Beni de yazın sallamayanlar gurubuna, aksine hiç ilgilenmesinler, rahatça bakayım, beğendiğim birşey olursa alıp çıkayım.
Çifte standart kötü birşey, belki iş dünyasında giyim önemlidir, bir ihaleye girdiğinizde üzerinizdeki takım elbise gücünüzü gösteriyor olabilir ama bir mağazaya birkaç elbise bakmak için girdiğinizde ayakkabı markanıza kadar süzülmesi hoş değil, ben giyimin kişinin statüsünü gösterdiğini düşünmüyorum, insanları giyimleriyle değerlendirenler yanılır, babamın bir tanıdığı vardı, dış görüntüye bakmanın yanıltıcı olduğuna cuk oturan bir örnek, adamı dış görüntüsüyle değerlendirseniz evsiz sanarsınız ama adam trilyoner, başka bir arkadaşı da dışarıdan bakınca iş adamı görüntüsünde ama maddi imkanları asgari düzeyde birisi, dış görünüşün prim yaptığını bildiğinden en iyi mağazalardan tüm maaşını taksitlere yatırıp kaliteli takım elbiseler alırdı.
Evet belki iş dünyası giyime prim yaptırıyor ama ben şahsen çok yakınlarımın dışında, mahalledeki Ayşe teyzenin kızının düğünü için de şıkır şıkır giyinip gitmem, öte yandan çok yakınım olan insanlarında düğün derneğime mutlaka şatafatlı kıyafetlerle gelmesini beklemem, bir akrabam düğününe en yakın akrabalarımızı kıyafetleri yüzünden almamıştı, çok üzülmüştüm, onlar bizim akrabalarımız, insan aslını inkar etmemeli, köy insanıydı akrabalarımız, sırf hatır gönül uğruna tarladaki işlerini bırakıp gelmiş yaşlı insanlar, üstlerinde elbiseleri, pardesüleri vardı, efendim ne'ymiş düğün konseptine uygun giyinmemişler, azıcık özenmeleri lazımmış, en özel günü diye ses çıkaramadım ama içten içe sinirlenmiştim, böyle tavırlara da karşıyım, kim ne giyerse giyer, temiz olsun isterse yamalı olsun.