- 28 Şubat 2016
- 168
- 51
- 13
- 49
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #21.581
Ters t olunca hepsi aynı ayda yapılıyor .lokalla o kadarda kolay olmaz sanırım.meme ucu ters t olunca yerinden çıkarılıp tekrar dikiliyor diye biliyorum .inş hayırlısı ile kurtulursunuzKorktum bilmem ki ucunu da küçülüyorlar sandım. Ben sormadım zaten aklıma da gelmezdi doktor kendisi dedi.
Amelyat olan arkadaşlarım sorum size bebim sağ göğsümün sağ alt tarafı böyle hani uyuştururlar da geçmeye başlar yarı hisseder yarı hissetmezsin ya o durumda sizde de böyle bişey var mı ?
Çookk teşekkür ederim...Evet neyse ki bu forum var bazı arkadaşlar bilir ben ameliyat olduğumdan beri hep sıkıntı yaşadım;drenlerim 9 gün takılı kaldı eve hapsoldum. 12 gün boyunca her gün hastaneye git gel yaptım,göğüs bölgemde hematom oluştu,ameliyatın ertesi günü sağ gözüm iltihaplandı vs.vs. ve tam hepsi geçti derken şimdi bu başladı neyse ki burada bana yardımcı olan her defasında yüreğime su serpen Melek gibi insanlar varGazli bezle suyla temizle ben sabunla silip duruluyorum antibiyorik krem kulaniyoeum uc haftadir yara duzelmedi
moralinizi bozmayin yalniz degilsiniz en azindan burda birbirimize destek oluyoruz sagolsun arkadaslarin verdigi bilgilerle yaram biraz daha iyi bugun
Hastaneye ve ile göre değişiyor canım 3 bine yaptıran da var 15 bine yaptıran daMeme ne kadar acaba
Hiç düşünmeyin yaptırın bence.ben 15 yıldır hep düşündüm ama hiç cesaret edemedim sonra kadınlar kulübünde bu forumu keşfettim yaptıran arkadaşların memnuniyeti bana feyz oldu bir cesaret 1 ay içinde karar verip yaptırdım biraz zor bir süreç olabiliyor bazımız için ama olsun nasılsa hepsi geçiyorMerhabalar bende göğüs küçültme ameliyatı olmak istiyorum. Muayene oldum uzun zamandırda araştırıyorum fakat cesaret toplayamadım
Vay be, ne mutlu size :) Yakın zamanda lipo yaptırmış biri olarak o bahsettiğiniz ağrılar şuan resmen gözümde büyüdüMerhaba arkadaşlar. Ben özellikle bu konudaki tecrübelerimi paylaşmak için üye oldum. Umarım sizlere bir faydam dokunur. Ben 13 haziran 2014 tarihinde Adana'da medline hastanesinde ameliyat oldum. Doktorum Burak Yiğenoğlu'ydu. Eğer Adana'da yaşayanlar varsa Burak beyle görüşmelerini tavsiye ederim. İşinde 1 numaradır. Ben o Zaman 22 yaşında olmama rağmen göğüslerime çok sarkık ve büyüktü. 110 beden civarıydım. Benim göğsüm, koltuk altından başladığı için koltuk altımdan yağ alındı, göğsüm küçültüldü ve dikleştirildi. Tüm bunlar için toplam 5.000₺ ödedim. (Pansumanlar, hastanede 1 gece kalma, kontroller de dahil)
Şimdi gelelim ameliyat ve sonrasına. 1 gece ne olur ne olmaz diye hastanede kaldım. 2. Gün taburcu oldum. İlk 1 hafta yemeğimi kardeşim yedirdi. Ağrılarım çoktu. Kolumu oynatmak istemiyordum. 1 haftanın sonunda normal işlerimi kendim yapmaya başladım. (Banyo hariç. Banyomu 1 ay kadar kardeşim yaptırdı.) 2 hafta falan 3 güne bir pansumanı çağırdı doktor(batikon sürüp sargı bezi ile kaptırıp sütyeni takıyordu). Daha sonra 1-2 hafta kadar haftada bir gel Dedi ( bu sefer teramicin göz merhemi sürüp sargısız bi şekilde sütyen taktı) en son kontrolde artık sadece sabah akşam dermatixSi adında bi iz kremi kullan Dedi. Bi sorun olursa gelirsin ama artık gelmene gerek yok, 6 ayda bir genel cerraha göster (tedbir amaçlı) Dedi. 2 tüp o kremden bitirdim ve daha sonra kantaron yağı sürdüm. Ameliyat olalı cok oluyor şu an izlerim cok az ve ince bi beyaz çizgi halinde. Ameliyattan 5 ay sonra da böyleydi çok şükür. Çünkü cok iyi baktım. Asla kilo almadım(dikiş açılmasın diye) 6 ay asla sütyeni çıkarmadım. 1 ay kadar hep sırtüstü yattım. Yememe içmeme cok dikkat ettim.
