- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.668
- 498
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Bu adam hapiste borçtan veya trafik kazasında adam yaralamaktan hapse girmemiş yahu... Baya baya bıçakla adamın üzerine yürümüş. Bırak evliliği, ben o adamın 40 metre yanına yanaşmaya korkarım.
Ayy bi de 9 ay nedir ki geçer diye, nasıl ikna ediyorsunuz şaşıyorum doğrusu.
Bakın; ben üniversitedeyken birgün bir kız arkadaşım çaldı kapımı. Sevgilisi dövmüş bunu ve evin kapısını kırmış sinirden. O da çıkmış evden. korkudan 1 gece sokaklarda yatmış. Üzüldüm tabi, nasıl içim acıdı o kıza. Evimi açtım, net hatırlamıyorum ama 4-5 gün kaldı benle. Çocuk kızın evini mesken tutmuş, eve gidemiyor. Sonra o çocuk benim kapıma geldi, kızın kayıp olduğunu söyledi ve sen de mi dedi. bende arkadaşımı korumak için numara yaptım hayır dedim bende değil ve bilmiyorum nerde olduğunu. Birgün bi baktım bizim kız haberleşmiş çocukla, bende olduğunu söylemiş, çocuk geldi kapıma kızı almaya. O esnada benim de üzerime yürüyordu ki, kapıyı çarptım. O kızla da arkadaşlığımı bitirdim. Uzun lafın kısası, böyle adamlarla birlikte olan kızlardan uzak durun.
Neden illa herşey kötü olacak ggözüyle bakıyorsunuz bende bunu anlamıyorum .
Ben bu sitede gördüm bir bayan 18 yaşında evlenmiş 5 senedir evliymiş şuan 23 yaşındaymş ve sordum o da gayet mutlu olduğunu söyledi . Ben anlamıyorum neden illa herşey kötü olmak zorundaki ? size değil tabi bu sözüm ama nedense hep kötüye yoruluyor herşey böle olur şöle olur bu herkes için geçerli olan şeyler . Ama nasıl iyi olcağını bilemiyoruz kötü olduğunuda bilemeyiz . Biz 2 senedir beraberiz . Çok yakınız birbirimize her anlamda . Ailesiylede öyle . Olsa bi sorun bi sıkıntı 2 sene boyunca nasl anlaşacaktık bu kdr şey paylaşacaktık . Biliyorum evlenince çok farklı oluyormuş ama ben sadece paylaşım diyorum ..
Sen olayı yanlş anlamışsın . İlk 2 kişi yolda ( önceden trafikte tartıştığı mahalleden 2 kişi ) ne bakıyosun lan diye bıçak çekmişler ve göğsünden yaralamşlar benmkiini o zamanlardada o da üstünde bıçak taşıyomş ve kendini savunmasa karşısındaki iki kişi öldüreceklermiş onu göğsünden kanlar akmaya başlamş bakmş hala devam ediyolar o da kendini savunmak için üstlerine gitmiş . Ve omzuna gelnce bıçak öteki çocuğun solunumla ilgili bi sıkıntısı olmş bu yüzden komaya girmiş sonra iyileşmiş . O komaya giirdiği içn suçlu olsada ona ceza vermemişler . Benimkide suçsuzken kendini öyle savunarak suçlu duuruma düşmüş ve ceza almış . Olay böyle benm sevgilim öyle dediğin gibi kabadayı nebilyim ev kapıları basacak insan değil . Neden cezaevine giren insanları böyle yargılıyorsunuz anlamıyorum ? İftira ile giren bile var içeri .
Anlayamazsın çünkü küçüksün... Eğer herkes her yaşta herşeyi anlayabilseydi , çocukluk-ergenlik-olgunluk vs. dönemleri olmazdı... İlla kötü olacak demiyor kimse, büyük olasılıkla kötü olacak diyor..
18 yaşındasın, adamı omzundan yaralayıp nefes borusuna ulaşabilecek maharette biriyle berabersln... Çok büyük cesaret..
Adam görüş gününe tabi seni çağırır, nerde bulacak senin gibi gözü kör aşık olanı.. Annesini değil seni çağırıyor diye hoşuna gidiyor birde... Peeeehhhhhhhhh...
elbette mutlu da olabilirsiniz mutsuz da ıkısıde ıhtımal dahilinde...
sorun şu ki sen sevgiline fena halde takıntılısın. sevgi aşk hoşlanma değil bu resmen takıntı... bu yüzden psıkologa gıtmelısın...
ne desek ne yapsak suclu bızı goruyorsun... peki sevgilin suçsuz mu? öfke kontrolu olmayan, adam bıcaklayan bir insana ne kadar güvenebilirsin? hadi güvendın bir an olsun ya bir olsun bile acaba mı diye düşünmez misin?
her sağlıklı insan acaba mı? der. ama sen diyemiyorsun çünkü sen bu çocuğa takıntılısın... bu yüzden bin kere de söyleyeceğim sen psıkologa danısmalısın bu durumunu.. herkesin nefesi tükendi çünkü...
Yok artık omuzdan nefes borusuna mıo kadar da değil .. Neyse birşey demiyorum . Ben nasıl ayrılırım diye konu açmadım nasıl dayanırım diye açtım .
