Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Arkadaşlar tekrar merhaba, kaldığım yerden devam ediyorum. Operasyon öncesinden itibaren yaşadıklarıma paralel olarak yazmaya çalışıyorum. Şu anki durum nedir? derseniz, gayet lumlu ve seyir olarak memnunum derim. Ameliyat olduğum günün gecesi 23:00-24:00 gibi yani 9 saat sonra ilk defa hemşireler iki taraftan koluma girerek yürüttüler beni. Yürüdüğüm mesafe herhalde 45-50 metre falandır. Devamlı yapılan kontrollerle geceyi sabaha çevirdim. Kollarımı kullanmak istemiyorum, dizlerimin altına bir yastık koydum (daha önce burada karın germe yaptıran bir arkadaşın tavsiyesine uyarak). O arkadaşada teşekkürü vazife bilirim ve ederim. İkinci gün sabah kahvaltısı bal, tereyağ, peynir, zeytin, domates, salatalık ve açık çay ile yaptım. Tabi olarak çok az yiyebildim. Bu arada aklıma geldi op. sonrası kendime geldiğimden itibaren mesela oda ortamındaki bir meyve suyu bile soğuk geliyor ve içemiyordum. Meyve suyunu eşim sıcak su katarak vermişti. Kahvaltıdan sonra yine hemşirelere yürüyüş yaptık fakat bu kez akşamkinden daha fazla ve daha rahat yürüdüm, nispeten. Yürürken özellikle dik olarak değilde eğik yürümeye çalıştım. Kollarımda bazı arkadaşlarda olduğu gibi aman aman bir ağrı hissetmedim. Nedeni bendeki meme kesisinin ters t şeklinde değilde j şeklinde olması olması herhalde diye düşünüyorum. Açıkçası iyikide kesi böyle oldu. Ben de memnunum eşimde.
Saat 08:30 gibi doktorum ve asistanı geldiler. Doktorum kabaca fiziki bir kontrol yaptı, sondayı ve drenleri çıkardı. Bu arada
2. ünite kan bağlanmıştı. Öğleden önce bir kez daha yürüdüm, ilk defa tuvalete gittim (götürüldüm) ve ayrıca benden alınan yağları serum şişesinde, parçaları ise siyah poşetlerde üzerleri sağ meme, sol meme, karın gibi etiketlenmiş olarak gördüm. Serum şişesinde ki yağları (sarı sarı sıvı yukarıda, dibe ise kırmızıya yakın bir tortu çökmüş) görünce dedim ki; Bunu birilerine göstermeliyim! Ama sonra vazgeçtim. Böyle yine tansiyon ve ateş kontrolleri ile öğlen oldu. Menüde sebze çorbası, salata ve yoğurt istedim, bir kısmını yiyebildim. Saat 15:00 gibi doktorum tekrar geldi. Bandajlarımı açtı, pansuman yaptı, sporcu sütyenimi ve karın korsemi giydirdi. Taburcu olabileceğimi (28 mart 2013 perşembe), cumartesi günü kontrole beklediğini belirtti. Bir hususu belirtmem lazım. Biz İzmirden geldiğimiz ve zamanımız da sınırlı (Cumartesi akşamı saat 20:35'te uçağımız kalkacaktı) olduğu için istemese(k) de böyle olmalıydı. Velhasıl aynı gün saat 16:45 gibi atladık bir taksiye ve Ataşehirden doğru Pendik diyarına. Ellisekiz Tl. Taksi parası verdik. Merak edenler olabilir bu mesafe taksi parası kaç para tutar diye. Oğlumun evine üstelik altı kat (Asansör bozulmuş) yürüyerek
teşrif ettik.

Son düzenleme:

işte merakla beklediğim bölüm.sizinle durumumuz çok benziyor beden ölçülerimiz hemen hemen aynı bende istanbul dışında oturuyorum ve istanbulda fazla kalamam fakat benim üç yaşında ikiz çocuklarımda var zaten düşündüğümde o. ameliyat sonrası iğleşme dönemimde çocuklarla ilgilene bilirmiyim.deneyimlerinizden yola çıkarak bana tavsiyeniz ne olur.

