- 2 Kasım 2013
- 928
- 574
- 103
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #25.721
canim bende yaklasik 20 gun once oldum bende cok korkuyordum senjn gibi meme ucu akinti vs kendine iyi bakarsan allahin izniyle cok rahat atlatirsin benm kIzım henuz 2yasinda ona ragmen zorlanmadim ama cesurveguzelin dedigi gibi direnler ciktimi ohh hafifliyorsun hayatimda verdiğim en iyi kararlardan biri oldu iz kremleri kullanildigi surede güneşe cikilmiyor sanirim birde bir kac ay deniz havuz yasak enfeksiyon riskinden dolayi yazin olunmamasi gerektigi bundan kaynakli sanirim insallah hersey gönlünce olur
kızlar merhaba forumda yeniyim aslında uzun yıllar önce üye olmuştum ama aktif değildim. bende 19 nisanda göğüs küçültme ameliyatı olucam. 75 d kullanıyorum ve sarkık göğüslerim. 25 yaşındayım evliyim ama çocuğum yok henüz. Doktorum doğumdan sonra ameliyat olmamı önersede ben beklemek istemiyorum artık çünkü hamilelikti emzirmekti derken en az 2 yıl geçicek aradan. kafamda çok sorular var daha önce ameliyat olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi acaba? en çok kafama takılan emzirme sorunu bu ameliyatı olup bebek emzirebilen varmı aranızda.Birde ameliyattan sonraki dönemden korkuyorum ağrılarınız yaralarınız ne kadar süre sonunda geçti çok iziniz kaldı mı
Mrb canım şu anda tam benim durumumu açıklamışsın. Bende çok merak ediyorum. 10 Nisa'nda doktor randevum var, inş hepsinin cevabını doktordan alıcam. Bende senin dediğin gibi beklemek istemiyorum gerçekten emzirme falan derken iki yıl geçecek aradan.
Aynen oyle kuzum birde soyle dusunuyorum ilk bebegimi emzirdim diyelim sonra ameliyat oldum rabbim ikinciyide nasip ettiginde onu emziremeyecegim o zaman. Cok ikilemde kaldim halada kararsizim doktorum vazgecersen 1 hafta onceden haber ver dedi vazgecmektende korkuyorum acikcasi. Su anda zaten 1 yil kadar daha cocuk dusunmuyoruz oyle boyle derken yillar gecicek insallah vazgecmem. Seninde randevun guzel gecer insallah☺
Valla canım aynı şeyleri düşünüyoruz.. hadi birinci çocuğu hallettik diyelim, ikinci çocuk var. Ve en azından bi buçuk yıl emziriceksin valla zaman geçtikte uzayıp gidiyo mesele
merhaba ben nefise 27 yaşındayım. Daha evlenmedim, çocuğum yok. Meme küçültme operasyonu gerçekten tamamen benim hayatımın dönüm noktası oldu. İnanılmaz büyük ve sarkık göğüslerim vardı.Ve boyun 1.55. E birazda kiloluydum. Nasıl bir facia siz düşünün.Artık sırtımda artık kamburluk dışarıdan bakınca bile belli oluyordu. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu'ndan bir randevu aldım. Bu arada bu ameliyatı çok istememe rağmen 2 tane endişem vardı. Birincisi ileride çocuk emzirememek, ikincisi İZ. Gerçekten izleri beni çok ürkütüyordu. Olan kişilerden duyduğum kadarı ile 1 ay yataktan kalkamayan bile varmış. Neyse gittim görüştüm. İnanılmaz sıcak kanlı bir doktor. Kesinlikle süt bezlerine dokunmayacağını belirtti ameliyatta. Hiç düşünmeden ay sonunda olmaya karar verdim. İnanılmaz içimi rahatlattı doktorum. Bu arada ameliyatı yazın sıcağında oldum. Ameliyattan sonra doktor bey kendimi çok yormamamı istedi. Ve ben ameliyattan resmen hafiflemiş şekilde pamuk gibi uyandım. Cuma günü ameliyat oldum. Cumartesi günü alışverişe gittim :) ( En özendiğim şey askılı elbise giymekti herhalde kendime 5-6 tane aldım) Ve pazartesi iş başı yaptım. 3 hafta boyunca sporcu atleti şeklinde korse kullandım. Emzirme konusunda doktorum hiç bir sorun yaşamayacağıma garanti veriyor. İzlere gelince ilk ay evet belirgin izlerim vardı ama kesinlikle rahatsız edici düzeyde değildi. Şu anda gösterdiğim kişiler izi seçemiyor bile :). Kesinlikle böyle bir sorununuz varsa muhakkak geç kalmadan yaptırın çünkü inanın dünya varmış dedirtiyor insana bu operasyon. İyi ki doktorum Serdar beyi tanımışım o olmasa hala daha kara kara düşünüyor olacaktım yaptırsam mı yaptırmasam mı diye :)
. Kuşlar ben evliyim ve hamileyim. Evlenmeden önce asidi sarkik ve büyük olan goguslerimi çocuk doğurduktan sonra yaptirayim diye ertelemiştir ve su an asidi pismanim. Goguslerim hamilelik dönemimde balon GB oldular resmen agzima girecek o kadar utaniyorum ve igreniyorum ki halimdem karnimdan büyük göğüslerim var resmen. Çok pismanim keske evlenmeden önce yaptirsaydim. Güzel hamile elbiselerine bile giremiyorum göğüslerim olmuyor,igrenc ya,emzirme derken daha da sarkacak zaten sarkikti. Acaba bebek doğduktan ve emzirme isi bittikten sonra ben ameliyat olsam mi? Ama ikinci çocuk düşünürsem goguslerim tekrar bozulur mu ? Bilen var mi? İkinci hamileliği de rahat edeyim bari yaArkadaşlar başka bir doktorla görüştüm kesinlikle emzirmeden küçültme yaptırma dedi. Meme başını Yen'i yaptıkları memeye göre diktikleri için süt kanallarıyla bağlantısı kesiliyor dedi. Sonrada içinde süt birikimi ve galaktosel oluyormuş. Ben çok kararsız kaldım ya.