- 4 Nisan 2016
- 135
- 77
- 13
- 50
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #22.661
bir sıkıntı olmazbence.. kafanı geriye yada öne doğru eğilipte kafanı öne eğersen rahat yıkanır...neden olmasınKızlar dip boyamı yapsam bi sıkıntı olur mu 15 gün oldu ameliyat olalı saçımı yıkarken de geriye doğru yıkarım bi sorun olmaz heralde bilgisi olan var mı?
Evet canım geriye doğru yıkadım malum yarın iş başı bakalım nasıl gececekbir sıkıntı olmazbence.. kafanı geriye yada öne doğru eğilipte kafanı öne eğersen rahat yıkanır...neden olmasın
çok tşk ederim aydınlatıcı oldu, ayrıntılı da yazmışsınız yordum sizi sağolunmerhaba şimdi gördüm msjınızı geç cvp yazyorum özür dilerim
açıkca ilk önce kendimi hiç şartlamadım her sabah kalkınca ben cok güzelim ve zayıf bir bayanım diye içimden hep konuştum bakın buna gerçekten inanın kendinizi sevmek olumlu düşünceler kurmak motivasyon herşey beyinde bitiyor ,suan kilonuzu bilmiyorum ama pes etmeden hiç zorlamadan yapıcaksınız .
1 ci kural kalkar kalmaz 1 büyük bardak limonlu ballı su (ilk zamanlar yaptım bende )
2ci kural aç kalmamak ilk zamanlar sürekli açlık hissi olur ama o zamanda evde ceviz badem ve kuru kayısı incir bulundurum .1 kuru kayıs 5-6 badem 1-2 ceviz cok yavaş yavaş yiyin .
1,5 lt su şişesi alın 2-3 tane her yerde dursun aklınıza estikce en az 2 şişeyi bitirin surekli wc cıkmaya başlayınca sevinin kilolar gitmeye başlıyor .
yeme düzeninizi aynı saatlerde yeme ye özen gösterin akşam üzeri 5-6 dan sonra yeşil cay yeşil, elma , yoğurt, gibi kalorisi az gıdalar dışında bir şey yemeyin
suyu ve yeme düzenini bozmayın ve en en önemlisi kendinizi kasmayın yapabilir ve cok güzel kilo verebilirsiniz bence ben yaptıysam herkes yapar diyorum 10 yıldır 110 -114 kilolardaydım artık yeter dedim amliyat da bahanesi oldu inşl haziranda az kilolarla girip fıstık olup cıkarız sizinle sağlıkla sizi takibe aldım konuşuruz her zman yazın ne sormak isterseniz .
örnek menüm
sabah mutlaka 1-2 haşlanmış yumurta 1 dilim kepek ekmeği greyfurt ieçbilirseniz 1 bardak çok iyi yağ yakıcı çünkü
arada yeşil çay ve nane limon diyet caylarında herhangi biri ,sade kahve ,sade nescafe v.bgibi
öğlen
sebze yemeği, bol salata suuuuyoğurt
ara ananas yada yeşil elma yada kuruyemiş
akşam
tavuk ,balık yada et ızgara herhangi biri ve bol yeşil salata
yatmadan önce şuan yeni başladığım bir detoks yağ yakıcı
ama bunu akşam yatmadan en az 2 saat önce yemeniz gerekiyor
2 corba kaşığı ev yapımı yoğurt olursa daha faydalı
yarım limon
1 tatlı kaşığı acı pul biber
yogurtla karıştırıp yiyoruuz
haydi az kilolu günler öperim yapabilirsiniz bence yeter ki olumlu düşünün her şey beyinde bitiyor bende şimdi siğarayı bırakmak için kendimle savaş veriyorum bende haziranda olucam meme küçültme ve karın germe :) hakkımızda hayırlısı olsun dilerim siz ben ve tüm isteyenler sağlıkla ayağa kalkarız ve burada paylaşırız inşl..
