Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Cok tesekkur ederim ablacim. Arkadasim var yanimda ana keske annem olsaydi daha iyi olurdu. Ben ogrenci oldugum icin boyle ayri dustuk. Ama saolsun odamda bi abla var karin gerdirmis, o da pek ilgileniyor benimle:)

İlk kalkış zorlar Nerissaa cım.2.kalktığında daha iyi olacaksın.Ertesi sabah daha daha iyi olacaksın inan.Sakın yanında kimse olmadan kalkma.Başdönmesi olabilir.Arkadaşının hep koluna girip yürü olur mu? Sonda da hiç bir şey yok inan.Hiç anlaşılmıyor çıkarken.Daha iyi bu gece rahat edersin.Tuvalet ihtiyacını hissetmeyeceğin için daha iyi olmuş taktıkları.Sabah çıkarırlar mutlaka.Serum takıldığı için tuvalete gitme ihtiyacı çok olur.Yat, kalk zorlanırdın.Gerçekten hiç anlaşılmıyor çıkarılırken merak etme

Yoyo merhaba.Evet süt bezlerine fazla zarar vermemek adına çok küçültmek istemiyor doktorlar sanırım.Ama bunu en güzel bir kaç doktorla görüşüp anlayabilirsin.Doktorların iletişim bilgilerinden tel ya da mail yoluyla bunu sorabilirsin ama en güzeli gidip görüşmek açıkcası.Çoğu doktor ilk muayenede ücret almıyor çünkü.Meme küçültme yaptıran bir tanıdığım var hiç problem yaşamamış.Sanırım bu konuda (meme cerrahisi,estetik cerrahi) kendini çok iyi kanıtlamış doktorları bulursan işin kolay olacaktır

Cok tesekkur ederim ablacim. Arkadasim var yanimda ana keske annem olsaydi daha iyi olurdu. Ben ogrenci oldugum icin boyle ayri dustuk. Ama saolsun odamda bi abla var karin gerdirmis, o da pek ilgileniyor benimle:)

Ah güzelim demek anacığın uzakta,insan böyle durumlarda tabii ki annesini arıyor,ama arkadaşında yanındaymış hiç endişe etme.Peki annene ameliyatından bahsettin mi?Çok soru soruyorum ne olur kusura bakma olaya birde anne gözüyle bakıyorum onun için merak ettim canım.Yarın yine sağlık durumundan haberdar et.Sevgiyle kalın arkadaşına da benden çok selam söyle....:)

Asskn çok teşekkürler....cidden telden yazmak zor oluyor nasıl oldunuz bu arada?

Merhaba jelesec, sanırım siz benden daha çabuk iyileşeceksiniz. Biliyorsunuz bende hematom oluşmuştu, bu yüzden altı yedi santimlik bir kesi yapıldı tekrar ve hematom boşaltıldı. Dört gün boyunca dren ile dolaştım. Neyse şimdi daha iyiyim çok şükür. Aman ne olur ameliyat olan arkadaşlar en başta siz Jelesec nekahet döneminde kendinizi zorlamayın hatta bol bol dinlenin.

Ablacim ne kusuru. Annemin haberi var elbette ve onunda akli bende kaldi. Cunku cok ani gelisti ameliyat gunu falan. Bu arada az once bir kalkayim yuruyeyim dedim de beceremedim ,direk sicak basiyor , 3adim snra da basim donuyor. Ama doktor israrla yurumemi istiyor. Bir de kalktigimda goguslerimdeki agriyi ve agirligi cok hissediyorum umarim sabaha bisiyim kalmaz

Sabah ola hayrola yarın mutlaka yürürsün korkma,çok yeni daha canım benim.Başdönmesi olur ben tuvalete kalktığımda ufak bir baygınlık geçirmiştim eşim baya bir telaşlanmıştı.Sabah iyi ve yürüme haberlerini almak üzere rahat bir gece geçirmeni diliyorum nerissaa cığım....

Çok sevindim Nerissaa Aslında ben dahil bir çok arkadaş 2 saat diye biliyorum yemek ve su olayını ama bir bildiği vardır doktorunun.Narkozun etkisiyle uykun olur zaten.İyice uyu ve dinlen tatlım.Tekrar geçmiş olsun

Gözün aydin sağlıkla atlattın şükür. ..uyu saatine yakın kalk :)bende saat geçsede yesem diye beklemiştim

Nerisa arkadaşım görmedin galiba bizim geçmiş olsun dileklerimizi:44:

Son düzenleme:

hiç belli olmuyor bu tarz ameliyatlarda, iyiyim her şey yolunda derken terse dönebiliyor iyileşme süreci uzayabiliyor maalesef...biliyorum evet hematom durumunu bu ameliyatlara girerken komplikasyonları göze alarak giriyoruz çaresi olan sıkıntılar olsun ne diyelim çok sevindim adınıza sıkıntılar geçmiş nasıl anladınız hematom olduğunu yani hani bilelim ona göre davranalım

Abla telden giriyorum. Kacmis gozumden. Cok tesekkur ederim yardimlariniz ve iyi dilekleriniz icin.
Bu arada az once sondayi aldilar ve sutyeni taktilar daha daha iyiyim:)

Günaydın Nerrisa'cığım sondadan kurtulduğuna çok sevindim,sütyen o baskı hissini biraz hafifletir birde yürütürlerse çok iyi olur.Kollarını oynatabiliyormusun?Sevgilerimle bugün çok çok daha hissetmen dileğiyle,ablacığım samimiyetimden ve seninle aynılarını duymamdan ne olur hiç şühpe etme kalbim aklım seninle....

