- 3 Kasım 2015
- 2.547
- 3.237
- 63
- 34
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Aynen canim sureklin esi kendisine haksizlik yapiyor kendisine deger vermiyor hebuhubele bununla ilgilenecegi yerde kucuk nedenlerde takilip kaliyorNe yazık ki ben de bu yoruma katılıyorum
Adam berbat bir koca
Aynen canim adam tam bir hoduk ama arkadas hala hatasini kapatmaya calisiyorSenin kadar şanslıysa eğer, onun eşi de hatasını anlar canım,öyle umuyorum,ama değilse, elbette inceldiği yerden kopacaktır.
Aynen canim sureklin esi kendisine haksizlik yapiyor kendisine deger vermiyor hebuhubele bununla ilgilenecegi yerde kucuk nedenlerde takilip kaliyor
Tecrübelerinle yardımcı olabilirsin belki vişne,hebenin eşinde şiddet yokmuş gerçi de,sen nasıl aştın o herkesin bırak git dediği kocanın senin deyiminle hödüklüğünü,damdan düşenin halini damdan düşen anlar ne de olsa...Hebenin eşinin sorunları var evet,fakat ben hebeyi sevmediğini düşünmüyorum...Aynen canim adam tam bir hoduk ama arkadas hala hatasini kapatmaya calisiyor
Aynen canim yrdimci olabilirim hebehubeleye isterseTecrübelerinle yardımcı olabilirsin belki vişne,hebenin eşinde şiddet yokmuş gerçi de,sen nasıl aştın o herkesin bırak git dediği kocanın senin deyiminle hödüklüğünü,damdan düşenin halini damdan düşen anlar ne de olsa...Hebenin eşinin sorunları var evet,fakat ben hebeyi sevmediğini düşünmüyorum...
Annemden Allah razi olsun tabiki . Asla kalbini kırmıyorum hep sen arama sanki çocukmuşumda arkami topluyomussunuz gibi dedim . Ben hallederim . Halledemezsem arkamdamisiniz dedim sonuna kadar kızım ama biz hep saf dışı kaldığımız için aralarinda anlassinlar dediğimiz için bu böyle yapıyor sen biz üzülmeyelim diye idare ediyosun bunu çekmene gerek yok dedi .Annen aslanlar gibi diyecegini demis. Elini op helallik iste. Annenin arkasinda dur ezdirme. Cunku kalplerini kirarsan biz karismayalim madem kizimiz yardimimizi istemiyor diye dusunurler. Kocan her olumsuz seyde seni sucluyor cunku kucukken oraya buraya carptiginda pis masa canini mi acitti oglusumun falan diye buyuttuler muhtemelen. Kocan gelsin anne babanin elini opsun senden ozur dilesin oyle baris derim ama sen bilirsin.
Allaha şükür Rabbim böyle insan evladi insanlarla karşılaştırsın. Ben böyle birşeyi sadece eşimde gördüm aileye gittiğim için tripleri etrafında olmasa anlicam ama ablasi gelir kalir annesinde annesi hep kendi tarafinda bana gelince tasladigi erkeklik sadece annesi hanımın dayatmalarindan ibaret.Ailem damatlarını sever ama,bir o kadar da bizim önemimizi hissettirir.Gerçekten adamlar ailenin alacağı tavrı gözünden anlıyorlar kirpicik,annem sessiz bir kadındır,çekingendir,ama bütün damatları hele onun yanında elpençe divan durur neredeyse...Eşim, evlendiğimiz günki annemin ağlayışını,babamın balmumu gibi sararan yüzünü hala unutamaz,eh mayaları da temizmiş ki,ne gidip gelmemize,ne bizlerin hayatına müdahale hakkını kendilerinde bulmadılar şükür .Allah herkesin yuvasına dirlik düzenlik,akılsız kocalara akıl versin...
