- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.176
- 398
- Konu Sahibi Melisagun08
-
Çünkü yoksa siz de boşuna gençken evlenmek istediğiniz adamdan ayrılmış olacaksınız, değil mi? Asıl dert o. Anlıyorum. Zor olmalı.beni tuzağamı düşürmekti sizin derdiniz.ailenin bir bildiği var evet yüzlerce kez evet.
Çünkü yoksa siz de boşuna gençken evlenmek istediğiniz adamdan ayrılmış olacaksınız, değil mi? Asıl dert o. Anlıyorum. Zor olmalı.
Aynı zamanda da yüce gönüllüyüm çünkü bu hakaretiniz için sizi kiblemeyeceğim.anlayışınız çok kıtmış
Aynı zamanda da yüce gönüllüyüm çünkü bu hakaretiniz için sizi kiblemeyeceğim.
Dilerim bir gün evladınız sizin istek ve arzularınıza tıpatıp uyan bir kişiyle gelir karşınıza yoksa çok mutsuz olacaktır. Kimsenin mutsuz olmasını istemem.
Size karşı yazacak tek bir yorumum dahi kalmadı. Söylenecek her şeyi söyledik, sanırım. İyi günler.
beni tuzağamı düşürmekti sizin derdiniz.ailenin bir bildiği var evet yüzlerce kez evet.
Daha evlenmeden yasal hak olayına giriyorsa konu, Siz de bu iki arkadaşın geleceğinden şüphelisiniz ve demek ki can arkadaşın da şüpheli... Başka sebeplerden nikah gerekli diye diretseydin amenna ama bu mesajla samimi olmadığınıza karar verdim... Yine de düşüncemi söyleyeceğim, Bu iki insan birbirini koşulsuz sevip güveniyorsa nikah kıymadan beraber yaşasalar da olur, Hem ailesi öğrenmez hem de hayatını sevdiği insanla birleştirir...Arkadaslar yapmayın Allahaşkına.Kızın yasal hakları olucak evlenince .niye evlenmesin.hafife almayın bunları
evlerine adım attırmasınlar artık, öldürmesinler dövmesinler yeterCok üzülüyorum böyle anlayissiz, cahil aileler yuzunden mutsuz olan gencleri gordukce.gencler alttan aldikca aileler isi iyice inada tehdide bindirirler ztn.kkmseye hbr vermeden kiysinlar nikahlarini.yurt dsina kacmaya fln gerek yok bunun icin.zaten er ya da gec çıkar ortaya bundan kacis yok.polise de tehdit ediliyorz dye bildirsinler gerekirse.ne demek koskoca30 yaşına gelmiş kadini evimize adim atamazsin vs dye tehdit etmek? Ne kdr kolay vazgeciliyo evlattan.atmasin onlar da o halde
Neden anlasamadigimizi simdi anladim.anlayışınız çok kıtmış
Aile tehditkar çocuğun evini işini biliyor ya o yüzden söylemiyecekler.zaten kaçma oluyor işte bu.
evlerine adım attırmasınlar artık, öldürmesinler dövmesinler yeter
Siz yapıcı olduğunuzu sanıyorsunuz yani. Tam tersine bozuyorsunuz şu anda. Kadın dayak yemiş diyoruz, hala daha anne baba onayı önemli diyorsunuz.
Adam esrarkeş olur, karı kızla para ezer, kumar oynar, para tutmayı bilmez, her haltı katar karıştırır, eyvallah deriz de. Ortada sebep bile yok istememeleri için.
Olay ne, falanca köyden filanca mezhepten.
Safi bir yobazlık yani.
İnsanlar 30 yaşından sonra mükemmel olmuyor ama artık yetişkin oluyorlar, üstelik de 18 yaşından itibaren.
Kanunen kimsenin karışmaya hakkı yok.
Akıl danışırım ve fakat hayat benimdir. Günahı da benim, sevabı da benim. Kendi istediğim adamı bırakıp anamın babamın gösterdiği adamla evlenince ben mutsuz olacağım, anam babam değil. O ev bana zindan olacak, onlara değil.
Karar da benimdir, o yüzden.
Anam babam çok beğeniyorlarsa kendi onay verdikleri adamla kendileri evlenebilirler. Kendi evleneceğim adamı ben kendim seçerim. O kadar aklım da var, yeterliliğim de var.
ne yapacaklar beklete beklete kızı mı kurutacaklar
saçma salak işler
ben kızın yerinde olsam açık açık evlenir savcılığa da ailem tarafından tehdit ediliyorum
bana veya eşime bir şey olursa suç ailemin diye şikayette bulunurdum
bunları da onlara söylerdim
tamam aile onayı almak önemli de yok mezhep farkı var yok köylü diye saçma sapan nedenlerden istemeyen tehdit eden ailenin onayı önemli değil bence
Şincik, henüz oluşmamış bir suçtan ötürü suç duyurusunda bulunamazsınız. Daha önce oluşmuş bir suçla ilgili zaman aşımına uğramadıysa şikayette bulunabilirsiniz. Bunun dışında, ölümle tehtid edildiğinizi öne sürerek bulunduğunuz yer savcılığına bir şikayet dilekçesi vermelisiniz. Koruma talep edebilirsiniz. Aşiret mi bunlar, vuracaklar mı kızı? Daha sonra gidip evlenebilir. Zaten ayrı yaşıyor sanıyorum. Evet, git ananı şikayet et diyorum, pişman değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?