Erkek İnfertilitesi Globozoosperm denen illet :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
evet canım tüp bebek oldu. bizim durumumuz biraz daha farklı. sorun eşimdeki globozoospermia durumu. topiğin ilk sayfasında detaylı açıklamıştık. Doktorların tüp bebekte bile başarı şansının düşük olduğunu söylediği nadir durumlardan biri. Ama şükürler olsun ki Allahım bugünleri görmeyi nasip etti. Darısı isteyen herkesin başına inşallah
Amin canım. .Ewet açıklamış sin ama globozoospermia tam olarak ne olduğunu bilmediğim için sordum. .
evet canım tüp bebek oldu. bizim durumumuz biraz daha farklı. sorun eşimdeki globozoospermia durumu. topiğin ilk sayfasında detaylı açıklamıştık. Doktorların tüp bebekte bile başarı şansının düşük olduğunu söylediği nadir durumlardan biri. Ama şükürler olsun ki Allahım bugünleri görmeyi nasip etti. Darısı isteyen herkesin başına inşallah
Ewet açıklamış siniz ama globozoospermia tam olarak ne olduğunu bilmediğim için sordum..Normal tup bbk yaptınız demi..yani pgt falan uygulanması. .
Bnm eşimde de kromozom sorunu var sadece pgt ile tül bbk yapabiliriz yoksa şansımız çok çok düşük. Hatta pgt ole sağlıklı embriyo elde etmemiz bile zor. .

rabbim bizlere de nasip eder insallh.

Amin canım. .Ewet açıklamış sin ama globozoospermia tam olarak ne olduğunu bilmediğim için sordum. .

Ewet açıklamış siniz ama globozoospermia tam olarak ne olduğunu bilmediğim için sordum..Normal tup bbk yaptınız demi..yani pgt falan uygulanması. .
Bnm eşimde de kromozom sorunu var sadece pgt ile tül bbk yapabiliriz yoksa şansımız çok çok düşük. Hatta pgt ole sağlıklı embriyo elde etmemiz bile zor. .

rabbim bizlere de nasip eder insallh.

cnm bizdeki sorun pgtlik değildi yani dna ile ilgili kalıtımsal bir sorun yok. sadece şekilsel bir hastalık. spermin baş kısmında akrozom denilen bölüm bulunmadığı için spermin yumurtayı dölleyebilme olasılığı yok. Tüp bebek yaptığında bile döllenme olabilmesi için ekstra katalizörler kullanılıyor. Kalsiyum iyonofor... vs. gibi. bunların da kesinliği yok. ilk denemede zaten hiç döllenme olmadı. ikinci denemede Allah yardım etti. hatta bize ilk denemeden sonra, bir daha denemenize gerek yok, donasyon ya da evlat edinmeyi düşünün dendi.

sanırım sizde böyle bir sorun yok. dna yapısıyla ilgili bir sorun var ve bildiğim kadarıyla yumurtalar toplanıp döllenme olduktan sonra oluşan embriyolar teste tabi tutuluyor ve sağlıklı olanlar transfer ediliyor. Hatta sanırım pgt yapılan embriyolar için ikili üçlü tarama testlerine bile gerek kalmıyor.

Allah yardımcınız olsun. En kısa zamanda sağlıkla sıhhatle yavrunuza kavuşursunuz inşallah. Hiçbir zaman olumsuz düşünme.

kızlar yazmıyorum diye bu topiği unuttum sanmayın. Bu topiğin mucizeyle bir ilgisi olmalı:KK66: hepiniz dualarımdasınız. Azradan haber aldım özel mesajdan da sizler napıyosunuz? Zehra tedavin nooldu canım? Özledim hepinizi :KK39:
Canım unutma tabi ki bizi sana çook ihtiyacımız var. özellikle de tüp bebek aşamalarında deneyim ve telkinlerine :KK68:benim eşim tedaviye devam ediyo daha. kaan hoca yeni ilaçlar verdi. bakalım hayırlısı artık:KK64:

