- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #14.361
İstanbul da, Estetica da Eser hanıma oldum.
hayat merhaba,
bende bu videolara bakmıştım yeni ameliyat teknikleri çok gelişmiş çok şanslıyız bu konuda ben ilk yaptırdıktan 5.6.gün sonra baktığımda bile beğenmiştim çok iz oluyor dikişler incepotluk köpek kulağı gibi durumlar yeni teknik olmuyor yada doktorun tekniği ile ilgili bence
hakkında hayırlısı olsun inşallah
Arkadaslar merhaba ameliyat oldum ve size hastaneden yaziyorum az onceki videolari izledim benim drenleriminde ucundaiki tana kocaman bardak var ama dikislerimin alakasi yok korkunc gozukuyolar bu arada kollarimi kullaniyorum lakin guc vermeden direk gogusleri acitiyo birde drenlerim canimi yakiyo iki gundur benimle ve artik sikildim onlardan sonrasinda oturur gibi yatmak ta heryerimi agritiyo ama goguslerim dikis yerlerim gayet iyi bi durumdalar acisi filan minimum dger agrilar daha fazla oldu narkozdan sonra sorun yasamadim cok sukur sadece ertesi gun pansuman esnasinda asagiya kayan bi et fazlasi olmus onu bastirip icine sokarken canim feci yandi ama bugun duzelmis pansumanda sorunsuz oldu hastaneden cok sikildim kizlar drenlerden ne zaman kurtulcam acep bide hic uyuyamiyorum ben tuyo verin azicik karbonatli suyumuda iciyorum (goguslerimmm tas gibi ufak ve dimdikk harikaaaaa ))
Oldu bitti bile geçmiş olsun.. bolbol karbonatlı suyunu iç, narkozun bütün vucuttaki etkisini temizleyip atacak, ayrıca bedenini alkaliye çevirdiği için bolbol oksijen girecek ve vucudun diyer insanların iyileşme gününe göre çok sağlıklı ve hızlı iyileşecek.. direnlerin umarım çıkmıştır..onlar olmasa içerde biriken sıvı başına dert olurdu bu yüzden direnlerimiz çok önemlii.. bol bol yeşillik yemeye çalış,ama hastahene koşulllarında yada evde en kolay yiyecek olan salatılık, günde yarım kilo yemeye çalış . ve muhakak deniz tuzu kullanın bundan sonra.. diyer sofra tuzları çok fazla kimyasalmış..Salatalığın sana vereceği ferahlığı ve sağlığı hissedeceksin.. tabiki bedene bol yeşil enerji vererek yaraların hızla iyileşecek.. benim bu gün 15 gün oldu , bu günde dikişlerimi aldı.. yaşım 55 olmasına ve 2500 grlık bir yük gitmesine rağmen hızla iyileşmem doktorumunda dikkatini çekti artık oda karbonatlısu içiyor.. :)
sen kaç yaşındaydın, kaç grm lık yükün gitti, bedenin kaçtı şimdi kaç oldu..hangi hastahanede ameliyat oldun.. hadi bir yaz bilgini allalım.bu gün kaçıncı günündesin...sevgiler..
Canım sakın düzeldim diye fazla hareket etme. Bak annende başında keyfini çıkar:) geçen iki günü okursan ben dahil düzeldim diye rahat hareket edenlerin kanaması vs oldu. Bugün 15 gün oldu sanırım ama yinede dikkat etmeye çalışıyorum. Sadece kabuk bağlamış gibiyi anlamadım, bende öyle bir durum olmadı. Yarın Dr bunun neden olduğunu vede normalmi değilmi olduğunu söyler. Umarım her şey yolunda gider kendine iyi bak
Oldu bitti bile geçmiş olsun.. bolbol karbonatlı suyunu iç, narkozun bütün vucuttaki etkisini temizleyip atacak, ayrıca bedenini alkaliye çevirdiği için bolbol oksijen girecek ve vucudun diyer insanların iyileşme gününe göre çok sağlıklı ve hızlı iyileşecek.. direnlerin umarım çıkmıştır..onlar olmasa içerde biriken sıvı başına dert olurdu bu yüzden direnlerimiz çok önemlii.. bol bol yeşillik yemeye çalış,ama hastahene koşulllarında yada evde en kolay yiyecek olan salatılık, günde yarım kilo yemeye çalış . ve muhakak deniz tuzu kullanın bundan sonra.. diyer sofra tuzları çok fazla kimyasalmış..Salatalığın sana vereceği ferahlığı ve sağlığı hissedeceksin.. tabiki bedene bol yeşil enerji vererek yaraların hızla iyileşecek.. benim bu gün 15 gün oldu , bu günde dikişlerimi aldı.. yaşım 55 olmasına ve 2500 grlık bir yük gitmesine rağmen hızla iyileşmem doktorumunda dikkatini çekti artık oda karbonatlısu içiyor.. :)
sen kaç yaşındaydın, kaç grm lık yükün gitti, bedenin kaçtı şimdi kaç oldu..hangi hastahanede ameliyat oldun.. hadi bir yaz bilgini allalım.bu gün kaçıncı günündesin...sevgiler..
