- 8 Nisan 2008
- 1.118
- 416
- 648
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #25.881
evet biz ilk bunu konuştuk bana olabilecekleri söyledi. ameliyatın gidişatına göre süt kanallarının ne kadar alınacağı vs bende bunun önemli olmadığını söyleyince üzerinde durmadık.Teşekkürler doktor bunla alakalı bir bilgi ve di mı peki size veya önceden bunu konuştunuz mu
o sızı bende de oldu cnm benm ameliyatımın üzerinden tm 4 ay gçti hala ara ara sızılarım oluyor bazen kalp krizi geçirdiğimi sanıyorum sonra geçiyor adete yakın dönemde artıyor sanırım normalMerhaba geçmiş hafta perşembe günü ameliyat oldum sol göğsümde ince bir sızı oluyor arada hani böyle içinden bişey çekiliyormuş gibi işin ilginç yanı dikiş olan yerlerde hissetmiyorum t şeklinde oldu ameliyat bu dediğim sızı sadece sol göğüste sağda hiç bi şey Yok ağrı sızı sıfır sizce neden birinde olması endişelendirdi beni dr ye göre bi sorun yok diyo korkuyorum ben ama
Teşekkür ederim tek göğüste olunca tırstım biraz içimden bişey kopuyo gibi oluyo ama görüntüde ikisi de aynı aslında geçecektir inşallhao sızı bende de oldu cnm benm ameliyatımın üzerinden tm 4 ay gçti hala ara ara sızılarım oluyor bazen kalp krizi geçirdiğimi sanıyorum sonra geçiyor adete yakın dönemde artıyor sanırım normal
ben sorun olacağını düşünmüyorum evham yapıyorsan bir göster ama normal durumlar sonuçta kesi var bir sürü işlem gördüTeşekkür ederim tek göğüste olunca tırstım biraz içimden bişey kopuyo gibi oluyo ama görüntüde ikisi de aynı aslında geçecektir inşallha
Hayır devlet hastanesi takriben 25 gün sonra ameliyat oldumHastaneniz ozel hastanemiydi basvurduktan ne kadar zaman sonra ameliyat oldunuz
Nefise hanım merhaba. Merak ettiğim bir şey var hiç doğum yaptiniz mı?
Merhaba. Ben emzirme açısından merak etmedim. Genelde dogum yapmamış bayanların küçültüğü memeler çok daha güzel oluyor. Ne zaman çok güzel oldu cok memnunun yazan biri olsa anladimki dogum yapmamış oluyorlar. Neticede dogumdan sonra sarkmanın yanı sıra genişlemede olduğu için küçültme ameliyatlarından sonra iyi bir sonuç alinsada harika bir görüntü oluşmuyor. O sebepten sormuştum. Evlenip dogum yapmayı beklemeyerek çok doğru bir karar verdiniz. Yeni memislerinizle güle güle yaşayınMerhaba, yok yapmadım ancak cevap verebildim kusura bakmayın. Ama doktorumun dediği şu meme küçültme iki doğum arasında yapılmış olsaydı evet sütümde azalma olurdu fakat ilk doğumumda bu farkı görmeyeceğim sütüm normal bir şekilde gelecek sadece çapı daraldığı için büyük bir memenin emzirme oranına göre daha az emzirmiş olacakmışım
Merhaba. Siz ameliyat olali epey oldu suan memelerinizde degisim ne durumda. Bedeniniz netlesti mi ? Kac beden sutyen kullaniyorsunuz şuan?Merhabalar, yorumlara biraz göz gezdireyim dedim de neler neler okudum öyle. Sonra ben de kendi deneyimimi paylaşmak istedim. 27 yasında, 165 boyunda 73 kilo 38e cup sütyen kullanan biriydim. Markaya göre degişiyor ama genelde 85dd ye tekabül ediyor. 24 kasımda ankarada bi devlet hastanesinde ameliyat oldum. Anestezi için yapılan testler öyle uzun filan sürmedi neredeyse yarım günde hepsini tamamladım ben. Herhangi birinin olumsuz gelmesinden de korkmadım cünkü formaliteden yapılan testler oldugunu düsünüyorum. Doktorla öyle cok fazla ameliyat üzerine tartısmadım cünkü ben daha rahat hareket edebilmek istiyordum ve bu konuda kendisine güveniyordum. Öyle sırt agrım filan pek yoktu ama sadece istedigimi giyinemiyor, yazın terleme sorunu yasıyordum. Bi de omuzlarımda sütyenden dolayı kemiklerde egrilik olusmustu. Daha önce cocuk sahibi olmadıgım için %30 civarında süt verme oranında azalacagını söyledi doktor ancak buna da cok takılmadım cünkü etrafımda yeni dogum yapan bircok kişi zaten bebegini doyurup da süt stoklayamıyo, gerektiginde herkes mama takviyesi yapıyodu. Sabah 9 civarı hastaneye yatısım yapıldı. 