Sütyene gelince decatlon mağazasından sporcu sütyenlerinden aldım mayo gibi ama sık tutuyor. Hala onlardan kullanıyorum. Demirli olanları asla takmıyorum.
SON OLARAK; Benim ameliyat sonrasında Ağrım oldu ama o ağrıların 10 katını da çeksem yine yaptırır msn deseniz yaptırırım. Şu an 85- 90 beden takıyorum. Bel Ağrım, sırt ağrım yok. Kamburum kayboldu. Sütyen de takmasam dimdik :) ya herşeyden önemlisi artık kaban, gömlek giyebiliyorum. Bişe denerken acaba önü kapanır mı diye düşünmüyorum. Göğüslerimi saklamaya çalışmıyorum. Ya uyurken bile rahat nefes alıyorum. Kendimi ameliyat sonrasında gördüğümde ağlamıştım. Boynum belli olmazdı göğüslerim büyükken :) ben çok mutluyum iyi ki de olmuşum... Size verebileceğim tek tavsiye bir an önce olun, Korkmayın :)
Vay be, ne mutlu size :) Yakın zamanda lipo yaptırmış biri olarak o bahsettiğiniz ağrılar şuan resmen gözümde büyüdüben de nisan ayı içinde küçültme+dikleştirme yaptırmayı düşünüyorum. Benim de koltuk altından başlıyordu, sırta lazer lipoliz yapılırken dr nasılsa meme küçültme olacak diye almış oradaki yağları. Umarım her şey yolunda gider. Sevgiler!
dekathlon dan hangi sporcu sütyeni modelini aldığını yazabilirmisin arkadaşım,ben 15 gün sonra normal sütyene geçeceğim ama rahat edebilirmiyim bilmiyorum,ameliyat sütyenine çok alışmışım,onla da olmuyor onsuz da olmuyor artık:)garip bir durum..Merhaba arkadaşlar. Ben özellikle bu konudaki tecrübelerimi paylaşmak için üye oldum. Umarım sizlere bir faydam dokunur. Ben 13 haziran 2014 tarihinde Adana'da medline hastanesinde ameliyat oldum. Doktorum Burak Yiğenoğlu'ydu. Eğer Adana'da yaşayanlar varsa Burak beyle görüşmelerini tavsiye ederim. İşinde 1 numaradır. Ben o Zaman 22 yaşında olmama rağmen göğüslerime çok sarkık ve büyüktü. 110 beden civarıydım. Benim göğsüm, koltuk altından başladığı için koltuk altımdan yağ alındı, göğsüm küçültüldü ve dikleştirildi. Tüm bunlar için toplam 5.000₺ ödedim. (Pansumanlar, hastanede 1 gece kalma, kontroller de dahil)
Şimdi gelelim ameliyat ve sonrasına. 1 gece ne olur ne olmaz diye hastanede kaldım. 2. Gün taburcu oldum. İlk 1 hafta yemeğimi kardeşim yedirdi. Ağrılarım çoktu. Kolumu oynatmak istemiyordum. 1 haftanın sonunda normal işlerimi kendim yapmaya başladım. (Banyo hariç. Banyomu 1 ay kadar kardeşim yaptırdı.) 2 hafta falan 3 güne bir pansumanı çağırdı doktor(batikon sürüp sargı bezi ile kaptırıp sütyeni takıyordu). Daha sonra 1-2 hafta kadar haftada bir gel Dedi ( bu sefer teramicin göz merhemi sürüp sargısız bi şekilde sütyen taktı) en son kontrolde artık sadece sabah akşam dermatixSi adında bi iz kremi kullan Dedi. Bi sorun olursa gelirsin ama artık gelmene gerek yok, 6 ayda bir genel cerraha göster (tedbir amaçlı) Dedi. 2 tüp o kremden bitirdim ve daha sonra kantaron yağı sürdüm. Ameliyat olalı cok oluyor şu an izlerim cok az ve ince bi beyaz çizgi halinde. Ameliyattan 5 ay sonra da böyleydi çok şükür. Çünkü cok iyi baktım. Asla kilo almadım(dikiş açılmasın diye) 6 ay asla sütyeni çıkarmadım. 1 ay kadar hep sırtüstü yattım. Yememe içmeme cok dikkat ettim.
