Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Altan30
S skarabolen
M my style
O ozlemcevik
Teacher2121
E ezgiik12
tcarzu06
heyhexhey

Hanımlar merhaba,
Konu içerisinde rastgele geriye gittim ve geçen sene bu sıralar (aralık-mart arası) ameliyat olanlar arasında olduğunu gördüm..
Üstünden geçen süre, yaşadıklarınız, memnuniyet dereceniz, pişmanlıklarınız, sorunlarınız vs vs
bu konular hakkında; olmayı düşünen kişileri biraz daha bilgilendirmek amacıyla yazabilir misiniz acaba?
Evet burada da çok çok yardımcı olan arkadaşlar var ama 1 senelik tecrübesi olanların daha da yardımcı olabileceğini düşünüyorum. (1 sene içindeki durum; tekrar büyüyor mu, sarkmalar ne durumda, acı-hissiyat geçiyor mu vs vs..)

Yazan, yazmayan, yazamayan herkese şimdiden teşekkür ederim.. Umarım herkesin sorunsuz ve istedikleri gibi bir ameliyat sonrası olmuştur.. (yazılanlar çok fazla olduğu için malesef geçen seneden günümüze kadar hepsini okuyamadım..)

Bu sene güncel ameliyat olan arkadaşlar.. siz de boş bırakmayın burayı..

cesurveguzel
tomurcukkk
G Ghanden
nrdgl
S Semork
S sszs

ve diğer arkadaşlar.. Müsait olduğunuz zamnlar azıcıkta olsa güncellemer, kısa bilgilendirmeler yaparsanız sevinirim..
Burada herkes bi aile gibi. Sıkıntılara üzülüp, iyi gelişmelere seviniyoruz..

Sevgiler..

merhaba kizlar operasyon tipi konusunda hastaya danisiliyormu biliyormusunuz sarkma varsa hem kucultme hem sarkma icin ne ters t ilemi yapılıyor

merhaba kizlar operasyon tipi konusunda hastaya danisiliyormu biliyormusunuz sarkma varsa hem kucultme hem sarkma icin ne ters t ilemi yapılıyor
Sarkma varsa kesin ters T yapiliyor zaten diger teknikler buyuk ve sarkik meme icin uygun degil mesela lolipop denen teknikte buzusme olabiliyor zamanla ters T sekil olarak en iyi sonuc alinan benimde ters T oldu 20 gun oldu ameliyat olali

Herkese merhaba.ameliyat olmayi ben de dusundugum icin cok uzun zamandir arastiriyodum burdan da faydalandim bayagi.bir bucuk yil once emzirmem bitince cesaret edip doktora gittim bana emzirme bitiminin uzerinden bir yil gecmesi lazim dedi hayal kirikligi ile ayrildim oradan.bir yil gecince yine gittim tamam yaparim dedi ultrason mr genel cerrahiden onay falan hepsini halledip gecen gun yine gittim.normalde en az bir yildan once sira gelmiyomus ama ben eski hastayim diye daha once geldigim icin yani 9 mayisa gunu verdi.sabirsizlikla bekliyorum cunku boyun fitigi duzlesme daralma kirecleme var bende ve buyuk gogus gercekten daha da sikinti oluyor bu durumda.en merak ettigim benim de herkes gibi iz konusu tabii.

Sarkma varsa kesin ters T yapiliyor zaten diger teknikler buyuk ve sarkik meme icin uygun degil mesela lolipop denen teknikte buzusme olabiliyor zamanla ters T sekil olarak en iyi sonuc alinan benimde ters T oldu 20 gun oldu ameliyat olali
nasilsin peki agrin sizin ne durumda ters t tioune ait bir kac video izledim epey mesakatli gibi canim senin kac saat sürdu devlettemi oldun peki

