- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #24.641
Doktorunuz kim?Ben oldum hatta olalı bes gun oldu suan bile inanilmaz fark var yuvarlak ve dik hat harika tamda hayalimdeki gibi tabi agrisi var ama olsun o kadarda hemde sut kanali olayi var.. Herkesin korkulu ruyasi benim oraya dokunulmadi bile. Eger sizi rahatsiz eden bi durum varsa kimseyi dinlememelisiniz.
Vesselam dostlar
ben aynı gün kalkıp dolaştım anestezinin etkisine de bağlı bu. sadece zorlanmamak lazım dikişler için mesela yataktan kalkerken yumşak şekilde kalkmak kol hareketlerini bir süre kısıtlamak gibi şeylere dikkat etmek lazım ameliyata giderken bol bir piyama iyi olur ben önden düğmeli bulamadım o yüzden bol ve pamuklu bir tişört aldım yıkadım onu götürdüm terlik lazım mutlaka .ameliyata baya bi aç gidersen çok bulantı filan olmuyor. bende öyle oldu. haricinde kesik yüzeysel olduğu için ağrı sızı çok olmuyor bende hiç olmadı 2 hafta sonra zonklama şeklinde oldu biraz ama ilaç veriliyo zaten en önemlisi enfeksiyon kaptırmamak ben bi hata yaptım 3.hafta saç boyattım altta küçük bi açılma ve enfekte olma durumu oldu sonra hemen doktora gittim antibiyotik başladı ve teramisin verdi yara için. o da kabuk bağladı geçti çok şükür atlattım haftaya yine kontrolüm var medikal sütyeni bir ay demişti ve dün itibarıyla 1ay doldu ama ben genede çıkarmadım daha iyi toparlıyo sanki bi ay daha en azından dışarı çıkarken takıcam . şişliklerim azalmaya başladı deri tuttu ve izler pembeleşmeye başladı bu arada iz için krem de kullanıyorum onunda etkisi oldu belki. maşallahım var çok şükür atlattım 3.hafta işede başladım zaten kar yağışı olmasa 2.hafta başlayacaktım . bende kesik çok uzun koltuk altıma kadar gidiyor öyle t dendi ama T nin bacağı baya uzun oldu =) ama şikayetim yok şekli güzel oldu sarkıklığı gitti inşallah yine büyümez ve sarkmaz sırtımda bir hafifleeme var ki anlatamam meğer ne çok rahatsız oluyomuşum. neyse benim 7 şubatta kol lposakşın operasyonum olucak göğüs küçülünce kollar çok abes durdu da . bu arada mide ve göbeğiniz de ortaya çıkıyor zaten hep varlar ama siz ameliyat sonrası farkına varıyorsunuz ameliyat etkileri iyice geçsin spora ve diyete başlıcam göbekten rahatsız oldum =) inşallah herkes memnun ve kolay atlatır . sağlıcaklaKızlar ameliyatıma 10gün kaldı heyecan dorukta. Ben 3gün kalacağım hastanede. Doktor direnlerin 3.gün çıkacağını söyledi. Ben 105 B cup takıyorum. Ama doktorum ilk muayeneye gittiğimde senin 95 C takman gerekiyor diyene kadar cuptan muptan haberim yoktu o kadar kitap dergi okuyorum kendimce bilgili bir insan olduğumu sanıyordum neyse sadede geleyim.Bikaç sorum olacak.
Sonda herkese takılıyor mu?
Yanıma almam gerekenler neler? (3günü göz önünde bulundurarak )
Ameliyatı geçirmiş olanlar kaçtan kaça düştünüz?
Ameliyat sonrası çocuk doğurup emziren oldu mu? 1 kızım var rabbim ona sağlık versin de ileride 2.yi de düşünüyorum. Doktorum emzirebilme oranının çok düşeceğini ve doğumdan sonra göğüslerimin yine bu büyüklüğe döneceğini söyleditüm riskleri kabul ettim.
Son olarak ameliyat sonrası günlük yaşantıya dönüş ne kadar sürede olur. Bana kayınvalidem bakacak. Onu da çok yormak istemiyorum inşallah çabuk toparlanırım.