doktora gittim her şey çok güzel dedi.çok iyi gidiyor dedi. kabuk bağladı dedğim ilaçtan öyle duruyormuş temizledi :) gayet normaller.... artık antibiyotk krem kullanmıcam sadece kırmızı bi ilaç var rifocin ampul onu kullan on bes gün daha dedi. pazartesinden itibaren göğüs uçlarını kapatmaana gerek yok dedi.15 gün sonra rifocini de bırakıp sadece iz giderici krem kullanmaya başlıcam. her banyoda bebe yağıyla göğüslerime masaj yapmalıymışım.
ilk üç dört gün şiş değildi. şimdi şiştiler ne zaman inecek acaba. gerçi böyle bile güzel ama olsun.sizlerin şişliklerin inmesi ne kadar zaman aldıı???
Hadi sende atlattın çoğu gitti azı kaldı:) darısı diğerlerinin başına. Daha dün gibi girip ameliyat nasıl bişey diye sorduğumuz günler.
Regl dönemin yaklaştıysa şişlik ve birazda sızlamalar oluyor bu normal. Benim bu gün 17. Gün oldu daha yeni yeni indi şişlerim.
Dr şuan ki halinden yüzde on daha küçük olacak yakında dedi. Artık takmıyorum birşeyi çünkü herşey düşündüğümden çok daha iyi oldu. Sevgiler ve yeni cicişlerinle mutluluklar
[Merhaba,
Bende forumun uzun zamandır okuyucusuyum. Buradan yararlandığım için kendi deneyimimi yazmam gerekir diye düşündüm. Bu gün ameliyatımın 15. günü.
Öncelikle belirteyim benim direnlerim tam da o videoda göründüğü gibiydi. Üst bölümündeki bir anahtarı açıp kendisini sıkıştırarak havasını biraz boşaltınca bir anlamda hafifçe vakum işlevi görüyor. Direnlerin görüntüsüne neden takıldınız anlamadım. Ama çocuklar için korkutucu olabilir. Doktorum diren takılmasının pek çok riski azalttığını söylemişti. Neyse ben hikayemi baştan yazayım. Doktorum Cengiz Açıkel. Özel bir hastanede ameliyat oldum.
Doktorum bana nasıl bir uygulama yapacağını sonuçta neyle karşılaşacağımı muayene sırasında ayrıntılı anlattı. Fotoraflar gösterdi. İlk anda ne göreceğimi tam olarak anlamamı sağladı ki bu sanırım ameliyat sonrası psikoloji için çok önemli.
Ameliyat öncesi doktorumun önerisiyle bir genel cerraha giderek, hem fiziki muayene oldum hemde momografi ve ultrason çekildi. Neyse ki bir sıkıntı yoktu. Doktor bey çok titiz biri. Tiroid sıkıntımı duyunca onların testlerini bile yineletti.
Ameliyattan bir gün önce anestezi doktorumla tanıştım. Bir dizi soru sordu. Daha önce iki ameliyat geçirmiş, ikisinden de çıkararak uyanmıştım. Bunları paylaştım Çok alerjik bir bünyem olduğu mide problemlerimi vb tüm sağlık sorunlarımı anlattım. Bizzat notlar aldı.
Ameliyat öncesi gece hiç uyuyamadım. Bütün forumu tekrar okudum. Hatta bilimsel makalelere geçtim sabah teknikleri isimleriyle sayabiliyordum. Hatta doktoruma çizimlerimi yaparken ben bile yapabilirim ameliyatı diyerek takıldım. 6 saat önceden yemeği 4 saat önceden su içmeyi bırakarak ameliyat saatinden 2 saat önce hastaneye gittik. Aslında bir saat önce gelin demişlerdi ama evde duramadım. Hastanede odama yerleştim. Doktorum beklediğimden biraz geç geldi. O gelmeden ben ameliyat giysimi giymiştim. çizimlerimi yaptı. Bir gün önce anestezi doktoru bana cesaret iğnesi yapılacağını söylemişti. Ama inanılmaz rahattım. Doktorum iğneyi iptal ettirdi. Ben bu operasyonu gerçekten çok istiyordum. Sanırım bununla ilgili.
Neyse yatağımla birlikte amleyathaneye kadar indirdiler. Ameliyat masasına geçerken biraz korktum. Çok kısa bir an sonra film koptu.
Film geri geldiğinde yatağımdaydım. Sol yanımda hafif bir batma vardı. Ve bacaklarımda beni müthiş rahatlatan bir şeyler takılıydı. Kolumda serum vardı doğal olarak. Göğüslerim hiç acımıyordu. İlk düşündüğüm kusmuyorum bu harika oldu.