Canım çok geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum, sigara içiyorum demişsin 1 ay önce bırakılması gerekiyor deniyor sen bırakmadın mı!! Ben kullanmıyorum ama bu konuda çok ikaz ediyor drlar seni uyarmadılarmı??Merhaba herkese.. Aydın'da yaşıyorum 34 yaşımdayım ve günde 1 paketten biraz fazla sigara kullanıyorum. 5 Mayıs Perşembe günü Aydın'da özel bir hastanede her şey içinde 4 bin liraya ameliyatımı oldum 6 saate yakın sürdü ameliyat. Göğüslerim çok aşırı büyük değildi 90 C kullanıyordum ama sarkıktı. Operasyon ters T şeklinde yapıldı yanları daha iyi toparlar dedi doktor. Ameliyathanede uyandırdılar odama ayık gittim çok çok üşüyordum titremekten göğüslerim sızlıyordu üzerime 4-5 tane battaniye verdiler klimayı da sonuna kadar açtılar bir saatte ısındım. Ayrıca uyandığımda bütün bıçak yaralarını hissediyordum ağrı kesici iğne yaptılar 15 dakika sonra o da geçti. Uyuyakalmışım. 4 saat geçince su çorba ve yoğurt verdiler sadece çorbayı içtim ve annemin yardımıyla tuvalete kalktım başım çok döndü soğuk soğuk terledim ve yediklerimi çıkardım. İstifra edince çok rahatladım sanki bi anda iyileşmiş gibi oldum. O gece ağrısız sorunsuz sabaha kadar uyudum. Ertesi gün yardımsız tuvalete gittim sadece yataktan kalkarken annem sırtımdan destekleyerek kaldırıyordu. Drenlerime kan gelmediği için de iki gece kaldıktan sonra yani cumartesi öğlen drenler çıkarıldı. Drenler çıkarken anlık bi acı oldu ama hemen geçti ve pansumanı yapıp bantlanır taburcu ettiler. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi doktor hemen kullanmaya başladım pek ağrım olmadı ama ertesi gün yani pazar günü bantlar alerji yaptı. Bantların yapıştığı bazı yerler (ameliyat yerleri değil) su topladı ve derisi soyuldu. Normalde pansuman günüm bugündü ama dün gittim bantlar değiştirildi azalttılar biraz. Bantları azaltınca inanılmaz rahatladım çünkü deli bağlar gibi göbeğime kadar bandajlamışlardı beni. Bugün 6. Günümdeyim sürekli sırt üstü yatmaktan kaynaklanan sırt ağrısı dışında bi sıkıntım yok. Aklıma gelenler bunlar sorularınız olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.
Çok teşekkür ederim. Hayır doktor bana sigarayla ilgili hiçbir şey sormadı ve söylemedi ameliyattan yarım saat önce bile dayanamadım içtim. Sadece anestezi için hemşire sordu bir defaCanım çok geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum, sigara içiyorum demişsin 1 ay önce bırakılması gerekiyor deniyor sen bırakmadın mı!! Ben kullanmıyorum ama bu konuda çok ikaz ediyor drlar seni uyarmadılarmı??
