Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Evet birı diğerine göre daha büyük eşitlik te sağlamak adına sanırım protez sart

Benim daha 5 gün oldu. Her gün foto çekip farka bakıyorum neredeyse :) heralde bu işin ideali C :)
Bana kalırsa içini ferah tut. Doktorlar sut kanallarina, vücut yapina,omuz genisligine, kilona herseye uygun olan sekilde yapmak icin ugrasiyolar. Biz daha mi kucuk olsaydi daha mi buyuk olsaydi diye dusunuyoruz belki suan ama dusunsenize. Ben bir ay sen bir hafta once memnun olmadigimiz bi durumdaydik. Cok sukur sagligimizla ilgili biseyde cikmadi insallahda sonrasinda cikmaz. Ben hep kucucuk kalsin diyodum kendi kendime ama doktorumla hoc konusmadim kendisi emzirmek istedigimi biliyodu. Oyuzden ona gore bi ameliyat yapti. Benim daha büyükmüş senden demekki ikisinden de esit miktarda 1150 gr gitti. Toplamda 2 300

Doktorum bana kes at diyosan yanlış yerdesin demişti zaten. Çünkü ben de emzirmek istiyorum. Zaten ameliyat sonrası da emzirirsin merak etme dedi. Aslında haklısın, dediğin gibi düşünmek gerek memnun olmadığımız bi halden bu hale geldik.

Bizim rahatsızlığımiz keyfi degil arkadaslar evet cok kisi izi boyu dert ediyo ama unutmayalim ki biz bu ameliyati olmasaydik ya da olmazsak ilerde baska saglik problemlerimiz olacaktı. Evet iz var kolay bi ameliyat degil bi arkadas dikis izlerim yanlis yerdemi acaba diye sormuş. Ben suan aynada baktigimda alttakindikislerimi göremiyorum gorus acisinda olmuyo yani. Kendinizi rahatlatmak icin cok sebebiniz var. Yillarca arastirip dusunup bi cesaretle vok zor bi ameliyat olmusuz eski halimizden kurtulmamizin serefine mutlu olmayai hak ediyoruz bence dolap yenileme zamani bizede gelsin biraz

Canım senden cesaret alıp cüneyt beye gittim muayene oldum cuma günü tahlil ve ultrason sonuçlarım ile gidip 15 tatile gün alacağım ancak çalışıyorum öğretmenim. Ameliyat sonrasında süreç nasıl işliyor 15 gün sonra ise dönebilecek duruma gelir miyim bir de ben dr beye sormadım ama anlaştığımız fiyata sutyen ve hastane masrafı dahil mi + Sen nasıl oldun halinden memnun musun ne çok soru sordum cevapların için şimdiden teşekkürler

Ne güzel yazmışsınız düşününce çok haklısınız. Yıllarca büyüklüğü yüzünden hem fiziksel hem ruhsal bir sürü sıkıntı yaşadık hepimiz de. Şimdi tadını çıkarma zamanı:))

Canım tekrar rahatsız ediyorum senden aldığım cesaretle cüneyt beye muayene oldum cuma günü de ultrason ve kan sonucları ile 15 tatile gün almaya gideceğim öğretmenim çalışıyorum acaba 15 günde ise dönebilecek duruma gelir miyim süreç nasıl işliyor bir de dr beye sormadım ama anlaştığımız fiyata sutyen ve hastane masrafları dahil mi yoksa extra mi dr bey memeyi acmadan ne kadar kuculecegini soyleyemem dedi kafam karisti peki sen nasıl oldun memnun musun halinden ve memelerin buyuklugunden ne çok soru sordum cevap verdiğin için şimdiden teşekkürler

