Giyim, görünüm sizce çok önemli mi?

Ne gittiğinden ziyade nasıl giydiğin ve nerede giydiğin önemli. Elbette diş görünüş her şey değil ama her yerin de bir adab-ı var. Takım elbise giyilmesi gereken yere kot pantolonla gitmek rahatlık değil ozensizlik ve saygısızlık olur Aynı spor yapmaya elbiseyle gidemeyeceğin gibi. sağlık sorunu yoksa süslü parmak araları dahil olmak üzere şehirde terlikle dolaşmak hoş değil bence... tabi sahilde falan yaşanıyorsa o ayrı. Terlik yerine en az onun kadar rahat edilebilecek seçenekler mevcut. Tabi bu kayinvalidenizin kendi tercihi. Utanma konusuna gelince bir insanın annesinden utanması çok enteresan.

Bu sebepten turkiyedeyken kendimi hep garip hissederdim. Aslinda giyinmeyi severim hatta dikis merakim var ama dayatilmasindan ve saygiyla iliskilendirilmesinden hoslanmiyorum. Canim isteyince suslenmek , canim isteyince de paspal olmak istiyorum. Bana duyulan saygi ve fikirlerin de agzimdan cikanlarla olusmasini tercih ediyorum ama olmuyor malesef.

Bir suredir amerikadayim soktan soka giriyorum. Altina isemis sonra da ustunde kurumus evsizleri bile bir allahin kulu kucumsemiyor. Saygili bir sekilde sohbet ediyorlar. Bir tanesinin trump konusunda bana ayar verisini unutamam mesela.Yani anlatmak istedigim dunyada bir cok yerde sizin gibi dusunen bir suru insan var. Bilmek iyi gelebilir diye soyluyorum zira bana cok iyi geldi..

Cidden sevindim ben de.
Teşekkürler :)

Teşekkür ederim.
Genelde etkileyici değil sacmalayici buluyorlar bu durumu
Niye saçma olsun? Herkesin fikri, tarzı kendine özeldir.
Ben güzel giyinmeyi ve bakımlı olmayı severim, evde bile renk uyumuna dikkat ederim ama sizi de yadırgamam.
Sanırım meslektaşız; okul öncesi öğretmenliği yaptığım dönemde ben de daha rahat ve sportif giyiniyordum. Ama uyum ve şıklığa dikkat ederek.
Yönetici pozisyonuna geçince ister istemez tarzım biraz değişti.

Teşekkür ederim.
Genelde etkileyici değil sacmalayici buluyorlar bu durumu
Çünkü maalesef ortadoğu toplumu sığ bir toplum. Heleki kadınları .
Kendilerini en çok onlar meta haline getiriyorlar farkında değiller. Elbise dediğimiz şey kumaş parçası . Nasi bir insana o kumaş parçasına göre değer biçilir?
Nasi o kumaş parçası insanın kendine özenini ortaya çıkarır . ? Kendine özen güzel şeylerle bedenini örtmek midir ?
Bende gerçekten anlam veremiyorum

Ben çevreden değil kendi ruh halini takanlardanım. Ruh Halim değiştikçe giyim tarzımda değişir mesela bir gün çok şık olmak topuklu ayakkabılar giymek isterim bir gün aşırı rahat olup salaş olmak... bu açıdan anlattıklarınıza bakarsak şu sonuca varırız : her zaman rahatlığınızı tercih eden istikrarlı ruh halinizi kutlarım, yani garip bir durumun içinde değil gayet istikrarlı ve sakin bir durumla karşı karşıyasınız.

Ruh halim nasıl olursa olsun değişmeyen şeylerim var :)
Yemeği her şekilde yerim.
Uykuyu her şekilde severim.
Vücut rahatlığımı her daim önde tutarım :)

ben insanlara giyimine göre not veriyorum gerçekten,
mesela işe gelirken, düğün salonu avizesi gibi küpeler takan, abartılı saçlar, elbiselerle dolaşan, saç dibi çıkmış, ojeleri soyulmuş vs vs tiplere, ne olursa olsun saygı duymuyorum.
düğüne kotla geleni değil ama günlük hayatında abiyemsi rüküş elbiseler giyenleri yadırgıyorum.
bana gelince, işe giderken mümkün olduğunca sade ve şık şeyler giymeye çalışıyorum, günlük hayatımda, beyaz bir tişört - mavi kot - beyaz sneaker favori kombinimdir.

Aslinda sadece ortadoguyla iliskilendirmemek lazim, benim gordugum en sik ulke norvecti mesela. Kadinki erkekli jilet gibiydiler tabiri caizse. Bence bu biraz kulturel bir durum.