Geçmiş olsun canım senin adına çok sevindim sağlıkla tez zamanda iyileşmen dileğimle darısı bizlerin başına...Merhaba kızlar ben ameliyatımı 2 mayıs pazartesi günü oldum. Bugün 8 günüm. Gayet iyiyim günlük islerimi halledebiliyorum hatta okula bile gidip geliyorum. Sadece kollarımı fazla zorlamıyorum o kadar. 10. güne kadar duş almamamı söyledi doktorum ben de öyle yapıyorum iki gün sonra alabilicem artık neredeyse normal hayatıma dönmüş olucam :) Ağrılarım yok denecek kadar azaldı sadece tatlı kaşıntılarım var ve biraz da şişliklerim. Ameliyatım 3.5 saat sürdü ve ters t tekniğiyle yapıldı memelerim 90DD'ydi yani normalin fazla üstünde büyüktü normalde daha kısa sürer ama yaşım genç olduğu için ince eleyip sık dokumuş doktorum. Anestezi iğnesini sanırım bana asansörde yaptılar çünkü sedyeye yattıktan 3 dakika sonrası yok bende hahaha :) uyandığımda tir tir titriyordum hemen sıcak hava üfleyen bi boru soktular yatağımın altına ısındım.Midem hiç bulanmıyordu ama her ihtimale karşı bulantı ilacı yapmalarını istedim (onlar yapmıyorlar siz söylemedikçe haberiniz olsun özellikle isteyin) bi saat falan bekledikten sonra rahat rahat yemeğimi yedim. Medikal sütyen takılmıştı bana markası "voe" bunu iki hafta kullanacakmışım. Merak eden varsa doktoruma bi tane daha aynısından alayım mı diye sordum gerek yok dedi sevindim açıkcası zaten pahalıydı :) iki hafta sonra balensiz spor sütyeni kullan dedi. İlk gece biraz zor geçti pek uyuyamadım ama ağrıdan değil anestezinin yaptığı baş dönmesi falan vardı. Ertesi sabah doktorumun özel hemşiresi hastaneye geldi ve drenleri çıkardı onunla birlikte meme ucuma vajinal krem sürdü hala sürüyorum sabah akşam. Ertesi gün taburcu oldum yürümekte zorlanmadım diyemem açıkçası ondan sonraki 3 gün ağrılı geçti ve sırtüstü uyumaya alışamadım. Ama şimdi gayet iyiyim son pansumanımı perşembe yapacaklar iz kremi vesayre kullanacak mıyım bilmiyorum. Ödemlerimi atmak için bol bol su ve lahana suyu içiyorum :) Daha çıplak tam bakamadım memelerime ama çok fazla morluk kızarıklık ve deforme yok tertemiz bir ameliyat olmuş. Bu ameliyatı olacaklara tavsiyem hemen olmaları gerçekten çok büyük bir rahatlık. Hiç korkmayın dayanılmaz ağrıları yok hemencecik ayaklanıyorsunuz. Bununla birlikte mutlaka ama mutlaka sigarayı bırakmayı unutmayın yaraların iyileşmesini çok etkiliyor. Benim doktorum Aylin Bilgin Karabulut'tu ve aylarca endişeli endişeli doktor peşinde koşmuş pimpirikli biri olarak söylüyorum kızlar sonuç MÜKEMMEL. Herkese görüşmeyi tavsiye ediyorum kendisiyle. Kendisi de, Yardımcısı Gülbin Hanım da, Özel hemşiresi de, hastane ekibi de çok ilgili ve harika insanlar. Gelişmelerim bu kadar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin ameliyat olmuş olanlara da şifa versin herkese öpücükler :)
Tamam canım inşallah tez zamanda iyileşir ter temiz atlatırsın en büyük sıkıntı atlatıldı sırada iyileşme süreci hadi hayırlısı.....Çok teşekkür ederim. Hayır doktor bana sigarayla ilgili hiçbir şey sormadı ve söylemedi ameliyattan yarım saat önce bile dayanamadım içtim. Sadece anestezi için hemşire sordu bir defa
