Giyim konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Görünür de herşey yolunda aslında bir problem yok. Tabi çok stresli zor dönemler geçirdim hala da üzerimde var biraz etkisi ama onlarla alakalı mıdır bilemiyorum
Bana kalırsa sebebi bu. Birilerinin zoruyla kapanmış olsaydınız farklı düşünebilirdim.
Sanki başınızı açınca herşey düzelecek gibi takmışsınız. Biraz kendinize zaman verin.

ben anlamadım burada bize ne soruyorsunuz?

Gaz mı verelim açıl o zaman diye?

Bende kapalıyım ama kendimi hic kısıtlanmıs hissetmiyorum.

altımda arabam istedigim yere gidiyorum.

acık arkadaslarım oldukça fazla hic oyle bulduklarini uzerine gecirip cikmiyorlar. yani rahatca disari cikmaktan kastiniz ev kiyafetiyle cikmaksa hic ev kiyafetiyle cikan acik arkadasim olmadı. siz ortu takip cikiyorsunuz onlarda aynada saclarini kontrol edip makyajlarini yapip cikiyor.

ayrica insanlar tessetturlulere karsi on yargili diyorsunuz ama bu ön yargının sebebi birazda sizlerin actigi bu konular. bu konulari okuyanlar butun kapalilar aslinda cok mutsuz acilmaya ozeniyorlar kendilerini kisitlanmis hissediyorlar yazik onlara diye dusunuyorlar haklı olarak.

bu arada kıyafet konusu acık kapalı cogu kadının gündeminde. daha dün bir konu vardı kıyafet bulamıyoruz coğu gobegi acik tsortlerin diye. heleki calisan bayansan kimse esofmanla gelmiyor herhalde ise. bunun aciklik kapalilikla ilgisi yokki.

kusura bakmayın ama dışarıdan kötü görünüyor bu ne açık ne kapalıyım diyenler
Yani ya saçınızı da kapatmayın normal pantolon tunik giyin ya da tam anlamıyla başınızı kapatıp vücut hatlarını belli etmeyerek giyinin
Tutarsız duruyor diğer türlü

Ne açık ne kapalıyım derken ferace giymiyorum onu kastettim. Vücudum belli olacak şekilde giyinmiyorum tabi ki bu zaten yakışmaz. Yani kapalılık sadece başını kapattığı için söyleniyor ya, ondan diyorum. Saçı açık olduğu için ya da kolları açık olduğu için insanlara o açık ben kapalıyım gibi sınıflandırma yapmayı sevmiyorum.

İşin kolayı tam tesettürlü olmanız değil mi? Sade renksiz omuzları örtecek bir eşarp dışarı çıkarken de sade koyu renklı ya da acık renklı bır ferace.
Ama tabı sızın ıstegınız açılmak, toplumun dayatması da var maalesef.
Açılırsanız bıraz sorun yaşarsınız ama bu hayatı da sız yasıyorsunuz işte karar sızın.

Sanirim basinizi acmak istiyorsunuz ama cevreden de destek ariyorsunuz yani sorun ne giyeceginizi bulamamakdan ziyade suanki halinizden hosnut degilsiniz hissettigim bu ama siz kimseye gore yasamak durumunda degilsiniz esiniz zaten bu konuda yaninizda cogu kadinin esi bunaltiyor siz sanslisiniz icinizden nasil geliyorsa oyle yapin.. tesettur zaten bazi durumlarda kisitlanmak anlamini tasiyor dans dediniz mesela buna engel.. bunu kabul edip devam edeceksiniz yada diger turlu

Anladım. Çoğu kadına göre çok şanslısınız en azından eşiniz iki türlü de arkanızda çevre baskısı dediğiniz kim veya sizene bu insanlardan. Naçizane tavsiyem çekirdek aileniz dışında kimseyi fazla önemsemeyin

Ben bu kararı verdiğimde, yeni değil 5-6 yıl önce 20yaşındayken karar verdim. Hani yapmasaydın her aklına geleni diyenler için söylüyorum. Çok yönlü düşünmeyerek karar vermişim. Keşke bir büyüğüm detaylı olarak anlatıp karar senin deseydi. Demek ki ben düşünemedim. Veya bu kısıtlamalara dikkat ederek yaşadığım sürede,zamanla bu kısıtlamanın beni sıkacağını düşünmedim. O zamanlar benim fedakarlık olarak düşündüğüm şeyler şu an değil. Her istediğinizi yaparsınız istediğiniz kursa gidersiniz, engel değil diyenler var. Maalesef ki engel. Şu an mağdur edebiyatı yaptığımı ve itici olduğumu düşünen arkadaşlar var. Ben kimseden gaz istemiyorum.

