Gitti cezaevine ve dayanamıyorum ...

babası bıçaklıyor ya anlamıyorum olayı bu olaya nerden bakarsan bak senin sevgilinin ceza alması gerekmiyor gibi duruyor..babası gelmiş bıçaklamıs can havliyle oda karşılık verdi diyelim eee bu cezalar ne..

arkadasım bılmedıgın seyler var gibi geliyor...

ayrıca ailem cezaevinde yattığını bilmeyecek diyorsun sence bu ne kadar doğru

pişman olacağın işler yapma..tamam bu çocuk hep bunları yapacak diye bi kural yok ama sen daha 18 yaşındasın yazık günah ailnede

azıcık kendini düşünsen her konunda erkek arkadaşın hiç kendin için birşeyler yok aileni bile karşına alıyorsun..

şunu unutuyorsun insanlar evlenince değişiyor sevgili gibi olmaz

Son düzenleme:
Acaba dedim ama herşeyi kabul ettiğim için acabanın bi önemi kalmadı . Evet cezaevine gitmeden önce teklif etse kabul ederdim :)

Allah annene babana ablana en büyük sabırları versinnn....

Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahhh...

Allah akıl muhakemesinden yoksun çocuklarımıza akıl fikir aydınlık yol göstersinn inşallaaahhh....

Ben zaten okuyorum derss de çalışacağım kendimi bi toparlasam kitaplar yanımda duruyo çalışacaım diye 1 saattr . Bir de iş bulup çalışacağım . Ama benim sevdiğim kişi cezaevinde .. Sevdiğim kişi o olduğu için de onu beklemem gerektiğini düşünüyorum ve bekliyorum . Kendime yazık ettiğim falan yokki benim . Hayat devam ediyo okul iş dersler herşey .. Sadece çok değer verdiğim ve sevdiğim adam yanımda değil konuşamıyorum haber alamıyorum .. Sadece düşünüyorum . Bu kadar .

Kendi hayatını kur okulunu bitir. Ailene yalan söyleme. Anladığım kadarıyla onlar için pek güven teşkil etmiyorsun ki herşeyin kısıtlı Daha çok küçüksün. Hayat sana eğer akıllı davranırsan öyle güzellikler verecek ki bu çocuğun adını bile hatırlamayacaksın. Evlenmek için bu kadar acele etme. Görmüyor musun eşine saygısı olmayan, onu sürekli ezen , şiddet uygulayan üstüne bir de o öküzden çocuk yapan kadınların halini? Böyle yaşamak mı istiyorsun? yoksa çalışıp ayakları üzerinde duran kocasının ve çevresinin saygınlığını kazanmış bir kadın olmak mı istersin?

Önce kendi hayatın. eninde sonunda evleneceksin zaten en azından buna değsin değil mi? Hayatın boyunca keşkelerle yaşama uzaktan başkalarına imrenerek geçirme hayatını yazık olur