Canim sen uzun zamandir halledemiyorsun zaten annen de artik dogal olarak mudahil olmus ama dusunce seklini degistirmezsen her zaman boyle saglam destek bulamazsin.Annemden Allah razi olsun tabiki . Asla kalbini kırmıyorum hep sen arama sanki çocukmuşumda arkami topluyomussunuz gibi dedim . Ben hallederim . Halledemezsem arkamdamisiniz dedim sonuna kadar kızım ama biz hep saf dışı kaldığımız için aralarinda anlassinlar dediğimiz için bu böyle yapıyor sen biz üzülmeyelim diye idare ediyosun bunu çekmene gerek yok dedi .
Allaha şükür Rabbim böyle insan evladi insanlarla karşılaştırsın. Ben böyle birşeyi sadece eşimde gördüm aileye gittiğim için tripleri etrafında olmasa anlicam ama ablasi gelir kalir annesinde annesi hep kendi tarafinda bana gelince tasladigi erkeklik sadece annesi hanımın dayatmalarindan ibaret.
Boyleleri zaten ister ki kizimiz hep elimizin altinda olsun, damatlar da ayni sekilde, gelsinler gitsinler kakara kikiri.. Ama gelin kendi ailesini unutsun, o da bizim olsun.. Boyle cahil ve bencil bi bakış açısının degismesi cok zor ne yazıkki.. Bi de haydi kaynana görümce bunu yapti diyelim, iş kocada biter, senin esas sorunun eşinin bakışı ve davranışı ne yazik ki.. Evlilik bu mu Allah askina? Annenin evinde ekmegin mi yoktu, gideyim de bi sıkıntının icine duseyim diye mi evlendin? Insan mutlu olmak icin evlenir, surekli diken üstünde olmak icin veya bekar hayatinin rahatlığı battigi icin degil..Annemden Allah razi olsun tabiki . Asla kalbini kırmıyorum hep sen arama sanki çocukmuşumda arkami topluyomussunuz gibi dedim . Ben hallederim . Halledemezsem arkamdamisiniz dedim sonuna kadar kızım ama biz hep saf dışı kaldığımız için aralarinda anlassinlar dediğimiz için bu böyle yapıyor sen biz üzülmeyelim diye idare ediyosun bunu çekmene gerek yok dedi .
Allaha şükür Rabbim böyle insan evladi insanlarla karşılaştırsın. Ben böyle birşeyi sadece eşimde gördüm aileye gittiğim için tripleri etrafında olmasa anlicam ama ablasi gelir kalir annesinde annesi hep kendi tarafinda bana gelince tasladigi erkeklik sadece annesi hanımın dayatmalarindan ibaret.
Ben onun hatasını kapatamıyorum . Kapatacak olsam burda kocami yağlar ballar oyle anlatırım . Ne yasiyorsam oyle yazıyorm doğru yorumlar alabilmek icin . Benim esimle cok buyuk problemlerim olmuyor şöyle ki özünde sessiz sakin bir insan ben ağzıma geleni söylesemde o bana sadece bi kac kelime eder sabir gösterir . Şiddet yok . Eskisi gibi kisitlamak yok her istedigim yere gidip gelebiliyorum . Uyumumuz ev icinde cok iyi cok iyi olunca cok iyi anlasiyoruz o benim ilgi alanlarimla ilgilebor ben onunkiyle her türlü is olsun araba olsun venimde ayni her konida rahatca geyik yapar fikir alırız birbirimizden. Tabiki bdvye sıkıntılarimin özünü yazıyorum. Buraya ay cok mutluyum suan kocamla havalarda ucuyoruz diye konu acmiyorum . Aileme karsi tutumundan rahatsizim ve kendi annesinin lafiyla %50 de olsa hareket ettigi için skintiliyim mükemmel bir insan mi degil . Bende degilim . Keske olmasa