• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyim, görünüm sizce çok önemli mi?

aynen- bende boykot ediyorum. ama artik okadar markayi boykot ediyorumki yakinda mecbur marsa tasincam. simdide nestle firmasina takdim. gecen ay tüm mutfakta ne varsa ayikladim, evsizler kurumuna götürdüm ve artik Nestle firmasindan birsey almiyorum. bakalim nisanlim nezaman sabote edicek.
Neden nestleyi boykot ediyosun?

Bir iki yoruma denk geldim, nedense bir ''iki yırtık pırtık pis kıyafeti üstüme atıp çıkıyorum'' demişsin gibi bir algı oluşturmuş... Anlayamadım gitti.
Benim inandığım insanın kendine yakışanı ve rahat ettiğini giymesinin onun en güzel tarzı olduğudur. Şıklık sadece abiyeyle olmuyor, spor şık dediğimiz bir kavram da var. Kaldı ki moda kime ve neye göre? Stilist ve modacıların bu senenin modası bu dediği şeyi üstümüze yapıştırıp koca sene dolaşalım mı yani? İnsan kendine yakışanı giydiğinde güzeldir zaten. Önce aynada gördüğün insana güzel görüneceksin, gerisi teferruat.
Burada konu pis, yırtık, eski, kirli şeyler giymek olsa - ki bunu bilinçli yapan tanıdığım var- diyeceğim ki tamam, o kadar da demedik. Ama senin konunda garip bir şey görmedim ben. Misal kot pantolon altına taşlı babet giymekten, sandalet giymekten bahsetmişsin. Bu ne, paspal giyinmek mi? Gayette spor şık'a çalan bir giyim tarzı... Geçen arkadaşım bir mağazadan beyaz t-shirt almış, altına kot, altına taşlı sandalet. Klasik bir çanta ve gözlükle o kadar güzel ve rahat olmuştu ki, gerçekten çok güzel geliyordu gözüme. Bence ya biz hepten anormaliz , ya da bir yerde hatalar var Nomu :))

Neden nestleyi boykot ediyosun?

Nestlenin igrenc su Politikasi yüyünden. belki Trde haberlerde cikmadi ama adamlar Afrikada ve diger 3. dünya ülkelerinde brajlari ve dogal su pinarlarini kapmislar. bize sisesini 1,40 euroya satiyorlar... afrikada insanlar kendi su kaynaklarindan faydalanamiyor ve susuzlukdan ölüyorlar. Google versen kesin cikar skandallar

Nestlenin igrenc su Politikasi yüyünden. belki Trde haberlerde cikmadi ama adamlar Afrikada ve diger 3. dünya ülkelerinde brajlari ve dogal su pinarlarini kapmislar. bize sisesini 1,40 euroya satiyorlar... afrikada insanlar kendi su kaynaklarindan faydalanamiyor ve susuzlukdan ölüyorlar. Google versen kesin cikar skandallar
Bunun gibi bir suru marka var zaten.. garnier mesela.. ya da bazi markalar kakao yapiminda cocuk isci calistiriyo vs vs. Yani marketlere ya da magazalarda gordugumuz urunlerin cogunda cocuk iscilerin emegi var. Hangi birini boykot edeceksin? Hepsinin altinda bi pislik var illa

Bunun gibi bir suru marka var zaten.. garnier mesela.. ya da bazi markalar kakao yapiminda cocuk isci calistiriyo vs vs. Yani marketlere ya da magazalarda gordugumuz urunlerin cogunda cocuk iscilerin emegi var. Hangi birini boykot edeceksin? Hepsinin altinda bi pislik var illa

öyle gercekdende. artik edebildigimi ediyorum- ama sonu yok bunun. birgün alicam cantami atacam kendimi issiz bir adaya. ne kiyafet derdi, ne para derdi, ne siyaset... oh rahatlik. gercekdende kafa yordukca insan kafayi yiyor. saglikli beslenmek bile artik mümkün degil. nerden antibiyotiksiz et alabailirim diye kafa patlatiyorum. yahu ben unide bukadar arastirma yapmamisdim. bildigin suyun icine bile hormon katiyorlar... su icmek bile artik sagliga zarar. neyse konuyu iyice dagitdim:)

öyle gercekdende. artik edebildigimi ediyorum- ama sonu yok bunun. birgün alicam cantami atacam kendimi issiz bir adaya. ne kiyafet derdi, ne para derdi, ne siyaset... oh rahatlik. gercekdende kafa yordukca insan kafayi yiyor. saglikli beslenmek bile artik mümkün degil. nerden antibiyotiksiz et alabailirim diye kafa patlatiyorum. yahu ben unide bukadar arastirma yapmamisdim. bildigin suyun icine bile hormon katiyorlar... su icmek bile artik sagliga zarar. neyse konuyu iyice dagitdim:)
Oyle gercekten Allah sonumuzu hayretsin