Size şunu söyleyebilirim, mutlaka yanınızda iyi bir refakatçi, sonrasında da çocuklarınızla bir ay ilgilenecek birisi lazım. Siz ne yaptıracaksınız onu bilmiyorum ama, kendinizi koruma adına bence gerekli bu. Şunu önemle belirtmeliyim ki; bu bir aylık süreçteki yardımcı ihtiyacı %95 sizin dışınızdaki (Sizde çocuklarınız) kişiler ve işler için mutlaka gerekli. Siz zaten 2. hadi bilemediniz 3. günden itibaren yataktan kalkmak için alacağınız yardım haricinde kendinizi idare edebilirsiniz.

feee hanim cocuksuz insan kendi ihtiyaclarini kendi gorebiliyor ama ufak cocuklu iseniz mutlaka 1 ay yaniniza yardimci lazim. ameliyat sonrasi dinlenip bunyenizi gucunuzu toparlamaniz lazim. ameliyatli cocuklara bakamazsiniz . askkn hanim guzel anlatmis. o gunleri canli canli yasadim . esim refakatciydi. cok engellemeye calisti ameliyat olmiim diye ama hakkini yemiim bana iyi bakti:) annem refakatci olmak istedi ama esim ben kalirim diye israr etti annem de cocuklarima bakti. arkadaslar lohusa gibi ben acik soyliim 40 gunde eski normal hareketli yasamima dondum. sanki kirkim cikti:)

mutlaka yanınıza refakat edecek uzun süreli biri gerekiyor sağolsun benim kardeşim birbuçuk ay yanımdan ayrılmadı sonraları da haftanın iki günü gelip evimi köşe bucak temizleyip öyle gidiyor halada öyle canım benim

Cevap için geciktım kusura bakma ankarada operasyon geçiren Mannaq adlı arkadaş gazi ünv başasistan Bora Özele olmuştu inş.çok memnundur ama ben çok korktuğum için biraz daha tecrübeli biri olsun istiyorum ama henüz aklıma yatan birini bulamadım.yenimahalle ile ilgili hiç bilgim yok ünv.hastane hocaları hep özelde yapıyor oda bayagi tuzlu oluyo başkentte prof biraz daha makul fiyata yapıyormuş suna onu araştırıyorum hakkımızda hayırlısı olsun

hanımlar merhaba ben yenı katıldım aranıza uzun zamandır yazmak ıstıyordum ama fırsatını bulamıyordum.ben kocaelinde ameliyat oldum ssk yarısını karsıladı bı mıktarda para verdım memeler kuculdumu dersenız ne evet ne hayır karmakarısık bısey oldu .çok problemlı oldu hatta ikinci kes operasyona gırdım tekrar yıne yapamadı cok moralım bozuk ameliyat olacak olanlar ıcın ıyı hekım bulmalarını tavsıye edıyorum .umarım benım gıttıgım doktora gıtmemıslerdır

Çok çok geçmiş olsun demek böyle üzücü sonuçlarda olabiliyormuş.Peki tekrar aynı doktor mu yaptı ikinci ameliyatını?

Arkadaşlar gerek özelden yazan gerekse telden arayan arkadaşlara bir açıklama da burdan getireyim dedim Ben hep buralardayım merak etmeyin:) 1.5 yıldan beridir bıkmadan severek ve isteyerek paylaşım yaptığım topiğimi tabiki bırakmadım.Amacım sadece yeni gelen arkadaşların yeni ve taze paylaşımlar yapması, benim de yavaş yavaş çekilmemdi bu konunun içeriğinden.Ben sonucumdan ve doktorumdan memnuniyetimi çokca dile getirdim ve paylaştım yazılarımda.Sonrasında ise amacım bu ameliyatı olacaklara bir nebze de olsa yaşadığım süreçten ve bu topikde edindiğim bir çok bilgi birikimi ve tecrübelerden yeri geldikce sizlere bahsetmekti.Gözüm hep buralarda olacak merak etmeyin Gerekirse arada paylaşımlar gene yaparız.Sormak istediğiniz ne olursa olsun her zaman cevaba hazırım.Şimdilik adresim, açtığım''http://www.kadinlarkulubu.com/meme-estetigi/559843-butun-estetikseverlerin-geyik-muhabbeti.html ''topiğindeyim.Hepinize çok teşekkür ederim.Kemancı sana da