12 gibi de ameliyata girdim. Ameliyata girmeden önce doktor son kontrolünü yaptı cizimler yaptı nasıl olması gerektiği konusunda konustuk. Benim tek istedigim olabildigince kücük olmasıydı :) Bu 3 saatte bunun dısında hastanede tek yapılan sey tansiyon ölcülüp serum takmak oldu. Ameliyatım 4-4.5 saat sürdü. Ters t seklinde kesiler yapılmıstı. Anesteziden cok kolay uyanan biri olmadıgım için o geceyi cok net hatırlamıyorum. Sadece sürekli kustugumu biliyorum. Bir de ameliyathane soguk oldugu için o kadar saatte cok üsüyeceksiniz yanınıza kalın corap battaniye gibi seyler almanızı tavsiye ederim. İlaveten önden dügmeli pijama üstleri kurtarıcınız olacak ilk gece ve ilk baslarda. Doktorun ne kadar cıkardıgını kutuda gördüm zaten sonradan, 2.5 kilo civarındaymıs toplamda. Ameliyattan cıkınca hemen ohh cok zayıfladım diyemezsiniz, serumlardan filan fazlasıyla sıvı girisi oluyo vücuda bi de ödem toplanıyo. Ertesi gün ögleye dogru direnleri cıkardılar ancak hemen hastaneden cıkamadım. Zaten normalde kan degerlerim filan düsük oldugu kansızlık yasadıgım için hemoglobin oranım 9 a düsmüs. Ertesi gün taburcu etmeden önce kan alıp kontrol ediyolar. Doktor cıkarmadı kan verdiler. Tabi bu sürede sürekli olarak serum da takılı oldu. Ama öyle sonda filan takmadılar kendi tuvaletime kendim gidebildim. Aksam üzeri cıkıp eve geldigimde yatak odasından mutfaga kendim gidip kendi yemegimi kendim yiyebiliyordum agrım sızım olmuyordu. Zaten bu sürede antibiyotik ve agrı kesici kullandıgım için bişey hissetmiyodum. Sargılar vardı ama üzerinden sütyen takıyordum. Nuha marka medikal bi sütyen ki doktor verdi ben bişey almadım. 3 günde bir pansuman yapıldı ilk hafta hastanede birisi, ikinci hafta artık aileden biri pansuman yapabiliyordu. 3. Hafta zaten sargılar neredeyse tamamen cıkmıstı. Bu sürenin sonuna kadar antibiyotikli bir krem sürmem gerekiyordu. Herhangi bir isim söyleyemeyecegim cünkü ben de eczaneden her seferinde farklı bişey aldım. Dikişler alınmayıp kendisi düsecekti, 1 ay sonunda sadece 2 bölümde biraz dikiş kalmıstı. Onlar da 3 cizginin birleşim yerleri, tahmin edebilmişinizdir. Ama vücudun yarayı iyilestirme süresi 21. Gün baslayıp 6 aya kadar sürdügünü bildigim için hiç sorun olmadı. İlk baslarda sadece sırt üstü yatıyodum sonradan biraz saga sola dönmeye basladım ki 2. Hafta sonunda saga dogru yatabiliyordum. İşe baslama konusunda sıkıntı yasayanlar için söylüyorum ameliyattan 1 hafta sonra masabası iş yapmaya basladım sorunsuz olarak. Sadece cabuk yoruluyodum ve agır seyler tasımamaya calısıyodum. 1 hafta bitiminde düz vites araba sürebiliyordum sadece vites atarken biraz güc gerekiyormus önceleri pek anlamıyordum o biraz zorluyordu ama cok da sorun etmedim. 1 ay sonrasında contratubex kullanmaya basladım. Ne kadar sıklıkla sürülmesi gerekiyo bilmiyorum ama ben her dus sonrası masaj yaparak sürüyorum. 3-4 ay sıkılana kadar kullanacagım bu kremi. Dikey cizgilerimde azalma oldu bazı bölümler kaybolmaya basladı bile ama yatay cizgiler neredeyse mor görünüyor. Dikişlerin tamamen kapanması gibi bi beklentiniz olmasın cünkü cok zor. Yazın güneslenirken dikiş yerlerine elma sürecegim yararı oldugunu biliyorum izlerde azalma olacak. Ameliyattan simdiye kadar cok fazla kayda deger agrım olmadı. Arkadasımın yeni dogmus bebegini 3. Haftada kucagıma alıp bi kac saat evde dolanabiliyodum sadece bu günlerde bıcak batması gibi agrı hissediyordum. Bi kac kez de 1. Ay bitmeden 2 yasındaki yegenimi kucagıma aldım yine aynı acıyı hissettim. Dikkat etmekte yarar var. Meme uclarında hiç hissizlik olusmadı halen ameliyat öncesi gibiler. 1. Ay bitiminde sütyen almaya gittim ve 85b-85c bedende oldugumu gördüm. Markaya ve modele göre bedenler değişiyor. İlk etapta cok fazla sütyen almamak gerekiyor cünkü sürekli sekillenmeye devam ediyor. Aldıklarım 1 ay sonra sanki tam oturmamaya basladı gittim yenilerini aldım. Sütyen cok sıkmadıgı sürece dikiş yerlerinden dolayı korkacak bişey yok. Öyle büzüsme filan da olmadı ama olsa da meme yerine oturdukca o noktaları da acacaktır. 2 ay bitmeden pilatese basladım her türlü hareketi yapabiliyorum. Önceleri sürekli bişeyler benim hareket etmemi engelliyormus artık cok rahatım. Kısacası 1 gece hastanede yatarak ve 1 ay kendimi koruyarak bundan sonraki hayat kalitemi artırdıgımı düsünüyorum. Keske daha önce yaptırsaydım dedigim de cok oluyor. Bu arada ameliyatım sincan nafiz körez de esabil eker tarafından yapıldı. Hastaneye de herhangi bir ücret ödemedim.
