Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Kurum / Kişi Kötüleme !

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,,
Bende meme küçültme ameliyatı oldum.Olmadan öncede tecrübelerini paylaşan arkadaşları okudum bol bol:)Öncelikle ben Ankara Tıp Fakültesine gittim ölçümlerim yapıldı, bir göğsüm için 29 bir göğsüm içinde 30,5 cm uzunluk çıktı.(bu ölçüm göğüs ucumuz ile tam boynumuzun bittiği noktadan yapılıyor) Ücretsiz ameliyat olabileceğim söyledi, sıraya aldılar fakat ben hemen olmak istediğim için yine aynı hastane de bir doktora extra ücret vererek ameliyat oldum.(1350 ameliyat ücreti+120 lira iki gece özel oda parası+180 lira medikal sutyen parası) Eğer sıramı bekleseydim ücretsiz ameliyatta olabilecektim.Ultrason çektirdim, doktorum elle muayene etti ve ameliyattan bir gün önce sırayla kan tahlili, ekg ve akciğer filmim çekildi.Ameliyat günü ilk önce göğsümün üstünde çizim yapıldı, 10 buçukta ameliyata girdim.yaklaşık narkoz verilmesi tekrar ayılmam 4 saati buldu.İlk gün narkoz etkisi ile ağrım olmadı ama çok başım döndü ve ayağa kalkamadım doğru düzgün.İkinci gün ağrım vardı ayağa üç dört kere kalktım tuvalet için, sürekli yattığım ve sırt üstü yatmaya hiç alışkın olmadığım için çok huzursuzdum. Salı günü ameliyat oldum perşembeye kadar dren vardı. Drenleri çıkartırken de ağrım oldu. Perşembe günü sabah hastaneden çıktım, evde ki ilk gün de çok ağrılı oldu.Ama bir hafta sonunda ağrılarım sona erdi şimdi 13. günüm bitiyor ve çok mutluyum sürekli ayna da kendime bakıp iyi ki olmuşum diyorum:)Aklınız da soru varsa sorabilirsiniz:)

Öncelikle geçmiş olsun
Merak ettiğim bir konu var diyelim ki ücretsiz operasyon şartlarını karşılamıyorum böyle bir durumda fakülte yada devlet hastanesinde ne kadar ücret isterler özeller 8.000 istiyor

Onu gidip görüşmek gerekiyor ama siz kendini evd ebir ölçün isterseniz dediğim gibi o ölçü 25 sanırım onun üzerindeyse ücretsiz oluyor,ağırlığından çok aslında sarkikligi önemli bu aşamada sanırım

Valla devlet hastaneleri ücretsiz yapmıyor diye biliyorum. Üniversite hst yaparmı bilmem. Ben şişli etfale gittim ölçü 30 cm olmasına rağmen ücretsiz olmuyordu. Ama cüzi denilebilecek bi rakam ödedim. 2 ay önce oldum. Medikal sütyen ameliyat malz oda vs her şey içinde 2,500 tlyi bulmadı

Ya Ankara Tıp Fakültesi ücretsiz yapıyor, bana ücretsiz dediler direk ilk muayene ve ölçüm sonucunda

Hmm işte üniversite hast farklı olabilir dediğim gibi. Ama oralarda da asistanlara ders gibi yaptırıyorlarmış dikkat edin mutlaka sorun iyice

Öncelikle geçmiş olsun
Merak ettiğim bir konu var diyelim ki ücretsiz operasyon şartlarını karşılamıyorum böyle bir durumda fakülte yada devlet hastanesinde ne kadar ücret isterler özeller 8.000 istiyor
Numune hastanesi 2034tl dedi bana.fakat 249 kisi siradaymis, bir sene surer sira gelmesi dediler

Kızlar merhaba ben de küçültme ve dikleştirme yapmak istiyorum yıllardır buradan okuyorum yorumları ama çok da korkuyorum.eskisehir devlet hastanesine gittim estetiğe girer dedi ve 3000 tl istedi fakat pek de güvenmiyorum böyle şeyler herkese de soruluyor acaba eskisehir devlette ameliyat olan varmı bilgi verirmisiniz doktor tercihi

Eskişehirde yaşıyorum şehir dışına çıkma ihrimalim hic yok burada sigorta hastanesinde Refika bulurogluna girmiştim yaparız dedi ama güvenmiyorum birde üniversite hastanesinde yakup karabağlı var heykeltıraş diye bahsediyorlar ama ücret nedir bilemiyorum devlet hastanesinde güvenilir doktor ariyorum

Selamlar benim ameliyatimin uzerinden bir ay gecti. Yaralarim neredeyse tamamen kapandi fakat bugun kabuk sandigim bazi noktalarin dikis ipi oldugunu fark ettim. Bana icten eriyen dikis atildi. Ama 2-3 noktada bu dikisin ipi 1-2 mm diaari cikmis, seffaf sert misina gibi. Normalde hissetmiyorum ama elim degince o misina igne gibi batiyor. Cekince cikma durumu da yok. Boyle bir durum yasayan olmus muydu, disa cikanlar da kendi kendine eriyor mi yoksa doktorun almasi mi gerekir?

Aynısı bende de var daha iki hafta oldu ama hissediyorum dediğin gibi aynen ben onlar da erir dye düşünmüştüm aslında

Aynısı bende de var daha iki hafta oldu ama hissediyorum dediğin gibi aynen ben onlar da erir dye düşünmüştüm aslında

Eski mesajlara baktim da simdi kendi kendine dusuyor yazmis benzer durum yasayanlar. Bazilarininkini de doktor almis. Korkacak bir durum degil galiba. Ben nasil bunlari 5 hafta fark etmedim ona sasirdim :) demek zamanla dusecekler..

Eski mesajlara baktim da simdi kendi kendine dusuyor yazmis benzer durum yasayanlar. Bazilarininkini de doktor almis. Korkacak bir durum degil galiba. Ben nasil bunlari 5 hafta fark etmedim ona sasirdim :) demek zamanla dusecekler..
Ya ben birde ameliyat sonrası takılan sutyeni eşim elde yıkatmıştım bir hafta sonrasında şimdi sanki eskisi kadar sarmıyor gibi geliyor.Sende nasıl durumlar ?

Yakup bey ortalama 8 bin civarı imiş canım. Devlette gittiğin dr . Esteikcimi? Bende dr arastirmasindayim . Ama adını hiç duymadım.

Yakup bey çok istemiş devletteki estetik uzmanı burdur devlet hastanesinden gelmiş gayet güzel ilgilendi fiyatta çok iyi heyete falan da girmeye gerek yok bende öylesine gitmistim pek yaparız diyeceginden umudum yoktu ama hemen yaparız dedi 16 yıllık doktormus.o zaman mecbur ona gidecem gene ama lütfen tecrübesi olan varsa yinede yardımcı olursa sevinirim

Bu arada doktorun adını yukarıda yazmıştım ama yanlış olmuş farketmemisim Refika bulutoğlu olacakti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…