Sütyene gelince decatlon mağazasından sporcu sütyenlerinden aldım mayo gibi ama sık tutuyor. Hala onlardan kullanıyorum. Demirli olanları asla takmıyorum.
SON OLARAK; Benim ameliyat sonrasında Ağrım oldu ama o ağrıların 10 katını da çeksem yine yaptırır msn deseniz yaptırırım. Şu an 85- 90 beden takıyorum. Bel Ağrım, sırt ağrım yok. Kamburum kayboldu. Sütyen de takmasam dimdik :) ya herşeyden önemlisi artık kaban, gömlek giyebiliyorum. Bişe denerken acaba önü kapanır mı diye düşünmüyorum. Göğüslerimi saklamaya çalışmıyorum. Ya uyurken bile rahat nefes alıyorum. Kendimi ameliyat sonrasında gördüğümde ağlamıştım. Boynum belli olmazdı göğüslerim büyükken :) ben çok mutluyum iyi ki de olmuşum... Size verebileceğim tek tavsiye bir an önce olun, Korkmayın :)
Merhaba canım ne güzel yazmışsın ben de Adanadayım ve ameliyatı sürekli erteliyorum ama olcam Burak Beyi de biliyorum ama Ersal Kaya yı öneriyorlar sanırım ona muayene olacagım. Anlattgın süreci yaşamaktan korkuyor ve cekiniyorum sanırım birazMerhaba arkadaşlar. Ben özellikle bu konudaki tecrübelerimi paylaşmak için üye oldum. Umarım sizlere bir faydam dokunur. Ben 13 haziran 2014 tarihinde Adana'da medline hastanesinde ameliyat oldum. Doktorum Burak Yiğenoğlu'ydu. Eğer Adana'da yaşayanlar varsa Burak beyle görüşmelerini tavsiye ederim. İşinde 1 numaradır. Ben o Zaman 22 yaşında olmama rağmen göğüslerime çok sarkık ve büyüktü. 110 beden civarıydım. Benim göğsüm, koltuk altından başladığı için koltuk altımdan yağ alındı, göğsüm küçültüldü ve dikleştirildi. Tüm bunlar için toplam 5.000₺ ödedim. (Pansumanlar, hastanede 1 gece kalma, kontroller de dahil)
yöntem derken anlamadım ne konuda yöntem :) anestezi filan mıKedicik hangi yöntemle ameliyat oldun
Resmini yolladım. Ben onu kullandım hala da onu kullanıyorum :) yalnız en son gittiğimde artık ellerinde ondan kalmadığını söylediler. Farklı bi versiyonunu çıkarmışlar. Ben 2 yıldır sporcu sütyeni kullanıyorum:) daha rahat :) sadece özel günlerde böyle şifon gömleklerin altına normal sütyen giydim ama onların da demirlerini çıkardım. Demirli olanları zaten hiç sevemedim ben :) bu arada pentiye de bakın orda da güzel demirsiz ama günlük kullanılan sütyenler vardekathlon dan hangi sporcu sütyeni modelini aldığını yazabilirmisin arkadaşım,ben 15 gün sonra normal sütyene geçeceğim ama rahat edebilirmiyim bilmiyorum,ameliyat sütyenine çok alışmışım,onla da olmuyor onsuz da olmuyor artık:)garip bir durum..