dedigim ozellikleri kadar iyiki var dedigim özellikleri de elbette var . Hoslanmadigim beni berbat eden ozelliklerini sizler burdaki kadinlar nasil duzeltebilirim esimi nasil olgunlastirabilirim vea nasil buyutebilirim diye aslında yaziyorum . Tuttum birakmiyorum degil. Esim agziyla bosanalim degil . Ben boyle gidersek.mutlu olacağımızı sanmiyorum diyo gidecekken ben yokken git diyo binyandan da agliyo. Kimin arasinda kaliyo ? Annesiyle benim mi yoksa kendo egosuyla benim mi? . Onceden hic merhametli eegildi simdi merhameti asiladim mesela . Eskide cok sivri dilliydi simdi daha tatlidilli . Bu ailesinden gördüğü sey . Evlenmeden derdi ben bunlarin f sürekli tartismalarindan biktim evlensemde kurtulsam . Farkinda degil ama onlara benziyo herseyinsorguluyo yeri gekiyo azarliyorum farkina varoyo hatasinin . Sevmedigini düşünmüyorum cok da sevmiyo beni artik bunun farkindayim . Benim annem ikinci evliligini yapmış bir kadin babam ikinci esi . Ilk eşinden de banamdan da bir gün yüzü görmedi. Ağırlığını koy kizim der arkamda durur tabiko ama cocuklugumdan beri ikinci Eş in ne kadar zor oldugunu anlatirdi bana . Bosanmanin yükünü. Ve severek evlendim eşimle gücüm var yasadimlarim ufak degik ama bir anda zaten silip atma noktasina gelince gözüm hicbirseyi görmeyecek.Aynen canim yrdimci olabilirim hebehubeleye isterse
Benim esimle kisisel problemimiz yoktu fark bu kv gorumce vardi 3 sahislar onlari pasif ettikten somra rayina oturdu evliligimiz 2 yil gecti sukur hersey iyi.Esinde sorun varsakendisinde asilmiyor yapisinda var hodukluk arkadasin.3 sahislar olursa bende ki gibi aşiliyor.
Aynen burda haklısınız eve bir avukat getiripte eşim sürekli beni yalnız bırakıyor derse haklı olur bir komşumuza eşi öyle yapmıştı kadını ailesinin yanına gönderip sonra da evini boşluyor dedi ve kim ne derse desin koca bu konuda haklı bulunmuştu ve kadın maldan çok az bir miktar alabildi dikkat etEvine git evine sahip çık hala sana git diyorsa kapı orada istemiyorsan beni görmek sen git de boşanma sürecinde dahi görülse kadının evden gitmesini ben iyi bulmuyorum. Bende bazen aynı şeyleri yaşadım bende gittim yeri geldi daha büyük sorunlara yol açıyor bu durum aksine geçen aynı şey oldu kapı orada dedim evden çıkar çıkmaz da sürgünü çektim iki saat kapıda beklettim sonra açtım ben niye gidiyorum gidecekse görmek istemiyorsa o gitsin mantigindayim ben
Malesef ...Boyleleri zaten ister ki kizimiz hep elimizin altinda olsun, damatlar da ayni sekilde, gelsinler gitsinler kakara kikiri.. Ama gelin kendi ailesini unutsun, o da bizim olsun.. Boyle cahil ve bencil bi bakış açısının degismesi cok zor ne yazıkki.. Bi de haydi kaynana görümce bunu yapti diyelim, iş kocada biter, senin esas sorunun eşinin bakışı ve davranışı ne yazik ki.. Evlilik bu mu Allah askina? Annenin evinde ekmegin mi yoktu, gideyim de bi sıkıntının icine duseyim diye mi evlendin? Insan mutlu olmak icin evlenir, surekli diken üstünde olmak icin veya bekar hayatinin rahatlığı battigi icin degil..