tugcekayhan3535Yeni ÜyeÜye
Canım tekrar rahatsız ediyorum senden aldığım cesaretle cüneyt beye muayene oldum cuma günü de ultrason ve kan sonucları ile 15 tatile gün almaya gideceğim öğretmenim çalışıyorum acaba 15 günde ise dönebilecek duruma gelir miyim süreç nasıl işliyor bir de dr beye sormadım ama anlaştığımız fiyata sutyen ve hastane masrafları dahil mi yoksa extra mi dr bey memeyi acmadan ne kadar kuculecegini soyleyememdedi kafam karisti peki sen nasıl oldun memnun musun halinden ve memelerin buyuklugunden ne çok soru sordum cevap verdiğin için şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar.. Öncelikle en son ameliyat olan arkadaşlara geçmiş olsun.. ( C cekkooo , A Arinimo , C cnsimr ve diğerlerii) ben 2016 kasım ayından beri başlıktayım.. O zamanlar kızım daha 6 aylıktı.. 13. ayına kadar emzirdim. Emzirme bitiminden sonra ameliyat olabilmek için en az 6 ay geçmesi gerektiği için zaten aralık ayına kadar beklemem gerekiyordu. Bu sırada rapor işlerimi (devlet hastanesinde olacağım..) halletmeye çalıştım. Temmuz ayında raporumu aldım ve bulunduğum ildeki en tavsiye edilen doktorun kapısını aşındırmaya başladım. Kendisi bulunduğu hastanedeki tek Plastik cerrah olduğundan aşırı yoğun. En son kasım ayında ultrasonumu çektirdim ve bana "ocak ayında gel gün vereyim sana" dedi. 8 Ocakta gittim. Artık tanıyor beni zaten. Ameliyat tarihim kesinleşti. 8 Mayıs!! Evet dolu dolu 4 ay var daha.. Bu kadar uzun bir süre beklemiyordum ama dediğim gibi aşşırı yoğun bir doktor.. Zaten diğer devlet hastanesinde bulunan 3 adet plastik cerraha ve yine aynı şekilde küçültme ameliyatını yapan genel cerrahlara gitmeme sebebim bu doktorun ne denli işinde iyi olduğuydu..

Kendisi de yeterince özgüvenli ve egolu bir insan (rahatsız edici derecede değil Allah'tan) "Ben biliyorum seni, bu kadar bekledin biraz daha bekle. En iyisi olsun" dedi. En son Nisan başında gidip kan, EKG, Röntgen gibi işlemlerimi yaptıracağım.. Yalnız raporum olmasına rağmen ekstra 1000-1500TL arası masrafım olacağını söyledi. Bunun sebebini de "Ben titiz doktorum, özellikle senin yaşındaki birine meme küçültme yapacaksam daha da titizlenirim. Devletin karşıladığı ipi kullanmam; kalın onlar daha çok iz bırakırlar. Devletin karşıladığı korseler var ama işe yaramıyorlar özel korse temin edeceğim sana. Bu para zaten bunların parası olacak" dedi. Anladığım kadarı ile bir tedarikçisi var ve karşılıklı anlaşmalı olarak para kazanıyorlar birbirlerinden.. Önemli değil. Sıkıntı etmiyorum. "Raporun dolayısıyla hastane yatışın, ilaçlar, ameliyat vs vs ücretsiz olacak zaten merak etme. Özelde olsan en az 6000-8000 arası verirsin. Eğitim araştırma üniversiteleri ise 2000-4000 arası alır. En hesaplısı yine burası" dedi. Geçen seneden beri araştırdığım için biliyorum zaten. Dediği gibi hakikaten.

Biraz uzun oldu ama olay bundan ibaret.

Benim de bu ameliyatla ilgili en büyük çekincelerim; areola kaybı, asimetrik meme başı ya da meme ve tabi ki enfeksiyon (ve buna bağlı nekroz vs) durumları...

Ameliyat Salı gününe geliyor. "1 günde çıkarsın, benim hastalarım çabuk toparlar merak etme" dedi. ama ben cumaya kadar yatırmasını rica edeceğim. Çünkü kızım o zaman 25 aylık olacak. ve bana biraz fazla düşkün. Hiç olmazsa hastaneden çıktığımda kendi şahsi işlerimi birilerine yaptırmak zorunda kalmak istemiyorum..

