- 15 Aralık 2017
- 164
- 65
- 18
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #28.041
Aynen bundan sonra en cok 5 kg alınır verılır bi gözüm tartıda zaten 3 ay gecse de spora başlasam
Mart 6 da oldum daha yeni 20 gün olmuşNe kadar oldu operasyondan sonra?
İyi geceler.))
Mart 6 da oldum daha yeni 20 gün olmuş
İnşallah güzel olur her şey :) güzel düşünelim güzel olsun.... rica ederim aklınıza takılan olursa cevaplarım seve seve...Tesekkurler aciklamaniz için karar versim cok şükür haftaya ameliyat günü almaya gidecegim insallah hersey istedigim istedigimiz gibi olur
Evet ben de 4. Gün yıkandım. Banyo önemli dedi doktorum. 10. Günden sonra gün aşırı yıkanıyorum bence banyo daha çabuk iyileştiriyor .Kimileri 4 gün yıkanıyor binim doktor 10 gün sonra dedı Peki sarkma veya büyüme oldu mu bu yılar içinde
Geçmişler olsun ...Geçmiş olsun allah korumuş
Sıcak suyla fazla yıkanma cnm ödemler inmez varsa ve tabi sıcak su sarkma yaptırırEvet ben de 4. Gün yıkandım. Banyo önemli dedi doktorum. 10. Günden sonra gün aşırı yıkanıyorum bence banyo daha çabuk iyileştiriyor .
Yok yok zaten çok sıcak suyla yıkanamam. Bu ödemler ne zaman bitecek ya benim daha yumuşama filan Yok, ay deliricem bitsin artık bu süreç :))Sıcak suyla fazla yıkanma cnm ödemler inmez varsa ve tabi sıcak su sarkma yaptırır
Bilmem ki bende kalmadı yumuşak oldu :) ödem atırıcı şeyler iç su maydanoz ye bol bolYok yok zaten çok sıcak suyla yıkanamam. Bu ödemler ne zaman bitecek ya benim daha yumuşama filan Yok, ay deliricem bitsin artık bu süreç :))
Ben 15 şubatta oldum hala sıkıntılarım oluyor kaşıntı iğne gibi batma bazen gerginlik bazen uçları fazla hislik bazen hissizliği sağ göğüs altı tam kaynamamış biraz açılma var 1 haftadır pansuman yapıyorum kapanmasını bekliyoruz valla hergün farklı sıkıntım oldu zannedersem benimde dikişim aynı çünkü dikişin yanlarında garip yapışıklar vardı ilk Zaman'lar ama hergün farklı komplikasyonlar geçiriyorum tam anlamıyla iyileşemedim valla benimki sıkıntılı geçiyor çok pişman bir şekildeyim bir an önce sağlığıma dönmek istiyorum unutmak istiyorum bu günleri dostumBu forumda çok şey öğrendim, araştırma aşamasında bu forumdaki yazışmaların hemen hemen hepsini ilk günden başlayarak gözden geçirdim :) şimdi borç ödeme zamanı :) ben ameliyatımı özel medipol hastansinde 23 şubatta oldum. Sağ göğüsten 480 gr, sol göğüsten 580 gr alındı? Göğüs ölçüm toparlayıcı sütyen ile 80D idi ama aşırı sarkıklıktan ötürü sütyen bedenimi hiç sarmaz dolayısı ile bütün yükü sütyen askıları taşırdı... Ben ölçümün A cup olmasını çok istedim ama şimdilik tam ölçüyü bilemiyorum çünkü hala şişliklerim devam ediyor ve şu anda 75 B cup sütyen olur diye gözüküyor ve bekliyorum birazdaha şişler inipte şekli oluşunca tam cup ölçüde oluşacak henüz daha 1 ay oldu amliyat olalı ve doktorum altı ay sonra şekli oluşacak diyor. Ameliyathaneye alınmam ile odaya geri gelmem arasında yaklaşık 3 saat geçmiş... Bana ne dren nede sonda takılmadı.narkozun vücudumda atma aşamasında üç kere tuvalete sıkıştım ve hasta bakıcı altıma sürgü koydu ( sürgü denilen şey plastik bir kaptır ve yatar pozisyonda tuvalet yapılır). Daha önceki yazışmalarda sonda takıldığını okumamıştım sadece dün bir arkadaş takıldığını yazmış... Dren konusuna gelince, benim doktorum kullanmadığını söyledi... Ameliyat olduğum gece hemşire sık sık gelip göğsümü kontrol etti ve bir kerede foto çekip doktora gönderdi yani doktor devamlı kontrol etti. Benim anladığım kadarı ile özel hastanelerde dren pek takılmıyor ama devlet hastanelerinde belki doktor geceleri kontrol edemeyeceği ve riske girmek istemedikleri için dren takılıyor, ama bu sadece benim edindiğim izlenim ve doğrudur kesin diyemem..... Bir gece hastanede kaldım, cuma sabah ameliyat oldum cumartesi sabah doktorumun kontrolünden sonra