Bosanma son secenek olmali zaten, elinden gelenin fazlasını yapmalisin evliligin icin, hic degilse icin rahat eder..Ben onun hatasını kapatamıyorum . Kapatacak olsam burda kocami yağlar ballar oyle anlatırım . Ne yasiyorsam oyle yazıyorm doğru yorumlar alabilmek icin . Benim esimle cok buyuk problemlerim olmuyor şöyle ki özünde sessiz sakin bir insan ben ağzıma geleni söylesemde o bana sadece bi kac kelime eder sabir gösterir . Şiddet yok . Eskisi gibi kisitlamak yok her istedigim yere gidip gelebiliyorum . Uyumumuz ev icinde cok iyi cok iyi olunca cok iyi anlasiyoruz o benim ilgi alanlarimla ilgilebor ben onunkiyle her türlü is olsun araba olsun venimde ayni her konida rahatca geyik yapar fikir alırız birbirimizden. Tabiki bdvye sıkıntılarimin özünü yazıyorum. Buraya ay cok mutluyum suan kocamla havalarda ucuyoruz diye konu acmiyorum . Aileme karsi tutumundan rahatsizim ve kendi annesinin lafiyla %50 de olsa hareket ettigi için skintiliyim mükemmel bir insan mi degil . Bende degilim . Keske olmasa dedigim ozellikleri kadar iyiki var dedigim özellikleri de elbette var . Hoslanmadigim beni berbat eden ozelliklerini sizler burdaki kadinlar nasil duzeltebilirim esimi nasil olgunlastirabilirim vea nasil buyutebilirim diye aslında yaziyorum . Tuttum birakmiyorum degil. Esim agziyla bosanalim degil . Ben boyle gidersek.mutlu olacağımızı sanmiyorum diyo gidecekken ben yokken git diyo binyandan da agliyo. Kimin arasinda kaliyo ? Annesiyle benim mi yoksa kendo egosuyla benim mi? . Onceden hic merhametli eegildi simdi merhameti asiladim mesela . Eskide cok sivri dilliydi simdi daha tatlidilli . Bu ailesinden gördüğü sey . Evlenmeden derdi ben bunlarin f sürekli tartismalarindan biktim evlensemde kurtulsam . Farkinda degil ama onlara benziyo herseyinsorguluyo yeri gekiyo azarliyorum farkina varoyo hatasinin . Sevmedigini düşünmüyorum cok da sevmiyo beni artik bunun farkindayim . Benim annem ikinci evliligini yapmış bir kadin babam ikinci esi . Ilk eşinden de banamdan da bir gün yüzü görmedi. Ağırlığını koy kizim der arkamda durur tabiko ama cocuklugumdan beri ikinci Eş in ne kadar zor oldugunu anlatirdi bana . Bosanmanin yükünü. Ve severek evlendim eşimle gücüm var yasadimlarim ufak degik ama bir anda zaten silip atma noktasina gelince gözüm hicbirseyi görmeyecek.
Böylesi daha mantıklı evetAynen burda haklısınız eve bir avukat getiripte eşim sürekli beni yalnız bırakıyor derse haklı olur bir komşumuza eşi öyle yapmıştı kadını ailesinin yanına gönderip sonra da evini boşluyor dedi ve kim ne derse desin koca bu konuda haklı bulunmuştu ve kadın maldan çok az bir miktar alabildi dikkat et
Arkanı topluyorlarmış gibi düşünme,bazen kitapların anlatamadığını,bir özlü söz anlatır ya,öyle düşün.Annemden Allah razi olsun tabiki . Asla kalbini kırmıyorum hep sen arama sanki çocukmuşumda arkami topluyomussunuz gibi dedim . Ben hallederim . Halledemezsem arkamdamisiniz dedim sonuna kadar kızım ama biz hep saf dışı kaldığımız için aralarinda anlassinlar dediğimiz için bu böyle yapıyor sen biz üzülmeyelim diye idare ediyosun bunu çekmene gerek yok dedi .
Aynen canım bence evinide boşlama senBöylesi daha mantıklı evet
Sabah aradi annem den sonra konuştuk.Bosanma son secenek olmali zaten, elinden gelenin fazlasını yapmalisin evliligin icin, hic degilse icin rahat eder..
Herkesin anlayacagi bi dil vardir, esini taniyan sensin.. Bence iyi bi derse ihtiyaci var.. Burda senin hatan bi rest cekip sonra hemen geri adim atman, alttan alman.. Dik durman gerek.. Bagira cagira rest cek demiyoruz ama kararli ol, esin bunu gorsun..