Bende dikkat etmem. Temiz olsun güzel koksun yeter etrafımdakiler için. Kendi temizliğime güzel kokmaya çok dikkat ederim. Nasıl rahatsam onu giyerim. Elalem ne der derdim düğünlerde olur. Hepsine gömlek pantolonla gidebilirim. İşte yakın olunca olmuyo :)
Hatta ne derler diye düşünmesem düğüne gitmem o ayrı :))

Aslinda sadece ortadoguyla iliskilendirmemek lazim, benim gordugum en sik ulke norvecti mesela. Kadinki erkekli jilet gibiydiler tabiri caizse. Bence bu biraz kulturel bir durum.
Norveç degil ama isveç için konuşabilirim. Kimsenin kılık kıyafetine göre saygı göstermiyorlar . Kendilerinin nasi giyindiği degil mesele , yükledikleri anlam.

kot+dümdüz tişört günlük kombinimdir :)
hayatımda hiç topuklu giymedim.
ve hiç makyaj da yapmadım.
kep törenimde bile kısacık boyumla düz taban ve sıfır makyajdım.
mezuniyet balom herkesin aylarca kıyafet baktığı, şatafatlı tuvaletlerle gittiği kasıntılı bir yer olduğu için baloya gitmemeyi tercih ettim.

gitmem için beni ikna etmeye çalışan bir arkadaşım “düğününde napacaksın?” demişti de “yapmayacam” demiştim
eğer bir gün evlenirsem gelinlik giymeyi, düğün yapmayı da düşünmüyorum. en fazla düz beyaz sade bir elbise.

her zaman tertemiz giyinirim.
bir giydiğimi bir daha giymem, hop kirliye.
eskimiş, pörsümüş giymem. ütüsüz giymem.

benim için özen budur.
şık elbiseler, topuklu ayakkabılar, makyaj değildir.
temiz ve uyumlu giyinmek yeterli.

bir sevgilim “oğlan çocuğu gibi giyiniyorsun, çok hoşuma gidiyor” demişti
yine böyle alışveriş delisi arkadaşlarımdan biri mezuniyetimde giydiğim kıyafeti ve ayakkabıyı görünce “allahım, senin serseri tarzına bayılıyorum. bu devirde hala alışverişle kafayı bozmamış kızların kalmış olması çok hoş” demişti.

ben kendimi böyle seviyorum
şu üstte yazdığım iki yorum hariç kimsenin tarzım hakkında yaptığı/yapacağı yorum umrumda değil :)

Rahat giyinmek özensiz olmak demek değildir. Alakasız, uyumsuz, ütüsüz, kirli, lekeli giyinilmemeli bence. Tabii bir de yerine göre giyinmek gerek. Şık olup çok rahat olan giysiler, yüksek topuklu ayakkabılar var. Ben şahsen onları tercih ediyorum.

Tam benim kafa tebrikler :)

Kimseyi kırmak istemem ama ben kendini yetiştirememiş insanların harcı olduğunu düşünüyorum başkalarını dış görünüşüyle yargılamayı ya da ne giymiş şuna bak gibi halleri. Tabi biz ne kadar sade seviyor isek bazıları da abartı seviyo abartıyı da yadırgamam. E çünkü o da öyle rahat. Temiz pak olsun da kim nasıl giyiniyosa giyinsin.

Hayır değilsin
Tabiki uyumlu ve özenli giyinmek gerekir altı kaval üstü şişhane olmamalı
Ama çeşit çeşit giyinmene bi giydiğini bir daha giymemeye de gerek yok
Project 333 diye bişey var minimalist insanlar uyguluyor
3 ay seçtiğin 33 parça ile idare ediyorsun
Bunu yapanlar hep çoğu insanın onların ne giydiğini fark etmediğini söyler.
Ben şu hamilelik döneminde çok az eşya ile idare edebildiğimi fark ettim. Döndürüp döndürüp giyiyorum.
Az öz ve rahat giyinilerek şık da olunabilir bence

Insanlara elbisesine gore deger bicmem ancak ben kendi giyimime cok onem veririm
Bunu da kendimi baskalarina begendirmek icin yapmam , kendim icin yaparim
Benim icin , icinde dogup buyudugum aile icin cok onemlidir giyim kusam , ailemden boyle gordum , heryere uygun , ozenli giyiniriz ve ozellikle tekrar soyluyorum bunu badkasina begendirmek derdiyle degil bize gore adabi muaseret kurali oldugu icin yapiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…