- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #25.821
Merhaba arkadaşlar perşembe günü ameliyat oldum . Bu operasyonu geçirmişlerse sorularım var. Direnler pazartesi çıkacak. Hangi sütyeni aldınız. Birde ben ameliyata girerken 61.800 kg dım. Toplamda 3400 çıkmış ama ben 63 kiloyum şimdi Nası oldu bu aklım almadı eksilmem gerekirken şişmanladım resmen.[/QUOT
Hayir cikarmiyorlar.metal bir aletle once cizim yapiyorlar.cizim yerlerinden kesip dokuyu aldiktan sonra meme ucunu yukari kaldirip etrafini dikiyorlar.Arkadaşlar meme ucunu tamamen çıkartıp mı yapıyorlar ameliyatı ?
He öyleyse iyi valla :) ben artık çok araştıra araştıra kafam Allak bullak oldu. Hala beklemedeyim, daha Doğum yapmadım kafam çok karışık yardımcı olun yAHayir cikarmiyorlar.metal bir aletle once cizim yapiyorlar.cizim yerlerinden kesip dokuyu aldiktan sonra meme ucunu yukari kaldirip etrafini dikiyorlar.
Gittiğim doktor daha önce hiç emzirmediğin için süt kanallarını göremem, bu yüzden de ameliyat sırasında sür kanallarının da alınıp alınmayacağının garantisini veremem dedi.Merhaba,
Artık doğum yapma durumu olmayan yaşlarda tamamen çıkarılıp tekrar takılıyormuş meme ucu. Doğurma-emzirme durumu olanlarda meme ucu etrafı kesiliyor ancak sinir uçları ve süt kanallarıyla bağı kesilmeden taşınıyor. Tabiki kimse bunun 100% garantisini veremez ancak bu şekilde çok rahat emzirebileceğin söyleniyor.
Gittiğim doktor daha önce hiç emzirmediğin için süt kanallarını göremem, bu yüzden de ameliyat sırasında sür kanallarının da alınıp alınmayacağının garantisini veremem dedi.
Aldım tabiki o da meme dokusu değişmediği için kolaylıkla emzirebilirsin dedi. Ama o doktor İstanbul'da iştebak onu bilemedim işte. Ben bir doğum yaptım ve emzirdim. Doktorum ilkini nasıl emzirdinse ikincisi de aynı olur bir sıkıntı olmaz dedi. Tabi hiç doğum yapılmadığında durum nasıl olur bilemem. başka doktor görüşü aldınız mı?
En iyi cevabi doktorunuz verir.benim ameliyat olmadan once duydugum %30 sut bezlerinin alindigiydi.ama bende nerdeyse hic sut dokusu yokmus.iki cocugumdada sütüm cok azdi.He öyleyse iyi valla :) ben artık çok araştıra araştıra kafam Allak bullak oldu. Hala beklemedeyim, daha Doğum yapmadım kafam çok karışık yardımcı olun yA
Ameliyat sonrasi antibiyotik ve agri kesici veriyorlar.iki hafta sonrada dikislerinin durumuna gore iz kremine basliyorsunArkadaşlar verilen ilaçlardan bassedermisiniz
Ameliyat sonrasi antibiyotik ve agri kesici veriyorlar.iki hafta sonrada dikislerinin durumuna gore iz kremine basliyorsunArkadaşlar verilen ilaçlardan bassedermisiniz
Doktor muayene etti ve yoğun meme dokunuz var dedi ve süt bezlerimde çokmuş öyle söyledi ama garanti veremedi bi türlüEn iyi cevabi doktorunuz verir.benim ameliyat olmadan once duydugum %30 sut bezlerinin alindigiydi.ama bende nerdeyse hic sut dokusu yokmus.iki cocugumdada sütüm cok azdi.
canim ben yeni evliyim cocugumda yok henuz dahada 1 yil kadar dusunmuyoruz. Ameliyati olali 5 gun oldu bana doktorum emzirebilecegimin garantisini vermedi hicbir zaman hatta %90 emziremezsin bunu bilerek ameliyat ol dedi. Ben olmayi sectim iyikide secmisim gogus dokusundan yuzlerce minik kist cikmis ultrasonra gorunmeyen. Temizlemisler hepsini. Ameliyat olmasamda zatem emziremeyekmisim. Herseyde vardir bir hayir. Bence hemen cocuk dusunmuyorsan bekleme derim hic birseyin garantisi yok cunku.He öyleyse iyi valla :) ben artık çok araştıra araştıra kafam Allak bullak oldu. Hala beklemedeyim, daha Doğum yapmadım kafam çok karışık yardımcı olun yA
Çok güzel anlatmışsın :) aslında göğüslerim bu kadar büyük değildi evlendikten sonra çok büyüdü. Aşırı derecede gözle görülür derecede yAni. Beni de rahatsız ediyo herkes gibi bende istediğim hiçbir şeyi giyemiyorum. Sadece emzirme meselesi düşündürüyor, vicdan azabı çekmek istemiyorum bebeğimi emziremezsem. Ama beklemek de istemiyorum.canim ben yeni evliyim cocugumda yok henuz dahada 1 yil kadar dusunmuyoruz. Ameliyati olali 5 gun oldu bana doktorum emzirebilecegimin garantisini vermedi hicbir zaman hatta %90 emziremezsin bunu bilerek ameliyat ol dedi. Ben olmayi sectim iyikide secmisim gogus dokusundan yuzlerce minik kist cikmis ultrasonra gorunmeyen. Temizlemisler hepsini. Ameliyat olmasamda zatem emziremeyekmisim. Herseyde vardir bir hayir. Bence hemen cocuk dusunmuyorsan bekleme derim hic birseyin garantisi yok cunku.
