- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #26.141
merhaba ben birşsey danısıcam devletin karşılaması için nekdar büyük olması lzm eger yeterli değilse her isteyen devlette ücretli yaptırabılıyormu sanırım özelde 7bin mişBende sgk lıyım fakat benim ücretli yeterince büyük olmadıgı içinmiş verdiği bilgi min3000 gibi demişti net bilgisi olan varmı arkadaşlar
göğsünde toplamda 1 kilo fazlan olması gerekli eğer ölçü tutmazsa devlet hastanelerinde de ücret çıkıyor mesela beni devlet karşılamasa idi 1350-1500 arası ücret ödeyecektim .merhaba ben birşsey danısıcam devletin karşılaması için nekdar büyük olması lzm eger yeterli değilse her isteyen devlette ücretli yaptırabılıyormu sanırım özelde 7bin miş
Forumda okuduklarıma göre baz alınan ağırlık değilmis sadece. çeneyle meme ucu arasındaki mesafe gibi bikaç belirleyici etken daha var sanırım. Yarın devlet hastanesinde randevum var işe yarayacak birşeyler öğrenirsem bilgilendirmek için yazarım buraya.merhaba ben birşsey danısıcam devletin karşılaması için nekdar büyük olması lzm eger yeterli değilse her isteyen devlette ücretli yaptırabılıyormu sanırım özelde 7bin miş
Kriter değişiyor halbuki aynı olmalıydı. Benim ameliyatımda kriter ağırlıktı ölçüye yapılan da çok. Sonuçta ücreti kişinin karşılamasına meyilli hastaneler. Çnki bu durumda sgk nın ödeyeceğinden çok daha fazlasını alıyorlarForumda okuduklarıma göre baz alınan ağırlık değilmis sadece. çeneyle meme ucu arasındaki mesafe gibi bikaç belirleyici etken daha var sanırım. Yarın devlet hastanesinde randevum var işe yarayacak birşeyler öğrenirsem bilgilendirmek için yazarım buraya.
:) BENDE 4.YADA 5. GÜNDÜ YANLIŞ HATIRLAMIYOSAMAmeliyat olan küçük memeli arkadaşlarımsiz ne zaman duş aldınız? Tam olarak duş almak istiyorum yahuu
Kriter değişiyor halbuki aynı olmalıydı. Benim ameliyatımda kriter ağırlıktı ölçüye yapılan da çok. Sonuçta ücreti kişinin karşılamasına meyilli hastaneler. Çnki bu durumda sgk nın ödeyeceğinden çok daha fazlasını alıyorlar
ısrarcı olmak lazım sonuçta devlet böyle bir hak veriyorsa bu kişiye göre değil yani bütün hastaneler verilen kriterlere uymak zorunda, devlet demez ki biyerde 1 kilo yeterli biyerde şukadar ölçü olmalı beni ölçmedi doktor benim ücret meselem ameliyattan sonra ortaya çıktı . öncesinde ben raporumu aldım bu işin estetik amaçlı değil daha çok ağrıya sebep olması ve ileride yol açacağı problemleri ekarte etmek amaçlı olduğunu kanıtlamak içindi bu rapor . o rapor diğer belgelerimle beraber dosyama konuldu. ameliyata alındığımda doktor beni iyice ölçtü ama bu kriter belirlemek için değil göğüs ölçümü nasıl yapacağına karar vermek içindi . bana en başında söyledi zaten ben cup ölçüsü ile çalışmıyorum . kişinin omuz genişliğine , vücut yapısına bakıyor ve tercihini dikkate alıyorum demişti. iki göğsü de iyice ölçtü benim bir taraf diğerinden büyük ve daha sarkıktı beni uyutmadan önce bir kez daha sordu "nasıl olsun" bende küçük olsun hocam olabildiğinde küçük dedim. ve ameliyattan çıktığımda benden bir kilo yağ ve deri alındığını ücreti sgk nın karşılayacağını söyledi. sargılarım açıldığında tam istediğim ölçü ve şekilde bir göğüsle karşılaştım çok şükür inşallah sarkmaz,büyümez ve bozulmaz şuan izlerim var ama bu benim umurumda mı sanki yıllarca kafa gibi göğüslerle gezmişim ve beni okadar kilolu gösteriyormuş ki ...Evet kriterler her yerde aynı olmalıydı ama devlet karşılamıyor diyerek insanları başından savan doktorları bile okuduk burda malesef
ısrarcı olmak lazım sonuçta devlet böyle bir hak veriyorsa bu kişiye göre değil yani bütün hastaneler verilen kriterlere uymak zorunda, devlet demez ki biyerde 1 kilo yeterli biyerde şukadar ölçü olmalı beni ölçmedi doktor benim ücret meselem ameliyattan sonra ortaya çıktı . öncesinde ben raporumu aldım bu işin estetik amaçlı değil daha çok ağrıya sebep olması ve ileride yol açacağı problemleri ekarte etmek amaçlı olduğunu kanıtlamak içindi bu rapor . o rapor diğer belgelerimle beraber dosyama konuldu. ameliyata alındığımda doktor beni iyice ölçtü ama bu kriter belirlemek için değil göğüs ölçümü nasıl yapacağına karar vermek içindi . bana en başında söyledi zaten ben cup ölçüsü ile çalışmıyorum . kişinin omuz genişliğine , vücut yapısına bakıyor ve tercihini dikkate alıyorum demişti. iki göğsü de iyice ölçtü benim bir taraf diğerinden büyük ve daha sarkıktı beni uyutmadan önce bir kez daha sordu "nasıl olsun" bende küçük olsun hocam olabildiğinde küçük dedim. ve ameliyattan çıktığımda benden bir kilo yağ ve deri alındığını ücreti sgk nın karşılayacağını söyledi. sargılarım açıldığında tam istediğim ölçü ve şekilde bir göğüsle karşılaştım çok şükür inşallah sarkmaz,büyümez ve bozulmaz şuan izlerim var ama bu benim umurumda mı sanki yıllarca kafa gibi göğüslerle gezmişim ve beni okadar kilolu gösteriyormuş ki ...