bak canım benim babamda alkol problemi var annem desen beni savunucak bir kadın değil 16 yaşıma kadar babamdan şiddet gördüm ve artık dayanıcak bir durumda değildim bana göre hayat zindandı karşıma eski eşim çıktı oda sınıf arkadaşımın dayısıydı yaklaşık 5 6 ay peşimde koştu bana sırılsıklam aşık göya ama ben o anki kafamla neyin ne oldugunu çözemiyorum haliyle cebinde bıçakta taşırdı başka pislikleride vardı ama ben o zman bunların kötü oldugunu görücek yaşta değildim benden sonra herşeyi bıraktı tabi bana öyle geliyo aslında herşey devam ben çok iyi anlaşıyorum hayat toz pembe bana babam duydu bu olayı çağırdı eski eşimi ben evlenmek istiyorum v.s babamdan tek laf çıkmadı annem istemedi bu sana zarar verir evlenme fln die karşı çıktı vermezseniz kaçıcam dedim bay süre direttim sonunda kaçmamı göze almayıp çek ozman dediler verdiler evlendim evliliğimin ilk aylarında başladı ztn sıkıntılar bide mecbur kaldım işe girdim hayat müşterek ya ne kadr para kazandımsa elimden aldı ama ona yetmiyodu alkol esrar v.s kullanıyomuş ama benim bilgim yoktu neyse ben ozmanlar haliyle doğum kontrol diye birşeyde bilmiyorum üzerine birde hamile kaldım annem bebeği aldırmamızı istedi aldırmayalım diye beni köyüne götürdü ikna ederek herşey süper olucak fln diye kandırdı ama ne gezer hamileliğimin 7. ayında tekrar ist. a geldik çocuğum doğdu ama işkenceler tekrar başladı dayaklar küfürler en son beni 5. kat balkondan atmaya kalktı bu süre zarfında ailem kesinlikle beni kabul etmedi sen ettin sen çek dediler mecbur katlandım en son dayaktan yüzüm tanınmıycak hale geldi akşam içki almaya yolladı beni o ara annemin komşusu yolda gördü beni ağzım burnum birbirinde ne oldu sana dedi hiç dedim düştüm kadın bana gidip gelmeye başladı derdimi dökeyim diye bende artık dayanacak durumda değildim bir iki derken döküldüm kadına oda aileme haber etmiş kızın ölür orda adam onu mahvetmiş diye ailem bu şekilde boşanmama razı oldu şuan 9 yaşında bir oğlum var ama yaşadıklarım yüzünden hala psikolojim çok iyi durumda deil bunlar sadece yaşadığımın yüzde 1 i düşün bende senin gibi ufak yaşta körü körüne evlendim ama çok büyük şeyler yaşadım hala hayatımda izleri var kollarımda kesikler var bazen utanıyorum kesiklerimden ama onlar sadece kolumdaki izler ya içimdeki izleri görsen ozman gerçekten korkarsın şimdi benim yaşayacağım ne belli diyeceksin ama ya yaşamayacağın ne belli

bunun üstüne artık ne yazılsa boş....

O zaman yasa ve gor guzel kardesim. Burada sana fikir verenlerin cogu gecmiste actigin konulara dayanarak yaziyor ve gerek yasamisliklarindan gerek tecrube veya ileri gorusluluklerinden yola cikarak yardimci olmaya calisiyor. Tabii ki hersey kotu olmak zorunda degil ama burada kimse seni tanimazken yine senin anlattiklarindan dolayi bu kaniya variyor ha sen gormek istemiyorsun o var. Bu saatten sonra bazi seyler hala kafanda degismiyorsa gercekten pes yasa ve gor demekten baska care yok umarim en az hasarla kurtulursun.

Benim etrafımdaki gençler bıçak taşımıyor.Bunu da düşünmek lazım..

bunların hepsi yaşadıklarım işte film senaryosu deil kk bide bunlar sadece yaşadığımın yüzde 1 i yani var gerisini düşün yada ayaz düşünsün

ben çok iyi anlıyorum seni...
annemin yaşadıklarına yakın..
babam 2. kattan atlamak zorunda bıraktı annemi hemde erkek kardeşimin gözleri önünde...
hemde elinde silahla,hemde alkollü haliyle..
alkollü eşin nasıl bişey olduğunuda çok iyi bilirim defalarca eşimin sarhoşluğu yüzünden rezil olmuşluğum var..
neyse bunları yaşamadan anlar inşallah ayaz...

