- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ne gittiğinden ziyade nasıl giydiğin ve nerede giydiğin önemli. Elbette diş görünüş her şey değil ama her yerin de bir adab-ı var. Takım elbise giyilmesi gereken yere kot pantolonla gitmek rahatlık değil ozensizlik ve saygısızlık olur Aynı spor yapmaya elbiseyle gidemeyeceğin gibi. sağlık sorunu yoksa süslü parmak araları dahil olmak üzere şehirde terlikle dolaşmak hoş değil bence... tabi sahilde falan yaşanıyorsa o ayrı. Terlik yerine en az onun kadar rahat edilebilecek seçenekler mevcut. Tabi bu kayinvalidenizin kendi tercihi. Utanma konusuna gelince bir insanın annesinden utanması çok enteresan.Merhaba hanımlar.
Uzun zamandır farkında olduğum bir durum var ben kendimde ya da başkalarında görünüme çok önem vermiyorum.
Rahat hissetmek benim için çok daha önemlidir.
Beğenilme arzusu pek duymuyorum.
Biri beni yeter ki beğensin rahatlik önemsiz, cok güzel olmalıyım gibi kaygılarım yok.
Yanımdaki yakınım için elalem ne diyecek diye de düşünmem.
Örneğin kayinvalidemle bir gün dışarı çikacaktik. Nomu ayakkabı ile rahat edemiyorum terlikle gelsem utanır misin benden diye sordu. Mal mal baktım suratına. Şaka mi? Utanılacak şey mi bu neyle rahatsan onu giy anne dedim. O çok şaşırdı. Ama x utanıyor terlik giymeme izin vermiyor dedi. Kızından bahsediyor. Ona da kızdım elalemin ne düşündüğü annenin rahatindan daha mı önemli dedim.
Herkes düğünler için uzak biri bile olsa ne giycem derdine düşer mumkunse alışverişe çıkar..
Ben pek de şık olmayan bir şeyi oldururum kendimce. Rahatsam tamam. Sallamam yani.
Hep böyleydim ayrıca.
Hayatımda hiç bir dönem görünüm için telaş yaptığımı hatırlamıyorum.
Çevremde pek çok kişi saygınlık için giyimin şart olduğunu savunuyor.
Bir insanın sadece kişiliğine saygı duyarım. Konustukca hayran olurum.Ne giydiklerini pek incelemem bile.
Yani bilmiyorum çok mu garibim sizce?
Nasıl mutlu iseniz öyle yaşayın aşırı derecede paspal olmadıktan sonra illa çok sık olunacak diye bir durum yok.Elimden geldigince yapiyorum ama kısa bir zaman sonra geri dönüyorum en rahatlarima.
Dikkat edebilirim inşallah teşekkür ederim :)
Bu sebepten turkiyedeyken kendimi hep garip hissederdim. Aslinda giyinmeyi severim hatta dikis merakim var ama dayatilmasindan ve saygiyla iliskilendirilmesinden hoslanmiyorum. Canim isteyince suslenmek , canim isteyince de paspal olmak istiyorum. Bana duyulan saygi ve fikirlerin de agzimdan cikanlarla olusmasini tercih ediyorum ama olmuyor malesef.
Bir suredir amerikadayim soktan soka giriyorum. Altina isemis sonra da ustunde kurumus evsizleri bile bir allahin kulu kucumsemiyor. Saygili bir sekilde sohbet ediyorlar. Bir tanesinin trump konusunda bana ayar verisini unutamam mesela.Yani anlatmak istedigim dunyada bir cok yerde sizin gibi dusunen bir suru insan var. Bilmek iyi gelebilir diye soyluyorum zira bana cok iyi geldi..
Niye saçma olsun? Herkesin fikri, tarzı kendine özeldir.Teşekkür ederim.
Genelde etkileyici değil sacmalayici buluyorlar bu durumu
Çünkü maalesef ortadoğu toplumu sığ bir toplum. Heleki kadınları .Teşekkür ederim.
Genelde etkileyici değil sacmalayici buluyorlar bu durumu
Ben çevreden değil kendi ruh halini takanlardanım. Ruh Halim değiştikçe giyim tarzımda değişir mesela bir gün çok şık olmak topuklu ayakkabılar giymek isterim bir gün aşırı rahat olup salaş olmak... bu açıdan anlattıklarınıza bakarsak şu sonuca varırız : her zaman rahatlığınızı tercih eden istikrarlı ruh halinizi kutlarım, yani garip bir durumun içinde değil gayet istikrarlı ve sakin bir durumla karşı karşıyasınız.