çıkış yaptım ve pazartesi gene doktoruma pansumana gittim. Benim medikal sütyenimi doktor kendi hemen ameliyat sonrası taktı ben almadım yani. Kalın sargılar yoktu sadece ufak pansumanlar vardı oda hastaneden çıkmadan doktor çıkarıp sadece bant taktı ve pazartesi pansumana gelmeden duş alabileceğimi söyledi .Bu arada dıştan dikişim yok, dikiş içtenmiş eriyen ipmiş ve dıştanda yapıştırma imiş uygulanan yöntem. İkinci pansuman bir hafta sonra, üçüncü pansuman 20.günde doktorum tarafından yapıldı. Şu anda hala şişler ve ara ara kaşıntı krizi yaşıyorum, kollarımı rahat kullanıyorum ama hala biraz korkağım. Vücut ve deri yapımdan dolayı biraz ağır iyileşiyormuş yaralarım... İlk hafta bir antibiyotik kullandım ağrım ilk gece biraz oldu ama dayanılmıycak bişey değildi... Bende cilt yapımdan dolayı morarma olmuştu ve birkaç gün sonra geçti. İlk gece devamlı soğuk uygulaması yaptı hemşire ama eve çıkarken doktor artık yapmana gerek yok dedi. Ben bir ara kaşıntım çoğalınca ara ara soğuk uygulaması yaptım çünkü kaşıntımı bir nebze hafifletti. Aklıma gelenler bunlar, Umarım bana yardımcı olanlar gibi bende yeni ameliyat olacaklara yardımcı olabilmişimdir. Herkese geçmiş bitmiş olsun :)
Peki sizin de göğüs altında setlik hissi var mı? Sanki çelik bir sütyen takıyormuş gibi bir hisBu forumda çok şey öğrendim, araştırma aşamasında bu forumdaki yazışmaların hemen hemen hepsini ilk günden başlayarak gözden geçirdim :) şimdi borç ödeme zamanı :) ben ameliyatımı özel medipol hastansinde 23 şubatta oldum. Sağ göğüsten 480 gr, sol göğüsten 580 gr alındı? Göğüs ölçüm toparlayıcı sütyen ile 80D idi ama aşırı sarkıklıktan ötürü sütyen bedenimi hiç sarmaz dolayısı ile bütün yükü sütyen askıları taşırdı... Ben ölçümün A cup olmasını çok istedim ama şimdilik tam ölçüyü bilemiyorum çünkü hala şişliklerim devam ediyor ve şu anda 75 B cup sütyen olur diye gözüküyor ve bekliyorum birazdaha şişler inipte şekli oluşunca tam cup ölçüde oluşacak henüz daha 1 ay oldu amliyat olalı ve doktorum altı ay sonra şekli oluşacak diyor. Ameliyathaneye alınmam ile odaya geri gelmem arasında yaklaşık 3 saat geçmiş... Bana ne dren nede sonda takılmadı.narkozun vücudumda atma aşamasında üç kere tuvalete sıkıştım ve hasta bakıcı altıma sürgü koydu ( sürgü denilen şey plastik bir kaptır ve yatar pozisyonda tuvalet yapılır). Daha önceki yazışmalarda sonda takıldığını okumamıştım sadece dün bir arkadaş takıldığını yazmış... Dren konusuna gelince, benim doktorum kullanmadığını söyledi... Ameliyat olduğum gece hemşire sık sık gelip göğsümü kontrol etti ve bir kerede foto çekip doktora gönderdi yani doktor devamlı kontrol etti. Benim anladığım kadarı ile özel hastanelerde dren pek takılmıyor ama devlet hastanelerinde belki doktor geceleri kontrol edemeyeceği ve riske girmek istemedikleri için dren takılıyor, ama bu sadece benim edindiğim izlenim ve doğrudur kesin diyemem..... Bir gece hastanede kaldım, cuma sabah ameliyat oldum cumartesi sabah doktorumun kontrolünden sonra çıkış yaptım ve pazartesi gene doktoruma pansumana gittim. Benim medikal sütyenimi doktor kendi hemen ameliyat sonrası taktı ben almadım yani. Kalın sargılar yoktu sadece ufak pansumanlar vardı oda hastaneden çıkmadan doktor çıkarıp sadece bant taktı ve pazartesi pansumana gelmeden duş alabileceğimi söyledi .Bu arada dıştan dikişim yok, dikiş içtenmiş eriyen ipmiş ve dıştanda yapıştırma imiş uygulanan yöntem. İkinci pansuman bir hafta sonra, üçüncü pansuman 20.günde doktorum tarafından yapıldı. Şu anda hala şişler ve ara ara kaşıntı krizi yaşıyorum, kollarımı rahat kullanıyorum ama hala biraz korkağım. Vücut ve deri yapımdan dolayı biraz ağır iyileşiyormuş yaralarım... İlk hafta bir antibiyotik kullandım ağrım ilk gece biraz oldu ama dayanılmıycak bişey değildi... Bende cilt yapımdan dolayı morarma olmuştu ve birkaç gün sonra geçti. İlk gece devamlı soğuk uygulaması yaptı hemşire ama eve çıkarken doktor artık yapmana gerek yok dedi. Ben bir ara kaşıntım çoğalınca ara ara soğuk uygulaması yaptım çünkü kaşıntımı bir nebze hafifletti. Aklıma gelenler bunlar, Umarım bana yardımcı olanlar gibi bende yeni ameliyat olacaklara yardımcı olabilmişimdir. Herkese geçmiş bitmiş olsun :)
