Gizli evlilik!!!

herkes böle şanslı olmuyor.ne güzel

Bu aileleri ben anlamiyorum arkadas !!! Seven iki insanin vebalini aliyorlar.. cok iyi hatirliyorum ablam o donemler 34 yasindaydi.. sirf telefonda bir erkekle konusuyor diye annem ablama vurdu.. ablamda tuttu Eve polis cagirdi.. benimde ilk evliligimde ailem karsi cikti.. abim sirf nisanlandim diye sise firlatti bana halbuki oglani tanima etme girisiminde bile bulunmadi.. ailemde pasif kaldi.. eski esimin aileside bes kurus etmez insanlardi.. simdi 29 yasindayim hayatimda biri var.. annem tanidik olacak diyor gecen gun hayatimda biri oldugunu bilmeden cagirip bagirdi bana.. sen yapamazsin edemezsin modunda, ilk evliligin gibi olacak diyo bana.. ama 38 yasinda ve bi cocuklu adamla bana gez toz demesini biliyordu, zamaninda.. bende oh olsun sans bile vermedim, hatta o donemler resmi olarak bosanmamistim bile.. evlen baskisi cart curt... Of yeminle SIKILDIM .. BU AILELER NEDEN BIR BIREYIN HAYATINI YONLENDIRIYORLAR.. ZATEN KIZ GELMIS 30 YASINA..

Son düzenleme:
herkes böle şanslı olmuyor.ne güzel

Bana mezhep farklılığı veya ırk farklılığı gibi saçma sapan önyargılarla karşı çıkan aileler hiç normal gelmiyor.
Ne olursa olsun böyle saçma sebeplerle doğurdum diye hayatını ele geçiremez kimse. Evlenmek o kişinin kararıdır ailenin değil. Aynı hayatı paylaşacak olan o. Kimse evlenmek istediği için dövülemez ayrıca. Doğurdu diye sahibi olmuyor aileler.
Bana kalkıp anam babam dahi olsa o alevi yok o şu dinden yok o kürt diye evlenme diyemez dinlemem.

oooo kadını intihara yönlendir sonra gel akıl ver şiddeti meşrulaştırmayı hoş görmüyorum diye..acımasızsınız.30 da olsa bir evlat anasının babasının rızasını alacak.buraya yorum yaparken bişiyi unutmayın sizde bir gün evlat sahibi olacaksınız.yada oldunuz.

Bu aileleri ben anlamiyorum arkadas !!! Seven iki insanin vebalini aliyorlar..
yahu tatlım aileler çocuklarının öpmeye kıyamadıkları çocujlarının,yemeyıp yedırlerı çocuklarının üzerınde hak sahıbı sanıyor kendını,kuklaları çocuklar onların,hırs ego savaşları yanı oyuncakları,

Benim evladım olsa ve birini sevip ben evleneceğim derse hiç aklıma ırkı veya mezhebi sormak gelmez. Ailesine bakarım damat adayıma bakarım. Baktım falsosu yok düzgün bir insan evlen kızım derim. Eğer kötü bir şey gördüysem söylerim dinleyip dinlememek ona kalmış. Doğurdum diye bu hakkı kendimde görmem. Başkasıyla evlenir mutsuz olursa sevdiğine vermedim ondan mutsuz diye de bir ömür azap çekemem ben.
Ben bugün eşimden ayrılsam pişman olmam sevdim istedim evlendim ama annem zoruyla evlenemeseydim annemi asla affetmezdim. Bazı hataları kişi kendi yaşamalı. Yaşamadığın pişmanlık olur.
Kısacası ben ileride anne olursam kızımın hayatına ipotek koymam ona karışmam.

sizin aklınız size yeter zaten ben böle yaşarım böle yaparım diyen birine tavsiye olamaz zaten.yanlış kararlar vermemeniz dileğiyle.

30 da olsa bir evlat anasının babasının rızasını alacak.b

her anne baba aile bir mi? kadın ailesinden dayak yiyor diyoruz, hangi kısmı anlamıyosunuz. o zaman babasının tacizine uğrayan kız ailesinin onayını alsın. çok uç örnek ama siz o kadar büyğk bi genelleme yapıyorsunuz ki komik kalıyor. her durum kendi içinde değerlendirilebilir.

Acikcasi meshepsel farkliliklar benim icin ciddi problem. Bu benim dogrum. Ama mesela ailemizde farkli meshep evlilikleri de var.

Benim arkadasiniza tavsiyem ailesini yine de ardinda birakmamasi olurdu.

Tamam ben anladım, memur değil diye. Tamamen ekonomik sebeplerden dolayı. Peki şimdi kimle evlisiniz? Eşiniz memur mu?

