Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Olmayanlar yada tereddütte kalanlar hemen olsun yaz gelmeden :) bende bi gün böyle bi mesaj atacağım aklıma gelmezdi..Hayaldi gerçek oldu :)

Ya bu mesajınızı okuduğumda nasıl mutlu oldum bilseniz :) Bana da hayali bile güzel geliyor!
Çok teşekkür ederim bende gerçekten çok mutluyum.. buradaki arkadaşlar çok yardımcı oldular böyle karar almama.. tam bir kadın dayanışması.. buradaki herkese minnettarım özellikle @cesurvegüzel arkadaşımıza..

Herkese merhaba!

Birkaç senedir okuyorum buraya yazılanları. Bir türlü cesaret edip üye olamamıştım. Liseden beri en büyük sıkıntım göğüslerimin büyüklüğü. Artık ben de ameliyat olmaya karar verdim. Bu post da bu işin ilk adımı olacak galiba.

Tembellikten biraz yumuşadım. Önce sporla kilo verip iyice fit olmak istiyorum. Sonra ameliyat olmak istiyorum. Çünkü ameliyattan sonra kilo verirsem memelerin tekrar sarkmalarından korkuyorum. Fakat sorun şu ki böyle diyince de sürekli ileri bir tarihe atmış oluyorum. Sizce ne yapmalıyım? Henüz hiçbir doktorla görüşmedim. Önce buraya üye olup yazmak istedim.

Bir de benim işim ellerimle, kollarımla yaptığım bir iş. Ameliyat beni çok alıkoyar mı diye korkuyorum.

Eylül gibi evleniyorum. Ve çocuk düşünmüyoruz hiç. Bu açıdan içim de rahat. Evlenirken istediğim gibi bir gelinlik giymek istiyorum, askısız mesela

Zamanım çok mu az, acele etmesem mi? Yoksa istediğim gelinlikle mi evlensem? Sorularım saçma olmamıştır umarım, şimdiden teşekkürler, okuduğunuz için .

Ameliatta esitliyememis olmak bana acikliyici gelmedi. Sonucta meme basi kesiliyor meme içinde her yere mudahale mümkün. Bazı doktorlarin gozunun terazisi cok iyidir ve hiç böyle bir fark oluşmaz. Iste bazilarida böylede şöylede diye moral vermeye kabullendirmeye çalışır..

Çok aşırı kilo verirsen sarkar memeler. Benim en büyük pişmanlığım düğünümden sonra ameliyat olmaya karar vermek oldu. Gerçekten çok pişmanım hep ertelediğim için.

Ödemden kaynaklı bi dolgunluk oluyo. Ayıptır söylemesi benimde sol göğsüm taş gibi üst kısmı. Ödem olduğu belli yAni. Buradaki bütün arkadaşlarımız aynı şeyleri söylüyo doktorlarımızda dahil.. zamanla eşitlenecek ikisi.

canım eylülde evleneceksen iz konusunu da bilmelisin ters t ile ameliyat olacaksan ki dediğin kadar büyükse yöntem ters t olucak göğüs ucu göğüs altı bariz izlerin olucak ben olalı 4 ay oluyor bekar olduğumdan sıkıntı yok ama sen evleneceksin müstakbel enişte bunu sorun edip canını sıkar mı evliliğin ilk zamanı şu cici aylarda demesin bu nezaman geçecek, ne zaman normale dönücek filan . izlerin geçmesi ve hafiflemesi 1 yılı bulacaktır. benimkiler pembeleşti geçmiş sayfalarda izlerimin fotosunu atmıştım. eğer bunlar sorun değilse tereddüt etme benim giyemediğim bluzlarım vardı şak diye oturuyo valla gelinlikte sana ameliyat sonrası çok yakışır göğüs büyüklüğü gerçekten sıkıntı kıyafetlerde. bedeninden bi beden büyük almak zorunda kalıyorsun biyer dar biyer bol . işe gelince ben 3. hafta başladım ama 2.hafta da başlayabilirdim kar yağdığı için düşme riskini göze alamadım izni uzattım . kollarda sıkıntı olmuyor . 1 hafta sıkı dikkat sonra yavaş yavaş normale dönüyor. bu ameliyat tecrübeli bir doktorun elinde sihre dönüşüyor benim doktorum herşeyi istediğim gibi yaptı . Allah ondan razı olsun ben şuan miyom ameliyatı da oldum dün taburcu olup eve çıktım . buda başarılı geçti. sırrım stres yapmamak , sağlam bir yapım olduğunu düşünmek ki çok şükür de öyle. eğer olmaya karar verdinse ve izler senin ve eşin için sorun olmicaksa bekleme ol. görüceksin çok memnun kalacaksın . ama doktorun önemli ameliyat olup şekli beğenmeyenlerde var. ben devlette oldum sgk karşıladı. bi kuruş ödeme yapmadım. ama doktorum süperdi . sorun ve fotoğraf isteğin olursa özelden yaz. öpüyorum seni.