(Bebeğim 13 mayısta bırakmıştı memeyi 8 Mayısta olacağım ameliyat 1 senelik bir süreç. Maşallah sabrıma. Kendimden beklemezdim. Ama Şu sırt ağrısı, omuz çöküntüsü, yeni başlayan boyun ağrısı vs artık hiç geçmeyince insan epey kararlı oluyor..)

Bu süreçte bana gerek özelden gerek buradan yardımcı olan, sorularımı cevaplayıp moral veren herkese teşekkür ederim tekrardan.. Ameliyatımı olurken, ve olduktan sonra ben de herkese böyle yardımcı olacağım inşallah.. Sürecimi paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum..
( tomurcukkk , cesurveguzel , M me-li-ke , Kozluqueen ve dediğim gibi sayfaya ameliyat sürecini yazıp moral ve cesaret veren heskese tekrardan teşekkür ederim..)

Bende az önce doktoru aradım tekrardan ameliyat günü istedim dr dan telefon bekliyorum. Biraz heyecan yaptım. Kararlıyım fakat şu sigaradan kurtulamıyorum.hayırlısı bakalım bir iki haftaya bende yatacagim sanırım o ameliyat masasina

Canım çok mutlu oldum ameliyat tarihin belirlenmiş.Hakkında hayırlısı olsun.inşallah güzel bir süreç yaşar sonuçtan memnun kalırsın.nerede olacaksın ameliyatını? ve hangi yöntemle yapacaklar,detay belli mi?
Ve benim de dün 10 ocak itibari ile tam 1 yıl oldu ameliyat olalı.çok memnunum küçüklüklerinden.istediğim çamaşırı badiyi gömleği giyiyorum gönül rahatlığı ile.özgüvenim yerinde.boyun sırt omuz ağrım hiç kalmadı.altı pişik olmuyor artık.sağlık açısından kesinlikle olunmalı bu ameliyat

siz hangi doktora olmuştunuz ameliyatınızı acaba ? memnun kalmanız çok güzel....

İzmit Seka Devlet Hastanesi - Sedat Vatansever

Sen tavsiye etmiştin zaten hatırlarsan. Araştırdım ve gerçekten başarılıymış bayağı bi.. Bakalım bu kadar beklemeye değecek, en iyi şekilde olup ben de sen ve diğerleri gibi memnun kalacağım hayırlısıyla.. Ters T yapacak. En iyi öyle alıyorum sonuç dedi. Henüz tüm ayrıntıları konuşmadım çünkü çok vakit var. Nisan başında son testler için gittiğimde konuşacağım detaylı..

O zamana kadar da pis boğazımı tutup 6-8kg verirsem ideal kiloma inmiş olurum diye düşünüyorum. Ama gel gör ki şu an aklımda çikolata, pasta, aşırı karbonhidratlı fakat muazzam lezzetli yemekler dolanıyor.. Fast food a da düşkünüm.. Ne yapacağım bilmem. Aslında ben Şubat en geç martta olmak istiyordum ameliyat. Nisanın ortasında kızımın 2.yaş günü var. O zaman yepyeni bir ben olurum diyordum. Belki motivemi de sağlardım kilo konusunda. Şimdi doğum gününden sonraya kaldım

Kocaeli Devlet Hastanesi,Meral Yaman Özbaba...
Raporla ücretsiz oldum bu arada.Vertical yöntem uygulandı

Bugünkü ilk gönderimi okudun mu bilmiyorum ama ekstra ücret çıkacak dedi Sedat Bey. 1000-1500Tl arası. Ama medikal sütyen falan da içinde. Özel ip kullanacakmış, daha ince. Zamanı gelsin pazarlık meziyetlerimi kullanmaya çalışacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…