- 3 Ocak 2013
- 2.072
- 1.895
- 133
- Konu Sahibi Melisagun08
-
herkes böle şanslı olmuyor.ne güzelBenim kuzenim öğretmendi on yıllık sevgilisi vardı çocuk ortaokuldan terkti bizimkiler hiç istemediler. On sene geçti baktı kız ayrılmayacak hadi izin verdiler ama hiç istemediler. O dönem ablası tam kendine uygun ailelerin bulduğu biriyle evlendi mühendis falan. Sonuç o ailenin görücü işi evlenen kuzenim boşandı koca çocuğuyla, ailenin istemediği eniştemiz şu an en sevilen damat. Babam annem diye gezer. Bizimkiler on sene izin vermediklerine bin pişman oldu.
herkes böle şanslı olmuyor.ne güzel
oooo kadını intihara yönlendir sonra gel akıl ver şiddeti meşrulaştırmayı hoş görmüyorum diye..acımasızsınız.30 da olsa bir evlat anasının babasının rızasını alacak.buraya yorum yaparken bişiyi unutmayın sizde bir gün evlat sahibi olacaksınız.yada oldunuz.Siz annenizi dinleyip sevdiğiniz adamla evlenmediniz diye herkes sizin yolunuzu tutmak zorunda değil. Ne demek kimbilir ne yaptı?
30 yaşında kadın dayak yemiş yahu.
Bırakın da 30 yaşında eşek kadar kadın kendi hayatı için doğru olan adamı anasının babasının onayı olmadan seçebilsin.
17 yaşında kız olsa ananı babanı dinle deriz de, 30 yaşında kadının evlense boyuyla bir çocuğu olurdu, o da mı anasının babasının sözünden çıkmasın.
Bu yaşta evleneceği adamı da seçemiyorsa çeksin vursun kendini.
Hem bir kadına gösterilen bir şiddeti başka bir kadının meşrulaştırmasını da hiç hoş görmüyorum.
yahu tatlım aileler çocuklarının öpmeye kıyamadıkları çocujlarının,yemeyıp yedırlerı çocuklarının üzerınde hak sahıbı sanıyor kendını,kuklaları çocuklar onların,hırs ego savaşları yanı oyuncakları,Bu aileleri ben anlamiyorum arkadas !!! Seven iki insanin vebalini aliyorlar..
oooo kadını intihara yönlendir sonra gel akıl ver şiddeti meşrulaştırmayı hoş görmüyorum diye..acımasızsınız.30 da olsa bir evlat anasının babasının rızasını alacak.buraya yorum yaparken bişiyi unutmayın sizde bir gün evlat sahibi olacaksınız.yada oldunuz.
sizin aklınız size yeter zaten ben böle yaşarım böle yaparım diyen birine tavsiye olamaz zaten.yanlış kararlar vermemeniz dileğiyle.Bana mezhep farklılığı veya ırk farklılığı gibi saçma sapan önyargılarla karşı çıkan aileler hiç normal gelmiyor.
Ne olursa olsun böyle saçma sebeplerle doğurdum diye hayatını ele geçiremez kimse. Evlenmek o kişinin kararıdır ailenin değil. Aynı hayatı paylaşacak olan o. Kimse evlenmek istediği için dövülemez ayrıca. Doğurdu diye sahibi olmuyor aileler.
Bana kalkıp anam babam dahi olsa o alevi yok o şu dinden yok o kürt diye evlenme diyemez dinlemem.
Aklinla bin yasa kizevlilik şart mı? beraber yaşasınlar.
30 da olsa bir evlat anasının babasının rızasını alacak.b
Tamam ben anladım, memur değil diye. Tamamen ekonomik sebeplerden dolayı. Peki şimdi kimle evlisiniz? Eşiniz memur mu?oooo kadını intihara yönlendir sonra gel akıl ver şiddeti meşrulaştırmayı hoş görmüyorum diye..acımasızsınız.30 da olsa bir evlat anasının babasının rızasını alacak.buraya yorum yaparken bişiyi unutmayın sizde bir gün evlat sahibi olacaksınız.yada oldunuz.
İntihara yönlendirmek? Onu mu anladınız o yazıdan.oooo kadını intihara yönlendir sonra gel akıl ver şiddeti meşrulaştırmayı hoş görmüyorum diye..acımasızsınız.30 da olsa bir evlat anasının babasının rızasını alacak.buraya yorum yaparken bişiyi unutmayın sizde bir gün evlat sahibi olacaksınız.yada oldunuz.
Cnm yorumuma biseyler ekledim..yahu tatlım aileler çocuklarının öpmeye kıyamadıkları çocujlarının,yemeyıp yedırlerı çocuklarının üzerınde hak sahıbı sanıyor kendını,kuklaları çocuklar onların,hırs ego savaşları yanı oyuncakları,
maalesef bilemediniz.sebepler ailem in aradığı maddi olmayan değerlerdi.çok şükür ben evlenecem sevdiğim adamla deyip kafa tutmadım o değerleri şimdi anlıyorum.eşimide sevdim 2 yıl konuştuk 1 yıl nişanlı kaldık ailemde destek oldu saolsun ee tabi işi gücü de önemliydi destek olmalarının nedenleri arasındaTamam ben anladım, memur değil diye. Tamamen ekonomik sebeplerden dolayı. Peki şimdi kimle evlisiniz? Eşiniz memur mu?
maalesef bilemediniz.sebepler ailem in aradığı maddi olmayan değerlerdi.çok şükür ben evlenecem sevdiğim adamla deyip kafa tutmadım o değerleri şimdi anlıyorum.eşimide sevdim 2 yıl konuştuk 1 yıl nişanlı kaldık ailemde destek oldu saolsun ee tabi işi gücü de önemliydi destek olmalarının nedenleri arasında
Alkışlıyorumne yaptı da yedi dayağı diyen çok sevgili kadınlar.
birinin ailesi biriyle yatmayı dayak sebebi görür,
diğeri başını pencereden çıkarmayı,
bir diğeri bir erkekle görüşmeyi,
başkası başka mezhepten biriyle evlenmek istemeyi,
bir başkası tecavüzcüsüyle evlenmek istememesini.
ama 18 yaşından büyük bir kadın bunların hepsini yapmaya ve yapmamaya hak sahibidir kimse aksi durumda dövemez.
18 yaşından küçükse ve bunlardan sadece ilkini yaparsa alınır psikiyatriste götürülür ki kız bir travma yaşamasın bu süreçte, beraber olduğu çocuğun ailesiyle görüşülür vs vs..
ama çok ütopik bunlar türkiye için biliyorum. ama doğrusu budur kusura bakmayın. bir davranış yaygın diye doğru değildir.
kimseyi anası da babası da kocası da dıdısı da dövemez.
bunu savunan kadınlar, hayatlarının bir yerinde ama babadan ama kocadan ama başkasından dayak yemeyi normalleştirerek bu ülkede kadınların çektiği işkencelere destek olmaktasınız. normalleştirme en büyük teşviktir.
ben kimseyle polemiğe girmek istemiyorum ama lütfen bir düşünün bu konuları.
aynen öle gaz vermeyin insanlara yapıcı olun kendi yapamadığınız burda insanlara yaptırmaya kalkmayın.niye 30 yaşından sonra mükemmelmi oluyor insanlar nasıl bir mantıkdır bu 70 yaşında dolandırlıyor insanlar.bilge insanlara soruyolarda ne bilirsin diye haddimi bilirim diyor.insna her yaşta akıl danışmalı.İntihara yönlendirmek? Onu mu anladınız o yazıdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?