Meme ucunun tasinmasi konusuda soyle eger cok asiri buyuk ve sarkik bir memeye sahip degilsen ucu tamamen ayirmadan ust bolgeye tasiyorlar ama cok buyuk memeyse kesip yama gibi yapistiriyorlar. Benim asiri buyuk degildi o yuzden etrafini kesip yukariya tasimislar
Ben ameliyat olali ikibucuk ay oldu bel agrim hic olmadi ameliyat sonrasi sizi yataga falan alirken bayginken siz incitmiş olabilirler sigarayi hic birakmadim ameliyat sonrasi sadece 3gun icmedim hicde sikayetim olmadiYeni ameliyat olan sevgili arkadaşlar, bel ağrısı şikayetiniz oldu mu ameliyat sonrası? Bir de sigara durumları ne alemde:)
Bana antibiyotik ve agri kesici verdi ikiside dusArkadaşlar verilen ilaçlardan bassedermisiniz
Benim hic sikayetim olmadi bel agrisindan canim sigarada kullanmadigim icin bisey diyemiyorum ama ameliyattan iki hafta sonrasina kadar kullanmamak gerekiyormus dikislerin iyiligi icinYeni ameliyat olan sevgili arkadaşlar, bel ağrısı şikayetiniz oldu mu ameliyat sonrası? Bir de sigara durumları ne alemde:)
Bende ameliyat olmadan once buradan soruyordum herkese kafam cok kariaikti ayni senin gibi :) sonra buradan bir arkadas dediki hamilelkti emzirmeydi derken hem zaman gexicek hemde gogusler 2 kati olucak. Mutlu anne olup mu bebegini buyutmek istersin yoksa mutsuz anne olup mu onu beslemek istersin diye. Burdan o arkadasa selam olsun iyiki olmusum diyorum simdi. Sagolsun esimde destek oldu bana cok emzirme konusuna bozulsada bana birakti karari. Tabiki bebek icin anne sutunun yerini hic bir seyin yerini tutamaz ama her bebekte anne sutu ile buyuyecek diye bir kural yok kaldiki simdiki mamalar anne sutu kadar gelismis durumda.Çok güzel anlatmışsın :) aslında göğüslerim bu kadar büyük değildi evlendikten sonra çok büyüdü. Aşırı derecede gözle görülür derecede yAni. Beni de rahatsız ediyo herkes gibi bende istediğim hiçbir şeyi giyemiyorum. Sadece emzirme meselesi düşündürüyor, vicdan azabı çekmek istemiyorum bebeğimi emziremezsem. Ama beklemek de istemiyorum.
Çok haklısın canım ya cesaret verdin banaBende ameliyat olmadan once buradan soruyordum herkese kafam cok kariaikti ayni senin gibi :) sonra buradan bir arkadas dediki hamilelkti emzirmeydi derken hem zaman gexicek hemde gogusler 2 kati olucak. Mutlu anne olup mu bebegini buyutmek istersin yoksa mutsuz anne olup mu onu beslemek istersin diye. Burdan o arkadasa selam olsun iyiki olmusum diyorum simdi. Sagolsun esimde destek oldu bana cok emzirme konusuna bozulsada bana birakti karari. Tabiki bebek icin anne sutunun yerini hic bir seyin yerini tutamaz ama her bebekte anne sutu ile buyuyecek diye bir kural yok kaldiki simdiki mamalar anne sutu kadar gelismis durumda.
Bn evlilik ve çocuk düşünmediğimden bu konuyu incelemedim. emziren de var emzirmeyen de duyduğuma göreO zaman süt kanallarıyla bağlantısı kesilmiş olur ve Naasıl emzirme olacak
Teşekkür ederim SeaWoman:) Şimdi doktor ile görüştüm, o da bu ameliyatta rastladığı bir sıkıntı olmadığını söyledi. Duş sonrası da oldukça azaldı, belki ameliyattan bağımsız bir durum. bu arada ilk duşumu aldım, duş sonrası giyinirken neredeyse bayılıyordum:) hiç acı ve ağrı olmamasına rağmen görüntü oldukça fenaBen ameliyat olali ikibucuk ay oldu bel agrim hic olmadi ameliyat sonrasi sizi yataga falan alirken bayginken siz incitmiş olabilirler sigarayi hic birakmadim ameliyat sonrasi sadece 3gun icmedim hicde sikayetim olmadi
Ay evet ya bende ilk defa dus aldim dun gogus ustundeki degilde altindaki goruntu cok fena. Canim acimasada bakamiyorum ben. nasil duzelecek acaba yada duzelsede nasil gorunecek cok merak ediyorumTeşekkür ederim SeaWoman:) Şimdi doktor ile görüştüm, o da bu ameliyatta rastladığı bir sıkıntı olmadığını söyledi. Duş sonrası da oldukça azaldı, belki ameliyattan bağımsız bir durum. bu arada ilk duşumu aldım, duş sonrası giyinirken neredeyse bayılıyordum:) hiç acı ve ağrı olmamasına rağmen görüntü oldukça fenaşu 1 ay geçsin biranönce bu görüntüyü gördükçe çok fena olacağım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?