Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

en büyük korkum sonda su anda inşallah takılmaz.
tatlım sonda malesef genelde takılıyor sütyenide aldırıyolar ameliyattan önce sen ameliyathaneye giderken veriyosun çıkışta sana takılıyor yani bende öyle oldu her doktor farklı mı bilemiyorum ama sor bence tahlilleri gösterirken sonra yakınından isterler o an eli ayağı karışır

birazdan kan tahliline gidicem .müdürün yemekten gelmesini bekliyorum ama doktor hastanede olmayacakmıs sekreterim sizden isteyecek tahlilleri dedi. artık ona arattırır sordururum sütyen olayını. eğer alınaksa çarşamba günü hastaneye giderken alırım

Bende aratmıştım. telefonla söyledi doktor

Benim de ameliyatbtarihim belli oldu cuma günkü randevuda. 16 şubat perşembe. Daha çok varmış gibi geliyor şuan

Ameliyat oldunuz mu

kızlar hastaneye gittim. kalp ekg si ve akciger filmi cekildi. ancak yazılan kan tahlili sabah ac karnına yapılması lazımmış. yarın sabah 8 gibi gidip vereceğim ordan işe geçeceğim. doktor çarşama sabah tahlil sonuçların cıkmıs olur yatışın yapılır dedi telefonda. sütyenle ilgili bişey söylemedi. söylerse çarşamba o işide halledip hastane yatısını öyle yapacağım. çok heyecanlıyım. inşallah bişey cıkmaz ve sonda takılmaz:))

bu arada. ben ameliyatı çanakkale onsekiz mart üniversitesi arastırma hastanesnde plastik cerrah yrd. doç.ergin yücel beye olacağım. arastırma hastanesinde oluyorum ama dr. 1500 gbi bir maliyet olacağını söyledi.

Bende izmir egitim ve aradtirma hastanesinde olucam sadece sudyenime para vericem size ne icin bu maliyet cikmis

Bazı eğitim ve araştırma hastaneleri yarı vakıf olabiliyor sanırım. Yani döner sermayelerine destek mahiyetli alabiliyorlar ücret.. Benim bebeğim 2 aylıkken Kocaeli Umuttepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prof'a ameliyat oldu. Prof şahsına para istemediği (bıçak parası denen şey yani) halde üniversiteye 2800tl civarı, anestezi için yard. doç.'a ise 700tl civarı gibi bi rakam ödemiştik. Makbuzlarda doktorların adı geçiyor ama şahsî olarak ceplerine almıyorlar; resmî olarak hastane almış oluyor.. Tabi yine onlara gidiyor ama..
Mesela ablam yine Kocaeli'de Derince Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde kalça protezi ameliyatı oldu iki taraftan; 5 kuruş ödemedi.. Yani Aynı şehirdeki 2 araştırma hastanesi bile farkedebiliyor..

Buradan da okuduğum kadarıyla herhangi bir stabilite, belli bir prosedür yok bu konuda..

Neyse çok uzattım. Belki Çanakkaledeki hastanede de öyle bi prosedür vardır diye dedim..

C cankuss17 1500tl çok büyük bi rakam dfeğil, sonuçta yard. doç. yapacak ameliyatınızı öyle düşünün.. Umarım çok kolay atlatıp çok memnun kalırsınız.. Şimdiden hayırlı olsun...

terlik olsun eşofman bol olsun benimki dardı epey zorlandım düğmeli yoksa üst de bol bir tişört olabilir. ben iyiyim dikkat ediyorum. çok zorlamıyorlar beni işte.

Tesekkur ederim daha iyiyim.yarin kontrolum var.dikislerim alinacak.
Onden dugmeli pijama takimi al.usurum dersen bir de fermuarli esofman takimi alabilirisin.
Alt camasiri ve terlik de lazim.islak mendil ve havlu kagit da bulunsun.ben 4 gun kaldigim icin bunlara ihtiyac duydum.
Hangi hastanede olacaksin bilemiyorum ama sartlara gore degisir tabi.catal kasik ve bardak al mutlaka.devlet hastanelerinde plastik veriyorlar pek kullanisli olmuyor acikcasi.

kızlar az önce sağ göğüs kafesimdebir şişlik hissettim sabahtan beri de midemde bir dolgunluk hissediyordum hazımsızlık gibi biraz huzursuzluk vardı açıkcası. biraz önce de yerde sırtüstü uzanmışken sağ göğüs altı kaburga boşluğunda böyle pütür pütür bir şişlik geldi elime . belki çok alakasız ama insan ameliyat olunca acaba alakası var mı diye düşünüyor . ne bilim bi komplikasyon vs gibi ameliyat olup,var mı böyle durumlarla karşılaşan .

Kizlar tahlillerim tamam yarin yatisim olcak. Anestezist tahlillerime bakicak. Simdi dusumu aldim. Canta hazirladim. Dis macunu ve firca iki uc kilot ve corap. Tarak. Bir takim onden fermuarli esofman takimi bir de normal pijama takkimi ve terlik koydum. Bunun disinda kagit havli ve islak mendil. Dostoruma bugun telefonla ulasamadim sutye olayini soramadim. Yatis airasinda soylerse yarin gidip alicam ameliyattan sinra derse esim alicak artik

Hadi hayirlisi olsun.insallah hersey yolunda gider.
Bazen medikalciler ameliyat cikisina getiriyorlar sutyeni.ordan alirsiniz belki.doktor soylerdi diger turlu.hakkinda hayirlisi olsun...

Benimde henuz cok yeni biliyosun ama bende takiliyorum herseye.kendimi cok dinliyorum.sag areola kisminda sorun var sanirim.ufak kanama oluyor.insallah enfeksiyon degildir.yarin sabah kontrolum var.bu gece zor gececek

Ben de kuculttum sonunda.Kısaca anlatayım.3.5saat sürdü.Narkozdan geç uyandım.Oksijen verdiler nabız sayım düştü diye Aksam üstü saat beste çıktım ameliyattan.Diğer gün onda taburcu ettiler ve sirenler çıkarıldı.6.günde sattılar açıldı.İki hafta sonrada bantlar açılacak.85C oldum.Yani küçük değiller ,zaten bende çokkültürlü küçük istemiyordum ama bir tık daha kucultulebilrdi.Ama kıyafet giyince ufak bile geliyor bana.Ciplakken biraz iri duruyor.Ağrısız bir ameliyatmis.Hafif sizlama şeklinde.Dr sormayı unuttum su dik isler için kremi bantlardan sonra mi kullanacağız.Yani iki hafta sonra sanırım.Sutyen alırken zorlandım.Satıcı da adamıydı.B cup ta alabilirsin sanki ,yandan hafifçe oyuktu.Karar veremedik Ç cup aldım.

Ne kadar aldılar senden canım? Kaçtan 85cye düştün ya da. Gelmiş geçmiş olsun bu arada. Sanırım özelde oldun çabuk çıkmışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…