- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #24.801
Se iki amaliyat oldun tabi masallah kaldirabildin bunu.ins kolunda cabucak iyilesir benimde gogus altimda kizarmalar olmusilk görünce benimde bozulmuştu koltuk altıma kadar dikiş vardı beni hep kesmişler dedim baya üzüldüm ama sonra acı hafifledi izler pembeleşmeye başladı 45 günü bitirdim diren yerleri kapanmış tabi dikiş izleri var onlar hemen kapanmıyormuş 3 -4 ay geçmesi gerekiyormuş . şuan kolum şişlik ve morluk içinde sırtımdan bileğime kadar çürük var göğsümü solladı yani bide bu geçse dua ediyorum ...
evet kol liposakşın da oldum 45.günde çok kolay değilmiş morluk ve şişliği var ama göğüs kısmını atlattım çok şükürSe iki amaliyat oldun tabi masallah kaldirabildin bunu.ins kolunda cabucak iyilesir benimde gogus altimda kizarmalar olmus
Çok güzel anlatmışsın süreci, ameliyatıma bir hafta var. Moral oldun bana. TeşekkürlerMerhabalar, yorumlara biraz göz gezdireyim dedim de neler neler okudum öyle. Sonra ben de kendi deneyimimi paylaşmak istedim. 27 yasında, 165 boyunda 73 kilo 38e cup sütyen kullanan biriydim. Markaya göre degişiyor ama genelde 85dd ye tekabül ediyor. 24 kasımda ankarada bi devlet hastanesinde ameliyat oldum. Anestezi için yapılan testler öyle uzun filan sürmedi neredeyse yarım günde hepsini tamamladım ben. Herhangi birinin olumsuz gelmesinden de korkmadım cünkü formaliteden yapılan testler oldugunu düsünüyorum. Doktorla öyle cok fazla ameliyat üzerine tartısmadım cünkü ben daha rahat hareket edebilmek istiyordum ve bu konuda kendisine güveniyordum. Öyle sırt agrım filan pek yoktu ama sadece istedigimi giyinemiyor, yazın terleme sorunu yasıyordum. Bi de omuzlarımda sütyenden dolayı kemiklerde egrilik olusmustu. Daha önce cocuk sahibi olmadıgım için %30 civarında süt verme oranında azalacagını söyledi doktor ancak buna da cok takılmadım cünkü etrafımda yeni dogum yapan bircok kişi zaten bebegini doyurup da süt stoklayamıyo, gerektiginde herkes mama takviyesi yapıyodu. Sabah 9 civarı hastaneye yatısım yapıldı. 12 gibi de ameliyata girdim. Ameliyata girmeden önce doktor son kontrolünü yaptı cizimler yaptı nasıl olması gerektiği konusunda konustuk. Benim tek istedigim olabildigince kücük olmasıydı :) Bu 3 saatte bunun dısında hastanede tek yapılan sey tansiyon ölcülüp serum takmak oldu. Ameliyatım 4-4.5 saat sürdü. Ters t seklinde kesiler yapılmıstı. Anesteziden cok kolay uyanan biri olmadıgım için o geceyi cok net hatırlamıyorum. Sadece sürekli kustugumu biliyorum. Bir de ameliyathane soguk oldugu için o kadar saatte cok üsüyeceksiniz yanınıza kalın corap battaniye gibi seyler almanızı tavsiye ederim. İlaveten önden dügmeli pijama üstleri kurtarıcınız olacak ilk gece ve ilk baslarda. Doktorun ne kadar cıkardıgını kutuda gördüm zaten sonradan, 2.5 kilo civarındaymıs toplamda. Ameliyattan cıkınca hemen ohh cok zayıfladım diyemezsiniz, serumlardan filan fazlasıyla sıvı girisi oluyo vücuda bi de ödem toplanıyo. Ertesi gün ögleye dogru direnleri cıkardılar ancak hemen hastaneden cıkamadım. Zaten normalde kan degerlerim filan düsük oldugu kansızlık yasadıgım için hemoglobin oranım 9 a düsmüs. Ertesi gün taburcu etmeden önce kan alıp kontrol ediyolar. Doktor cıkarmadı kan verdiler. Tabi bu sürede sürekli olarak serum da takılı oldu. Ama öyle sonda filan takmadılar kendi tuvaletime kendim gidebildim. Aksam üzeri cıkıp eve geldigimde yatak odasından mutfaga kendim gidip kendi yemegimi kendim yiyebiliyordum agrım sızım olmuyordu. Zaten bu sürede antibiyotik ve agrı kesici kullandıgım için bişey hissetmiyodum. Sargılar vardı ama üzerinden sütyen takıyordum. Nuha marka medikal bi sütyen ki doktor verdi ben bişey almadım. 