- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #13.541
Benimde 3 haziranda günüm, ilk gecen nasıl geçti, refakatçıya gerek varmı?baş dönmesi mide bulantısı oldumu..
medical sutyen nasil bir sey? benim doktorumda yarim body seklinde ince askili pamuklu bir sutyen taktirdi. eger medical sutyen daha kalip gibi sertse hem seklini korur hem de benim ufakliklardan... ara ara bebegimin bezini degistirirken tekmeyi yiyiyorum
Naime ben cup olcusunu pek anlamiyorum sutyen alirkende deneyip alirdim 95 falan anca dolduruyordu olculerim ise mezura ile sirt genisligimi olçtugumde 78 cikiyordu sirttan gogus uclarina dogru olctugumde ise 93 cikiyordu ama sarkiklardi bu sabah yeni haliyle olctum 91 cikti tabi simdi dikler ve 2 beden kuculttugunu soyledi ama bana sanki hala biraz buyukler gibi gorunuyi daha dogrusu gogus altinda biraz fazlalik var gibi ondan oyle goruyorum yoksa ust taraflar gayet hos ve dikler
Goguslerim altlari canimi cok sıktı bide doktorun giydirdigi sutyen medikal sutyen degil normal jiberden aldigi penye sporcu sutyeni oofff cok catliycam duzelmezse diye cok korkuyorum biri beni rahatlatacak bisiler soylesin lutfen
Naime ben cup olcusunu pek anlamiyorum sutyen alirkende deneyip alirdim 95 falan anca dolduruyordu olculerim ise mezura ile sirt genisligimi olçtugumde 78 cikiyordu sirttan gogus uclarina dogru olctugumde ise 93 cikiyordu ama sarkiklardi bu sabah yeni haliyle olctum 91 cikti tabi simdi dikler ve 2 beden kuculttugunu soyledi ama bana sanki hala biraz buyukler gibi gorunuyi daha dogrusu gogus altinda biraz fazlalik var gibi ondan oyle goruyorum yoksa ust taraflar gayet hos ve dikler
Goguslerim altlari canimi cok sıktı bide doktorun giydirdigi sutyen medikal sutyen degil normal jiberden aldigi penye sporcu sutyeni oofff cok catliycam duzelmezse diye cok korkuyorum biri beni rahatlatacak bisiler soylesin lutfen
amidacm amelyt olalı 5gün oldu illaki şişlik olcak. benim sag gögste bsi yokta solda biraz şişlik war doktor dedi kan dolaşımı oldukça hem şiş iner hem gögs ucu kendne gelir. bozma morlni.. bnim medcl südynde sporcu südyenine benzio ama alt sırt kısmlarında demir war gbi çok sert önü fermuarlı..
skma canını dikişler alınana kadar şiş olabiliyomuş..
Dikisler alinmayacak aeda doktoru aradim konustum oda sabirli olmam gerektigini soledi ama gogus altinda fazlalik var sis olsa bile eriyip gitmeyecek aynadan bakinca cok cirkin duruyo inslh bosuna evham yapiyorumdur sali gidecem bakalim doktor gorsun ne diyecek
Buarada bu silikon yapişkanli bantlar nedir nezaman kullanmak gerekiyo dikis izleri icinmi kullaniliyor
Baska ne kullanmak gerekiyo krem jel vs. bundan sonra ne yapmak lazim
Buarada bu silikon yapişkanli bantlar nedir nezaman kullanmak gerekiyo dikis izleri icinmi kullaniliyor
Baska ne kullanmak gerekiyo krem jel vs. bundan sonra ne yapmak lazim
amida ve aedeaa ikinizede geçmiş olsun.kızlar bende ameliyat olmayı duşunuyorum ama çocuklarım olduğu için iyileşme süresi beni endişelendiriyor.sizler yeni ameliyat oldunuz şimdi nasılsınız? hareketleriniz nasıl? sürekli yatmanızmı gerekiyor? bana ayrıntılı anlata bilirseniz çok sevinirim mesela yerden eğilip bişey alabiliyomusunuz vb.
salı ameliyt oldum we beni görsen amelyat olduguma inanmazsın
yaşadgm tek sorun diren.. 2.gün direnlerm çkarıldı. direnlerm çkarılana kadar hep sırt üstû uyudum ama diren çktktan snra yan uyumaya başladm hatta bugece yüz üstü uyudum. belki bünyedn bünyeye degşeblir ama ben gayet rahatm. bugün bnyo yapcam. yerleri sildim maknaya tabk dizdim daha düşün
bugun gittim kendi doktoruma sagolsun ilgilendi tuza benzeyen bir madde verdi bana bu daha cabuk iyileştirecekmiş orayı iki günde bir pansumana giderken bunu döktür ve sadece baktribon krem sürdür sonra bir tane sargı bezi yeter dedi bir ayda ancak iyileşirmiş ama dikmicek cünkü dikersem kötü görünür dedi kendi kaynıyacakmıs zaten eşitsizliğide gösterdim sayet eşitsizlik gecmezse revizyon yapacak mem ucunu biraz üste alacak tabi bunun için kıs dönemini bekleyeceğim hem o zamana kdrda iyileşmiş olur yıkanabilirsin sorun yok dedi ama simdi gögüs iyileşirken diyeyim basıma lipo cıktı yanlarda dalgalanma oldu ve ödem var daha bir ay daha daha sıkı olan korselerden kullanmamı söledi ve üst taraf inmicekmiş karın germe yapayım kısın dedi e madem karın germe yapacaktı neden bastan lipo yaptı vede ben o kdr ısrar ettiğim zaman yapmam saa lipo yeter diyordu ama yetmicekmiş yani bilmiyorum egerki karnımda bir şekilsizlik olursa yaptırmaya mecburum ama figenle konuştum ve ona hak verdim eger simdi yaptırırsam ilerde dogumdan sonra bir daha karı germe sansım olmaz ama cok kötü olursa karnımda mecburum anlamadım ben bu işten bişey ikisi sonucta istediğim gibi gitmiyorrrrrrrrrrrrrrrrrr ayrıca bantları sordum bana gerek yok kullanma dedi
Kendi doktorunuza danışmadan lütfen kullanmayın krem,bant jel vs. her doktorun tekniği kullandığı ve önerdiği malzemeler faklılık gösteriyor
evet iz için silikon bantlar
Amida cım doktorun zamanı gelince söyleyecektir merak etme.Siz daha çok yenisiniz.3.haftada falan veriliyor bu tür jel ya da bantlar
amida ve aedeaa ikinizede geçmiş olsun.kızlar bende ameliyat olmayı duşunuyorum ama çocuklarım olduğu için iyileşme süresi beni endişelendiriyor.sizler yeni ameliyat oldunuz şimdi nasılsınız? hareketleriniz nasıl? sürekli yatmanızmı gerekiyor? bana ayrıntılı anlata bilirseniz çok sevinirim mesela yerden eğilip bişey alabiliyomusunuz vb.