Giyim saç baş benimiçin çok önemli küçücükkende öyleydi günde 5 kere üstümü değiştirirdim.
Kısa süre öncesine kadar kendine bakmayan giyimine dikkat etmeyen insanları eleştirirdim bidaha mı gelecek dünyaya insan kendine bakmaz mı gibi.
Spor ayakkabıyla spor dışında işim olmaz sevmem sandaletlerim bile taşlı tuşlu leoparlı vs
Tüylenmiş hiçbirşeyi yatarken bile giymem
normal zamanda saçbaş yağ içinde at kuyruğu yapılmış tokayla bütün olmuş, üstbaş tüylü eski püskü kıyafetle heryere giden insanların düğün dernek gibi yerlerede ciddi meblalarla bütçe ayırıp hazırlanmasını hala anlamıyorum
Dıdısının dıdısının düğünü için enaz 1000 liralık elbise 300-500 liralık ayakkabı bi okadarlıkta takı alıp enpahalı kuaföre gidiceğine normal zamanda yeni kıyafetlerle gezebilirler diye düşünüyorum

Keza düğünden düğüne ful + ful anormal makyaj yapıp nebulup sürmüş insanlarıda anlamam ama bakkala dahi giderken makyajım vardır bugune kadar kimse benimiçin bu ne sürmüş badana yapmış demememiştir anlatabilmişimdir umarım

Bi insan yopukluyla rahatsa topuklu spor ayakkabıyla rahatsa spor giysin ama beyaz spor ayakkabıyı alıpta temizlemeyip sap sarı tabanlada gezmesin

Rahatlıktan kastınız nedir bilmiyorum ama tüylü eskimiş seyler değildir diye umuyorum

Sıklığı severim sık giyimlerim de var ama encok spor tarzı salaş giyinesim gelir.Şik kıyafetleri daha uygun yerlere saklarım:)Kıyafetlerimin bir kısmını ise beğenmem bir çılgınlık anında almisimdir:).Iste yada biryere giderken hafif makyaj yaparim.Sevgili kişisiyle görüşürken biraz daha özenirim:)Ama evlenirsek Ayşe teyzeden hallice gorunumde patlıcan yaptim yiyecen mi!diyebilirim:)

Bir iki yoruma denk geldim, nedense bir ''iki yırtık pırtık pis kıyafeti üstüme atıp çıkıyorum'' demişsin gibi bir algı oluşturmuş... Anlayamadım gitti.
Benim inandığım insanın kendine yakışanı ve rahat ettiğini giymesinin onun en güzel tarzı olduğudur. Şıklık sadece abiyeyle olmuyor, spor şık dediğimiz bir kavram da var. Kaldı ki moda kime ve neye göre? Stilist ve modacıların bu senenin modası bu dediği şeyi üstümüze yapıştırıp koca sene dolaşalım mı yani? İnsan kendine yakışanı giydiğinde güzeldir zaten. Önce aynada gördüğün insana güzel görüneceksin, gerisi teferruat.
Burada konu pis, yırtık, eski, kirli şeyler giymek olsa - ki bunu bilinçli yapan tanıdığım var- diyeceğim ki tamam, o kadar da demedik. Ama senin konunda garip bir şey görmedim ben. Misal kot pantolon altına taşlı babet giymekten, sandalet giymekten bahsetmişsin. Bu ne, paspal giyinmek mi? Gayette spor şık'a çalan bir giyim tarzı... Geçen arkadaşım bir mağazadan beyaz t-shirt almış, altına kot, altına taşlı sandalet. Klasik bir çanta ve gözlükle o kadar güzel ve rahat olmuştu ki, gerçekten çok güzel geliyordu gözüme. Bence ya biz hepten anormaliz , ya da bir yerde hatalar var Nomu :))

Elbette yırtık, pırtık, pis giyinmiyorum. :)
Evet yanlış anlayanlar var bence de ama sorun etmedim. Hani giyim konusunda o kadar umursamiyorum milleti o derece :)
Varsın öyle anlasinlar.

Milletin günlük şık kombinini ben düğün kombini yapabilirim mesela.
Beni daha kilolu gösteriyor olması pek sorun değil kuş gibi hissettiren bluzu giyerim.
Boyum kısa olsa da topukludan kaçarim ayak konforum önemlidir.

Takı kombini tamamlasa bile takmam üzerimde fazlalık gibi hissediyorum.

