Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

oraya mail atım artık geri dönmelerini bekliyorum inşallah güzel cevap daha doğrusi olumlu bir cevap gelir
İnşallah çocuk doğuruyoruz emziriyoruz haliyle eski halimizden eser kalmıyo.en güzelini en iyisini hak ediyoruz. Umarım senin içinde öyle olur. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

13eylülde olcam. 3 ay daha emzirmeyi düşünüyorum. 3 ay da göğsün eski formunu yakalaması için beklemem gerekiyordu. Emzirmeseydim bile en erken temmuza gün verecekti.

Bebeğim emzirmeyi mayıs 2017de bıraktı ben temmuzda rapor aldım devlet karşılaması için ama kesinlikle 3 ayda toparlamıyor. Hatta süt kanalları bile kapanmıyor neredeyse.. Ben de kasım ayında olmayı planlamıştım ama olmak istediğim doktor aşırı yoğun olunca sarktı hep tarih. Şimdi düşününce iyi ki gecikmiş diyorum. çünkü tamamen eski haline gelmesi aralık ayını buldu. (en az 6 ayın dolması gerekiyor hakikaten..) hatta temmuz ayında ölçümüm yapılırken köprücük kemiğinden meme ucuna 30cm çıkıyordu. en son ocak ayının başında ameliyat tarihimi verirken ölçtü doktor, 26cm çıktı. (ki emzirmeyi bıraktıktan sonra daha sarkmıştı mayıstan temmuza, kim bilir ameliyat olana kadar ne olur diyordum ama meme toparlamış kendini..)
Ameliyat tarihim 8 Mayıs.. 1 sene beklemeye hiç niyetim yoktu hatta size de 1 sene bekleyin demiyorum ama mutlaka 6 ay geçsin..

cesurveguzel bu arada ben de mayıs ayında olacağım ameliyat devlette, doktorum bana dedi ki "yaşın genç, madem bu kadar bekledin devletin karşıladıklarının haricinde bir ip kullanacağım sana o ipler çok kalın oluyor iz vs çok kalıyor. bir de özel korse alacağım sana. o yüzden ekstra 1.000-1.500tl arası masrafın olacak" demek ki doğru demiş adam.

belki de izlerinin bu kadar kalmasının sebebi devletin karşıladığı ipler, bir de etinin inceliği eklenince kaldı öyle..
Evet 1 sene epey uzun bir süre ama benim sezaryen izim 2 senelik hala belli. Böyle soluk, morumsu pembe gibi.. Kimisinde ince çizgi gibi kalıyor.. Ama ne olursa olsun 3-4 seneden sonra tamamen ten rengine gelir diyorlar.. Belki daha uzun sürecek renginin düzelmesi.. öyle düşün.. =)

Selam. Ben de ameliyat oldum. Özelden son durumunu görmem mümkünmü izleri merak ettim

o
Doktora emzirdiğimi, 3 ay daha emzireceğimi söyledim. 3 ay da göğsün eski formunu bulması için beklemen gerekiyor dedi. 6 ay beklenmesi gerekmiyormu diye sordum. 3 ay yeterli dedi. Kabul ettim bende. Bu arada sütten kesmek için bir ilaç varmış. Tek bir hap kullanıyormuşun. Hemen kesiyormuş. BilginizBvarvmı bu hapla ilgili

Canım ben iki sezeryan doğum yaptım. İlk izim 4 yıl öncesine ait ve hala koyu kahve rengi kirli gibi yer yer çökük bir iz. İkinci sezeryanım 1 yıl önceydi ve incecik soluk beyaz bir çizgi şeklinde. Doku aynı doku olduğuna göre demekki kullanılan malzeme veya dikiş tekniği farklıydı diye düşünüyorum

Pek çok anne bebeklerde anne sütünü artıran yöntemleri araştırırken, bir kısmı da anne sütününün üretimini azaltan ve kesen ilaçlara ihtiyaç duyarlar. Özellikle engorgementtan muzdarip olan anneler biran önce sütleri kesilsin isterler. Peki engorgement nedir?, engogement süt bezlerinin aşırı salgılanmasıyla oluşan, memelerdeki aşırı süt halidir. Engogementten muzdarip annelerde göğüste şişlik, acı ve ağrı görülür. Bu sıkıntılardan kurtulmak için anne, sütünü kesmek için tıbbi yöntemlere başvurmak ister. Anne sütünü kesen ilaçları asla doktorunuza başvurmadan kullanmamalısınız.

Anne sütünü kesen ilaç markaları şunlardır;
1Parlodel
Dostinex

Dopergin

normal durumlarda, anne ve bebekte herhangi bir sağlık sorunu yoksa anne sütünü kesen ilaçları kullanmayı tavsiye etmiyor. Fakat annenin vücudunda yüksek derecede iltihap varsa, annenin ameliyat olması gerekiyorsa, annedeki bir rahatsızlığın süt yoluyla bebeğe geçme riski söz konusuysa, doktor çeşitli ilaçlar reçete edip anne sütünün kesilmesini temin edebilir.

Bu gibi istisnai durumlar hariç, sağlıklı anne ve bebek için, bebeği normal yöntemlerle anne sütünden vazgeçirmek en sağlıklısı ve en uygunudur. Sağlıklı bir anne, sağlıklı olan bebeğini memeden kesmek için doğal yollara başvurmalıdır.

Teşekkür ederim canım

Merhaba. Meme küçülme aml olanlar meme ucundan meme altı kıvrımın dibine kadar olan mesafeniz kaç cm. İdeal meme tanımında bu kısım 7-8 cm görünüyor. Tutan var mııııı

Bende 15 martta toparlama ameliyatı olucam.şu anda ki bedenim 75 e aşırı büyük değiller bana göre. Ama daha toparlanmış olsunlar istediğimden ameliyat olmak istiyorum.giydiklerim üzerime yakışsın artık istiyorum. Mesela kazak hiç giyemem kocaman duruyolar onlarda. Fakat 75b olacak dedi doktor. Bende b cuplara baktım mağazalarda çok ufak geldiler gözüme.istersen minikde bi dolgu koyarız dedi. Kafam son derece karışık bu konuda. Benim gibi olan varmı? Bilgi paylaşsın lütfen. B cup kaç cm oluyor? Şu an çevrem 99a denk geliyor. 75b 87 ila 90 arası deniyor. Dolgu koydursammı çökükmü duruyor göğüsler dolgunmu duruyorlar dolgusuz toparlamada nolur bilgi paylaşın benimle yardımcı olun bayanlar

küçültme oldum ama sol daha büyük duruyor birde 3 ay bitiyor izler geçmedi((.sağım 75b solum dolu 80b((

devlet hastanesinde oldum .cilt tipim iz bırakcak yapıda iz için ekstra bakım yapan var mı?sol sağ simetrisi kaç ayda geliyor.benim 75 bedenim varken 2 kilo göğüs dokusu çıktı.İNŞALLAH ameliyatın rahat geçer.kilom 58.6dan ameliyat sonrası 56.6 oldu

Gayem nerde yaptırdın?memnun değilsin heralde?b cup ideal mi?ben de 3 hafta sonra olucam.
Dr unuz kimdi?
hangi ilde oldunuz?cilt tipinin iz bırakacağını dr mu söylüyo?nerden anlaşılıyo?

asistan yaptı.evet doktor söyledi iz kalacağını .lazerle izleri hafifleten var mı ?ocak ayında ameliyat olan arkadaşlar ortada görünmüyor .tek asimetri bende mi var(.Saf sarı kantronu nereden buluruz ki((ben aralık ayında oldum((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…