Kapalılığınız bence size engel olmamalı şu zamanda öyle kapalılar var ki ben bile giyinişlerine hayran hayran bakıyorum.İstediğiniz gibi giyinin bence kendinizi bir kalıba asla sokmayın.

basiniz kapali olarakda istediginizi yapabilirsiniz ama bence sizin asil probleminiz basinizi kapatmak istememek sanirim
Evde bir misafir var diyelim veya aniden birileri geldi. Hemen toparlanıp uzun giyinme zorunluluğu oluyor. Önceden bu beni hiç rahatsız etmezdi ama şu an neden bu kadar yoruluyorum bilmiyorum. Yatılı misafiriniz varsa veya siz gittiyseniz evde erkekler olduğu için gece yarısı tuvalete kalkarken bile başınızı örtüp uzun giyinmek zorundasınız. Odamda bir ferace bulunmak zorunda. Önceden bunları mecburiyet bir zorunluluk ya da rahatsız olduğum bir davranış gibi hiç hissetmedim ama bi Kaç gündür böyle düşünüyorum

Yani bi kurumda çalışıyorsan açık kapalı pek fark etmiyor giyiniverip çıkıveremiyosun. Ben sabahları 40 dakikada hazırlanıyorum açığım. İş dışında normal hayatta spor düz şallar kot üstüne sport tumik tşort giyip takılabilirsin şimdi bin tane seçenek var bence bunlar bahane değil siz başınızdaki örtüden sıkılmış, artık onu kullanmak istemiyorsunuz. Bence bahanelerden sıyrılarak gerçekten ne istediğinizi düşünün ve ona göre karar verin

Açık olanlarda gecelikleriyle çıkmıyordur herhalde.
Bence siz çok yorgunsunuz ve dinlenmeye ve kendinizi dinlemeye ihtiyacınız var. Ben öyle hissettim.

suan icinizden gelmeyerek kapandiginiz icin size hic bir sevabi yok
belki yadirgayanlar yargilayanlar olacak hic kimsenin kiyafeti dis gorunusu beni baglamaz herkes istedigi gibi yasamakta ozgurdur ancak bana sorarsaniz onemli olan tek gercek kul hakki yememek allahin yarattigi hic bir canliya bilerek ve isteyerek zarar vermemek haksizlik yapmamak adaletli olmak en guzel tesettur bunlar yoksa isterseniz carsafa girin isterseniz bikiniyle gezin zaten gunahkarsin demektir sacimi komsu gordu falan bunlar cok uc noktalar bence

beni kısıtlayacak birşeyi neden yapayım diye düşünün eğer hayatınızı zorlaştırıyorsa hayatınızdan çıkartın hem çocuklar hem iş hem ev zaten yorucu bir hayat sürüyorsunuz bir de buna kıyafet derdini ekleyip daha fazla sıkmamalısınız. aslında karar vermişssiniz açılmak istiyorsunuz. benim çevremden bir insan olsaydınız desteklerdim

Aynı fikirdeyim önceden mantıklı olan şeyler artık mantıksız geliyor bana.
Giyim değil aslında konu, fikir olarak da kafamda çok şeyin yeri değişeli uzun zaman oldu ama şu an yapmam gereken tek şey hiç bir şey yapmadan beklemek galiba. Erken yaşta ciddi bir hayat yorgunluğu var üzerimde. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Bu tarz konular ne amaçla açılıyor artık anlamıyorum.
Mutsuzsanız açılın biz ne diyelim?
Başınız örtülü olduğu için sizden beklenmeyecek şeyler vardır evet. Ve bu garipsenecek birşey değil. İnsanları suçlamayın boş yere. Abartanlar vardır belki ama misalen, başı kapalı birinin içki içmesini yadırgar her kim olsa.
Dans kursuna gidip kadın erkek karışık dans etmesini yadırgar.
Dar ve kısa giyinmesini yadırgar.
Aşırı makyajını yadırgar.
Çünkü bunlar "örtünün manasına" ters.
Kimse kimseye karışamaz elbette ama başında taşıdığı örtü ile uygun bir yaşam tarzı olmayan herkes de eleştirilmeyi göze almalı.

Sizin içiniz başka söylüyor dışınız başka anlaşılan.
İkisinden birini seçeceksiniz ancak o zaman rahatlarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…