- 19 Temmuz 2017
- 11
- 4
- 1
- 41
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #26.441
selamlar, ben de 10 gün önce ameliyatımı oldum. bilgi almak adına burada birçok mesajı okudum, bazı arkadaşlarla konuştum, bana çok yararı oldu o nedenle ben de tecrübelerimi ameliyat olacak arkadaşlar için paylaşayım istedim.
ameliyat için sadece iki doktorla görüştüm, sonuç olarak medipol hastanesinde mustafa bey'i tercih ettim. öncesinde bir iki kez görüştük. ameliyat günü geldiğimde çizimler yapıldı ve ameliyata girdim, tahminimce ameliyat iki saatten az sürdü, hatta bekleyenler bu kadar kısa sürmesine şaşırdılar. ameliyattan da çok iyi çıktım. gün içinde yemek yedim, yürüdüm, doktor istersen akşama çıkabilirsin ama kalsan iyi olur dedi. o nedenle hastanede kaldım. o günkü iyi olma durumu biraz narkozun etkisiymiş, ikinci gün hafif ağrılarım halsizliğim oldu. bu süreçte hep üzerimde buzla gezdim. ödem olmaması için buz önemliymiş. 10 gündür evdeydim. aslında ödem morluk çok azdı. kollarımı rahat oynatıyordum. çok daha çabuk toparlayacakken ne yazık ki 4.gece bir anda tek göğsüm şişmeye başladı, çok korktuk içeride bir kanama olmuş. neyse ki önemli bir durum olmadı ama sonraki süreçte o şişlik ve yaptığı ağrı/acı beni biraz zorladı.
yine de bence genel olarak iyi bir süreçti, ameliyat gibi değil de küçük bir operasyon gibiydi. toplamda iki göğüsten yarım kg çıkmış, belki aşırı büyük olmamaları da sürecimi kolaylaştırmıştır. 8 günün sonunda iyi hissediyordum. bugün de 10.gün işe geldim, gayet rahat hareket edebiliyorum, acım minimum düzeyde.
görünüm ise, kıyafet giyince bayağı küçülmüş duruyor. dikişlerim henüz kapalı onun için izleri göremedim. ama duruşu filan düzgün. sadece asimetri sık karşılaşılan bir durummuş. bence bende o da minimum düzeydi. tam şekli ödemlerden sonra birkaç aya alacakları için ne kadar simetrik olduklarını anca o zaman anlayabileceğim.
başka sorularınız olursa yardımcı olabilirim.
Benim göğüslerim baya büyüdü sanırım şu an 80E falanlar, şu anda bebeğimi emziriyorum hala, emzirme işlemi tamamlanınca olmayı düşünüyorum sorum şu olacak devlet hastanesinde yapılan ameliyatlarla özel arasında şekil açısından fark oluyor mu yani devletteki özen seviyesi nedir? Devlette olup da şekil açısından memnun kalan var mı?
Bir de mesela benim ölçüm E cup,
Bu B cup olur mu?
Şu an emzirme işlemim hala devam ettiği için herhangi bir doktora danışmadım. İnanın sırtım belim fena ağrıyor, bu ameliyatı olacağım günü bekliyorum. Sırf meme olarak yürümekten sıkıldım.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler, bu durum her şeyimi etkiliyor, bu durumu kafama çok takıyorum. Şu ameliyatı olduktan sonra bir de başarılı geçerse moral olarak da çok değişeceğime inanıyorum, herkes ikinci çocuğu yap ondan sonra ol diyor, göğüslerim zaten yeterince büyüdü, ikinci hamilelikte daha da büyüyecek, zaten göğüslerimden güzel bir hamile olarak görünmüyordum, ikincisini düşünemiyorum daha da büyürler diye, yine skandal bir görünüm ( kendim için söylüyorum) yine ağrılı bir emzirme dönemi, sanırım ruh Halim bunu kaldıramaz,bilmiyorum sizce bencil mi düşünüyorum.
Umarım güzel bir ameliyat gecirisinizMrb.kizlar haftaya perşembe ameliyata gireceğim kısmetse. Yıllardır bu günü bekliyorum.insallah istediğimiz gibi sonuç aliriz hepimiz.sevgiler
Bende 2 yıl nerdeyse bu amelıyatı arastırdım ıntertten ama ne yazıkkı ınternette doğru bılgı olmuyo ıstedıgınu bulamıyosun bundan 3 ay. Önce doktor araştırması yaptım neredeyse 20 tane doktor gezmısımdır en sonunda doktor tanıdıgımız bıze istanbul bahcelıevlerdeki esteworddakı Dr Şener KÜÇÜK Beyi tavsıye ettı ıyıkıdr etmıs cok memnun kaldım ve benım de goguslerım buyuktu malesef 20 gün önce amelıyat oldum ve suan cok rahatım ız konusuna gelınce o kadar iz kalmıyo Egr kremleri duzenli bı sekıldı kullanırsanarkadaşlar herkese merhaba,
internette bu ameliyatla ilgili bilgi ararken en iyisi ameliyatı olmuş birine sormak düşüncesinden hareketle bu siteyi buldum...
aranızda bu ameliyatı olmuş (yakınlarınızda birisi de olabilir) ve bana hem ameliyatla ilgili (ameliyatın kendisi, sonrası, kalan izler vs.) bilgi, hem de doktor tavsiyesi verebilecek birileri var midir acaba?