Aslinda sadece ortadoguyla iliskilendirmemek lazim, benim gordugum en sik ulke norvecti mesela. Kadinki erkekli jilet gibiydiler tabiri caizse. Bence bu biraz kulturel bir durum.Çünkü maalesef ortadoğu toplumu sığ bir toplum. Heleki kadınları .
Kendilerini en çok onlar meta haline getiriyorlar farkında değiller. Elbise dediğimiz şey kumaş parçası . Nasi bir insana o kumaş parçasına göre değer biçilir?
Nasi o kumaş parçası insanın kendine özenini ortaya çıkarır . ? Kendine özen güzel şeylerle bedenini örtmek midir ?
Bende gerçekten anlam veremiyorum
Bende dikkat etmem. Temiz olsun güzel koksun yeter etrafımdakiler için. Kendi temizliğime güzel kokmaya çok dikkat ederim. Nasıl rahatsam onu giyerim. Elalem ne der derdim düğünlerde olur. Hepsine gömlek pantolonla gidebilirim. İşte yakın olunca olmuyo :)Merhaba hanımlar.
Uzun zamandır farkında olduğum bir durum var ben kendimde ya da başkalarında görünüme çok önem vermiyorum.
Biri beni yeter ki beğensin rahatlik önemsiz, cok güzel olmalıyım gibi kaygılarım yok.
Örneğin kayinvalidemle bir gün dışarı çikacaktik. Nomu ayakkabı ile rahat edemiyorum terlikle gelsem utanır misin benden diye sordu. Mal mal baktım suratına. Şaka mi? Utanılacak şey mi bu neyle rahatsan onu giy anne dedim. O çok şaşırdı. Ama x utanıyor terlik giymeme izin vermiyor dedi. Kızından bahsediyor. Ona da kızdım elalemin ne düşündüğü annenin rahatindan daha mı önemli dedim.
Herkes düğünler için uzak biri bile olsa ne giycem derdine düşer mumkunse alışverişe çıkar..
Ben pek de şık olmayan bir şeyi oldururum kendimce. Rahatsam tamam. Sallamam yani.
Hep böyleydim ayrıca.
Bir insanın sadece kişiliğine saygı duyarım. Konustukca hayran olurum.Ne giydiklerini pek incelemem bile.
Norveç degil ama isveç için konuşabilirim. Kimsenin kılık kıyafetine göre saygı göstermiyorlar . Kendilerinin nasi giyindiği degil mesele , yükledikleri anlam.Aslinda sadece ortadoguyla iliskilendirmemek lazim, benim gordugum en sik ulke norvecti mesela. Kadinki erkekli jilet gibiydiler tabiri caizse. Bence bu biraz kulturel bir durum.
Tam benim kafa tebrikler :)kot+dümdüz tişört günlük kombinimdir :)
hayatımda hiç topuklu giymedim.
ve hiç makyaj da yapmadım.
kep törenimde bile kısacık boyumla düz taban ve sıfır makyajdım.
mezuniyet balom herkesin aylarca kıyafet baktığı, şatafatlı tuvaletlerle gittiği bir yer olduğu için gitmemeyi tercih ettim.
gitmem için beni ikna etmeye çalışan bir arkadaşım “düğününde napacaksın?” demişti de “yapmayacam” demiştim
eğer bir gün evlenirsem gelinlik giymeyi de düşünmüyorum. en fazla düz beyaz sade bir elbise.
her zaman tertemiz giyinirim.
bir giydiğimi bir daha giymem, hop kirliye.
eskimiş, pörsümüş giymem. ütüsüz giymem.
benim için özen budur.
şık elbiseler, topuklu ayakkabılar, makyaj değildir.
temiz ve uyumlu giyinmek yeterli.
bir sevgilim “oğlan çocuğu gibi giyiniyorsun, çok hoşuma gidiyor” demişti
yine böyle alışveriş delisi arkadaşlarımdan biri mezuniyetimde giydiğim kıyafeti ve ayakkabıyı görünce “allahım, senin serseri tarzına bayılıyorum. bu devirde hala alışverişle kafayı bozmamış kızların kalmış olması çok hoş” demişti.
ben kendimi böyle seviyorum
şu üstte yazdığım iki yorum hariç kimsenin tarzım hakkında yaptığı/yapacağı yorum umrumda değil :)
Merhaba hanımlar.
Hep böyleydim ayrıca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?