- 2 Şubat 2015
- 534
- 190
- 103
- 31
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #20.641
Canım bence direk doktoruna görün gidip en azından için rahat olurKiLar gogsumun altinda sulanma var bunun icin ne yapabilirim batikol le pansuman yapsam duzelirmi baska hic bir sikintim yok diger meme alti cok guzel kapanmis oburku sulanmis anlamadim gitti
Önerileri nizi bekliyorum
Doktoruma sordum okadar olur korkma dedi daha 20 günüm degimCanım bence direk doktoruna görün gidip en azından için rahat olur
Benim 95b idi 75b yaptı ama şuan şiş sütyen takti sen 70b al bu bile büyük geldi sana dedi yani o dereceay kediiycim masallah vallahi bi çok hast. göre baya maliyetli olmuş bölge hastanesi ama bu kadar memnunsan o dr a önce bir muayeneye gidip bakalım bnm için ne diyecek merak ediyorum dogumdan sonra sarkan karnım içinde bir işlem gerekecek alllam çok dertliyimtavsiyenle gidicem ama ne zamn cesaretimi toplarım bilemedim kaç beden küçüllttü seni acaba
Nekadar güzel anlatmissin sütyeni takarken agrin oldumuKızlar merhaba öncelikle.. Ameliyatımın üstünden 3 hafta geçti gitti bile. Çok mutluyum, huzurluyum "iyi ki ameliyat oldum" diyorum şu an. Ben ameliyat olmaya bu forumu okuyarak karar verdim o yüzden burayı takip eden henüz ameliyat olmamışların 4 gözle bizlerin yorumlarını beklediklerini biliyorum. Takip ettiğim süre içerisinde benim de aklıma takılan sorular vardı, ameliyat sürecimi anlatıp sizin de aklınıza takılan soruları cevaplamış olayım istiyorum :)
Öncelikle ameliyatımı devlette oldum çünkü özelde olmak için param yoktu. Sinopta oldum, birçok yere göre daha ilkel şartlar altında geçirdim bu sureci çünkü buradaki devlet hastanesi eğitim ve araştırma hastanesi falan degil. Küçük bir şehrin küçük bir hastanesi :) bu yaz doktorumla bir görüşme yapmıştım o benim abarttığım kadar iri memelerim olmadığını düşündü ama tabiki yoğun israrlarimla ameliyata karar verdik. (Devlet karşıladı ameliyatı, ben para ödemedim, aslında işi prosedürüne uydurunca devlet karşılıyor ama tabiki doktora gore değişen bir durum bu) Her neyse 25 Kasım'da oldum ameliyatı. Ben kan aldırırken falan korkmazdım pek, ameliyata giderken de ailemi ve arkadaslarimi ben sakinlestirdim tavırlarıyla. Ne de olsa bu ameliyatı ben istedim. Ameliayat öncesinde cizimlerim yapildi-ki bu ameliyatta en onemli sey dogru cizim. Doktor milim milim cizdi begenmedi sildi tekrar cizdi. Sonra ameliyathaneyeee... Ameliyathaneye gittiğimde de neseliydim hemsirelerle sohbet ettik o lar benim neşeme şaşırdılar falan.. Neyse damaryolumdan anestezi uygulandı ve bana biraz başımın dönebileceğini söylediler. Birkaç saniye içinde müthiş bir uyku isteği oluştu ve gözlerimi kapattığım andan itibaren 6 saat uyumuşum :) ameliyathaneden çıkmadan kendime geldim. Memelerimde bir gerginlik vardı ama ne bir ağrı ne bir sancı hissettim. Saat takıldı gözüme 3 buçuk olmuştu çünkü. Aaa bu kadar oldu mu yaa dediğimi hatirliyorum. Sedyeyle odama götürdüler beni ben yarı baygın şekilde hala etrafına sebeklik yapiyordum. Yatağa aldılar ve 6 saat boyunca su ve yemek yemememi söylediler. Ameliyatta ödem olusmasın diye varis çorabı giymistim bacaklarim şişmedi ama kollarim yüzüm heryerim şişti tabi memeler de :) sürekli uyukladım sonra su içtim 6 saat geçtikten sonra. Drenleri gördüğümde biraz için tuhaf oldu sonuçta içimden hortumla dışarı kan akıyor :) sonda da takmışlar bana. Gece 3 gibi odada ayağa kalktım birkaç adımdan sonra yoruldum ve yattım. Ertesi sabah odamdan dışarı çıktım ama baş dönmesiyle sonuçlandı bayilmaktan korktum ama birşey olmadı. Hastanede 5 gün kaldım. Drenler çıkana kadar hastanede olmak güvenli geldi bana. İlk 3 gün ufak tefek agrilar çektim. Asla dayanılmayacak ağrılar değildi ama kendimi o kadar kastim ki birşey olmasın diye sürekli ağrı kesici istedim. Rahat hareket edemediğim için pişman oldum ne gerek vardı ameliyata zaten doktor da çok iri goguslerin yok demişti falan diye dusundum. Ama benimki tamamen pimpirikten kaynaklandı. Bu arada sporcu sutyenini çok küçük almisim ameliyatta takamamis doktor arkadaşlarım pentiden gidip daha büyüğünü almışlar ben de 2 gün sonra giydim onu. Şişliklerim iniyor günden güne. Sol meme ucunda his var ama sağda yok. Vitamin kullanıyorum bunun için. Dikislerim bantlı olduğu icin tamamını göremedim ama küçük bir kısmını gördüm. Estetik dikiş olduğu için alınmayacak zaten belli bile değil dümdüz bir çizgi halinde. Zamanla o cizgi de belirsizleşecek.