Liva5990 çok haklısın biraz fazla sıkıntı yaşadın sen ama benim anladığım kadarı ile seninkine birde silikon kondu yani sanırım küçültmeden ziyade toparlama ve dikleştirip dolgunlaştırma oldu dimi Forumdaki çoğunluğun ameliyatı sadece küçültme toparlama şeklinde gibi sanırım. Silikon konulmadığı halde göğüsteki gerginlik ve şişlik benide zorluyor ehhh sana bide silikon konduğundan daha zorlu bir süreç yaşıyorsun sanırım Umarım bir an önce rahatlarsın... Hepimiz biran önce hiç ameliyat olmamış gibi rahat olacağımız günlere kavuşuruzBen 15 şubatta oldum hala sıkıntılarım oluyor kaşıntı iğne gibi batma bazen gerginlik bazen uçları fazla hislik bazen hissizliği sağ göğüs altı tam kaynamamış biraz açılma var 1 haftadır pansuman yapıyorum kapanmasını bekliyoruz valla hergün farklı sıkıntım oldu zannedersem benimde dikişim aynı çünkü dikişin yanlarında garip yapışıklar vardı ilk Zaman'lar ama hergün farklı komplikasyonlar geçiriyorum tam anlamıyla iyileşemedim valla benimki sıkıntılı geçiyor çok pişman bir şekildeyim bir an önce sağlığıma dönmek istiyorum unutmak istiyorum bu günleri dostum
Evet özellikle göğüs alt yarım küresi hala sert gergin ve şiş Üst bölüm yumuşadı baya. Dikişlerde sorunum yok hiç ve kaşıntı dikiş üzerlerinde değil zaten. Acı hissi, ara ara iğne batması gibi veya soğugu feci şekıilde hissetme göğüs uçlarımda var. Evet bencede öyle çok çok kolay bir ameliyat değilmişPeki sizin de göğüs altında setlik hissi var mı? Sanki çelik bir sütyen takıyormuş gibi bir hisbenim de 7 nisan’da 1 ay olacak ve insan sabırsız oluyor iyileşmek konusunda. Ben de özel hastanede ameliyat oldum ama diren takıldı 4. Gün çıkarıldı. Dikişlerime pansuman hiç yapılmadı ve hastane sonrası antibiyotikli krem ile morarmayı önleyici krem sürdüm. 1 ay sonra da siliskar isimli iz için krem süreceğim. Dikiş ağrıları geçiyordur değil mi Yani bunlar süreli ağrılar değildir diye Umut ediyorum. Her doktorun yöntemi farklı elbette ama Benim anladığım bu öyle kolay bir ameliyat değilmiş ..... size de geçmişler olsun...
Evet arkadaşım 250cc mentor silikon kondu ama hiçte öyle basit bir ameliyat değilmiş mesela bugün değişik bir rahatsızlık var sOl göğüsüme Bastırdıkça gıcık bir ağrı basınç tarzı kötü bir his oluşuyor sütyeni arkadan açtım öyle oturuyorum kafayı sıyırcam vallaLiva5990 çok haklısın biraz fazla sıkıntı yaşadın sen ama benim anladığım kadarı ile seninkine birde silikon kondu yani sanırım küçültmeden ziyade toparlama ve dikleştirip dolgunlaştırma oldu dimi Forumdaki çoğunluğun ameliyatı sadece küçültme toparlama şeklinde gibi sanırım. Silikon konulmadığı halde göğüsteki gerginlik ve şişlik benide zorluyor ehhh sana bide silikon konduğundan daha zorlu bir süreç yaşıyorsun sanırım Umarım bir an önce rahatlarsın... Hepimiz biran önce hiç ameliyat olmamış gibi rahat olacağımız günlere kavuşuruz
Boşa salma gögüsü sıkı tut silıkon vucuda alışasıya kadar baya zahmet cekersın bide kas altı yapıldıysa kaslar da darbe aldı onlar da ağrı yapar iltihaba gelınce banyo yapmama bak kapanıncaya kadar en azından boşa salma gögüsünü acilır dikiş altanEvet arkadaşım 250cc mentor silikon kondu ama hiçte öyle basit bir ameliyat değilmiş mesela bugün değişik bir rahatsızlık var sOl göğüsüme Bastırdıkça gıcık bir ağrı basınç tarzı kötü bir his oluşuyor sütyeni arkadan açtım öyle oturuyorum kafayı sıyırcam valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?