şimdiden hepinize teşekkür ediyorum yardımlarınız için...
Lily
Benim göğüslerim baya büyüdü sanırım şu an 80E falanlar, şu anda bebeğimi emziriyorum hala, emzirme işlemi tamamlanınca olmayı düşünüyorum sorum şu olacak devlet hastanesinde yapılan ameliyatlarla özel arasında şekil açısından fark oluyor mu yani devletteki özen seviyesi nedir? Devlette olup da şekil açısından memnun kalan var mı?
Bir de mesela benim ölçüm E cup,
Bu B cup olur mu?
Şu an emzirme işlemim hala devam ettiği için herhangi bir doktora danışmadım. İnanın sırtım belim fena ağrıyor, bu ameliyatı olacağım günü bekliyorum. Sırf meme olarak yürümekten sıkıldım.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler, bu durum her şeyimi etkiliyor, bu durumu kafama çok takıyorum. Şu ameliyatı olduktan sonra bir de başarılı geçerse moral olarak da çok değişeceğime inanıyorum, herkes ikinci çocuğu yap ondan sonra ol diyor, göğüslerim zaten yeterince büyüdü, ikinci hamilelikte daha da büyüyecek, zaten göğüslerimden güzel bir hamile olarak görünmüyordum, ikincisini düşünemiyorum daha da büyürler diye, yine skandal bir görünüm ( kendim için söylüyorum) yine ağrılı bir emzirme dönemi, sanırım ruh Halim bunu kaldıramaz,bilmiyorum sizce bencil mi düşünüyorum.
selamlar, ben de 10 gün önce ameliyatımı oldum. bilgi almak adına burada birçok mesajı okudum, bazı arkadaşlarla konuştum, bana çok yararı oldu o nedenle ben de tecrübelerimi ameliyat olacak arkadaşlar için paylaşayım istedim.
ameliyat için sadece iki doktorla görüştüm, sonuç olarak medipol hastanesinde mustafa bey'i tercih ettim. öncesinde bir iki kez görüştük. ameliyat günü geldiğimde çizimler yapıldı ve ameliyata girdim, tahminimce ameliyat iki saatten az sürdü, hatta bekleyenler bu kadar kısa sürmesine şaşırdılar. ameliyattan da çok iyi çıktım. gün içinde yemek yedim, yürüdüm, doktor istersen akşama çıkabilirsin ama kalsan iyi olur dedi. o nedenle hastanede kaldım. o günkü iyi olma durumu biraz narkozun etkisiymiş, ikinci gün hafif ağrılarım halsizliğim oldu. bu süreçte hep üzerimde buzla gezdim. ödem olmaması için buz önemliymiş. 10 gündür evdeydim. aslında ödem morluk çok azdı. kollarımı rahat oynatıyordum. çok daha çabuk toparlayacakken ne yazık ki 4.gece bir anda tek göğsüm şişmeye başladı, çok korktuk içeride bir kanama olmuş. neyse ki önemli bir durum olmadı ama sonraki süreçte o şişlik ve yaptığı ağrı/acı beni biraz zorladı.
yine de bence genel olarak iyi bir süreçti, ameliyat gibi değil de küçük bir operasyon gibiydi. toplamda iki göğüsten yarım kg çıkmış, belki aşırı büyük olmamaları da sürecimi kolaylaştırmıştır. 8 günün sonunda iyi hissediyordum. bugün de 10.gün işe geldim, gayet rahat hareket edebiliyorum, acım minimum düzeyde.
görünüm ise, kıyafet giyince bayağı küçülmüş duruyor. dikişlerim henüz kapalı onun için izleri göremedim. ama duruşu filan düzgün. sadece asimetri sık karşılaşılan bir durummuş. bence bende o da minimum düzeydi. tam şekli ödemlerden sonra birkaç aya alacakları için ne kadar simetrik olduklarını anca o zaman anlayabileceğim.
Clementin01 öncelikle geçmiş olsun. Bende mustafa beyi araştırmaktayım ve anladığım kadarı ile sende ondan memnun kalanlardansın. Göğüslerinin kap ölçüsü kaçtan kaça düştü , sarkıklık varmıydı, ters T denilen tekniklemi yaptı, göğüs ucunun yeri değiştimi ve ameliyat için ne kadar ödediğin hakkında bilgi verebilirsen çok sevinirim. Teşekkür ederim..