Link çıkmadığı için tekrar veriyorum.İsteyen bana ulaşmak isteyenler buradan da ulaşabilirler.Sevgiler... http://www.kadinlarkulubu.com/meme-estetigi/559843-butun-estetikseverlerin-geyik-muhabbeti.html

merhaba hanımlar benim meme büyüklüğü sorunum vardı sorun diyorum çünkü kendime güvenimi yitirmiştim görüştüğüm cerrahlar izlerden bahsediyordu küçültmek istiyor fakat cesaret edemiyordum tavsiye üzerine estetek cerrah ALİ MEZDEĞi ile görüştüm ve izler konusundaki hassasiyetine hayran kaldım 3 ay önce ameliyat oldum hayalimdeki memelere sahibim şuan ve iz yok inanılır gibi değil ama gerçek meme küçültmek isteyen hanımlar ALİ MEZDEĞİ ile görüşmeden karar vermeyin

kızlar bende 22 yaşındayım benimde gögüslerim hep başıma dert açtı gerek bel agrısı gerek duruş bozukluğu gerekse kıyafet ve sütyen seçimlerinde istenilenlerin alınamaması ayrıca çevredekilerin bakışlarını saymıyorum bile. Gögüs küçültme operasyonu yaptırmak istiyorum ama sorular var aklımda bu süreçten geçmiş olanlar yanıtlarsa sevinirim. öncelikle doktordan bu ameliyatı olması gerekli diye bir rapor aldığın taktirde devlet bir kısmını karşılıyormuş bu ameliyatın doğru mu ? ben evli değilim ama birkaç yıl sonra evlenicem süt bezlerini alıyorlar mı bu ilerde sıkıntı yaratır mı çocuğum olduğunda. ? ameliyat nasıl geçiyor kaç haftada toparlıyorsun kendini?
cevaplarınızı bekliyorum kızlar

Annen harika bir karar vermiş, umarım cesaretine destek bulurda, yıllarca çektiği bu ağırlıktan kurtulur..

benım goguslerim cok buyuk degıldı sadece az bıraz sarkma vardı bende kocaelindeki plastık cerra hekımle gorustum bana oyle guzel seyler soyledıkı ızlerın 6 ay ıcınde yok olucak gormeyeceksın ıstedıgın ölcude olacak vs. vs. yani beni tatmin edecek herseye evet yaparım dedi daha oncede soyledıgım gibi bi kısmını skk bı kısmını elden para vererk amelıyata gırdım operasyondan tam 1 sene sora gogsumun bırı buyuk dıgerı kucuktu,1 sene hep duzelecek dedı ama duzelmedi sonra 2 .operasyon ve yine exstra para verdım tekrar ameliyat .oldum yıne amelıyatımn uzerınden 2 yıl gectı dıkıslr berbat daha dun amelıyat olmısum gıbı ızlerım duruyor gogusler bırbırınden farklı sinirlerim alt ust oldu ,ameliyat oncesı bu stede cok arastırdım hep kararsızdım sonra karar verdım bu hale geldım .benım önerım eger goguslerınız cok sızı rahatsız etmıyorsa elletmeyın derım.ameliyat sonrası agrılarım oldu 1 ay boyunca yarı oturarak uyudum gecelerı hatta uyuyamadım .şimdi baska bır cerrahla üçüncükez tekrar ameliyat planı yapıyoruz sizin anlayacagınız gozunuz korksun dıye degıl ama iyi dusunmek lazım .ve en ıyı hekımı bulmak lazım derim

Ameliyat öncesi beden ve kubunuz , kaçtı şimdi kaç oldu..Ameliyat olalı ne kadar oldu.. sarkıklar düzelip boyutta küçülme olmadımı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…