Öncelikle günümüzde küçük yaşlarda evliliğe çok sıcak bakmıyorum. Yapacak onca şey, yaşanacak onca güzellik varken evlenmek ne kadar doğru tartışılır. Aşağıdaki karikatürde bunu çok güzel özetliyor.
Bir de senin bu arkadaşın nasıl iş bulup, evi geçindirecek, bunun planını yaptınız mı? Bugün artık nerdeyse heryer, gbt sini istiyor. yani geçmişte suç işleyip işlemediğine bakıyor, ve sabıkalı birine kim iş vermek ister bilemiyorum doğrusu. Çok büyük sıkıntı gerçekten.
Eki Görüntüle 844790
Ben bu sitede gördüm bir bayan 18 yaşında evlenmiş 5 senedir evliymiş şuan 23 yaşındaymş ve sordum o da gayet mutlu olduğunu söyledi . Ben anlamıyorum neden illa herşey kötü olmak zorundaki ? size değil tabi bu sözüm ama nedense hep kötüye yoruluyor herşey böle olur şöle olur bu herkes için geçerli olan şeyler . Ama nasıl iyi olcağını bilemiyoruz kötü olduğunuda bilemeyiz . Biz 2 senedir beraberiz . Çok yakınız birbirimize her anlamda . Ailesiylede öyle . Olsa bi sorun bi sıkıntı 2 sene boyunca nasl anlaşacaktık bu kdr şey paylaşacaktık . Biliyorum evlenince çok farklı oluyormuş ama ben sadece paylaşım diyorum ..
o arkadaşındamı eşi adam yaralamaktan sabıka almış canım ona göre yorum yapayım ben tabi öyle olur kötü olur evlenme sakın demiyorum bu senin hayatın yaşayıp görmek isteyen sensin ben sana sadece ben yandım sen dikkat et dedim zten git ayrıl bitir diye bir cümle kurmadım ben sana bende senin gibi bir durumdaydım ama sonunda çok üzüldüm dedim istersen neler yaşadığımıda anlatayım ona göre düşün sende ilerisini
Yok artık omuzdan nefes borusuna mıo kadar da değil .. Neyse birşey demiyorum . Ben nasıl ayrılırım diye konu açmadım nasıl dayanırım diye açtım .
eee ilk bıçağı diğerleri sallıyor,gögüsüne geliyer bıçak ve kanlar içinde kalıyor oda kendini savunmak için
diğer kişiye bıçak sallıyor ee peki bu durumda neden çok ceza alıyor sonra denetımlı serbestlık alıyor fılan
diğerlei hiç mi ceza almadı..hayır bu da bi nevi nefsi müdafaya girmiyor mu?
öyle olunca ceza almaması gerekti..
Nerden biliyorsunuz acaba demediğimi ? Belki de dediğim halde kabul etmişimdir ...
ayaz kimi kandırmaya çalışıyorsun? acaba diyen insan... 18 yaşında yakında hapise girecek adamla ben nasıl evlenirim herkes evleniyor ben niye evlenemiyorum der mi ya? artık aklımı yitircem şuraya yazdıkların yüzünden...
acaba diyen akıllı bir kız oturur işine gücüne bakar önce kendi hayatını kurar, adam hapisten çıkar en az2 3yıl gözlemler iş kurdu mu öfke kontrolu düzeldi mi? zaaflarını yenebiliyor mu? diye..
adam sana cezaevıne gitmeden evlenme teklif etse kabul edecek potansiyelde bir kızsın bir de ne biliyorsun acaba demediğimi diyorsun:
Aynen öyle ama şöyle birşey daha var üzerine bi de babası olayı öğrenince babası da üzerine gitmiş çocuğun babası bildiğiniz bıçaklamş benimki sadece yaralamış . Onlarda iki kişiymiş snradan babası gelince daha da mahvolmş herşey ve tüm suç onun üstüne kalmş . Babası gelmeseymiş eğer böyle olmayacakmş çünkü zaten bi kaç çizik varmş sadece karşıdakinin .
Sen olayı yanlş anlamışsın . İlk 2 kişi yolda ( önceden trafikte tartıştığı mahalleden 2 kişi ) ne bakıyosun lan diye bıçak çekmişler ve göğsünden yaralamşlar benmkiini o zamanlardada o da üstünde bıçak taşıyomş ve kendini savunmasa karşısındaki iki kişi öldüreceklermiş onu göğsünden kanlar akmaya başlamş bakmş hala devam ediyolar o da kendini savunmak için üstlerine gitmiş . Ve omzuna gelnce bıçak öteki çocuğun solunumla ilgili bi sıkıntısı olmş bu yüzden komaya girmiş sonra iyileşmiş . O komaya giirdiği içn suçlu olsada ona ceza vermemişler . Benimkide suçsuzken kendini öyle savunarak suçlu duuruma düşmüş ve ceza almış . Olay böyle benm sevgilim öyle dediğin gibi kabadayı nebilyim ev kapıları basacak insan değil . Neden cezaevine giren insanları böyle yargılıyorsunuz anlamıyorum ? İftira ile giren bile var içeri .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?