Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

naime21 doktorunun adını öğrenebilir miyim?

Göztepe eğitim hastahanesinde ameliyatımı oldum.. Doktorum Macide Yakut, ekibi dr Seda hanım ve Elif hanım la birlikte 10 kişilik neşeli eğlenceli bir ekipte ameliyatım gerçekleştirildi. Her biri ülkemizin değerli doktorları hemşireleriydi. Bende sonsuz güven ve mutlulukla 55 yaşında 2500 gr gelen fazlalıklardan kurtulup 80E den - 80A beden oldum.. ,Sağlığıma kavuştum..3 gün sonrada dikişlerim alınacak, Bol karbonatlı su içtim alkali beslendim.. iyileşme hızlı oldu.. Hiç bir problem yaşamadım.Yeni Ameliyat olacaklara şifa diliyorum...

bugun 6. günüm. çok güzel hareket edebiliyorum. Hiç ağrım da yok Allah a şükür. bugun annem pansumanımı yaparken göz ucuyla bakıyım dedim... göğüs uçlarım gözükmüyor. kabuk bağlamış yuvarlak bir yara gibi... başladım ağlamaya...... sizin iyileşme durumunuz nasıldı. yarın kontrolüm var dokturuma da sorucam ama merak ediyorum. hiç geçmeyecekmiş gibi duruyor.

Canım sakın düzeldim diye fazla hareket etme. Bak annende başında keyfini çıkar:) geçen iki günü okursan ben dahil düzeldim diye rahat hareket edenlerin kanaması vs oldu. Bugün 15 gün oldu sanırım ama yinede dikkat etmeye çalışıyorum. Sadece kabuk bağlamış gibiyi anlamadım, bende öyle bir durum olmadı. Yarın Dr bunun neden olduğunu vede normalmi değilmi olduğunu söyler. Umarım her şey yolunda gider kendine iyi bak

tek kelime ile cesaretinize hayranım. 25 yaşındayım ve ben de ekim gibi ameliyat olmayı düşünüyorum. tabii henüz maddi açıdan kendimi ayarlamadım ya da hastane ve doktor seçmedim. d cup'tan b cup'a inşallah. bu sayfa, hepinizin tecrübeleri o kadar yol gösterici ve cesaretlendirici ki. ameliyat olup üşenmeden, samimi bir şekilde tecrübelerini paylaşan bütün cesur hanımlara çok teşekkür ederim. hepiniz mükemmelsiniz.

bunun yanında youtube'dan ameliyatları seyrediyorum da. biraz korkuyorum açıkçası. başımdan bir ameliyat geçti ama emzirememe korkum var. bazı hanımlar ameliyattan sonra potluklar olduğunu söylemiş. doktor ve hastane çok önemli hakikaten. o yüzden biraz daha beklemeliyim sanırım. izlediğim son video ise şu: 20 yaşında bir genç kız, ameliyat öncesi ve sonrası yaşadıklarını anlatıyor. İngilizce bilmeye gerek yok anlamak için, videonun sonunda ameliyat sonrası hali var. dikişlerinin alınmasını bile belgelemiş.

Breast Reduction Documentary of a 20 yr old - DETAILED, before&afters! - YouTube

hepimize geçmiş olsun :)

bir de şöyle bir video var: ameliyat günü yaşadıklarını ve ameliyat sonrası gelişmeleri gösteriyor. yakında zamanda ameliyat olan @papatya2219 @yagmurgul @mujdeclklr @naime21 hanımlara sormak istiyorum. süreç böyle mi gelişiyor? mesela bu videoda ilk defa direnleri gördüm ve göğsün dikilen bölümleri gergin değil buruşuktu. ama ablamız halinden gayet memnun gözüküyordu geçen zamanda da.

karar vermek çok güç. ancak sizin tecrübelerinizle içim ferah olacak :)

bahsettiğim video: Breast Reduction First Two Days - YouTube

Aman tanrııım !!!
İyiki bu videoyu izlemeden olmuşum ameliyatımı :) bu ne yaa . Bu direnleri görseydim yemin ediyorum
Ameliyat falan olmazdım. Benim direnlerim yok gibi birşey di . Böyle bir sargı sistemim de yoktu.
Oy ooooy eller neler çekmiş yazııııık sen bence video falan izleme belki çok eski sistemdir bunlar.
Olmak istiyorsan Dr iyi seç ve ol sonuç mükemmel çünkü . Hadı hakkında hayırlısı olsun

di mi :) ben neredeyse bütün göğüs küçültme videolarını izledim. eski-yeni teknik ayrımına dikkat ettim. ne facialar var. hatta istediğim tekniği de videolardan seçtim. ( Secondary Breast Reduction - YouTube ) aynen böyle olmasını istiyorum mesela. şekli, küçüklüğü... ve hiç buruşukluk yok. garip ama diren de yok. videoları izleye izleye soğukkanlılaştım galiba. cerrahlar için oyun hamuru gibi bi şey insan vücudu. onu anladım :)

cesaret edersem sizin tecrübelerinizle cesaret edeceğim zaten. iyi ki varsınız ve üşenmeden yazıyorsunuz hepiniz :)

Size şunu söyleyebilirim ki bu kişinin dikiş izlerini çok çok kötü buldum. Ben 27 Mart ta ameliyat ( meme küçültme ve karın germe) oldum. Üçüncü aya girmedim henüz ama dikişlerimi bu görüntüyle kıyaslamam bile. Ben kabuklar düşerdüşmez kantaron yağı ile masaj yaptım devamlı ve çok faydasını görmüşüm anlaşılan. Tabii herkes doktorunu dinlesin yine de.

