Gizli evlilik!!!

Siz yapıcı olduğunuzu sanıyorsunuz yani. Tam tersine bozuyorsunuz şu anda. Kadın dayak yemiş diyoruz, hala daha anne baba onayı önemli diyorsunuz.
Adam esrarkeş olur, karı kızla para ezer, kumar oynar, para tutmayı bilmez, her haltı katar karıştırır, eyvallah deriz de. Ortada sebep bile yok istememeleri için.
Olay ne, falanca köyden filanca mezhepten.
Safi bir yobazlık yani.
İnsanlar 30 yaşından sonra mükemmel olmuyor ama artık yetişkin oluyorlar, üstelik de 18 yaşından itibaren.
Kanunen kimsenin karışmaya hakkı yok.
Akıl danışırım ve fakat hayat benimdir. Günahı da benim, sevabı da benim. Kendi istediğim adamı bırakıp anamın babamın gösterdiği adamla evlenince ben mutsuz olacağım, anam babam değil. O ev bana zindan olacak, onlara değil.
Karar da benimdir, o yüzden.
Anam babam çok beğeniyorlarsa kendi onay verdikleri adamla kendileri evlenebilirler. Kendi evleneceğim adamı ben kendim seçerim. O kadar aklım da var, yeterliliğim de var.

Son düzenleme:
Alkışlıyorum
Buarada arkadaşımın dediği laf ondan vazgeçemiyorum neolur anlayın demiş babası gelip vurmuş hızla.anne izliyor.karşı koymadı diyor.anne babaya hakaret vs en ufak bir şey yok.asla.

zaten olsa bile dayak tasvip edilemez asla, hiç bir koşulda.
hakaret etse bile evlatlıktan reddedilir, benim senin gibi kızım yok denir, ama dayak atılamaz.
bir gün inşallah ne demek istediğimizi hiç değilse tüm kadınlar anlar. çünkü kadınlar insan, yeni nesiller yetiştiriyor. kadın değişmeden ne erkek ne de toplum değişir.

arkadaşına gerçekten çok üzüldüm tehdit aldığını ne yapmaları gerektiğini gidip bir avukatla görüşsün olmadı, suç duyurusunda bulunsun.. umarım başlarına bir iş gelmeden atlatırlar...

30 yaşında mükemmel olmasa da dayak atılamaz. bunun bir izahı, koşulu şartı olamaz.
Çok karşıysa sözünü dinletemiyorsa evlatlıktan reddetsin.
Dayak normalleştirilemez, şarta bağlanamaz.
Nokta!

30 ve üstü yas kör olacak yaslar degildir.
"En iyisi" kavrami nedir size gore?
Bir insani diliyle,irkiyla,diniyle oldugu gibi kabul edememek en iyisini istemek midir?
Tehlikeden kastınız nedir pardon? Bu meseleye istinaden mi konustunuz genel olarak mi?
Karpuzun,mandalinanin en iyisi olur da insanin en iyisi olmaz. Bunu da aklinizdan cikarmayin..

Alkışlıyorum
Buarada arkadaşımın dediği laf ondan vazgeçemiyorum neolur anlayın demiş babası gelip vurmuş hızla.anne izliyor.karşı koymadı diyor.anne babaya hakaret vs en ufak bir şey yok.asla.
benzer durum yaşadım vazgeçtim demişsiniz ama arkadaşınızın arkasındasınız.siz niye vazgeçtinizde şimdi arkadaşınızın gizli evliliğine destek oluyorsunuz.yazık kendiniz bir yanlıştan dönmüşsünüz arkadaşınızı yanlışa sürüklüyorsunuz.

dayak yemesini tasvip etmiyorum demiştim ama burda ahkam kesmek isteyenler ego tatmini yapanlar yazdıklarımın burasından tutmuş sadece.herkes evlat sahibi yada olacak kimseye yanlış kararlar aldırmayın sanalda olsa burda verilen akılın vebali var.

bu vebal sizin için de geçerli.

ailesinden dayak yiyen 29 yaşında bi kadına 5 senedir sevdiğim adamı seçme aileni seç diyosunuz.

insanın iyisi olmuyorsa hiç bakmayalım o zaman tercih yapmayalım.en iyisinden kastım her şeyiyle en iyisi ahlak erdem aile ve maddi olarak.aklımdan hiç çıkarmam zaten insanın en iyisini.dostlarımda komşularımda en iyisini seçerim seçme hakkım var aklımı kullanırım.

Şincik, henüz oluşmamış bir suçtan ötürü suç duyurusunda bulunamazsınız. Daha önce oluşmuş bir suçla ilgili zaman aşımına uğramadıysa şikayette bulunabilirsiniz. Bunun dışında, ölümle tehtid edildiğinizi öne sürerek bulunduğunuz yer savcılığına bir şikayet dilekçesi vermelisiniz. Koruma talep edebilirsiniz. Aşiret mi bunlar, vuracaklar mı kızı? Daha sonra gidip evlenebilir. Zaten ayrı yaşıyor sanıyorum. Evet, git ananı şikayet et diyorum, pişman değilim.

Eşiniz sizden daha üstün özellikli bir kadını seçerse, seçme hakkı var mı? Tek siz uyanık değilsiniz ya, memleketin en az 35 milyonu rahatça aklını kullanabilir.

Keske ailenin rizasini alip yapabilseler ancak mümkün görünmüyor.
o halde iki tarafta akli basinda bir sekilde evlerini esyalarini ayarlasinlar. Nikah yapsinlar.
Nüfus örneği alsa dahi ailesinden biri zaten bir sekilde nikah yaptıklarını duymus olacaklar. nikah yapsinlar kisa bir süre sonra da aile büyüklerini yanlarima alip haber versinler. Yapacak bir çözüm care birakmamislar.

aile adamı bir kere bile görmemiş. baştan sırf maddi gerekçelerle reddetmiş. çocuk da işsiz değil. sadece ailenin istediği o çok yüksek miktarda maaşı yok. kadın ailesinden dayak yiyor. daha önce de vurma vs olayları olmuş.

özet bu.

siz de diyorsunuz ki ne olursa olsun ailenin bildiği vardır.

evet mi?

Benim aklımda soru işaretleri vardı ailemden dolayı vazgeçmedim.
Onlar kararını vermiş sadece yurtdışında Nasıl olur diye merak etmiştik

evet dedim daha öncede sizlerin fikri bu benim fikrimde bu gizli yapılan bir evliliği tasvip etmiyorum haa bildiklerini okurlar bizim aklımız bize yeter diyenlere sözüm olamaz benim.aileninde sözü olamaz burda yapılan yorumları okuyup böle konuşurlarsa zaten vay hallerine.

hah şu duruma evet dediyseniz daha da uzatmaya gerek yok.

Benim aklımda soru işaretleri vardı ailemden dolayı vazgeçmedim.
Onlar kararını vermiş sadece yurtdışında Nasıl olur diye merak etmiştik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…