Glifor ve gebelik

Pinkpinkblue

Alektamovikmovik🤪
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2016
17.025
31.310
598
34
Mrb arkadaslar. 7 haftalik hamileyim. Glifor kullaniyorum. 2 farkli dr a gittim. Biri glifora devam et dedi. Diger dr simdilik birak dedi. Sizin dr lariniz bu konuda ne dusunuyor .kacinci haftaya kdr kullandiniz

Rabbim sağlıcakla kucağınıza aldırsın inşallah . Ben kimyasal gebelik geçirdim ve o ara glifor kullanmaya devam etmiştim. Daha sonra doktora gittimde gebelik olduğunda kullanmanı istemiyorum kesinlikle demişti bana . Doktorunuzla konusun.

Baya icmissiniz . Cuma tekrar gidicem tekrar sorucam sekerim yuksek cikmisti .
Seker yuksekligi ani bebek olumune dahi sebep olabilen ciddi bir rahatsizlik. Ben cok kontrollu diyet ve ilaclarla hem bebegin kilosunu normal seviyelerde saklamistim hem de kendim cok az kilo alarak hamileligi bitirmistim. Ustelik annenin sekeri yuksek seyrederse dogumdan sonra bebegin seker komasina girme ihtimali bile var 😥 o yuzden dikkat edin lutfen

Rabbim sağlıcakla kucağınıza aldırsın inşallah . Ben kimyasal gebelik geçirdim ve o ara glifor kullanmaya devam etmiştim. Daha sonra doktora gittimde gebelik olduğunda kullanmanı istemiyorum kesinlikle demişti bana . Doktorunuzla konusun.
Benim bu 3.gebeligim . Ilk gebeljkte tanistim gebekim sekeri ile dogumdan sonra gecmisti. Somra imsukim direnci yulseldi dr um glifor basladi tekrar gebe kaldim kimyasal gebelik oldu kendisi sonlandi. Buda 3.bebegim suan devam ediyorum icmeye . Kimyasel gebelik sagliksiz oldugu icin devm etmiyor seker ilaci ile ilgisi yok bence ;(.

I
Seker yuksekligi ani bebek olumune dahi sebep olabilen ciddi bir rahatsizlik. Ben cok kontrollu diyet ve ilaclarla hem bebegin kilosunu normal seviyelerde saklamistim hem de kendim cok az kilo alarak hamileligi bitirmistim. Ustelik annenin sekeri yuksek seyrederse dogumdan sonra bebegin seker komasina girme ihtimali bile var 😥 o yuzden dikkat edin lutfen
Ilk gebelikte tanistim gebelik sekeri ile diyet ile basladim diyetin harfi harfine uymama ragmen dusuk cikmiyordu. Ek olarak insulin basladi drum gunde 2 doz. Hem diyet yaparak hemde insulin kullanarak gecirdim . Kendim cok kilo almadim 9 kiloydu toplamda ama bebegim hep 2 hafta omden gidiyordu ve erken dogum riski vardi 36. Haftada 3680 gr dogdu. Cok sukur kuveze gerek kalmadi gauet saglikliydi ama gebelik boyunca korkuyla gecmisti donem. Simdi bumda daha tecrubeliyim basinda beri dikkat ediyorum ama sanirim yime bana insulin yollari gorunecek . Bende dusugu engelledigini duymustum bu yuzden 12. Haftaya kdr devam etmeyi dusunuyorum dr a tekrar danisicam . Tesekkur ederim dr arkadasiniz bile kullandiysa suan icim dahada rahatladi ;)

Benim bu 3.gebeligim . Ilk gebeljkte tanistim gebekim sekeri ile dogumdan sonra gecmisti. Somra imsukim direnci yulseldi dr um glifor basladi tekrar gebe kaldim kimyasal gebelik oldu kendisi sonlandi. Buda 3.bebegim suan devam ediyorum icmeye . Kimyasel gebelik sagliksiz oldugu icin devm etmiyor seker ilaci ile ilgisi yok bence ;(.
Aslında ben de öyle biliyordum çünkü glifor kullanarak hamile olanı bile duymuştum . Rabbim sağlıklı gebelikler nasip etsin hepimize 🤲🏻

I

Ilk gebelikte tanistim gebelik sekeri ile diyet ile basladim diyetin harfi harfine uymama ragmen dusuk cikmiyordu. Ek olarak insulin basladi drum gunde 2 doz. Hem diyet yaparak hemde insulin kullanarak gecirdim . Kendim cok kilo almadim 9 kiloydu toplamda ama bebegim hep 2 hafta omden gidiyordu ve erken dogum riski vardi 36. Haftada 3680 gr dogdu. Cok sukur kuveze gerek kalmadi gauet saglikliydi ama gebelik boyunca korkuyla gecmisti donem. Simdi bumda daha tecrubeliyim basinda beri dikkat ediyorum ama sanirim yime bana insulin yollari gorunecek . Bende dusugu engelledigini duymustum bu yuzden 12. Haftaya kdr devam etmeyi dusunuyorum dr a tekrar danisicam . Tesekkur ederim dr arkadasiniz bile kullandiysa suan icim dahada rahatladi :KK66:
Saglikla kucaginiza alin bebeginizi 😊🙏❤️

Onlardan biride ben olabilirim ;) genelde pco tedavisine ek veriliyor.
Ben de pcoluyum ama bana dahiliye doktoru verdi kadın doğum doktoruna kullanıyorum demiştim bi zararı olmaz kullan dedi dikkat ettiğimizde cidden kilo vermememize bile yardımcı oluyor . Hatta ben glifor ile birlikte inofolıc combi de kullanmıştım

Ben de pcoluyum ama bana dahiliye doktoru verdi kadın doğum doktoruna kullanıyorum demiştim bi zararı olmaz kullan dedi dikkat ettiğimizde cidden kilo vermememize bile yardımcı oluyor . Hatta ben glifor ile birlikte inofolıc combi de kullanmıştım
Bende kullandim cnm ikisini bir arada . Cok guzel kilo verdim biraz dikkat ederek. Omcesimde insulin direnci yuksek oldugu icin biranda 60 kg ciktim ve veremiyordum o sekilde kadindogumcu basladi ilaci .52 kiloya dustum tedavisiz gebe kaldim. Yarin komtrol var devam edeyimmi diye soracagim bakalim

Bende kullandim cnm ikisini bir arada . Cok guzel kilo verdim biraz dikkat ederek. Omcesimde insulin direnci yuksek oldugu icin biranda 60 kg ciktim ve veremiyordum o sekilde kadindogumcu basladi ilaci .52 kiloya dustum tedavisiz gebe kaldim. Yarin komtrol var devam edeyimmi diye soracagim bakalim
Ben 70 lere kadar indim ama bir iki sene korudum kilomu sonra tekrar aldım ben ne yazık ki , anne olmak nasip olur inşallah

Back
X