Canım unutma tabi ki bizi sana çook ihtiyacımız var. özellikle de tüp bebek aşamalarında deneyim ve telkinlerine :KK68:benim eşim tedaviye devam ediyo daha. kaan hoca yeni ilaçlar verdi. bakalım hayırlısı artık:KK64:

hadi hayırlısı cnm nasıl değerler? yaza mı deniceksiniz tekrar

hadi hayırlısı cnm nasıl değerler? yaza mı deniceksiniz tekrar
sayı çok düşük. hız hareket falan da iyi çıkmıyor ama yaza bi aksilik olmazsa deniycez ve İstanbul da yaptırmayı düşünüyoruz bakalım hayırlısı olsun. canım bu arada senin hamişlik nasıl gidiyo? miniğimize iyi bak lütfen:KK46:

sayı çok düşük. hız hareket falan da iyi çıkmıyor ama yaza bi aksilik olmazsa deniycez ve İstanbul da yaptırmayı düşünüyoruz bakalım hayırlısı olsun. canım bu arada senin hamişlik nasıl gidiyo? miniğimize iyi bak lütfen:KK46:

cnm zormuş hamişlik valla. gündüz çok zorlamıyor ama akşamları çok fenayım. geçer diye sabırla bekliyorum. erkenden uyuyorum. bi tek uyuyunca geçiyo mide bulantıları. Ama bugünümüze binlerce şükür tabi. kuzucuk ii olsun biz çekmeye razıyız;) pazartesi kontrol var sanırım ikili test de yapılacak.

bu arada sen de sayıya hıza falan takılama zaten tüp bebek olacağı için en iyisini seçeceklerdir. siz yine de yemenize içmenize dikkat edin tabi. azra da istanbul da yaptırmayı düşünüyordu. Bizim merkezle de mutlaka görüşün. Epey bi yol katettiler bizimle birlikte globozooda;)

cnm zormuş hamişlik valla. gündüz çok zorlamıyor ama akşamları çok fenayım. geçer diye sabırla bekliyorum. erkenden uyuyorum. bi tek uyuyunca geçiyo mide bulantıları. Ama bugünümüze binlerce şükür tabi. kuzucuk ii olsun biz çekmeye razıyız:KK66: pazartesi kontrol var sanırım ikili test de yapılacak.

bu arada sen de sayıya hıza falan takılama zaten tüp bebek olacağı için en iyisini seçeceklerdir. siz yine de yemenize içmenize dikkat edin tabi. azra da istanbul da yaptırmayı düşünüyordu. Bizim merkezle de mutlaka görüşün. Epey bi yol katettiler bizimle birlikte globozooda:KK66:
Ah canım benim Allah kolaylık versin. tabi dediğin gibi bunlar bizim gibi yokluğunu bilen insanlar için hiç bişey:anneadayı:
Canım zaten morfoloji bozuk olduğu için sayı, hız, hareket falan iyi olsa daha iyi olurdu gibi ama bilmiyorum inşallah dediğin gibi bunlar etkilemez. zaten senin yaptırdığın yerle memorial arasında kaldım. ikisinden biri olcak inşallah.
bu arada benim tüp bebekten önce yaptırmam gereken bişeyler var mı canım varsa burda yaptırsam daha iyi olcak. yani en baştan nasıl bi yol izlemeliyim süreci özetlersen mutlu olurum çünkü hiç bisey bilmiyorumo_O

canım valla biz tüp bebekten önce yememize içmemize dikkat etmiştik. Eşim proxceed kullandı sanırm bi altı yedi ay kadar. bi de HSG istemişti doktor benden. onu çektirmiştim. Başka da birşey hatırlamıyorum. Taze transfer sonrası tutmayınca doktorum bir de histeroskopi yapmıştı.