Uzun oldu hakkınızı helal edin. Şimdilik bu kadar. Kafama takılan şeyleri yine buradan sorarım :)
benim bir göğsüm diğerinden büyüktü annem hep söylerdi inanmazdım =) ama doktor ölçüm yaparken oda söyledi bunları hizalayacağız dedi. dikkatle ölçtü notlarını aldı omuzdan yandan sırttan her yerden ölçtü çizdi ve şimdi ikisi aynı hizada olmuş öyle dedi. hala şiş olduğundan ben yorum yapamıyorumGöğüs uçları aynı hizada olmayan,ya da iki göğüs arasında farklılık olan var mi
Çok gecmiş olsun. Devlette mi oldunuz, acaba?ben aynı gün kalkıp dolaştım anestezinin etkisine de bağlı bu. sadece zorlanmamak lazım dikişler için mesela yataktan kalkerken yumşak şekilde kalkmak kol hareketlerini bir süre kısıtlamak gibi şeylere dikkat etmek lazım ameliyata giderken bol bir piyama iyi olur ben önden düğmeli bulamadım o yüzden bol ve pamuklu bir tişört aldım yıkadım onu götürdüm terlik lazım mutlaka .ameliyata baya bi aç gidersen çok bulantı filan olmuyor. bende öyle oldu. haricinde kesik yüzeysel olduğu için ağrı sızı çok olmuyor bende hiç olmadı 2 hafta sonra zonklama şeklinde oldu biraz ama ilaç veriliyo zaten en önemlisi enfeksiyon kaptırmamak ben bi hata yaptım 3.hafta saç boyattım altta küçük bi açılma ve enfekte olma durumu oldu sonra hemen doktora gittim antibiyotik başladı ve teramisin verdi yara için. o da kabuk bağladı geçti çok şükür atlattım haftaya yine kontrolüm var medikal sütyeni bir ay demişti ve dün itibarıyla 1ay doldu ama ben genede çıkarmadım daha iyi toparlıyo sanki bi ay daha en azından dışarı çıkarken takıcam . şişliklerim azalmaya başladı deri tuttu ve izler pembeleşmeye başladı bu arada iz için krem de kullanıyorum onunda etkisi oldu belki. maşallahım var çok şükür atlattım 3.hafta işede başladım zaten kar yağışı olmasa 2.hafta başlayacaktım . bende kesik çok uzun koltuk altıma kadar gidiyor öyle t dendi ama T nin bacağı baya uzun oldu =) ama şikayetim yok şekli güzel oldu sarkıklığı gitti inşallah yine büyümez ve sarkmaz sırtımda bir hafifleeme var ki anlatamam meğer ne çok rahatsız oluyomuşum. neyse benim 7 şubatta kol lposakşın operasyonum olucak göğüs küçülünce kollar çok abes durdu da . bu arada mide ve göbeğiniz de ortaya çıkıyor zaten hep varlar ama siz ameliyat sonrası farkına varıyorsunuz ameliyat etkileri iyice geçsin spora ve diyete başlıcam göbekten rahatsız oldum =) inşallah herkes memnun ve kolay atlatır . sağlıcakla
İz için kremi ne zaman başladınızben aynı gün kalkıp dolaştım anestezinin etkisine de bağlı bu. sadece zorlanmamak lazım dikişler için mesela yataktan kalkerken yumşak şekilde kalkmak kol hareketlerini bir süre kısıtlamak gibi şeylere dikkat etmek lazım ameliyata giderken bol bir piyama iyi olur ben önden düğmeli bulamadım o yüzden bol ve pamuklu bir tişört aldım yıkadım onu götürdüm terlik lazım mutlaka .ameliyata baya bi aç gidersen çok bulantı filan olmuyor. bende öyle oldu. haricinde kesik yüzeysel olduğu için ağrı sızı çok olmuyor bende hiç olmadı 2 hafta sonra zonklama şeklinde oldu biraz ama ilaç veriliyo zaten en önemlisi enfeksiyon kaptırmamak ben bi hata yaptım 3.hafta saç boyattım altta küçük bi açılma ve enfekte olma durumu oldu sonra hemen doktora gittim antibiyotik başladı ve teramisin verdi yara için. o da kabuk bağladı geçti çok şükür atlattım haftaya yine kontrolüm var medikal sütyeni bir ay demişti ve dün itibarıyla 1ay doldu ama ben genede çıkarmadım daha iyi toparlıyo sanki bi ay daha en azından dışarı çıkarken takıcam . şişliklerim azalmaya başladı deri tuttu ve izler pembeleşmeye başladı bu arada iz için krem de kullanıyorum onunda etkisi oldu belki. maşallahım var çok şükür atlattım 