cok geçmiş olsun öncesi ve sonrası resim varsa görmek isterim bide kilonuz nasıldı öncesi ve sonrası acaba ??Merhaba kızlar ben ameliyatımı 2 mayıs pazartesi günü oldum. Bugün 8 günüm. Gayet iyiyim günlük islerimi halledebiliyorum hatta okula bile gidip geliyorum. Sadece kollarımı fazla zorlamıyorum o kadar. 10. güne kadar duş almamamı söyledi doktorum ben de öyle yapıyorum iki gün sonra alabilicem artık neredeyse normal hayatıma dönmüş olucam :) Ağrılarım yok denecek kadar azaldı sadece tatlı kaşıntılarım var ve biraz da şişliklerim. Ameliyatım 3.5 saat sürdü ve ters t tekniğiyle yapıldı memelerim 90DD'ydi yani normalin fazla üstünde büyüktü normalde daha kısa sürer ama yaşım genç olduğu için ince eleyip sık dokumuş doktorum. Anestezi iğnesini sanırım bana asansörde yaptılar çünkü sedyeye yattıktan 3 dakika sonrası yok bende hahaha :) uyandığımda tir tir titriyordum hemen sıcak hava üfleyen bi boru soktular yatağımın altına ısındım.Midem hiç bulanmıyordu ama her ihtimale karşı bulantı ilacı yapmalarını istedim (onlar yapmıyorlar siz söylemedikçe haberiniz olsun özellikle isteyin) bi saat falan bekledikten sonra rahat rahat yemeğimi yedim. Medikal sütyen takılmıştı bana markası "voe" bunu iki hafta kullanacakmışım. Merak eden varsa doktoruma bi tane daha aynısından alayım mı diye sordum gerek yok dedi sevindim açıkcası zaten pahalıydı :) iki hafta sonra balensiz spor sütyeni kullan dedi. İlk gece biraz zor geçti pek uyuyamadım ama ağrıdan değil anestezinin yaptığı baş dönmesi falan vardı. Ertesi sabah doktorumun özel hemşiresi hastaneye geldi ve drenleri çıkardı onunla birlikte meme ucuma vajinal krem sürdü hala sürüyorum sabah akşam. Ertesi gün taburcu oldum yürümekte zorlanmadım diyemem açıkçası ondan sonraki 3 gün ağrılı geçti ve sırtüstü uyumaya alışamadım. Ama şimdi gayet iyiyim son pansumanımı perşembe yapacaklar iz kremi vesayre kullanacak mıyım bilmiyorum. Ödemlerimi atmak için bol bol su ve lahana suyu içiyorum :) Daha çıplak tam bakamadım memelerime ama çok fazla morluk kızarıklık ve deforme yok tertemiz bir ameliyat olmuş. Bu ameliyatı olacaklara tavsiyem hemen olmaları gerçekten çok büyük bir rahatlık. Hiç korkmayın dayanılmaz ağrıları yok hemencecik ayaklanıyorsunuz. Bununla birlikte mutlaka ama mutlaka sigarayı bırakmayı unutmayın yaraların iyileşmesini çok etkiliyor. Benim doktorum Aylin Bilgin Karabulut'tu ve aylarca endişeli endişeli doktor peşinde koşmuş pimpirikli biri olarak söylüyorum kızlar sonuç MÜKEMMEL. Herkese görüşmeyi tavsiye ediyorum kendisiyle. Kendisi de, Yardımcısı Gülbin Hanım da, Özel hemşiresi de, hastane ekibi de çok ilgili ve harika insanlar. Gelişmelerim bu kadar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin ameliyat olmuş olanlara da şifa versin herkese öpücükler :)
Allah yar ve yardımcın olsun. inşallah tez zamanda sende olup kurtulursun...iyi akşamlar herkese
şükürler olsun ameliyat günüm netleşti 22 haziran çarşamba günü sabah 9 da yatışım olucak 24 haziran cumda ameliyata giricem kısmetse dualarınızı ksik etmeyin ne olur cok korkum ve heycanım var kombin ameliyaty olucam hem karın germe hem meme küçültme kısmetse inşl.
hakkım da hayırlısı olsun çolmak isteyen benim gibi tarih bekleyenlerede hayırlı ve sağlıklı bir ameliyat nasip etsin rabbim ..olanlara da cok geçmiş olsun darısı başımıza inşl..
amin cnm cümlemizde inşl .sende oldun mu ameliyat ? ben cok stres yaptım sanırım kasıldı bugün vucudum kötü oldum günümde netleşince güzel olucak rahat edicem diyorum ama bide cok seyrettim ameliyatları yorumların hepsini okudum 2 aydır kafayı bozdum iyice artık güzel yorumlar yazacağım günümü bekliyorum dilerim rabbim tüm olanlara sağlık olacak olanlara da sağlıkla evine gitmeyi nasip etsin zor ama sonunda mutlu olmak var inşl yarabbim :)Allah yar ve yardımcın olsun. inşallah tez zamanda sende olup kurtulursun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?