İster inanın ister inanmayın, bu adamlara estetik cerrah denmez ya. Bu videodaki işi yapan bence kasap. Diğer ameliyat olan arkadaşlar, lütfen sizden rica ediyorum şu linkteki videoyu izleyip kendinizle karşılaştırıp yazarmısınız kıyaslama sonuçlarınızı.

Bravo, tebrik ederim sizi inanın aynısını düşünüyordum, hissiyatımı dile getirmişsiniz.

Arkadaslar merhaba ameliyat oldum ve size hastaneden yaziyorum az onceki videolari izledim benim drenleriminde ucundaiki tana kocaman bardak var ama dikislerimin alakasi yok korkunc gozukuyolar bu arada kollarimi kullaniyorum lakin guc vermeden direk gogusleri acitiyo birde drenlerim canimi yakiyo iki gundur benimle ve artik sikildim onlardan sonrasinda oturur gibi yatmak ta heryerimi agritiyo ama goguslerim dikis yerlerim gayet iyi bi durumdalar acisi filan minimum dger agrilar daha fazla oldu narkozdan sonra sorun yasamadim cok sukur sadece ertesi gun pansuman esnasinda asagiya kayan bi et fazlasi olmus onu bastirip icine sokarken canim feci yandi ama bugun duzelmis pansumanda sorunsuz oldu hastaneden cok sikildim kizlar drenlerden ne zaman kurtulcam acep bide hic uyuyamiyorum ben tuyo verin azicik karbonatli suyumuda iciyorum (goguslerimmm tas gibi ufak ve dimdikk harikaaaaa ))

ben de aynı kanaatteyim :) ilk izlediğimde şoke olmuştum ama Freud'a göre kan dökme eğilimi olan insanların seçtiği meslekler; cerrahlık ve kasaplıkmış. bi de katiller var tabii allah muhafaza :)

çok geçmiş olsun ve inşallah bir çırpıda sağlık ve mutlulukla her şey normale döner. mutlu tecrübeleri okuyunca çok seviniyorum ve cesaretleniyorum. videolar hakikaten korkunç gözüküyor. peki size o geleneksel soruyu sorayım, henüz hastane ve doktor seçmediğim için, nerede ve kime ameliyat oldunuz acaba?

Dr işine karışılmaz ama bu dren işini neden böyle abartıyorlar anlamıyorum. Anlattığın bardaklar dirense benim hiç görünmeyen 2yada 3 cm lik direnlerim de aynı işi görmedimi( hiç te canımı acıtmadılar.Bu ameliyatı drenlerden korktuğum için geciktirmiştim) ayrıca ameliyatın ardından hemen dahi çıkabilirdim ama Dr kal dediği için sadece 1 gece kaldım. İlk günler feci hatta çok feci sırt ağrılarım olduğu için evin altını üstüne getiriyordum sabaha kadar dolaşıyordum. Ama artık ya alıştım yada hareket şansım daha çoğaldı diye rahatladım. Ağrı kesicini yatmaya yakın içersen en azından bir kaç saat uyursun.
Çoook ama çok geçmiş olsun her acıya değiyor sonuçlar. aynanın karşısında daha çok zaman geçireceksin emin ol acil şifalar

Son düzenleme:

Bursa uludag fakultesinde oldum sali gecesi 4saat suren bi ameliyat sonrasi bugun 3.gunum ve yuzde 90 isimi kendim goruyorum agrim yok denecek kadar az cok hafifledim inceldim ve mutluyum drenlerimde yarin filan cikacak ondan sonrasi cok daha iyi olcak insallah herkese tavsiye ediyorummm tabi yanimda annecimin olmasi ekstra kolaylik sagladi bana

Sagol canimmm drenler belli bi ccnin alrina dusmeden alinirsa goguste komplikasyon olusma riski artiyomus enfeksiyon dikis acilmasi filan cok cok onemli diyolar bu hastanede herkeste ayni drenler var alistim ama 3.gunum ve harikayim masallah ilk iki gun birazda cekelim sonucta bicak altina yatiyos demi )sonuc gercekten simdiden cok iyi sirt agrilarini bu gece daha hafif gecirdim hersey iyiye gidiyo umarim daha da guzel olur hersey doktorlarim hemsireler hasta bakicilar hepsi muthis gercekten moral oluyolar insana )))herkes olsun ameliyat herkesss

İstanbul da, Estetica da Eser hanıma oldum.

Anladığım kadarıyla ameliyat sonrası yerleştirilen drenlerin büyüklüğünü, doktorun gözlemi belirliyor. Bir de dren olayı çok önemli, bence akıntı tamamen kesilene kadar kalmalı ki sonradan ödem oluşmasın. Genellikle drensiz yapılanlarda sıkıntı olabiliyor. Bu arada drenlerin vakumlu olanları daha etkili oluyor sanırım. Neyse size çok çok geçmiş olsun. Umarım istediğiniz sonucu alırsınız ve aynalarla sıkı arkadaş olursunuz. Aklınızdan hiç çıkarmayın ki AYNALAR YALAN S Ö Y L E M E Z. Yüzünüzden tebessüm eksik olmasın emi.

hayat merhaba,

bende bu videolara bakmıştım yeni ameliyat teknikleri çok gelişmiş çok şanslıyız bu konuda ben ilk yaptırdıktan 5.6.gün sonra baktığımda bile beğenmiştim çok iz oluyor dikişler ince potluk köpek kulağı gibi durumlar yeni teknik olmuyor yada doktorun tekniği ile ilgili bence

hakkında hayırlısı olsun inşallah

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…