Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Cuma sabahı 8 de ameliyat önlüğünü giydim. Çeyrek geçe beni arabaya bindirip ameliyathaneye doğru götürdü bi bayan. Ameliyathane bölümünün girişinde başka bir adam yine beni tekerlekli sandalye ile bekleme ve hazırlık yerine aldı. Bi hemşire bana orda damar yolu açtı ve serum taktı. Neden beklediğimizi sordum. Ameliyathaneler temizleniyor dedi. Yanımda da 4-5 hasta vardı. Yaklaşık 30-40 dakika orda bekledim. Baya soğuktu Başka bir adam geldi beni aldı ameliyathaneye götürdü. Düşündüğümden çok daha ferah ve aydınlıkti. Ben daha gri bi yer bekliyordum Doktorum gelmeden önce asistan beni karşıladı. Duvarın önüne bir çarşaf serdi ayaklarımı oraya bastım. Sonra onlugumu çıkardım. Sadece külot ile kalıyorsunuz. Sonra telefon ile sağ sol ve önden göğüslerimin fotoğrafını çekti. Keçeli kalem alıp çizim yaptı ve metre de kullandı, ölçtü. Söylemek istediğin bisey var mi dedi. Göğüslerimin çok küçük olmasını istemiyorum ama rahat hareket etmek istiyorum dedim. Çünkü bu zamana kadar istediğim şeyleri yapamadım. İstediklerimi giyemedim. Tamam dedi. Zaten en başından bana güven veren bi doktor olduğu için pek fazla şey söylemedim. Çizimler de yapıldıktan sonra beni sedyeye aldılar. Yattım üzerime usumemem için örtü örttüler. Beni ameliyathaneye getiren adamla sohbet ettim, ortam gayet samimiydi. Kollarımı açtım iki yana, adam kollarimi bağladı. Daha sonra bi bayan ve bir erkek vardı sanırım anestezi uzmaniydi adam. Bana sorular soruyorlardı, nerde okuyorsun vs. O sırada zaten çoktan bayılmışım. Uyandigimda göğüslerim acıyordu. Uyandırma odasına almışlar beni. Sesim kisilmisti. Sonra odama aldılar yatakla birlikte. Yattım serum taktılar ağrım kalmadi hiç. Narkoz alanların midesi pek iyi olmuyor sanırım ama ben hic kusmak için tuvalete gitmedim. Midem de bulanmadı. 2.5 - 3 saat surdu ameliyatım. Yani annem öyle diyor ben bilmiyorum saatini. 85D giyiyordum şuan hangi beden bilmiyorum. Şuan sargililar, dikişler var. İlk gün ayağa kaldırmadılar, aksam 7 ye kadar su dahi içemedim. Yasak dediler. 7 den sonra da sıvı şeyler tükettim. Daha sonra tuvalete gidebildim, annem kolumdan tutarak. Dönüşte başım dondu hemen yatağa yattım. Ertesi gün kahvaltıdan sonra düzeldim, baş dönmesi hiçbirşey kalmadı. Göğüslerim acımıyor ama ayağa kalkinca yer çekiminden dolayı aşağı durdukları için elimle tutmam gerekiyor. Tutmazsam açıyorlar. Sağ ve sol göğsümde diren var. Bir kez boşalttılar. Arada gelip serum veriyorlar, tansiyonumu ölçüyorlar. Düz yatmaktan biraz sırtım ağrıyor sadece, ve kolların ağrıyor çünkü omuzlarimi yukarı çekerek yürüyorum. Normal yemeğimi herseyi yiyebiliyorum. Sigara alkol kullanmamak bana çok yarar sağladı, iyileşmek baya hızlı oldu. Şuan sağ göğsüm sol gogsumden biraz daha şiş. O da geçecekmiş. Doktor pazartesi beni taburcu etmeyi planlıyor. Sütyeni o gün hastaneden alacakmisiz. Hic korkmadan oldum ameliyatımı. Korkacak hiçbirşey yok. Gayet iyi geçti. Şuan da yatarak yazıyorum bunları İnşallah hızlıca iyileşip güzel zamanlar geçiririm. :)

İyi olmana cok sevindim,ben de 85 d giyiyordum,bugun 16.gunum hersey yolunda carsamba gunu kontrolum var,bu ameliyatin en zor yani sirtustu ve yari oturur vaziyette uyumak ve o sutyeni 24 saattakmak.ilk gunlerzordu ama artik sutyene de yuksek yatmaya da alistim,belki kontrolda kurallariyumusatir biraz diye umuyorum.aramzda 15 gun oldugu icinistedigin zaman ozelden de sorabilirsin.,tecrubelerimi paylasirim yardimci olmaya calisirim.cok cokgecmis olsun biran once iyilesmen dilegiyle..

Evet sırt üstü yatmak sırtı agritiyor. Hele ben hic düz yatmam normalde. Sağ sol yuz ustu yatarım. O yüzden biraz daha sıkıntı oluyor. Dikişler alınıyor mu peki. Biraz ondan endişeleniyorum. Regl olacaktım, biraz önce gittim hastalanmışım. Tam gününe denk gelmiş Tek sorun dikiş şuan, bilmiyorum alincak mı?

Geçmiş olsun tatlım :) herkesin değişiyo alınmayan dikiş yaptıysa doktorun alınmaz ama benimkiler alınmıştı bi kısmı :)

Kendiligindeneriyen estetik dikis atiyorlar artik,dikis alma yok artik diye biliyorum,nerede ameliyat oldun,kac gram yag almislar?

Kendiligindeneriyen estetik dikis atiyorlar artik,dikis alma yok artik diye biliyorum,nerede ameliyat oldun,kac gram yag almislar?

Antalya devlet hastanesinde oldum. Doktoru cuma günü gördüm, yarin gelicek. Soramadım hiç fırsatım olmadı, o yüzden ne kadar gitti ne gitti bilmiyorum. Sağ göğsüm yavaş yavaş iniyor artik şükür.

Tebriklerrrrrr canim, şükürlər olsun, darisii bizim başımıza, acaba meme kucultmeden sonra adet günlərdə bir sorun oluyormu?

Tebriklerrrrrr canim, şükürlər olsun, darisii bizim başımıza, acaba meme kucultmeden sonra adet günlərdə bir sorun oluyormu?

Ben ameliyat oldum 2 gün sonra regl oldum, şuan hem regl ağrısı hem biraz da sırt ağrısı cekiyorum O yüzden hem adet şişliği hem ameliyat şişliği ikisi de var. Yani daha sonraki dönemlerde bir sorun olur mu bilmiyorum ama şuan ben ikisi ile mücadele ediyorum Herhangi bir sıkıntım yok çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…