3.hafta işede başladım zaten kar yağışı olmasa 2.hafta başlayacaktım . bende kesik çok uzun koltuk altıma kadar gidiyor öyle t dendi ama T nin bacağı baya uzun oldu =) ama şikayetim yok şekli güzel oldu sarkıklığı gitti inşallah yine büyümez ve sarkmaz sırtımda bir hafifleeme var ki anlatamam meğer ne çok rahatsız oluyomuşum. neyse benim 7 şubatta kol lposakşın operasyonum olucak göğüs küçülünce kollar çok abes durdu da . bu arada mide ve göbeğiniz de ortaya çıkıyor zaten hep varlar ama siz ameliyat sonrası farkına varıyorsunuz ameliyat etkileri iyice geçsin spora ve diyete başlıcam göbekten rahatsız oldum =) inşallah herkes memnun ve kolay atlatır . sağlıcakla
Benim de aynı.Göbek vardı iki çocuktan sonra...Ameliyat sonrası da rejim doğru olmaz diye düşündüm,e tabi harekette yok göbek dahada arttı.ben aynı gün kalkıp dolaştım anestezinin etkisine de bağlı bu. sadece zorlanmamak lazım dikişler için mesela yataktan kalkerken yumşak şekilde kalkmak kol hareketlerini bir süre kısıtlamak gibi şeylere dikkat etmek lazım ameliyata giderken bol bir piyama iyi olur ben önden düğmeli bulamadım o yüzden bol ve pamuklu bir tişört aldım yıkadım onu götürdüm terlik lazım mutlaka .ameliyata baya bi aç gidersen çok bulantı filan olmuyor. bende öyle oldu. haricinde kesik yüzeysel olduğu için ağrı sızı çok olmuyor bende hiç olmadı 2 hafta sonra zonklama şeklinde oldu biraz ama ilaç veriliyo zaten en önemlisi enfeksiyon kaptırmamak ben bi hata yaptım 3.hafta saç boyattım altta küçük bi açılma ve enfekte olma durumu oldu sonra hemen doktora gittim antibiyotik başladı ve teramisin verdi yara için. o da kabuk bağladı geçti çok şükür atlattım haftaya yine kontrolüm var medikal sütyeni bir ay demişti ve dün itibarıyla 1ay doldu ama ben genede çıkarmadım daha iyi toparlıyo sanki bi ay daha en azından dışarı çıkarken takıcam . şişliklerim azalmaya başladı deri tuttu ve izler pembeleşmeye başladı bu arada iz için krem de kullanıyorum onunda etkisi oldu belki. maşallahım var çok şükür atlattım 3.hafta işede başladım zaten kar yağışı olmasa 2.hafta başlayacaktım . bende kesik çok uzun koltuk altıma kadar gidiyor öyle t dendi ama T nin bacağı baya uzun oldu =) ama şikayetim yok şekli güzel oldu sarkıklığı gitti inşallah yine büyümez ve sarkmaz sırtımda bir hafifleeme var ki anlatamam meğer ne çok rahatsız oluyomuşum. neyse benim 7 şubatta kol lposakşın operasyonum olucak göğüs küçülünce kollar çok abes durdu da . bu arada mide ve göbeğiniz de ortaya çıkıyor zaten hep varlar ama siz ameliyat sonrası farkına varıyorsunuz ameliyat etkileri iyice geçsin spora ve diyete başlıcam göbekten rahatsız oldum =) inşallah herkes memnun ve kolay atlatır . sağlıcakla
2.hafta başladımİz için kremi ne zaman başladınız
Geçmiş olsun. Bende olmak istiyorum ilk etapta hangi bölümden randevu almalıyım birde istanbulda mı oldunuz, hangi hastanede?evet devlette oldum. sgk karşıladı
yok ben ordunun bir ilçesinde oldum devlet hastanesi nin plastik cerrahi bölümü onlar süreç hakkında yardımcı oluyorlarGeçmiş olsun. Bende olmak istiyorum ilk etapta hangi bölümden randevu almalıyım birde istanbulda mı oldunuz, hangi hastanede?
Çok tesekkur ederım.yok ben ordunun bir ilçesinde oldum devlet hastanesi nin plastik cerrahi bölümü onlar süreç hakkında yardımcı oluyorlar
rica ederim İnş. sorunsuz atlatır herkesÇok tesekkur ederım.
Neden ikinci hafta.Bantlar ikinci hafta mi açıldı? Dr bana üç hafta sonra bantlar açılacak dedi?2.hafta başladım
dikiş için gittim 13.gün gittim uçlarda ipleri kesti kremi başlayalım dedi aynı gün banyo da yaptım2.hafta başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?