ameliyat olmak konusu kişiye göre değişiyor aslında, ne kadar istiyor ne kadar ihtiyacı var ne kadar imkanı var ama bence ilk kriter istemek, insan isterse özellikle bu kadın cinsi olursa yapıyor arkadaş. tuttuğumuzu koparıyoruz biz hanımlar. imkanı olan özele gidiyor, olmayan ya da olupta illede devlet diyenler gidipoluyor yeterki karar verilsin aklınıza düştümü helekiihtiyaçsa çok da beklemeden harekete geçmeli insan hayat kısa bugün istediğim olmalı yarın nolur bilinmez belki ameliyat olup keyfini sürmeden vade bitecek ama o rahatlama yok mu o herşeye değer ben oldum pişman mıyım aksine çok memnunum sarkma var mı ilk günkü gibi füze değil artık ama normal göğüs kıvamını alıyor bu arada tel dikiş demiş arkadaşın biri bendede var eriyecek o müdahale gerekmiyor ona emzirmekmiş sütmüş İzmiş bunları göze aldım gittim oldum ooooh dünya varmış valla

bu arada bende ters t biraz kesi fazla ama sarkmadan kurtulmanın en etkili tekniği bu. meşakkatli konusu doktorun sorunu. hasta uyur uyanır herşey bitmiştir. doktor tecrübesiyle sorun yok. ağrı sızıya gelince bende hiç olmadı çok şükür arada zonklama şeklinde oldu okadar. iz konusunu zaten söylüyorlar hiç iç kalmicak vaadinde bulunanı duymadım. bnm 2 ay olucak haftaya ama baya pembeleşti. daha da açılacak. verilen kremi de uyguluyorum. hala tıbbi sütyeni takıyorum. şekil alması sürüyor çünkü. dikkat edilirse en iyi sonuç alınır. düşünenler olacaklar korkmasın. Allah yardım ediyor.

operasyon tipini doktor belirliyor sanırım çnki Bnim doktorum ben ters t yapıyorum dedi. ama boyutlarını nasıl istediğimi hep sordu. küçük istediğimi söyledim ve olabileceğin en iyisi yaptı. tabiri caizse sütun gibi göğüslerim oldu maşallah çok şükür

Arkadaşlar İstanbul'da sgk ile ameliyat olan var mı?

Yeni üyesiniz.. Anladığım kadarıyla belki de bu işlem hakkında bilgi sahibi olmak için oldunuz üye.. Ama konuda hiç mi geri gidip okumadınız.. Buradaki insanlar gelip tek tek yazıyorlar Allah gani gani razı olsun. "Ben ameliyatımı oldum geri kalanlar ne yaparsa yapsın" demiyorlar.. Vakitlerini ayırıp yazıyorlar.. Ama hiç geriye dönmeden gelip "ben de ameliyat olucam. devlet karşılasın istiyorum. İstanbulda hastane, İzmirde hastane, Ankarada hastane??? vs" yazanları anlamıyorum.. en fazla 30-35 sayfa geriye giderseniz (ki çok kısa yazılar var o kadar uzun sürmüyor okumak) zaten çoğu bilgi yazılı..
Devlette olan, üniversitede olan, araştırmada olan, özelde olan.. Ücretli-ücretsiz her tip var.. Bu kadar zor mu araştırmak..
Olacağınız şey ameliyat.. Viraz daha araştırmacı olmak daha mantıklı olur bence..
Ben 1 sene geriye dönüşlü okuyorum ara ara.. Aralıktan beri de bu konudayım.. Hiç te zor değil okumak.

Bu yazıyı sadece size yazıyor gibi oldum yanlış anlamayın denk geldi.. Böyle armut piş ağzıma düş tarzındaki herkese söylüyorum aslında. Zaten her şehir, her kurum ve her doktorda ayrı bi protokol var anladığım kadarıyla. Belirli bir standart yok malesef. Konuyu uzun süre takip etmek, araştırmak ve incelemek en iyisi..

Yine söylüyorum, yanlış anlaşılmak istemem..

ne güzel olmus bitmis sizinki benimde cok az kaldi surekli birseyler okudukca kafam karisiyor bende artik pek onlari okumuyorum buzusme oluyor meme ucu curuyor vs gibi bir suru sey benimde iz falan umurumda degil sanirim iyilesme süreci sanirim kisiye gore degisiyor 2 z burun amelyati oldum cok zordu insallah bu daha kolaydir.

bende istedigim ebati ozellikle belirticem ameliyat oncesi anestezi icin gittigimde hangi tip yaptiginida bilmek isterim sormakta fayda var devlet hast olunca biraz daha cekingen oluyorum ben.Dr bazen yeterince kucultmedigi icin 2. kez olanlar var tekrar olsun istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…