Son düzenleme:

Hayatının özeti bu işte!

bunlar benimde oğlumun gözü önünde oldu ama şükür çok akıllı bir çocuk kafasında silmeyi bildi ama azda olsa kırıntısı var şuanda bile düzelmedim çocuk gibiyim çabuk kırılıyorum 2. evliliğimi yaptım 1 ay önce ama kafamda hala izlerini taşıdıgım için çokta süperim harikayım diyemiyorum hep acabalarla gidiyorum ergenlikte yapılan 1 hata tüm hayatını etkisi altına alabiliyo işte

Ayaz Allah askina evlen sen de kurtul biz de kurtulalim. Bu nasil bir bagimlilik kafam almiyor arkadasim senin baska hayatin yok mu? Bu adam seni aldatsa da dovse de oldurse de ayrilmazsin sen ondan. Paylasim paylasim diyorsunuz ne paylastiniz cok merak ettim 16 yasinda insan sevgilisiyle ne paylasabilir ders notunu paylasirsin anca. Yahu 24 yasindayim 7 bucuk senelik iliskim var ikimiz de calisiyoruz muhendisim isim gucum yerinde ama hala evlenmiyoruz cunku daha hazir degiliz cunku rahata alismisiz. Senin bu obsesiflik boyutundaki evlenme ve sevgili merakina anlam veremiyorum. 2 yil 3 ay bilmem ne gun diye sayip durmuyo musun bi de ayyyyy bi relax ol ya hayatini yasa parani kazan kendi paranla ust bas al suslen puslen kiz arkadaslarinla gorus ailenle vakit gecir universiteye hazirlan yapman gereken oyle cook sey var ki.

arkadaşım konuyu ve genel yorumları okudum.. Bence canın sıkılmış bi hesap açmışsın böyle bir konu uydurmuşsun milleti deli edip eğleniyormuşsun gibi geldi... Kısacası aşk sevgi güven harika birşey afferim sana.. Ama olmayacağını gör be güzelimm.. Git hadi hemen bi psikoloğa o sana anlatır tamam canım..

Bende 18 yaşında evlendim ve şuan 19 yaşındayım eşim ise evlendiğimizde 23 yaşındaydı. Ama ben senin kadar körü körüne saplanmadım bişeylere. Bunun yaşla aşkla bilmem neyle alakası yok. Gözünü açmaya çalışan insanlara bu kadar agrasiif yaklaşma.... Tabiki istisnalar var 16 yaşında evlenip mutlu olan 26 yaşında evlenip mutlu olmayanda epey çok yani.. Ama bazı kaideler vardır . Sen aşıksındır göremezsin ama çevrendekiler görür. Sonuçta senin gözünde perde var çevrendekilerinin değil..
Benim ailem eşimi çok seviyordu ben annemle herşeyimi babamla biçok şeyi konuşurdum. Arkadaş gibiydik.. Anlattım aşık olduğumu falan. Sözümüz yapıldı tabi bu sırada annemde babamda devamlı kimler neler nereliler gibi milyonlarca şeyin peşinde. Bende hak verdiğim için hep anlattım benim yetişemediğim yerde çevreden soruşturdular. Derken 2 aylık sözün ardından kayınvalidemler gelip şubat ta nişan yazada düğün yapalım diyince annem kesinlikle resti çekti. O hep anlayışlı arkadaş gibi anne gitti bildiğimiz annelerden oldu. Yani olmazzzda olmaz.. Hatta AYRILIN dedi.. Ama ben salakmıyım ? Bi sıkıntı yok herkes birbirinden oldukça memnun. Annem kıskandı da vermek istemedi bu kadar çabuk gidebileceğimi düşünmüyordu daha ünv sınavına yeni girmiştim sonuçlara göre okucaktım derken böyle bişeyle karşısında olunca çıldırdı haliyle.. Konuştum birgün , soruyorum anneme
eşimin varmı kötü bi alışkanlığı *yok..
varmıı maddi problemi*yok..
varmı manevi boşluk yaratıcak durumu*yok
kayınvalidem olucak insan nasıl*annemle yarışabilcek derecede iyi bi insan
okulu bitmişmi?*evet
işi gücü yerindemi*evet
beni mutlu ediyormu*fazlasıyla
E SİZİN DERDİNİZ NE ? cevay YOKK
ve baktılar iş ciddiye biniyor telefonumu aldılar işe gitmemi istemiyor falan full time problem
Ben de KAÇTIM GELDİM .. Evet bu devirde hala kaçanlar var,bunlardan biride benim iyikide kaçmışım iyikide evlenmişim. sıkıntımız olmuyormu elbette oluyor iki tane karakter sahibi insan bi evin içinde sonuçta .. Ama herkes ben değil.. Herkes şanslı değil. Hiçbirimiz boşanmak için evlenmiyoruz. Eksileri bu kadar çok ise bi insanın aşkını gömmeyi bilmelisin yoksa birgün hayat erken yaşta hayattayken ölüymüşsün hissi yaşatır sana . Ne gerek var... Şİmdi o çocuk ordayken bırakılrmı ?? ELBETTE HAYIR.. Ama sana ders olsun tmm bekle gerekirse , ama çıkana kadar sevgini kontrol etmiş olmayı öğrenmiş olmalısın .. sonucunda da ne yapıcağını bilmelisin..Hee ama yok ben ille bildiğimi okurum evlenmeden evlilik nasıl iyi bilirim sıkıntıyıda yaşıcak olan benim dersen şansını dene tatlım.. Allah tez zamanda kavuştursun demek düşer banada