Canım sanada çok geçmiş olsun. Çok güçlü bir hatunsun vesselam. Bir kadın olarak gurur duydum doğrusu.

Çok teşekkürler ayrıntılı cevap için cesurvegüzel. İzler hiç sıkıntı değil. Benim için, sarkık olmaması daha önemli. Ben çok kilo alıp verdim o yüzden şu anda köprücük kemiğinden meme ucuna 32 cm. Kenarlardan çatlaklar vardı, sarkınca büzüş büzüş oldu hiç hoşuma gitmiyor. Ameliyattan sonra iyice iyileşince sütyen giymek bile istemiyorum. Lise boyunca sütyenle yattım. Çıkarınca ağrıyordu. O zamanlar 90 dd filan giyiyordum. Şimdi 85 d civarı giyiyorum. Eskisi gibi değil ama yine de büyük.

Çok geçmiş olsun sana da zaten okuyordum burada yazdıklarını, herkese yardımcı olmaya çalışıyorsun, çok teşekkürler, ben de öpüyorum.

Önümüzdeki haftalarda muayene olursam gelişmeleri yazacağım. Sevgiler

iz sorun değilse hiç durma hemen yaptır.doktorun iyiyse hiç pişman olmazsın . hele ilk zamanlar füze gibi dimdik duruyor sanada keyfini çıkarmak kalıyor .

Selam kizlar ben dun ameliyatimi oldum allaha sukur hic bir sikinti yasamadim.narkoz falan hic etkilemedi beni.ters t yontemiyle oldugum icin hareketlerim kisitli su an.ama agrim sizim yok cok sukur.bugun cikarim diye dusunuyodum ama direnleri cikarip gonderiyoruz dediler.yarin direnleri cikarip medikal sutyeni giydirip cikaracaklar insaallah.bandajlar oldugu icin ne durumda bilmiyorum ama distan gordugum kadariyla buyuklugu tam istedigim gibi.doktorum zaten olabildigince kucuk yapcam demisti benim soylememe bile gerek kalmadi.ben ameliyat kismini atlattim artik gerisi beklemeye kaldi gununu bekleyenler ya da dusunenler hic korkmayin insallah siz de bir an once kurtulursunuz.

Arkadaşlar lütfen ertelemeyin, yazık vucudunuza yazık psikolojinize. Bende 5 yıldır erteliyordum. Artık bedenim ve beynim iflas etti bi anda ben olucam dedim karar alma ameliyat iyileşme 1 ayda halloldu. Geçen hafta bu saatlerde ameliyattaydım ve şuan hiç bişey olmamış kadar iyiyim. Ben ikinci günümden beri rahat hareket ediyorum , evet dikkat etmem gerekiyordu ama tezcanlı olduğumdan duramadım ona rağmen çok şükür şimdiye kadar sıkıntım olmadı. Mad boobs arkadaşım iz eşin için problem değilse hiç bekleme hemen yaptır ve düğüne kadar toparlan tabi hazırlıklar esnasında seni zorlamayacaksa. Gerçekten harika bişeymiş küçük memeli olmak dün ilk lazer sütyenimi aldım bile ben

Kizlar ben bugun taburcu oldum.sargilarim acildi kucucuk memeler beni cok sasirtti.en son sanirim onbes yasinda falandim goguslerimi boyle gordugumde:)saka bi yana goruntumden cok memnunum.ben egitim arastirma hastanesinde ameliyat oldum.ben uzun yillardir devlete gitmiyordum.aklimda hep azarlayan tersleyen sorduguna cevap vermeyen doktorlar ve hemsireler olarak yer etmis devlet hastaneleri.ama o kadar memnun kaldim ki hastaneden.tek kisilik odada kaldim.hemsireler cok nazik ve cana yakindi.doktorumdan da cok cok memnunum.antalyada olan herkese gonul rahatligi ile tavsiye edebilirim kendisini.isin en guzel tarafi da hem bu kadar memnun kalip hem de sadece ikiyuz elli lira odemis olmak.o da sargi bezi ve medikal sutyen icin.devlet bunlari odemiyormus.ameliyat hic korkulacak bisey degil.anesteziden uyanamama korkusu vardi ben de sadece.onda da hic bi zorluk yasamadim.direnler hep konu oluyordu burda ama inanin hissetmedim bile cikarilirken.velhasil ben burdan cok cesaret aldim ameliyat icin.olmayi dusunen arastiran burayi okuyan herkese kesinlikle tavsiye ediyorum.cunku bu cok guzel bir duygu.

Merhaba bende antalyada ameliyat oldum, olmadan önce akdeniz üni. Ye gittim aneliyat için ama yapmadılar standartın dışında diye, belli ölçü ve sarkıklık kuralına uymadığını söyledir. Siz meltemdeki hast. Mi oldunuz ameliyatı? Standartı varmıydı? Ölçüleriniz nasıldı? Şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…