Ablacim simdi yurudum biraz ama gogusslerimde sanki tas var cok zor geliyo tasimak. Azicik da sizliyor sol gogsum yatinca umarim aksama kadar gecer acilar. Ve sana tekrar tesekkur ederim destegin icin:)

Ablacim simdi yurudum biraz ama gogusslerimde sanki tas var cok zor geliyo tasimak. Azicik da sizliyor sol gogsum yatinca umarim aksama kadar gecer acilar. Ve sana tekrar tesekkur ederim destegin icin:)

Canım bir kaç gün daha olur o ağırlık Allah sabır versin,senden alınan doku ve deri fazlalıklarını gördün mü?Ben teşekkür etmiyorsun diye sitem etmem çekinme o yüzden rahat ol zaten şu an sıkıntın var faydam olsun canım Nerrissa'cığım.

Abla telden giriyorum. Kacmis gozumden. Cok tesekkur ederim yardimlariniz ve iyi dilekleriniz icin.
Bu arada az once sondayi aldilar ve sutyeni taktilar daha daha iyiyim:)

Tamam canım sorun değil yanlış anlama olmuş ben teşekkür etmediğin için sitem etmedim aman yanlış anlama olmasın lütfen... sende öyle düşünme sadece altımızda ki üstümüzde ki mesajlara yazınca bizim iyi dileklerimiz görmeyince dedim seni bilmeden kırdık mı? Neyse tekrar geçmiş olsun sonda çıktı rahatlamışsındır sürecini çok güzel atlatman dileğiyle sevgiler

Son düzenleme:

Önce bir yanma hissettim sonra da başladı o bölge şişmeye. Deri altı ile karın zarı arasında kan birikintisi toplanıyor. Böyle bir durum (yanma hissi) tahmin edildiğinde hemen buz ile pres yapmak gerekiyormuş.

dayanılmaz bir yanma mı? Hafif yanmayı da baz alalım mı? Morluk oluyor mu? Çok sordum kusura bakma lütfen

Ablacim hicbirsey gormedim. Daha hangi teknigi kullandilar onu bile bilmiyorum desem. Simdi tekrar yurudum artik daha rahatim:)

Evet ablacim sonda cikti elimdeki intraket de cikti sadece direnler kaldi. Daha rahatim cok sukur. Ama sanki koltuk altimdan bir agri vuruyomus gibi oluyor

drenlerde çıktığında kuş gibi hafifleyeceksin çok normal o ağrılar bir kaç güne daha iyi hissedeceksin kendini inan

dayanılmaz bir yanma mı? Hafif yanmayı da baz alalım mı? Morluk oluyor mu? Çok sordum kusura bakma lütfen

Hayır öyle dayanılmaz bir yanma falan değil. Morluk, toplanan kanın etkisi ve göstergesi oluyor. Şöyle de bir durum var, hematom ( kan toplanması) boşaltılmasa da vücut onu zamana yayarak absorbe edebiliyormuş. Önce morluk, sonra yeşilimsi daha sonrasında ise sarımsı bir renge dönüşerek bitermiş. Vucut dışarı atarmış bunu. Bir tür ödem yani. Burada önemli bir husus var yalnız eğer birikintinin içerisinde iltihap da var ise o halde işi vücuda bırakmamak gerekirmiş. Hızlı davranılırsa bu kan birikintisi enjektörle dahi çekilebiliyormuş. Ben birkaç gün geç kaldığım için enjektöre fazla gelmedi (pıhtılaşmadan dolayı). Ayrıca diğer bir husus; Kafamın takıldığı konuyla ilgili soruları ve merak ettiklerimi sormak isterim sizlere. Aynı şekilde de yaşadıklarımı yazıyorum ve/veya böyle sizin gibi soran arkadaşlarıma da memnuniyetle cevap veriyorum. Farkındasındır, ben İzmirdeyim bu olay olunca doktorum yanımda olmadığı için hematom olayı uzadı. Doktorum yanımda olsaydı kesinlikle bu kadar uzamazdı. Anında doktoruna git, teşhis+tedavi tamam. Jelesec, karnım o kadar şiştiki pantolonumun kopçasını ve fermuarını açmak zorunda kaldım, yaşadığım korkuyu ise anlatmam mümkün değil, sandalye üzerinde doktorumla telefonda konuşurken bayılmışım ve üstelik yan tarafa düşmüşüm. Arkadaşlarım fizik tedavi odasına karga tulumba taşıyıp uzatmışlar yere. Allahtan eşime haber vermiştim ben iyi değilim diye. Yaa işte böyle. Bütün bunlara rağmen memnunmusun diye sorarsan bütün samimiyetimle şunu söylerim; Keşke daha önce yaptırsaymışım. Daha iki ay bile olmadı ama giydiğim yakışıyor, aynalara doya doya bakıyorum, özgüvenim yükseldi. Basenlerde var biraz, onu da halledersem değme keyfime. Neyse bu yaşadıklarımdan çıkardığım derslerde var. Demek ki doktorunu yaşadığın yerden (hızlı ulaşmayı kastediyorum) seçmek lazımmış. Farklı olay olmakla beraber Gizmo diye bir arkadaş vardı o da doktoruna ulaşamama problemi yaşamıştı. Diğer bir ders ayakta olmaya falan aldanmamak iyice dinlenmek ve kendini koruyup kollamak lazımmış.
E uzatmayayım bu kadar yeter sanırım. Sağlıkla kalın emi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…