günlük hayatta o kadar konuşma fırsatı yakalayamıyorsun ama kurslarda zaten pratik yapacak, keyifli şeyleri paylaşıyorsunuz. Bir de çok gözlem şansı oluyor. Güney Amerikalılar filan mesela çok rahat konuşuyorlar, gramer filan hak getire, yıkıp geçiyorlar bütün kuralları.
Japon’larla biz kurallara çok önem veriyoruz. O yüzden bir müddet tutuk kalıyoruz hata yapacağım korkusuyla. Ama bir kere açılınca artık ingilizce düşünmeye başladığın noktaya bile geliyorsun, hatta rüyalarını ingilizce görmeye başladığın :)
Şimdi yine köreldim Türkiye de. Gitsem bir kursa, ya da speaking clup tarzı şeylere katılırım. Ya da edebiyatçı olduğum için İngiliz edebiyatı yla filan ilgili kursları düşünürüm herhalde.
Sevgili konu sahibesi gramer bilginiz varsa kurs size bir sey katmaz.
Bence
1. Okuma yapin
2. Sosyallesin
Onemli olan sey
a. Kelime bilgisi
b. Bu kelimelerin gunluk konusma dilinden olmasi.
10 dkdan sonra bence Ingilizceniz bitmiyor, konusacak konunuz bitiyor. Kulturu bilmeyince, TVyi izlemeyince, gazete okumayinca, gundemi takip etmeyince tabi ki sohbet edecek konu bulamazsiniz.
1. Okuma icin mutlaka dergi alin. Cosmo, Vogue vb kadin dergilerini tavsiye ederim. Ilginizi ceken konular olsun. Dergilerdeki anlatim bicimi gunluk konusma diline yakin oluyor.
2. Haber izleyin
3. Gazete mutlaka okuyun.
4. Ulkenin siyasi partileri , siyasi yapilanmasin, kim sag kim sol seklinde bir arastirma yapin Fransiz kalmayin bu inanin kendinizi daha az Fransiz hissetnmenize yol acacak.
5. Bestsellerlardan alin okuyun
6. Sosyallesin, Londra o kadar olanaklarla dolu ki Almanya yaninda koy kaliyor. Bir suru kitap okuma toplulugu, felsefe tartisma grubu, hobi grubu, spor klupleri var hem de evde oturup patlamamis olursunuz. Vallahi kiskandim su an. UK sosyal olarak harika, sakin evde oturup battaniye pijama takilmayin.
Benim arkadaşım üç ay boyunca toplam iki yaz Amerika da work and travel yaptı.Giderken okuldaki hazırlıkta ne öğrendiyse onla gitti orda da fast food restaurantlarında çalıştı hep, şu anda ingilizce biliyor konuşuyorda hiç takılmadan.Zaten yurtdışına çalışmaya gitme sebebi dil öğrenmekti.Sizin fırsat ayağınıza gelmiş boşverin kursu hemen bir kafe restaurant ne bulursanız girişin derim..
hasetlikte nirvanaya ulaşabilirim ,ama ben de 1 dk bile konuşacak yabancı dil yok ,
tek umudum kızım inşallah o konuşur
Garsonluk ve arkadaş çevresi günlük iletişimde yardım eder fakat mesleğinizi icra etmek istiyorsanız kurs daha yardımcı olacak bir şey.
Bana en büyük katkı sağlayan şey haberler ve ciddi radyo yayınlarını dinleyip elimde kalem, bıkmadan bütün anlamadığım kelimeleri yazmaya çalışmak oldu. Günlerimi dinleyip, yazdıktan sonra anlam bulup telaffuz ederek geçirdim. Inanın onu yapmasaydım bu tembel dudaklar zor öğrenirdi Ingilizce'yi :) Kursun katkısı da beni sürekli konuşturup/yazdırıp hatalarımı düzeltmesi oldu.
Umarım güzelce yerleşir ve tadını çıkarırsınız her şeyin. Türkiye ozleniyor fakat yurt dışı şartları genelde bir rahatlık sağlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?