3 günde bir pansuman yapıldı ilk hafta hastanede birisi, ikinci hafta artık aileden biri pansuman yapabiliyordu. 3. Hafta zaten sargılar neredeyse tamamen cıkmıstı. Bu sürenin sonuna kadar antibiyotikli bir krem sürmem gerekiyordu. Herhangi bir isim söyleyemeyecegim cünkü ben de eczaneden her seferinde farklı bişey aldım. Dikişler alınmayıp kendisi düsecekti, 1 ay sonunda sadece 2 bölümde biraz dikiş kalmıstı. Onlar da 3 cizginin birleşim yerleri, tahmin edebilmişinizdir. Ama vücudun yarayı iyilestirme süresi 21. Gün baslayıp 6 aya kadar sürdügünü bildigim için hiç sorun olmadı. İlk baslarda sadece sırt üstü yatıyodum sonradan biraz saga sola dönmeye basladım ki 2. Hafta sonunda saga dogru yatabiliyordum. İşe baslama konusunda sıkıntı yasayanlar için söylüyorum ameliyattan 1 hafta sonra masabası iş yapmaya basladım sorunsuz olarak. Sadece cabuk yoruluyodum ve agır seyler tasımamaya calısıyodum. 1 hafta bitiminde düz vites araba sürebiliyordum sadece vites atarken biraz güc gerekiyormus önceleri pek anlamıyordum o biraz zorluyordu ama cok da sorun etmedim. 1 ay sonrasında contratubex kullanmaya basladım. Ne kadar sıklıkla sürülmesi gerekiyo bilmiyorum ama ben her dus sonrası masaj yaparak sürüyorum. 3-4 ay sıkılana kadar kullanacagım bu kremi. Dikey cizgilerimde azalma oldu bazı bölümler kaybolmaya basladı bile ama yatay cizgiler neredeyse mor görünüyor. Dikişlerin tamamen kapanması gibi bi beklentiniz olmasın cünkü cok zor. Yazın güneslenirken dikiş yerlerine elma sürecegim yararı oldugunu biliyorum izlerde azalma olacak. Ameliyattan simdiye kadar cok fazla kayda deger agrım olmadı. Arkadasımın yeni dogmus bebegini 3. Haftada kucagıma alıp bi kac saat evde dolanabiliyodum sadece bu günlerde bıcak batması gibi agrı hissediyordum. Bi kac kez de 1. Ay bitmeden 2 yasındaki yegenimi kucagıma aldım yine aynı acıyı hissettim. Dikkat etmekte yarar var. Meme uclarında hiç hissizlik olusmadı halen ameliyat öncesi gibiler. 1. Ay bitiminde sütyen almaya gittim ve 85b-85c bedende oldugumu gördüm. Markaya ve modele göre bedenler değişiyor. İlk etapta cok fazla sütyen almamak gerekiyor cünkü sürekli sekillenmeye devam ediyor. Aldıklarım 1 ay sonra sanki tam oturmamaya basladı gittim yenilerini aldım. Sütyen cok sıkmadıgı sürece dikiş yerlerinden dolayı korkacak bişey yok. Öyle büzüsme filan da olmadı ama olsa da meme yerine oturdukca o noktaları da acacaktır. 2 ay bitmeden pilatese basladım her türlü hareketi yapabiliyorum. Önceleri sürekli bişeyler benim hareket etmemi engelliyormus artık cok rahatım. Kısacası 1 gece hastanede yatarak ve 1 ay kendimi koruyarak bundan sonraki hayat kalitemi artırdıgımı düsünüyorum. Keske daha önce yaptırsaydım dedigim de cok oluyor. Bu arada ameliyatım sincan nafiz körez de esabil eker tarafından yapıldı. Hastaneye de herhangi bir ücret ödemedim.
dur dur şişlikler insin daha bu bişey değilBu sabah taburcu oldum.
Bu ameliyatı düşünüp cesaret edemeyenler;
İnanın hayatınızın dönüm noktası olacak. Mutluluktan uçuyorum. Eve geldim bi sürü beğenipte giyemediğim kıyafetlerimi denedim. Harika oldular :)
Ya benim gogusleri buzup dikmisler sanirim ya dikisler neden bu kadar kotu rica etsem sana bana ozelden bi msj atarmisin izler nasil duruyodur dur şişlikler insin daha bu bişey değil
sana özel mesaj attım izler şuan bana olması gerektiği gibi geliyorYa benim gogusleri buzup dikmisler sanirim ya dikisler neden bu kadar kotu rica etsem sana bana ozelden bi msj atarmisin izler nasil duruyo
Selam,naptınız kontrole gidebildi iz mı merak icerisindeyim8 şubata göztepe eğitim hastanesinde Muhammed Beşir ÖZtürk'e randevu aldım rapor için hadi hayırlısı sen ne yaptın?