İntihara yönlendirmek? Onu mu anladınız o yazıdan.
Şöyle tane tane açıklayayım, anlamak zor olmasın.
O yaşta bir kadın pek ala anası babası yol göstermeden doğru adama karar verebilir. Hala başkalarının yönlendirmesine ihtiyaç duyuyorsa, boşuna yaşıyor demektir, zira hiçbir şey öğrenememiştir hayattan.
Mecaz diye bir şey duydunuz mu hiç?
Kusura bakmayın da bir gün ben evladıma sırf doktor değil diye, sırf kaşını gözünü beğenmedim diye, sırf mezhebi farklı diye evlenme diyorsam, o evladın azıcık onuru, azıcık gururu azıcık aklı varsa beni dinlemeyip gider evlenir.
Anne baba evladını çeker, bakı kızım/oğlum, biz böyle böyle düşünüyoruz, siz birbirinize uygun değilsiniz bizce der ama karar evladındır.
Kusura bakmayın ama adamın koynuna ben gireceğim, anam ya da babam değil.
Anne baba çekincesini belirtir ama karar evladındır, ana babanın değil.
Acımasız olan ben değil, kimbilir ne yaptılar da dövdü diyen sizsiniz benim fikrime göre de.

Cnm yorumuma biseyler ekledim..

ne yaptı da yedi dayağı diyen çok sevgili kadınlar.
birinin ailesi biriyle yatmayı dayak sebebi görür,
diğeri başını pencereden çıkarmayı,
bir diğeri bir erkekle görüşmeyi,
başkası başka mezhepten biriyle evlenmek istemeyi,
bir başkası tecavüzcüsüyle evlenmek istememesini.

ama 18 yaşından büyük bir kadın bunların hepsini yapmaya ve yapmamaya hak sahibidir kimse aksi durumda dövemez.
18 yaşından küçükse ve bunlardan sadece ilkini yaparsa alınır psikiyatriste götürülür ki kız bir travma yaşamasın bu süreçte, beraber olduğu çocuğun ailesiyle görüşülür vs vs..
ama çok ütopik bunlar türkiye için biliyorum. ama doğrusu budur kusura bakmayın. bir davranış yaygın diye doğru değildir.
kimseyi anası da babası da kocası da dıdısı da dövemez.

bunu savunan kadınlar, hayatlarının bir yerinde ama babadan ama kocadan ama başkasından dayak yemeyi normalleştirerek bu ülkede kadınların çektiği işkencelere destek olmaktasınız. normalleştirme en büyük teşviktir.

ben kimseyle polemiğe girmek istemiyorum ama lütfen bir düşünün bu konuları.

Son düzenleme:
Tamam ben anladım, memur değil diye. Tamamen ekonomik sebeplerden dolayı. Peki şimdi kimle evlisiniz? Eşiniz memur mu?
maalesef bilemediniz.sebepler ailem in aradığı maddi olmayan değerlerdi.çok şükür ben evlenecem sevdiğim adamla deyip kafa tutmadım o değerleri şimdi anlıyorum.eşimide sevdim 2 yıl konuştuk 1 yıl nişanlı kaldık ailemde destek oldu saolsun ee tabi işi gücü de önemliydi destek olmalarının nedenleri arasında

Benim nikahım önden yapıldı mesela o süreçte kayınpeder ve annem azıcık gerildiler saçma sapan bir sebeple. Eşim babasına ben anneme resti çektik bir daha ağızlarını açamadılar. Sonunda da geçenlerde itiraf etti, en güzeli de böyle birbirini sevenlerin evlenmesiymiş dedi. Kimseye söz hakkı vermediklerinden aileler de gerilmiyor iş de bozulmuyor dedi.
Deme nedeni de abisinin nişan atması. Kızın ailesi o kadar saçma şeylerle aralarını bozup çifti ayırmış ki şaşarsınız.
Kısacası ben sevmediğim biriyle ailem onay verdi diye asla evlenmezdim evlenmek istemezdim. Daha geçen bir arkadaşım babasına kıyamadığından evlendiği kariyerli kocasından boşanmak istediğini ama çocuklarından dolayı göze alamadığını söyledi. Aileler bu mutsuzlukları nasıl göze alıyorlar hayret ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alkışlıyorum
Buarada arkadaşımın dediği laf ondan vazgeçemiyorum neolur anlayın demiş babası gelip vurmuş hızla.anne izliyor.karşı koymadı diyor.anne babaya hakaret vs en ufak bir şey yok.asla.

İntihara yönlendirmek? Onu mu anladınız o yazıdan.
aynen öle gaz vermeyin insanlara yapıcı olun kendi yapamadığınız burda insanlara yaptırmaya kalkmayın.niye 30 yaşından sonra mükemmelmi oluyor insanlar nasıl bir mantıkdır bu 70 yaşında dolandırlıyor insanlar.bilge insanlara soruyolarda ne bilirsin diye haddimi bilirim diyor.insna her yaşta akıl danışmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…