O kadar uzun yazdım ki neden bahsettim neden bahsetmedim unuttum ve Yoruldum. Eğer merak ettiğiniz birşey varsa sorarsanız cevaplarım yine.
Kararsız kalmayın olun bu ameliyatı. En fazla 1 hafta zorluk çekerseniz ama hayat boyu rahat edersiniz.
O zaman sorun yok tatlım :)Doktoruma sordum okadar olur korkma dedi daha 20 günüm degim
Ücretsiz yapan hastahaneler var her yer aynı değilDevlet hastanelerinde bu kadar pahalı değil mi ya çünkü bi tanıdığım ist da özel estetik merkezinde 5000tl verdi devlet has 3000tl?
Ankara bildiğiniz uygun bi hastane var mı peki?Ücretsiz yapan hastahaneler var her yer aynı değil
Burda bi arkadaş keçiören eğitim ve araştırma hastahanesinde meme küçültme amelyatı oldu çok da memnundu biraz gerilere gidersen temmuz ayına falan görebilirsin ama amalyat olmadan önce herkes burdayken sonra kimse girmediği için ulaşamayabilirsin ama tüm bilgileri vardı yanlış hatırlamıyorsam :) ücretsiz oldu bu arada :)Ankara bildiğiniz uygun bi hastane var mı peki?
Oncelikle cok gecmis olsun umarim baska bir operasyona gerek kalmadan atlatirsin.antibiyotik tedavisine baslamissan buyuk ihtimalle atlatirsin ameliyatin ilk gunlerinde benimde pismanligim vardi ama zamanla rahatladikca mutlu olmaya baslarsin insallah dikislerinde iltihap sebebiyle acilma yoksa daha kolay atlatirsin Allah hepimizin yardimcisi olsun umdugumuza kavusmayi nasip etsin...Arkadaşlar dikişler iltihap oldu.antibiyotik tedavisi görüyorum şimdi,benim gibi olan varsa ne zaman geçer bu durum.amaliyat olalı bir ay oldu.herkez rahat geçti diyor ben neden sorunlu oldum anlamadım.burdaki yorumları amaliyattan önce hep takip ettim,inanın burdaki yorumlardan ikna oldum ve amaliyat kararı aldım.sanki biraz pişmanlık duydum çektiğim acılar yüzünden.benim gibi olanlar lütfen cevap yazarnısınız.bu tedavide sonuç vermezse eğer tekrar küçük bir operasyon geçirecem.inşallah hafıflerde gerek kalmaz.
Arkadaslar iyi bildigim bi devlet hastanesi yok ama bildigim birsey var yenimahalle devlet hastanesinden benim hiccccccc memnun kalmamamdir bilginizee......Ankara bildiğiniz uygun bi hastane var mı peki?
Merhaba ben ankara Sincan fatih hastanesinde meme küçültme ameliyatı oldum esabil eker doktorumun adı.. Ama ankara üniverstesi cebeci hastanesi ücretsiz yaptırdıklarını söyleyenler var ..Ankara bildiğiniz uygun bi hastane var mı peki?
Canım benim biraz büyük gibi bi tanesi diğerine göre ama ödem geçtikçe eşitleniyor galiba ilk zamanlar fark daha fazlaydı 1 ay 1 haftayı geçti amelyat olalıArkadaşlar selam, her iki memenizin büyüklüğü ve dolgunluğu aynımı yani hiç farkı olan varmı, ben ikinci ameliyatı oldum ama hala biri büyük
ameliyat yaran nasil oldu benim 26 sinda bir ay olcak yaralarin kapandimi benim ust cizginin altinda sulanma vardi plastik gibi bisey cikdi ordan sanirim dikis cunku obur mememin ayni yerindede var ondanCanım benim biraz büyük gibi bi tanesi diğerine göre ama ödem geçtikçe eşitleniyor galiba ilk zamanlar fark daha fazlaydı 1 ay 1 haftayı geçti amelyat olalı
İnşallah, yanlış bir karar aldığını sanıyor bazen insan.dediğiniz gibi zamanla iyiki yaptırmışım derim inşallah.Gerçi o kadar rahatladımki.sırt ağrılarım,kol ağrılarım geçti.dik duramazken kendiliğinden dikleşerek duruyorum.görsellikten çok sağlık için küçülttürdüm ben.belki iltihap olayını yaşamasaydım şimdiue kadar iyileşirdim.Oncelikle cok gecmis olsun umarim baska bir operasyona gerek kalmadan atlatirsin.antibiyotik tedavisine baslamissan buyuk ihtimalle atlatirsin ameliyatin ilk gunlerinde benimde pismanligim vardi ama zamanla rahatladikca mutlu olmaya baslarsin insallah dikislerinde iltihap sebebiyle acilma yoksa daha kolay atlatirsin Allah hepimizin yardimcisi olsun umdugumuza kavusmayi nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?