- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #14.141
Nerissa nasılsınız? Umarım daha iyisinizdir.
Hayır öyle dayanılmaz bir yanma falan değil. Morluk, toplanan kanın etkisi ve göstergesi oluyor. Şöyle de bir durum var, hematom ( kan toplanması) boşaltılmasa da vücut onu zamana yayarak absorbe edebiliyormuş. Önce morluk, sonra yeşilimsi daha sonrasında ise sarımsı bir renge dönüşerek bitermiş. Vucut dışarı atarmış bunu. Bir tür ödem yani. Burada önemli bir husus var yalnız eğer birikintinin içerisinde iltihap da var ise o halde işi vücuda bırakmamak gerekirmiş. Hızlı davranılırsa bu kan birikintisi enjektörle dahi çekilebiliyormuş. Ben birkaç gün geç kaldığım için enjektöre fazla gelmedi (pıhtılaşmadan dolayı). Ayrıca diğer bir husus; Kafamın takıldığı konuyla ilgili soruları ve merak ettiklerimi sormak isterim sizlere. Aynı şekilde de yaşadıklarımı yazıyorum ve/veya böyle sizin gibi soran arkadaşlarıma da memnuniyetle cevap veriyorum. Farkındasındır, ben İzmirdeyim bu olay olunca doktorum yanımda olmadığı için hematom olayı uzadı. Doktorum yanımda olsaydı kesinlikle bu kadar uzamazdı. Anında doktoruna git, teşhis+tedavi tamam. Jelesec, karnım o kadar şiştiki pantolonumun kopçasını ve fermuarını açmak zorunda kaldım, yaşadığım korkuyu ise anlatmam mümkün değil, sandalye üzerinde doktorumla telefonda konuşurken bayılmışım ve üstelik yan tarafa düşmüşüm. Arkadaşlarım fizik tedavi odasına karga tulumba taşıyıp uzatmışlar yere. Allahtan eşime haber vermiştim ben iyi değilim diye. Yaa işte böyle. Bütün bunlara rağmen memnunmusun diye sorarsan bütün samimiyetimle şunu söylerim; Keşke daha önce yaptırsaymışım. Daha iki ay bile olmadı ama giydiğim yakışıyor, aynalara doya doya bakıyorum, özgüvenim yükseldi. Basenlerde var biraz, onu da halledersem değme keyfime. Neyse bu yaşadıklarımdan çıkardığım derslerde var. Demek ki doktorunu yaşadığın yerden (hızlı ulaşmayı kastediyorum) seçmek lazımmış. Farklı olay olmakla beraber Gizmo diye bir arkadaş vardı o da doktoruna ulaşamama problemi yaşamıştı. Diğer bir ders ayakta olmaya falan aldanmamak iyice dinlenmek ve kendini koruyup kollamak lazımmış.
E uzatmayayım bu kadar yeter sanırım. Sağlıkla kalın emi.
Çok teşekkürler bilgi verdiğin için hemen karnımı inceledim morluk sararma varmı diyesonuç dan memnun olman ne güzel güzel karnının ve memelerinin tadını çıkar bundan sonra çok geçmiş olsun tekrar
Jelesecciğim; hematom olsa duramazdın:) (derler ya kırık olsa duramazdın diye) ben de birşeyler ekleyebilirim hematom konusuna. Ameliyat sonrası ilk birkaç gün olma ihtimali olan birşey hematom. Eğer memeden konuşuyorsak süt bezleri hiç aktive olmamış hanımlarda(doğum yapmamış) oluşma ihtimali bir tık daha fazla(imiş). Oluştuğunda belirgin bir şişme kendini gösteriyor, yanma hissi basıyor çepeçevre. Hematomun raddesine göre tekrar ameliyat veya enjektörle çekilerek oradaki kan temizleniyor. Hissedemediğiniz hematomlarsa zararsız sayılabilir. Başta hissedemediğiniz hematomu belli bir süre sonra sertlik olarak hissedebilirsiniz. Bu tür hematomların zararı yok, vücut onu uzun da sürse absorbe ediyor. Kendi kendini tedavi ediyor yani vücut, ama 6 ay falan sürüyor bu süreç belki daha da fazla.
AMA ameliyat sonrası ilk birkaç gün kendinize dikkat edin ve belirgin şişme ve yanma (şişme çook önemli) hissederseniz kesinlikle doktorunuza başvurun, kontrol altına alınmayan hematomların meme başı kaybına kadar yolu var.