Sakın ertelemeyin, korkmayın, strese girmeyin. Ben çok araştırdım doktor konusunu. Benden 1 sene önce kuzenim de küçültme ameliyatını Burak beye yaptırmıştı cok memnundu. Ben görüşmeye gittiğimde doktorumun enerjisine, beni rahatlatmasına, üslubuna bayıldım ve zaten işinde de 1 numara dediler o yüzden başka doktorla görüşmedim. Doktor konusunda tabiki sizin kararınız ama ben Burak beyin odasından (göğüs estetiği olsun, burun olsun, iz tedavisi olsun) çıkan hastalar arasında suratı asık kimseyi görmedim. Hepimiz cok Mutlu ayrıldık :)Merhaba canım ne güzel yazmışsın ben de Adanadayım ve ameliyatı sürekli erteliyorum ama olcam Burak Beyi de biliyorum ama Ersal Kaya yı öneriyorlar sanırım ona muayene olacagım. Anlattgın süreci yaşamaktan korkuyor ve cekiniyorum sanırım biraz
Canım haklısın bu söylediklerini yaşamayan bilemez. Ah ben de bu söylediklerine nasıl özlem duyuyorum rahat rahat bikini giymek gömlek giymek en basiti bi tişörtü rahat giymek. Burak beyi de araştırıp karar vericem doktor çok önemli çünkü birde estetik açıdan yani simetrisi, dikişlerin durumu falan o konularda memnun musun peki canım?Bu arada ameliyattan önce çok nadir tek tük sigara içerdim ancak sonrasında o iyileşme döneminde kesinlikle sigara ve alkol kullanmadım. İlk 1 buçuk ay elimi hiç bi işe sürmedim. Zaten ameliyatım yaz döneminde olduğu için sürekli dinlendim. 1 buçuk ayın sonunda bu bulaşık yıkama, çamaşır serme gibi hafif işleri yaptım. 3 ay kadar elime elektrik süpürgesi almadım. Ha yapamadığımdan mı hayır! Yapmak istemedim. En azından izlerim düzelene kadar kendimi yormayacağım dedim. 1 buçuk ay kadar çanta bile takmadım cüzdanı alıp çıkıyordum. Sonrasında 6 ay kadar da cok hafif çantalar taktım içlerini çok doldurmadan. Sıcağa dayanamam asla ama adananın o sıcağında kapı pencere açıp cereyan sağlayıp öyle oturdum, klima da asla oturmadım çünkü klima cok rahatsız ediyor soğuk soğuk vurunca benm ağrımı arttırmıştı. Doktorum 3 ay kadar havuza, denize girme Dedi. Ben 1 yıl girmedim. Mikrop filan kapar diye cok korktum.
Bi de en komiğibalık yeme dikişlerin açılır dediler korkudan onları dinledim 3 ay kadar balık da yemedim ki cok severim
Yani ben iyileşme sürecimi en uçta yaşayanlardan oldum ama inanın öyle zor bi süreç değil 1 haftada ayaktasınız ben biraz da tadını çıkardım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?