Ne kadar güzel bir örnek çok teşekkür ederimArkanı topluyorlarmış gibi düşünme,bazen kitapların anlatamadığını,bir özlü söz anlatır ya,öyle düşün.
Bir kere bir kurbanlık almıştık.Küçük cüsseli bir koçtu.Bahçede bağlıyken eşim oğlumu da götürdü.4 yaşında filandı.Koçu sevdiler filan sorun yok.Eşim orada bir şeyler yaparken oğlum koça tekrar yaklaşmış.Ben o sırada evden çıkıyordum ki,koçun oğlumu süsmeye hazırlandığını görüp kendimi oraya attım.İyice vaziyet alıp oğlumu küçük diye gözüne kestiren koç,kendimi aralarına atmamla yüzgeri döndü,koşarak gitti.Hayvanda olsa kime gücünün yetip kime yetmeyeceğini hesaplayabiliyordu.Bazen insanlarında sınırlarını öğrenmesi,ya da öğretilmesi lazım.
Sabah aradi annem den sonra konuştuk.
Ben sana hicbirsey dememistim dün damarima bastin büyüzden bu kavga çıktı vs dedi . Bende bana düşünceni bildir istemiyorum lafiyla oyuncak etme beni dedim . Ben bosanmaya hazirim hadi öften püften bosanalim dedim .ben seni kabul etmiyorum böyle her yere geken her seyi yaoan benim fedakarlik olarak istenmeyen benim bikilan benim cocuk gibisin dedim bosanmaya cesaretin varmi acip duruyosunda sen bosan diyosun bana dedim . Cesaretin varsa sen rahatsizsin sen bosancaksin dedim . Ben senin butun eksiklerine ragmen kabul ediyorum hala ayni yoldayiz kac senedir hep yanliz birakislarinda dahil dedim ben senin 2 sartini kabul ettim bana o kadar sey yasatmaniza ragmen dedim oda bu yol benim yolum dedi . Kusura bakma dedim sen istemiyosun diye ben annemden babamdan ayrilamam bu yolda benim yolum ya yolumda yurursun yada ayurirsin yolunu devam edersin dedim . Bu zamana kadar ben senin yolunda yurudum bu zamandan sonra sen benimkinde yuruyeceksin yoksa keyfin bilir dedim .tamam dedi ben ayrilma meraklisi degilim falan dedi uyum saglamaya caliscam karsilikli anlasalim dedi bundan sonra. Ben de karailikli yazicam ezbere konusma dedim m tamam dedi oyle kapatyik annemle konustum simdi git evine dedi . Abimde haftaaya gelip konurum ben onunla adam akilli dedi yoksa ayrilirsin dedi . Annem de arayip ben gonderdim simdi bu son olsun diyecek . Bakalim tabri neolacak
Bak gördün mü,annenin konuşması boşa gitmeyecek inşallah.Evine dön bu durumda bence de.Ama kendine prensip edin ve onları çiğnetme.Ne olursa olsun.Bazen erkekler de bocalıyor,haklı çıkarır mı yaptıklarını,hayır.Hani çocuğa sınırlar çizersin ya,belirsizliktense ne yapabileceğini ne yapamayacağını bilir,o yöntemi izle.Durum iyiye gidince yelkenleri suya indirme.Unutma,su uyur,koca uyumazNe kadar güzel bir örnek çok teşekkür ederim
İnşallah sonunda feraha ererim bu evliliğimde. Sabrettigim için pişman olmam. Yada pişman olacağım birdey yapmam.
Koynumuzda koca besliyoruzBak gördün mü,annenin konuşması boşa gitmeyecek inşallah.Evine dön bu durumda bence de.Ama kendine prensip edin ve onları çiğnetme.Ne olursa olsun.Bazen erkekler de bocalıyor,haklı çıkarır mı yaptıklarını,hayır.Hani çocuğa sınırlar çizersin ya,belirsizliktense ne yapabileceğini ne yapamayacağını bilir,o yöntemi izle.Durum iyiye gidince yelkenleri suya indirme.Unutma,su uyur,koca uyumaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?