Aedaaa sen neler yapıyorsun böyleeTatlım lütfen dikkat et sakınn!! yüzüstü falan nasıl yattın? En az 1 ay çok çok ama çok dikkatli olmalısın Bak senin gibi kendini iyi hissedip işe güce koyulanların sonradan bir sürü problemleri çıktı.Dikişlerin içten falan zarar görüp başına iş açabilir.KArın germede Figen diye bir arkadaş var.Biraz önce yazmış.Dikişlerimden sızıntı şeklinde sıvı geliyor diye.Ameliyat olalı 3 haftası bittiği halde Aman güzelim aman 1 ay yer silme falan hele hele yüzüstü yatmak kesinlikle yapma derim.Benden söylemesi:26: Hafif ve seni yormayacak kol hareketleri yapmalısın.Bak bünyeden bünyeye değişir demişsin ama,iyileşme ,ağrı eşiği evet haklısın bünyeye göre değişebiliyor ama bir anda hiç anlamadan da pat diye sorun çıkabiliyor.:18: Kusura bakma böyle hemen girip müdahale eder gibi yazdım ama bunca zaman samimiyetimize ve sürecinizi beraber paylaştığımız için kuvvet bulup yazdım İnşallah kızmazsın
Aedacim maşallah Allah nazardan saklasin inslh hep boyle gider sen yinede dikkat et benim hala dogrulup kalkarken biraz agrim oluyo ustelik birazda agirlik hissediyorum goguslermde bende birazdan ilk banyomu yapicam simdilik tek sıkıntım goguslerimin alt kismi gerci ilk gunku gibi degil ama yinede hala kotu gorunuyo sali kontrole gidecem bakalim doktor ne diyecek sanada simdiden sıhhatler olsun canim sevgiyle kalyok ablam niye kızaım iyilgm için söylüyosun..
yan falan uyudugumda hç agrı hissetmiyorum. bugün banyo yapacm we hç agrm sızım yok. kazagmı kendim gyip çıkarabıliyom kollarım gayet rahat sdce çok çabuk yoruluyorum o kadar.. doktorum iyi oldugumu falan syldikten snra daha bi cesartlenp harekt etmeye başladm agrm olmaynca iyi oldugumu dşündüm. hç amelytlı gbi deglm bnce bnde sorun var
Feee bende sali ameliyat oldum hastanede bir gece kaldim ertesi gun direnlerim cikti ve taburcu oldum oyle cok fazla agrim olmadi ama yan yatamiyorum daha hep sirt ustu yatiyorum ilk bi kac gun yataga yatarken ve dogrulurken birilerinon destegini aldim ani harakette agri oluyo cunku yeni yeni kendim kalkip yatiyorum ama hareketlerim cok kisitli sacimi ilk defa bugun kendim bagladim hala odem var kollarimi cok yukari kaldiramiyorum onun disinda hicbir is yapmadim annecim sagolsun hic izin vermiyo bende yapacak kadar iyi hissetmiyorum acikcasi tabi herkesin bunyesi farkli bende kansizlik var ondan olsa gerek hep halsizm
Yani illaki ameliyattan sonra birinin size bir sure refakat etmesi gerekir ve sizde cocuk varsa daha cok ihtiyaciniz olacak bi yardimciya cunku sadece kendi ihtiyaclarinizi gorebilirsiniz cocuk bakmak yemek ev isi bir sure yapamazsiniz en azindan ben yapamiyorum hakkinda hayirlisi olsun inslhh umarim senin daha kolay bi iylesme sureci olur
Aedacim maşallah Allah nazardan saklasin inslh hep boyle gider sen yinede dikkat et benim hala dogrulup kalkarken biraz agrim oluyo ustelik birazda agirlik hissediyorum goguslermde bende birazdan ilk banyomu yapicam simdilik tek sıkıntım goguslerimin alt kismi gerci ilk gunku gibi degil ama yinede hala kotu gorunuyo sali kontrole gidecem bakalim doktor ne diyecek sanada simdiden sıhhatler olsun canim sevgiyle kal
sevgili ngyd abla sana özelden msj attımm bi bakarmısın:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?