Çok para harcadığımdan değil uyguna yaptığım alışverişten keyif alıyorum.
Giyime, markaya saçılan para ile tatil yaparım gibi çıkarımlar yapıyorum.

Gibi gibi..

Kadin erkek fark etmez her daim insanin once kendisine saygisi olacak. Rahatlik cok onemli cunku rahatlik = vucut sagligi. Ama rahatlik derken uf rahatimi bozup dus alamicam yarin 50.gun olcak ama neyse 70.gun alirim tarzi bir rahatlik degil tabi :KK70: Bakimli olmak her gun makyajlı fonlu topuklu ayakkabilarla gezmek demek degil zaten. Temiz giyim düzgün saclar temiz koku.

Ama ozel yerlere giderken giyim kusam onemlidir benim bakis acima gore. Ama iste bu da yine insanin kendini nasil rahat ve guzel hissettigiyle ilgili diye dusunuyorum. Yani tek basina rahat hissetmek degil, ayni zamanda guzel hissetmek de onemli.

100000% katiliyorum. durum aynen bu. iyimi kötümü bilmiyorum ama ben ise giderken mecbur Markaya dikkat ediyorum. is arkadaslarim Audi R6 araba, kollarinda Cartier, Rolex Saat...en ucuzu bir Escada elbise- bu durumda ben gidip Zara elbise giyemem.
Aynen. Sosyal statün arttıkça masrafların da artıyor. Yoksa giremiyorsun o "sınıfa " . Acımasız ama gerçek .
En basiti çanta almak için mağazaya giriyorum . Hemen görevli çantama bakıyor. Oradan anlamaya çalışıyor tarzımı, kazancımı. Ayakkabı almaya gidiyorsun aynı. Herşey para olmuş vesselam. Kimse artık iç güzelliğe bakmıyor . Varsa paran olursun paşam!

Her daim sikir sikir gezmem tabi ki. Ama yerine gore giyinmek lazim. Bu kim ne diyecek kaygisindan degil. Bir dugunde kendimi bakimliyken guzel giyinmisken iyi hissederim, sahile inerken bi esifman takimiyla. Yani kim ne dedi diye degil ama kendimi iyi hisettigim gibi giyinirjm ve evet karsimdakini de ilk olarak giyimiyle olcer tartarim. Giyim karakteri yansitir. Onemlidir. Bu demek degildir ki rahat karakteri giyimine yansiyan bir insan kotudur. Ben tercih etmem o ayri.

Merhaba hanımlar.
Uzun zamandır farkında olduğum bir durum var ben kendimde ya da başkalarında görünüme çok önem vermiyorum.
Rahat hissetmek benim için çok daha önemlidir.

Beğenilme arzusu pek duymuyorum.
Biri beni yeter ki beğensin rahatlik önemsiz, cok güzel olmalıyım gibi kaygılarım yok.

Yanımdaki yakınım için elalem ne diyecek diye de düşünmem.

Örneğin kayinvalidemle bir gün dışarı çikacaktik. Nomu ayakkabı ile rahat edemiyorum terlikle gelsem utanır misin benden diye sordu. Mal mal baktım suratına. Şaka mi? Utanılacak şey mi bu neyle rahatsan onu giy anne dedim. O çok şaşırdı. Ama x utanıyor terlik giymeme izin vermiyor dedi. Kızından bahsediyor. Ona da kızdım elalemin ne düşündüğü annenin rahatindan daha mı önemli dedim.
Herkes düğünler için uzak biri bile olsa ne giycem derdine düşer mumkunse alışverişe çıkar..
Ben pek de şık olmayan bir şeyi oldururum kendimce. Rahatsam tamam. Sallamam yani.
Hep böyleydim ayrıca.
Hayatımda hiç bir dönem görünüm için telaş yaptığımı hatırlamıyorum.

Çevremde pek çok kişi saygınlık için giyimin şart olduğunu savunuyor.
Bir insanın sadece kişiliğine saygı duyarım. Konustukca hayran olurum.Ne giydiklerini pek incelemem bile.