Rapor için önce plastik cerrah bir evrak düzenliyor ilk önce kendi imzalıyor sonra 2 doktor daha imzalayınca rapor işi tamam oluyor.Ayy inşallah izleriniz de biran önce geçer darısı benim ve bu sıkıntıyı yasayan bütün kadınların basına :)Birazdan doktorla görüsmem var kocaelideyim ameliyatı burda değil antalyada olmayı düsünüyorum ama önden bilgi almak istedim rapor alabilir miyim en azından onu öğrenmek istiyorum boş yere antalyalara gidip eli bos dönmeyeyim diye :))
Bugün gidip görüştüm aynen dediğiniz gibi oluyormus ultrason getirirsin rapor hazırlarız imzalatırsın dedi direkRapor için önce plastik cerrah bir evrak düzenliyor ilk önce kendi imzalıyor sonra 2 doktor daha imzalayınca rapor işi tamam oluyor.
Badem ben de ankarada ameliyat olmak istiyorum. Süreç hakkında bana biraz bilgi verebilirmisin. Hangi bölüme başvurdun. Demetteki onkoloji hastanesine mi gittin. Kanser olmayan insanlar da muayene olabiliyormu orada. Hiçbi bilgim yok bu konuda kusuruma bakmaMerhaba ben 4 nisanda aleliyat oldum onkoloji hastanesinde inanılmaz memnunum ssk karşıladı ameliyatımi sadece sütyen ücreti verdim.benim de 22 aylık bir kızım var.ilk haftadan sonra doktorum kucağına alabilirsin dedi sadece kollarımı yukarı kqldirmiyorum onun dışında her şeyi yapiyorum
Ameliyat olan herkese sormak istediğim bir şey var bugüne kadar hiç fotoğraf ya da videolara bakmıyodum bikaç tane fotoğraf gördüm ameliyat sonrası cekilmis ve koorkunc kocaman dikişler büzüş büzüş deriler beni inanılmaz korkuttu. Bu konuyla ilgili tecrübelerinizden bahseder misiniz biraz lütfen cidden çok kafama takıldı
Maelesef işin korkutucu gerçeği bu. Daha önce geçirdiğiniz herhangi bir ameliyat var mı (Sezaryen, apandist vs) bilmiyorum ama.. Geçirenlerin bu ameliyat için "daha kolaydı, daha sorunsuzdu" demelerini baz almamız gerek malesef.. İlla ki komplikasyon ihtimali var.. Anestezi zorlukları, enfeksiyon riski, nekroz, hematom, memeucu ya da his kaybı.. vs vs..
Ama tabi sıfır sorun ile 5. gün hayatına kaldığı yerden devam edenler, 3-5 ayın sonunda neredeyse izi bile kalmayanlar, daha önce olmadığına binbir pişman olanlar da var.. işte hangisine kafayı takmak mühim; onu belirlemek lazım.
Mesela realself diye yabanncı bi site var. insanlar her türlü ameliyatlarının öncesi sonrasını koyuyorlar.. ben çok baktım/ bakıyorum.. en kötüsüne de en iyisine de.. gerçekten hayret ediyor insan neler var diye.. o yüzden hep çok iyi iyileşenleri falan kayıt edip takip ediyorum..
Buradaki yazan insanlar da genelde cesaret veriyor.. iyilerini göz önüne almakta fayda var..
Sevgiler..
Ameliyat olan herkese sormak istediğim bir şey var bugüne kadar hiç fotoğraf ya da videolara bakmıyodum bikaç tane fotoğraf gördüm ameliyat sonrası cekilmis ve koorkunc kocaman dikişler büzüş büzüş deriler beni inanılmaz korkuttu. Bu konuyla ilgili tecrübelerinizden bahseder misiniz biraz lütfen cidden çok kafama takıldı
Evet hala kullaniyorum.bi sorunmu varArkadaşlar contractubex kremi kullanmaya başladım. Bu kremi kullanan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?