bu arada daha önce bahsettiğim hollandalı globozoo bir çift vardı hatırlarsanız, şimdi o da hamileymiş hem de ikinci çocuğuna;)

bügün ücüncü günüm 12 veya 13 gün catlatma iğnesi olcak şu an tam gününü bilmiyorum gonaly-f (cetrotide ) modoks estofem aspirin vvajinal jel yazıldı gonal f vuruluyorum şu an göbekten yarın kontrolüm vardu a edinkızlar allah yardızmız olsun inşallah hepimiz tadarız o duyguyu bebişlerimizi severiz inşallah

canım valla biz tüp bebekten önce yememize içmemize dikkat etmiştik. Eşim proxceed kullandı sanırm bi altı yedi ay kadar. bi de HSG istemişti doktor benden. onu çektirmiştim. Başka da birşey hatırlamıyorum. Taze transfer sonrası tutmayınca doktorum bir de histeroskopi yapmıştı.

bu arada daha önce bahsettiğim hollandalı globozoo bir çift vardı hatırlarsanız, şimdi o da hamileymiş hem de ikinci çocuğuna:KK66:
Çok sevindim Allah ım isteyen herkese nasip etsin. ya bi de bu sitede biri vardı %100 globozo olan hatta ben mesaj falan yazmıştım şimdi o da hamileymiş hem de ikiz olcakmış . rumuzu kedilerinefendisi. hatta tüpbebek bölümünde mesajlarını gördüm senin de yazdığın bi bölümde sen de farketmişsindir muhtemelen. çok mutlu oldum onu da görünce. darısı bizlere inşallah.

:)) sevindim onlarda demekki hamile kızlar bende başladım dua edin benim icin de
canım bak Rabbim isteyince oluyo. artık bi çok örneği de var. moralini yüksek tut. dualarımız seninle. umarım sen de yeni bi mutluluk olursun bize:D

Çok sevindim Allah ım isteyen herkese nasip etsin. ya bi de bu sitede biri vardı %100 globozo olan hatta ben mesaj falan yazmıştım şimdi o da hamileymiş hem de ikiz olcakmış . rumuzu kedilerinefendisi. hatta tüpbebek bölümünde mesajlarını gördüm senin de yazdığın bi bölümde sen de farketmişsindir muhtemelen. çok mutlu oldum onu da görünce. darısı bizlere inşallah.

aa kedilerinefendisi globozoo muymuş? aynı forumda yazıyoruz onunla. bir iki hafta önde sanırım benden. çok şaşırdım bak yazayım hemen.

bir de zehracım sana da iyi ilaç vermiş doktorun benimki gibi. işini garantiye almak istiyor belli;)

arkadaşlarım merhabalar, uzun bir süredir bu sayfaya giremedim. ben 21 ekim de genart Sertaç bey ile başladım tedaviye. 22 yumurta toplandı ve 18 tanesini piezo elektirik yöntemiyle döllediler. şunu da hatırlatmak isterim eşim %100 globozooydu ve zaten sperm sayımızda 5 milyondu. yani sayı morfoloji hepsi vahim durumdaydı. ama oldu. olmaz denilenlere inat oldu. 18 yumurtadan en kalitelilerini seçmek için pgt tarama testi önerdi doktorlarım. 18 den yalnızca 4 tanesi bu taramayı geçti. 4 ten 2 tanesi transfer edildi. 12 gün beklendi ve 17 kasım tarihinde hayatımın en güzel haberini aldım:) 309 saysıı hayatımda duyduğum en güzel sayıydı çünkü 12 gün sonraki beta hcg sayımdı:) ikiz başladı yavrularım yola ancak bir embriyo gelişimini 12. haftada durdurdu düzensiz şekilsiz bir kesesi vardı doktor böyle olması daha iyi oldu çünkü şekilsiz kese diğerine de ilerleyen aylarda zarar verebilirdi dedi. rabbime şükürler olsun ki gece gündüz ağlamalarım üzülmelerim mutlulukla neticelendi. bazen mide bulantısından ölecek gibi olsam da yüzümde bir gülümseme oluyor çünkü çok şstedim çok yalvardı dualarımız kabul oldu. buraya gelip bizim moralimizi bozan çok oldu. çok yıprandık. doktorlar canımıza okudu. olmaz denildi vs. oluyor işte bal gibi de oluyor yeterki rabbim izin verwisn vakti zamanı gelsin. genartı ankarada olan arkadaşlara öneririm. sizleri seviyorum inşallah rabbim nasip etsin, edecek inanıyorum da yeterki siz inanamayı bırakmayın. gypsy84 senin de hayırlı olsun canım. benimki seninkinden büyük abi ya da abla desin:)))) 16. haftadayız ancak henüz cinsiyetini öğrenemedik göstermedi sıpa:)