Selam dr unuz ne diyor bende ameliyat oldum ama sizinki sorun gibi duruyor çünkü hematom denen kan toplamaları böyle ilk günlerde oluyormuş öyle demişlerdi banaBenim de ameliyat olanlara bir sorum olacak. 4.gün bir anda tek göğsüm şişti ve çok sertleşti üstteki mesajımda yazmıştım. galiba içte bir kanama olmuş. ama sonra zamanla düzelmişti. Şimdi iki gün önce yine oldu maalesef ve ameliyatın üzerinden iki hafta geçtikten sonra yeniden olunca korktum biraz. Tek göğsüm taş gibi, inanılmaz gergin ve şiş. Haliyle aci ve ağrı da yapıyor. bir de yer yer hafif morarmalar da oldu.. sizde böyle durumlar olmuş muydu? Olduysa ne zaman geçti, bu ödem durumu, yani hafif ödem tamam ama bu şekilde yoğun bir sertlik ve şişlik ne zaman geçmişti? Korkmam gerekir mi?
Selam dr unuz ne diyor bende ameliyat oldum ama sizinki sorun gibi duruyor çünkü hematom denen kan toplamaları böyle ilk günlerde oluyormuş öyle demişlerdi bana
Çok geçmiş olsun. Ben de çok evhamlıyımdır. En ufak bir şeyi hemen google da aratıyorum. Senin sorunun bana basit gelmiyor. Bak ne yazmışlar :selamlar, doktorum normal dedi, zamanla geçecek, senin de benim de yapacak bir şeyimiz yok dedi. sonra akşam hafif alt dikişte sızma oldu, yani azıcık kanadı, yine yazdım doktora. batticon gazlı bez koymamı söyledi. ama hep çok normal gibi davranıyor.
şu anda bir tanesi çok normal, ama diğerinin yüzeyinde morluklar var, içi de bayağı sert. alt dikişteki sızma da ara ara devam ediyor (ama çok küçük bir nokta).
o normal deyince de ben de bir şey diyemiyorum, evham yapmayayım diyorum. ama böyle giderse içim rahat etsin diye bir doktora daha gösterebilirim.
benim anladığım tabii normal değil, diğer göğsüm normal olan. ama bu olabilecek bir durum. içeride bir kanama oldu onun için uğraştıracak, iyileşmesi uzun sürecek. normal dediği tehlikesi yok, olabiliyor, iyileşmesini bekleyeceğiz, gibi bir anlamda herhalde.
Hiç mi aramızda benzer bir sorun yaşayan olmadı? bugün benim 19. günüm.
Çok geçmiş olsun. Ben de çok evhamlıyımdır. En ufak bir şeyi hemen google da aratıyorum. Senin sorunun bana basit gelmiyor. Bak ne yazmışlar :
Küçük kanamalar hemen hemen her ameliyat sonrasında oluşabilir sorun teşkil etmez. Ancak bazı zamanlarda bu kanama aşırı derecede olabilir. Bu durumda, memede anormal derecede bir şişlik ve belirgin şekilde morluklar oluşabilir. Bu morluklar memeyi tamamen kaplayabilir hatta karın üst bölgesine kadar yayılabilir. Bu durumun ortaya çıkmasına meme estetiği ameliyatı sonrası oluşan hematom ismi verilmektedir. Hematom ortaya çıktığında bölgede biriken kan kesinlikle boşaltılması gerekmektedir aksi takdirde ciddi sağlık sorunları yaşanabilir.
Bence ihmal etme ...
Herkese merhaba kızlar.gecen perşembe malatya inönü üniv. Tip merkezinde ameliyatım gerçekleşti. Prof dr. Hıdır Kilinc yaptı ameliyatımı.bugun taburcu oldum.yeniden doğmuş gibiyim.olcu olarak 90D takıyordum.simdi kaç oldu bilmiyorum ama mükemmel duruyorlar.kendimi tanıyamıyorum.meger ne kadar zayıfmışım.toplamda iki göğüsten 1 kg alındı.suan herşey yolunda.dilerim herkes dilediği gögüşlere kavuşsun.saglicakla kalinUmarım güzel bir ameliyat gecirisiniz
Habetlerinizi bekliyorum
SüperHerkese merhaba kızlar.gecen perşembe malatya inönü üniv. Tip merkezinde ameliyatım gerçekleşti. Prof dr. Hıdır Kilinc yaptı ameliyatımı.bugun taburcu oldum.yeniden doğmuş gibiyim.olcu olarak 90D takıyordum.simdi kaç oldu bilmiyorum ama mükemmel duruyorlar.kendimi tanıyamıyorum.meger ne kadar zayıfmışım.toplamda iki göğüsten 1 kg alındı.suan herşey yolunda.dilerim herkes dilediği gögüşlere kavuşsun.saglicakla kalin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?