Yani bilmiyorum çok mu garibim sizce?
Temiz tertipli ve ortamına göre uygunsa benim de gözüme çarpmaz giyinlenler

Çünkü maalesef ortadoğu toplumu sığ bir toplum. Heleki kadınları .
Kendilerini en çok onlar meta haline getiriyorlar farkında değiller. Elbise dediğimiz şey kumaş parçası . Nasi bir insana o kumaş parçasına göre değer biçilir?
Nasi o kumaş parçası insanın kendine özenini ortaya çıkarır . ? Kendine özen güzel şeylerle bedenini örtmek midir ?
Bende gerçekten anlam veremiyorum
Peki nedir kendine özen gerçekten merak ediyorum fikrinizi , ben şahsen güzel şeyler giydiğimde iyi hissederim ama sadece kıyafetten ibaret olmamalı insan

Rahat olmak ayri ama güzel giyinmek kendimi iyi hissetmemi sagliyor hayatimda esofmanla markete gitmisligim dahi yoktur sevmiyorum özensiz buluyorum belki de süslüyüm biraz ama.esofmanla markete gideni de yadirgamiyorum insanlar nasil isterse öyle.giyinsinler ama yerine göre tabi özellikle yeni bi ortama girilecekse yabanci insanlarla tanisma söz konusuysa ozenilmeli diye düşünüyorum

Peki nedir kendine özen gerçekten merak ediyorum fikrinizi , ben şahsen güzel şeyler giydiğimde iyi hissederim ama sadece kıyafetten ibaret olmamalı insan

Cevap verme ihtiyacı duydum :)
Ben şahsen güzel şeyler giydigimde değil güzel şeyler yaptığımda iyi hissediyorum.

Kendine özen insanlık adına özendiğiniz her şeydir.

Görünümünden ötürü iyi hisseden insanda buna gücü yetmediginde aşırı mutsuzluk gözlemlenir. Demek ki ruhu doyuran bir yatırım değil giyim.
Tükeniyor.

Yine 18 yaşında yeğenimi örnek vereceğim bu sene bizzat kendi itirafidir.

Üniversiteye başladım başlayalı giyime, görünüşe acayip değer yükledim.
Hep farklı giyinmek istiyorum ama o kadar zengin değilim başkalarını kıskanmaya başladım. Zayıf kalmaliyim ama bunun için beni mutlu eden pek çok şeyi yemiyorum.
Bu duygular bazen beni mutsuz ediyor.
Aynaya baktığımda, biri oo çok hoş görünüyorsun dediğinde anlık mutluluklar yaşıyorum hepsi bu..

Yabancılar bu konuda bizden daha rahatlar.
Bizde sadece giyim değil güzellik/yakışıklılık da gereğinden fazla önemli malesef.
Yani bir çift görünce birini beğenmediğimizde "bu çocuk bu kıza nasıl bakmış" "bu kız bu çocukta ne buluyor" durumu çok yok.Bizde malesef dış görünüş her şey.

Aynen. Sosyal statün arttıkça masrafların da artıyor. Yoksa giremiyorsun o "sınıfa " . Acımasız ama gerçek .
En basiti çanta almak için mağazaya giriyorum . Hemen görevli çantama bakıyor. Oradan anlamaya çalışıyor tarzımı, kazancımı. Ayakkabı almaya gidiyorsun aynı. Herşey para olmuş vesselam. Kimse artık iç güzelliğe bakmıyor . Varsa paran olursun paşam!
Aynen oyle, cok haklisiniz.
Ramazan ayinda oylesine disari ciktim tisort kot ve spor ayakkabi var ustumde, kalburüstü sayilabilecek bir magazaya girdim ve inanir misiniz kimse olmamasina ragmen ilgilenmediler resmen. Satis personelleri islerinin bu olmasina ragmen bu sekildeyken icinde bulundugumuz cevreyi varın siz dusunun.

Ramazan ayinda oylesine disari ciktim tisort kot ve spor ayakkabi var ustumde, kalburüstü sayilabilecek bir magazaya girdim ve inanir misiniz kimse olmamasina ragmen ilgilenmediler resmen. Satis personelleri islerinin bu olmasina ragmen bu sekildeyken icinde bulundugumuz cevreyi varın siz dusunun.
Ben de yaşadım bu tarz bir şeyi. Mağazaya girmek ye istememiştim . Hep tercih ettiğim bir yer dir halbuki. Ama o an çok spordum. İlgilenmediler ya. Ne üzüldüm . Çıktım, eşim dinleniyordu ilerde . Böyle böyle dedim . Bi sinirlendi . Gel bakim dedi. Girdik mağazaya , nasıl davrandı görevliye. Görevli nasıl ilgilendi. Bazen kızmak ta işe yarıyor

Ilgilenmedi diye üzüldünüz mü?
Ben yine bir tuhafim heralde.
Mağazada serbestçe dolaşmak isterim.
Bir şeyi beğenip sormak istediğimde ya da aradığımı bulamadığımda görevli ararım.
Onun dışında beni hayalet saysinlar mumkunse :)

Hatta girer girmez buyrun diye yanımda biten tipler yüzünden bakmadan çıkarım rahat edemiyorum . :)

Back
X