arkadaşlarım merhabalar, uzun bir süredir bu sayfaya giremedim. ben 21 ekim de genart Sertaç bey ile başladım tedaviye. 22 yumurta toplandı ve 18 tanesini piezo elektirik yöntemiyle döllediler. şunu da hatırlatmak isterim eşim %100 globozooydu ve zaten sperm sayımızda 5 milyondu. yani sayı morfoloji hepsi vahim durumdaydı. ama oldu. olmaz denilenlere inat oldu. 18 yumurtadan en kalitelilerini seçmek için pgt tarama testi önerdi doktorlarım. 18 den yalnızca 4 tanesi bu taramayı geçti. 4 ten 2 tanesi transfer edildi. 12 gün beklendi ve 17 kasım tarihinde hayatımın en güzel haberini aldım:) 309 saysıı hayatımda duyduğum en güzel sayıydı çünkü 12 gün sonraki beta hcg sayımdı:) ikiz başladı yavrularım yola ancak bir embriyo gelişimini 12. haftada durdurdu düzensiz şekilsiz bir kesesi vardı doktor böyle olması daha iyi oldu çünkü şekilsiz kese diğerine de ilerleyen aylarda zarar verebilirdi dedi. rabbime şükürler olsun ki gece gündüz ağlamalarım üzülmelerim mutlulukla neticelendi. bazen mide bulantısından ölecek gibi olsam da yüzümde bir gülümseme oluyor çünkü çok şstedim çok yalvardı dualarımız kabul oldu. buraya gelip bizim moralimizi bozan çok oldu. çok yıprandık. doktorlar canımıza okudu. olmaz denildi vs. oluyor işte bal gibi de oluyor yeterki rabbim izin verwisn vakti zamanı gelsin. genartı ankarada olan arkadaşlara öneririm. sizleri seviyorum inşallah rabbim nasip etsin, edecek inanıyorum da yeterki siz inanamayı bırakmayın. gypsy84 senin de hayırlı olsun canım. benimki seninkinden büyük abi ya da abla desin:)))) 16. haftadayız ancak henüz cinsiyetini öğrenemedik göstermedi sıpa:)

ayyyy canım benim son zamanların en güzel haberi. neredeydin şimdiye kadar? nasıl sevindim anlatamam. tamam abla abi dedirtiriz yeter ki iste;) ayyy bu topik bugünleri de görecek miydi yaa.... Allaha şükürler olsun... Tüp bebek doktorunu bıraktın mı? nerde devam ediyorsun şimdi? BU arada dondurulmuşların da kalmış. ne güzel. kardeşi de onlardan yaparsınız artık.

Darısı bu topiğin diğer üyelerine en kısa zamanda inşallah.... irtibatta kalalım ama.. gitme artık o kadar uzun süre

cnm kedilerinefendisiyle konuştum. sanırım yanlış hatırlamışsın;) onlardaki rahim şekli ile ilgili bir problemmiş. ama uzağa gitmeye gerek yok. bak kelebek de hamileymiş de haberimiz yokmuş. topicte bu duyguyu yaşamayan kimse kalmayıncaya kadar haberleşmeye devam;)

kelebek3248 canım cok sevindimm rabbim kucagınıza almayı nasip etsin bugun gittim konrol oldum şimdilik herşey yılumda lütfen duaalrınızı eksik etmeyin

Back
X