Gecenki etiketlediginde cevap vermistim canim sayfalar ilerledi ama baya.2 ameliyat iyi gecti suan acik yaram var dolmasini bekliyorum.sonra lokal anesteze ile yama ameluyati olacagim.areolaya vucuttan bir deri ile yama yapacak.meme ucu olmayabilirmis ama.yapacak birsey yok artik mevcut duruma sukrediyorumtomurcukkk senden de haber bekliyorum en kısa sürede.. 2. ameliyat nasıl oldu? şimdi nasılsın? kontroller ne durumda? Doktorla ilgili görüşlerin halen aynı mı?
Bol bol anlat lütfen..
Sevgiler
psikoloğa git derken ne demek istiyor yani ne ima ediyor çok sinir oluyorum şu kafadakilere okumuş doktor olmuşsan kendine nedir bu insanlarla alay etmek nedir ne demek istemiş yani burda şikayet etmek lazım bunları bunlar doktor filan değil doktor dediğin önce rahatlatır keyfinden kimse doktora gitmyormerhaba öncelikle herkese geçmiş olsun ben daha önce bir doktora gittim ölçüm 32D bana ameliyat etmeyeceğini psikoloğa gitmemi önerdi oysa 32 yaşında bir çocuk annesiyim ve artık üzerimdeki bakışlardan çok yoruldum evet sarkık değil ama o kadar kambur duruyorum ki boynumda kireçlenme oldu mecburen özelden doktora gideceğim ortalama fiyatlar konusunda bilgisi olanlar paylaşabilirlerse çok mutlu olacağım
Öncelikle size iki ameliyatınız için geçmiş oldun dilerim sizin tüm aşamalarınızı okudum Aslında iyi bir doktora benziyordu internette tüm hasta yorumlarına cevap vermiş mesela. Sarkma yok o yüzden öyle düşündü sanırım ama artık arkadaşlarımın silikonlu diye düşünmesi çalıştığım yerlerde başarıma değil vücuduma bakılmasından bıktım ergenliğimden bu yana hiç bikini giyemedim mesela ve çok zayıf olduğum için hep bol kıyafetler giyiyorum üstelik iç çamaşırı bulmak işkence bu ölçüde ve çok pahalı yıllardır hiç koşmadım spor yapmadım dans edemedim o kadar kısıtlıyor ki beni. Dostum yok mesela arkadaşım dediğim insanlar eşlerinden uzak tutuyor ve bunu hissettiriyorrla oysa hiç dişiliğini ön planda tutan biri olmadım eşim de farkında destekliyor beni ama şimdi ameliyat fiyatı korkutuyor beni forumdan çok bilgilendim en son cesaret edip üye oldum ama sanırım herkesinkini sgk karşılamışpsikoloğa git derken ne demek istiyor yani ne ima ediyor çok sinir oluyorum şu kafadakilere okumuş doktor olmuşsan kendine nedir bu insanlarla alay etmek nedir ne demek istemiş yani burda şikayet etmek lazım bunları bunlar doktor filan değil doktor dediğin önce rahatlatır keyfinden kimse doktora gitmyor
Bu arada kilom 55 ve üst bedenim inanılmaz zayıf kilolu vs değilim boyum 1.70Selam kızlar moralim çok bozuk paikolojim artık alt üst oldu bugun mutlulukla çok ünlü bir doktorla meme küçültme in görüşmeye gittim fakat benim inanılmaz büyük ve sarkıl göğüslerimde sadece dikleşme o da sadece 5 cm ve bir beden küçültme yani 500 gr küçültme yapabileceğini söyledi ben çok üzüldüm ve ağladım dedim ki size para konusunda hiç bir şey söylemedim ücreti(25 bin) ayrıca süt kanallarımın hepsini alabilirsiniz ve istediğiniz kadar iz bırakabilirsiniz dedim (bu konu benim üzerinde çok düşündüğüm ve kafa sağlığım açısından önemsemediğim bir detaydı çünkü) buna rağmen 500 gr çok az sadece muayene ücretini ödedim çıktım çok bozuk moralim başka bir doktora daha gidicem ama yine böyle büyük göğüs ölçüleri verirlerse hiç küçülttürmek istemiyorum
Çok üzüntü verici bir durum bu üstelik 25 bin çok büyük bir para nasıl böyle davranılıyor anlamış değilim sizin ölçünüz kaçtı?Bu arada kilom 55 ve üst bedenim inanılmaz zayıf kilolu vs değilim boyum 1.70
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?