- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #26.401
Selam. Çar
selam. Bugün 13. Günüm ve çarşamba günkü kontrolüme aynen straplez bir sütyenle gittim. Giyebilirmiyim diye sordum. Ne yazıkki askısız önermedi doktorum. Ben de çok hevesliydim oysaki.. bir süre daha idare edicez artık.
Bir güncük sorun olacağını sanmam. Aslında doktorum bana voe marka medikal bir sütyen almıştı. Önden ve arkadan açılabiliyor. Bununla askılı atletlerimi dahi giyebiliyorum. Askıları kalın değil yani. Bir araştır istersen. Kardeşine mutluluklar..Hayal kırıklığına uğradımYarın benim de kontrolüm var aynı zamanda kardeşimin nikahı var diğer türlü elbisenin altından o kalın askılıyı giymem mümkün değil. Yarın son kez straplez giyip sonrasında diğerine geçerim artık napalım
Verilecek fazla bir kilon yok bence once kilo ver sonra ameliyat ol.doktorum bana kilo verebilir misin dedi ameliyattan once ben de guatr var kiloyu zor veriyorum dedim tamam madem dedi.sanirim zayif olunca daha az kesi oluyormus.ben de on kilo kadar verebilseydim ameliyat oncesi cok daha iyi olacakti.ameliyat olduktan sonra kilo alirsan illaki gogusler de buyur.doktorum bana kilo verirken kesinlikle sporla birlikte ver dedi.yani sarkmamasi icin spor sart degilse sarkar.ben de okullar acildiktan sonra kizlarim okula gidince pilatese gitmek istiyorum.Merhaba arkadaşlar
Bu ameliyati en cok isyteyenlerden biri olarak merak ettiğim şu ki:
ameliyattan bi zaman sonra kilo alinirsa göğüsler eski büyüklüğüne geri mi döner?
Ayni durum tam tersi amelliyattan sonra kilo verilirise goguslerin durumu nasil olur?
Benim kilom normal kilonun 10 fazlasi bu sekilde ameliyat olursam ameliyattan sonraki zamnlarda kilo verirsem sonucu kotu mu olur? Tecrubeli arkadaslardan ya da bilgisi olan arkadaslarda soruma cevap alabilirsem cok memnun olacağım...
Pardon hangi hastanede olmuştunuz göremedim yorumuBen memnunum açıkcası. Hoca farkı olarak 1350 lira ödedim. Bu arada hocaların muyeneleride ücretli aklınızda olsun onu randevu alırken sorarsanız. benim ölçülerim ameliyattan önce 95 d küçük geliyordu. Şimdi 85 c. Ama ben kiloluyum. Biraz kilo verdiğimde ölçüsü daha net oturacak.
Verilecek fazla bir kilon yok bence once kilo ver sonra ameliyat ol.doktorum bana kilo verebilir misin dedi ameliyattan once ben de guatr var kiloyu zor veriyorum dedim tamam madem dedi.sanirim zayif olunca daha az kesi oluyormus.ben de on kilo kadar verebilseydim ameliyat oncesi cok daha iyi olacakti.ameliyat olduktan sonra kilo alirsan illaki gogusler de buyur.doktorum bana kilo verirken kesinlikle sporla birlikte ver dedi.yani sarkmamasi icin spor sart degilse sarkar.ben de okullar acildiktan sonra kizlarim okula gidince pilatese gitmek istiyorum.
La_edri teşekkür ederim dogumdan sonra het nekadar kilo versemde yine hep arti 10 oldum demek oliyor ki ameliyat oncesi kilo versemde yine ameliyattan uzunca sure sonra yine +10 olucam göğüslerin ameliuat oncesine dönmesi beni simdiden korkuttuVerilecek fazla bir kilon yok bence once kilo ver sonra ameliyat ol.doktorum bana kilo verebilir misin dedi ameliyattan once ben de guatr var kiloyu zor veriyorum dedim tamam madem dedi.sanirim zayif olunca daha az kesi oluyormus.ben de on kilo kadar verebilseydim ameliyat oncesi cok daha iyi olacakti.ameliyat olduktan sonra kilo alirsan illaki gogusler de buyur.doktorum bana kilo verirken kesinlikle sporla birlikte ver dedi.yani sarkmamasi icin spor sart degilse sarkar.ben de okullar acildiktan sonra kizlarim okula gidince pilatese gitmek istiyorum.