Ayaz sen varya güzel bir fırçalanmayı hak ediyorsun.
Seni kulaklarından tavana asmak lazım,akıllan diye ..

Abla bildiğin bağımlılık olmuş bu kızda..
Uyuşturucu,alkol gibi..
Ayaz bir örnek vereyim en yakın arkadaşım akılsızlık edip kaçtı..
Şimdi bir bebeği var senden sadece 1 yaş büyük..
Ama pişman..
Kocası iyi biri ama bu yaşta sorumluluk almanın altında eziliyor..
Yapmaaa kardeşim yapmaaa..
İlla ki başınıza mı gelmesi gerek anlaman için..

merak ettiğim icin soruyorum cezaevinden cıktı diye cıkan herkesi dışlayacakmıyız dışlaya dışlıya nereye varacağız o insanları dışlamk daha da kötü sonuclara mal oluyor dışlanan insanlar doğruyu göremeyip daha da kötü işlere bulaşabiliyor ama bunu göremiyoruz malesef. Ve unutmayın ama büyük ama kücük hayatta var olan herkes potansiyel bir suclu adayıdır kazara olabilir veya iftira olabilir kendinizi aynı konumda düşünün derim

Bak güzel kardeşim.
Sana ayrıl demeye hiçbirimizin hakkı yok aslında.
18 yaşında hukuken reşit ve kararlarını alabilecek yaştasın.
Sana ancak tavsiye verilebilir.
Benim sana tavsiyem akılcı bir yaklaşımla ilişkine devam etmen.

16 yaşında birinin hatalar yapması normal. ama böyle ekstrem bir hata yapması pek kabul edilebilir bir şey değil. Yine de 16 yaşında böyle bir olayda parmağı olan biri hayatı boyunca toplumdan dışlanacak mı? İşsiz mi kalacak? Evlenemeyecek mi? Biz bu insanı kazanamayacak mıyız?

Bu soruların cevabı sevgilinde. Eğer hatasını anlamış ise, cezasını çektikten sonra beyaz bir sayfa açar. Tabi o sayfada malesef eskiden kalma bir leke olacak. Ama düzelebilir bence yine de.

Bu süreçte onun yanında olmak istiyor isen bu senin kararın. Ama ben olsam hayata çok iyi hazırlanırdım. Kendi ayağımın üstünde durabilecek kadar iyi eğitimim, işim vs. olurdu ki, bir gün bu adamın bir yanlışını gördüğümde ona böyle bağımlı kalmayayım. hem senin özgüvenin ne kadar yüksek olursa, o kadar vazgeçilmez biri olursun sevgilin için de.

Şu anda olduğun kafa ile devam edersen burada sana neler yaşayacağını yazan arkadaşların dediklerini bire bir yaşayacaksın gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…