Jeleseğim senin için konuşuyorum: bu saatten sonra sende hematom mematom olmaz, boşuna oranı buranı kontrol etme:)
Iyiyim ablacim rahat rahat yuruyorum artik. Bu arada ameliyatimi prof. Dr. Serdar mehmet gultan yapmis. Az once ziyaretime geldi. Goguslerime bakti ve zor bi ameliyat gecirdigimi soyledi. Teknik olarak da vertical teknik kullandigini yani en az iz kalacak sekilde yaptigini anlatti. Bu arada mesajini aldim aldim ama cevap atamiyorum. Anladim ben seni sen icini ferah tut bosver:)
yarın sabah 09:30 da hastaneye giriş yapıcam :18: azcık korksamda mutluyum sanırım kırmızı bikini heyecanıyla dolup taşıyorum
kendini iyi hissedince yaz bademimmerakta bırakma bizleri.Çok başarılı bir ameliyat diliyorum sana sevgiler
Tesekkur ederim. Karbonatli suyu bi sure icmistim iyi odem atiyo ama suan bi doktoruma sorayim oyle iceyim.Geçmişler olsun.. bol karbonatlı su içmeyi unutma.. bedenin hızla iyileşir..
Tesekkur ederim. Karbonatli suyu bi sure icmistim iyi odem atiyo ama suan bi doktoruma sorayim oyle iceyim.
Bu arada drenler cikarken aci hisseder miyim? Kendimi de korkutmak istemiyorum ama su an dren yerlerim bile cok aciyor
yarın sabah 09:30 da hastaneye giriş yapıcam :18: azcık korksamda mutluyum sanırım kırmızı bikini heyecanıyla dolup taşıyorum
Hissetmezsin bile dersem fazla abartmış olmam herhalde.
teşekkür ederim ablam kendime gelir gelmez yazıcam
bademim sağlık ve güzel haberlerini bekliyoruzistediğin gibi olsun herşey canım
Nerisa arkadaşım görmedin galiba bizim geçmiş olsun dileklerimizi:44:
Abla telden giriyorum. Kacmis gozumden. Cok tesekkur ederim yardimlariniz ve iyi dilekleriniz icin.
Bu arada az once sondayi aldilar ve sutyeni taktilar daha daha iyiyim:)
Canım bir kaç gün daha olur o ağırlık Allah sabır versin,senden alınan doku ve deri fazlalıklarını gördün mü?Ben teşekkür etmiyorsun diye sitem etmem çekinme o yüzden rahat ol zaten şu an sıkıntın var faydam olsun canım Nerrissa'cığım.
Ben ne zaman yan yatabilecegim
Canım benim ben hissederek yazıyorum bazen alay konusuda olabiliyorum,güzel söz söylemekten kimse kaçınmamalı duyarak konuşmalı ve yazmalı.
Canım benim seninle tanışmak asıl benim için bir onur siz gençlerden biz büyüklerin daha çok çok öğrenecekleri var....
Nerissaa merhaba hayırlısı olsun ilkönce ameliyatın.Yanına alabileceğin eşyalar sen de alırsın mutlaka ama iç çamaşırı,önden rahatca açılıp kapanabilen penye eşofman tarzı bir üst,terlik,rulo selpak,kolonya,ıslak mendil,diş fırçan macunun,ilk etapta suyu daha rahat içebilmen için pipet,ameliyat sonrası odana getirildiğinde çok üşüyecek ve titreyeceksin narkozu vücudundan atarken.bu sebeple ayağına mutlaka kalın bir çorap al ve tembih et yanında refakatci olan kişiye hemen giydirsin sana........
Nerrisa dişlerini fırçalayabileceyinden hiç emin değilim kollarını kaldıramıyacağın, ben hastanede yüzümü bile yıkayamamıştım maalesef....refakat eden yakının seni zaten mağdur durumda bırakmaz,herşeyi kolaylıkla atlatman dileğiyle.....
Gençliğin yeter senin badem'ciğim sen ne giyersen giy ne sürersen sür elindeki Allah vergilerinin kıymetini bil:nazar.: Hayatta dedikoducuları ve seni çekemeyenleri hiç umursama....Sen kendi sağlığını ve huzurunu düşün,koskocaman Kadıköyde mutlaka önden açmalı şık bir şey bulursun ablacığım.Kendinden başka hiç birseyi hiç kimseyi düşünme,hele ameliyat arifesinde.Güzel bir ameliyat geçir güzel memişlere sahip ol ve dimdik mutlu bir şekillde tecrübelerini paylaşmak üzere aramıza sağlıklı ve çıtır olarak geri dön.....Dualarım seninle genç arkadaşım Allaha emanet ol...:)
Iyiyim ablacim rahat rahat yuruyorum artik. Bu arada ameliyatimi prof. Dr. Serdar mehmet gultan yapmis. Az once ziyaretime geldi. Goguslerime bakti ve zor bi ameliyat gecirdigimi soyledi. Teknik olarak da vertical teknik kullandigini yani en az iz kalacak sekilde yaptigini anlatti. Bu arada mesajini aldim aldim ama cevap atamiyorum. Anladim ben seni sen icini ferah tut bosver:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?