Merhaba, biraz geç yazabildim kusura bakmayın. Doktorumla görüştüm, normal bir durum olduğunu zamanla uç kısmının çılacağını söyledi. Sadece altı ayı bulabilirmiş. Hastaneden ilk çıktığım gibi değil durum. Çıkmaya başladı zaten. Kremimi annem sürüyor şu anda o da düzelmeye başladığını söyledi. Korkutucu bir durmdu açıkcası, şimdi daha rahatımMerhaba ben ameliyat olali 3 ay oldu hiç öyle bir problem yasamadim bence bir problem var doktorunuza acil ulasin meme ucu problemleri doktor hatasindan oldugunu biliyorum ben o yuzden cok doktor arastirdim zor karar verdim
Çok sevindim bu ameliyatin en korkulani meme ucu kaybı i nşaAllah çabucak iyileşirsiniz bu arada ben hiç krem kullaadim doktorum gerek yok dedi siz ne kullaniyorsunuz ve ne için kullaniyorsunuzMerhaba, biraz geç yazabildim kusura bakmayın. Doktorumla görüştüm, normal bir durum olduğunu zamanla uç kısmının çılacağını söyledi. Sadece altı ayı bulabilirmiş. Hastaneden ilk çıktığım gibi değil durum. Çıkmaya başladı zaten. Kremimi annem sürüyor şu anda o da düzelmeye başladığını söyledi. Korkutucu bir durmdu açıkcası, şimdi daha rahatım
Thiocilline isimli antibiyotikli bir krem kullanıyorum. Hastaneden ilk çıkarken dikişlere sürmem için verilmişti. Dünkü kontrolümde sadece uçlarına nemlendirmesi için sürmeye devam edebilirsiniz isterseniz dediler. Yaraların kapanmasında gerçekten etkili bir krem.Çok sevindim bu ameliyatin en korkulani meme ucu kaybı i nşaAllah çabucak iyileşirsiniz bu arada ben hiç krem kullaadim doktorum gerek yok dedi siz ne kullaniyorsunuz ve ne için kullaniyorsunuz
Ben onu uc dort gun kullandim doktor fazla kullanma dedi yara izlerinin geçmesini yavaslatiyormus bilgin olsunThiocilline isimli antibiyotikli bir krem kullanıyorum. Hastaneden ilk çıkarken dikişlere sürmem için verilmişti. Dünkü kontrolümde sadece uçlarına nemlendirmesi için sürmeye devam edebilirsiniz isterseniz dediler. Yaraların kapanmasında gerçekten etkili bir krem.
Aa bilgim yoktu, kontrolde sacenuçlarıa sür dedi artık ama ben sürüyodum yine de. Hemen bırakıyorum. TeşekkürlerBen onu uc dort gun kullandim doktor fazla kullanma dedi yara izlerinin geçmesini yavaslatiyormus bilgin olsun
Merhabalar bence hastaneye git.Ameliyat gunuyle ilgili eline bir belge verdilermi yok yazmadik bile doyebilirlerGunaydin arkadaslar.daha once de yazmistim mayisin dokuzuna gun verdiler bana ameliyat icin.nisan sonunda arariz sizi dediler ama ayin dordu oldu ne arayan var ne soran.antalya egitim ve arastirma hastanesinde olacagim ameliyatimi.bir iki gun oncesinde mi ararlar ben mi gidip bi sorayim noldu diye ? Ameliyat surecini cok fazla bilmedigim icin acaba unuttular mi ki diyorum ama deftere yazdilar oyle bi sey olabilir mi?
Yok belge vermediler sadece asistan dedi ki ben mayisin dokuzuna yaziyorum nisan sonu gibi cagiririz kesin tarih o zaman belirlenir bi kac gun once ve ya sonra gibi dedi.olmazsa yarin bi gidip goruseyim doktorumla unuttular heralde.Merhabalar bence hastaneye git.Ameliyat gunuyle ilgili eline bir belge verdilermi yok yazmadik bile doyebilirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?