bende ona ameliyat olmak istedim ama malesef randevu takviminde yoktu.Şu anda sadece Yahya Baltu hoca var sanıyorum hastanede.İzine çıktı sanırım Orhan bey.Ama bende çok methini duydum .Sizin adınıza da çok sevindim :))Yooo istediğini sorabilirsin canım. Doktorum orhan aydın müthiş tatlı bi insan inanılmaz memnun kaldım şiddetle tavsiye ederim
Ankara üniversitesi tıp fakültesinde oldumPardon hangi hastanede olmuştunuz göremedim yorumu
Şişli etfalde 2075 tl ye yapılıyorKızlar. Bugun devlete gittim bana direkt ücretli dedi doktor 4-5 bin devlette olursam 6 bin de onun ayarladıgı hastanede olursamistanbul fatih sultan mehmette dedi bunu
Sizinki insalılar mıs bana direkt 4-5 dediler ama cepten rahatlıkla konusuyorsun yazıyorsun o iyi. Bıktım artık karar vermek istiyorum. Prrolaktinim yüksekti dogumdan önce. Tedavi gördüm o yçtekrar büyütebilir gögüslerini diyorŞişli etfalde 2075 tl ye yapılıyor
Hemen para mı diyorlar. Yine in
Sizinki insalılar mıs bana direkt 4-5 dediler ama cepten rahatlıkla konusuyorsun yazıyorsun o iyi. Bıktım artık karar vermek istiyorum. Prrolaktinim yüksekti dogumdan önce. Tedavi gördüm o yçtekrar büyütebilir gögüslerini diyor
Devlet hastanelerinde ücretli oluyor. Şehrinizdeki bir araştırma/üniversite hastanesinden plastik cerrahi bölümüne gidip şikayetlerinizi anlatıp muayene oluyorsunuz, bir rapor çıkartıyor doktor (şartları karşılıyorsanız) ve başka 2-3 doktordan daha imza alıyorsunuz (bir nevi kurul raporu aslında) ve raporda "estetik sebepler yüzünden değil, medikal sebeplerden ameliyat olmalıdır" gibi bişey yazıyor. ve bu raporla ister eğitim/araştırma(yani üniversite hastaneleri) hastanelerinde, ister devlet hastanelerinde ücretsiz ameliyat olabiliyorsunuz..
Bu sayfada da çok yazıldı devlet hastaneleri genelde ücretsiz kısma girmiyor (bir tekcesurveguzel adlı arkadaş bulunduğu şehirin ilçe devlet hastanesinde gerekli şartları sağladığı için ücretsiz ameliyat oldu. Başka da bilmiyorum ben) Ayrıca araştırma hastaneleri yani üniversitelerde ameliyat olursanız ve ameliyatı doç ya da profun yapmasını isterseniz yine ek ücret çıkıyor. çünkü genelde asistanlar yapıyor ameliyatları..
bu arada ameliyat sonrası giydirilmesi gereken medikal sütyeni kendiniz alıyorsunuz. genel olarak 100-300TL arası değişen bir fiyatı var sanırım.
Ben geçen ay araştırma hastanesine gidip raporumu aldım. Daha sonra devlet hastanesindeki doktora gidip ameliyat olmak istediğimi ve raporumun bulunduğunu söyledim. Emzirmeyi bırakalı heniz 2,5 ay olduğu için yıl sonuna kadar beklemem gerektiğini söyledi. "o raporu kaybetme, istediğin devlet hastanesinde olabilirsin onunla ameliyat, benim programım dolu, istersen merkezdeki devlet hastanesine ol" gibilerinden bişeyler dedi. Ben de xzaten beklemem gerektiği için sıkıntı etmedim. Önümüzdeki hafta aynı doktora gidip, listesine adımı yazdıracağım. bekleme sırasındayken zamanımı doldurmuş olurum hep.
Bu arada raporumu aldığım doktor çok anlayışlı ve sevecen bir kadın doktordu. Ona sorular sordum.Aşırı bir kilo alımı olmazsa (minimum 10kg) eskiye dönmeyi genel olarak beklemeyiz. İlk haftanız bakım gerektirebilir, ikinci haftada hafifler 3. haftada günlük rutininize geri dönebilirsiniz fakat uzanma, ağır kaldırma, aşırı kol hareketi gerektiren şeylerden kaçınmak kaydıyla dedi. Takip eden 2-3 ayda memede sızlamalar, batmalar, ani -fakat hemen geçen- acılar olabilir, eğer enfeksiyon, hematoma, nekroz gibi sorunlar olmazsa -ki bunlar da riskler arasında- 6 ayın sonunda tamamen eski halinize dönebilirsiniz dedi. Emzirme konusunda da kesinlikle "evet aynı şekilde emzirebilirsiniz" ya da "bir daha sütünüz olmaz" diyemiyoruz. Bu kişiye bağlı oluyor genelde. Biz elimizden geldiğince süt kanallarını koruyoruz, belki ilk çocuğunuzdaki kadar olmayabilir ama yine de azalma yaşayabilirsiniz bu konuda dedi. (benim 1 adet çocuğum var bu arada. bekarlardaki durumu malesef bilemiyorum.) Sarkmış, büyük ve ağırlığı yoğun memelerde yüksek olasılıkla ters t kullanıyoruz, böylelikle süt kanalları koruma, şekil olma gibi durumlar daha iyi oluyor. dedi.... Bir De ameliyat sonrasında 1 sene gebelik önermiyoruz diye belirtti. Tabi hamilelik durumunda (1 seneden sonra bile olsa) memerlde büyüme, ve sonrasında sarka olması normal. dolayısıyla eğer başka bir çocuk düşüncesi varsa daha sonra öneriyoruz diye ekledi.
Şimdilik bunlar geldi aklıma..
Umarım yol arayanlara bir olsun ışık tutabilmişimdir. Ben de kasım ayından beri bu başlıktayım, daha o zamanlar emziriyordum. Çok yardımı dokunan oldu. özellikletomurcukkk tomurcukkk arkadaşa da tekrardan teşekkür ederim, sorularımı yanıtsız bırakmayıp beni motive ettiği için..
Herkesin gönlündeki olsun inşallah..
Sevgiler.
Süper harika bir geri dönüş cok tesekkür ederim. Aslında durumumuz cook ama cok benzer. Ben de 4 ay önce emzirmeyi bıraktım ilk cocugum. Cap 110 gögüs altı 85 civarı. Doktorum acıkcası senin doktorun kadar acıklayıcı olmadı cok az da bilgi vermedi ama cevaplarımı aldım doydum diyemem. Zaten cogu söylediği burda okuduklarımdı. Direkt paradan bahsedip kafa karıstıran rakamlar vermesi celişkili parasal ifadeler kullanması tam bende ticari intibası bırakmışken görüşmemiz ticari oldu gibi düşünmeyin lütfen dedi. Ben de yapacak bişey yok dedim :) sonucta paradan bahsediyoruz Valla benim gögsüm kriterlerde ancak rapor verebilen bulsam hemen giderim ancak 1 yıl bekleyemem. Sınra ikinci çocuk için vakit kalmıyor
Süper harika bir geri dönüş cok tesekkür ederim. Aslında durumumuz cook ama cok benzer. Ben de 4 ay önce emzirmeyi bıraktım ilk cocugum. Cap 110 gögüs altı 85 civarı. Doktorum acıkcası senin doktorun kadar acıklayıcı olmadı cok az da bilgi vermedi ama cevaplarımı aldım doydum diyemem. Zaten cogu söylediği burda okuduklarımdı. Direkt paradan bahsedip kafa karıstıran rakamlar vermesi celişkili parasal ifadeler kullanması tam bende ticari intibası bırakmışken görüşmemiz ticari oldu gibi düşünmeyin lütfen dedi. Ben de yapacak bişey yok dedim :) sonucta paradan bahsediyoruz Valla benim gögsüm kriterlerde ancak rapor verebilen bulsam hemen giderim ancak 1 yıl bekleyemem. Sınra ikinci çocuk için vakit kalmıyor
merhaba beray 2014 az önce msj gordüm bende malatyadayım 2ağustosta turgut özal tıp merkezinde cemal fırata ameliyat olucam .sen hıdır bey için randevu almışsın bana ne onerirsin.sence doktorumu değiştirmelimiyim ben sadece int yorumlarına göre cemal beyi buldum cevabını bekliyorum
Mrb.nasilsin ameliyat oldun mu merak ettim.musait olunca yazarmisinmerhaba beray 2014 az önce msj gordüm bende malatyadayım 2ağustosta turgut özal tıp merkezinde cemal fırata ameliyat olucam .sen hıdır bey için randevu almışsın bana ne onerirsin.sence doktorumu değiştirmelimiyim ben sadece int yorumlarına göre cemal beyi buldum cevabını bekliyorum
Haha aynen ya pazardan gri pembe 80 beden sütyen 5₺ ye almak :)Bir de nasıl olsa ameliyat olacağım diye pek sütyen alışverişi yapmak istemiyordum ama sıcaklardan pişik oldum ve dayanamadım "magicform" marka 85DD (ki sıkı tutsun diye öyle aldım E bile olur neredeyse. 85 zaten 38beden ölçüsünün karşılığı) sütyen aldım. Yani Türk dilinde 100beden ölçüm. 100TL verdim ama şu an yukarıdan bile bakınca mutlu oluyorum. nasıl toparladı, nasıl dikleştirdi hayret edilecek şey. Doğumdan önce de "Suwen" marka sütyenin 80D sini kullanıyordum. Onun da fiyat aralığı hemen hemen öyle. Ama şu an o sütyene giremiyorum, sağdan soldan pörtlüyor. Burayı okuyanlara da fikir olsun; bilmeyen yararlansın diye yazıyorum. İnanın parasını hakeden sütyenler bunlar. Sırt ağrımda bile azalma oldu.. Memelr küçülünce biz de pazardan 80B sütyenlere gireriz o zamana kadar lütfen gerekli sütyenleri kullanalım.
(ameliyattan sonra tamamen geçiyor sırt ve omuz ağrısı diyollar.. Negzel di miİnşallah biz de deneyim ederiz en sorunsuz şekilde..)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?