Sol yanımdaki batma direnden kaynaklanıyordu. Ki zaman içinde rahatsızlığı artsa da çok kötü değildi. Sağda da aynısından olmasına karşın onu hiç hissetmedim. Doktorum sinire denk gelmesiyle açıkladı durumu. Uyandıktan kısa süre sonra doktorum geldi. Çok neşeli gözüküyordu ki bu insana çok moral veriyor. Her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Genel durumumu kontrol etti. İki saat sonra yemek yiyebileceğimi söyledi. Bacaklarıma kan dolaşımı için masaj yapan bir şey takmışlardı. Ben ayaklanıncaya kadar durdu. Sesi bizimkileri rahatsız etse de çok keyifliydi. Alınınca bozuldum. O akşam yedik bir şeyler içtik sürekli bir kaç kez tuvalete gittim. Tek sorun çamaşırımı çekmek için yardıma ihtiyacım olmasıydı. İki gün bu durum sürdü zaten. Oturup yatağa oturup kalkarken biraz sıkıntı oluyor. Çünkü kolları kullanmamaya çalışıyorsun. Aslında kullanabileceğimi hissediyordum. Ama çok dikkat ettim. Hemşire serumun yanına bir sürü enjeksiyon yaptı. Sayısını hatırlamıyorum. Ama serumun yanı sıra antibiyotik falan taktı. Gece boyunca kaç kere geldi sayamadım. Çünkü çok uykulu hissediyorum. Aaa bu arada akşam bana bir oyuncak getirdi. Bir kutunun içindeki üç topu nefesimi içine çekerek bir tüpte hareket ettirmem gerekiyordu ki üçünçü top hiç kıpırdamıyordu. Sonunda refaketçim denedi ve çok zor olduğuna karar verdik. Bir çeşit nefes çalışması.
Neyse sabah iyiydim. Sol yan daha çok batıyordu. Doktorum onlarla eve gideceğimi söyleyince bu yüzden üzüldüm. Sonuçta evde kuvvetli ağrı kesiciler olmayacaktı. Doktorum gün içinde birkaç kez geldi. Göğüslerim göğüs ucu dışarıda kalacak şekilde bantlıydı. Oda temel olarak onları kontrol ediyordu. Çok güzel oldular ameliyathanede herkes beğendi falan diye takılıyordu. Doktor yokken hemşire hanım reçeteyi getirdi. Birde ne göreyim doktorum bana bir antibiyotikle birde minoset yazmıştı günde 4 tane alınmak üzere. Birde uyku düzenleyici bir şey. Şok oldum. Hemşire hanım o ana kadar bana enjeksiyonla verdikleri ağrı kesicilerin en çok iki hap kadar etkisi olduğunu söyledi ama ben tabi ki inanmadım. Doktorum gelince bu konudaki itirazlarımı hemen bitirdi. Bu hapların bana yeteceğini hatta çok gerekmiyorsa bunları bile almamamı çünkü ağrı kesicinin kanamayı arttıracağını söyledi. Ki bu pratikte direnlerin süresini uzatacaktı. Doktorum ameliyat saatinden 24 saat sonraya gelecek şekilde direnlerimi ölçü kabına boşalttırmış kalması kararını öyle vermişti. Rahatsız eden sol göğsümde kanama daha azdı. Benim teklifim üzerine bana ölçü kabı verdiler. Sadece biri bile söyledikleri cc nin altına düşerse hemen gelmemi direni çıkartacağını söyledi.
Hastaneden taburcu olduk. Ve ilk defa canım yandı. Çünkü eve taksiyle döndük. Yeni çalışma yapılmış bir yerden kötü bir sürücüyle geçtik. Her sarsıntı özellikle sol direnin olduğu yerde beni bitirdi.
Neyse eve gittim. saati gelince ilk minoset içtim. Ertesi güne kadar başka almadım. Şimdi saydım bugün 15. gün ve ben toplam 8 minoset almışım. Onunda nedeni başka. Ertesi gün iki direnimde de beklenilenden az kan vardı ve ilki kadar kötü olmasa da rahatsız bir yolculukla hastaneye gittim. Doktorum bandajları açtı. Açarken ne kadar hassas cildiniz. Bu bantların alerji yapmaması lazım gibi bir şeyler söyledi. Tabi ben göğüslere hiç bakamıyorum. Ama o an anladım ki benim hissettiğim hafif rahatsızlıkta bantlara verdiğim tepkidenmiş. Direnlerim çıktı. Ve çooook acıdı. Özellikle soldaki çıkarken bayılıyorum sandım.
Bundan sonrası tamamen kendi şanssızlığım. Ben çok alerjik bünyeli bir insanım. Antialejik denilen pek çok pahalı bakım makyaj malzemesini bile çöpe atmışlığım var. Ve bantlar beni mahvetti. Zavallı doktorum her bir pansuman da bir önceki bantın yerinin tedavisiyle uğraştı. Şaka değil sanki yanmış gibi yaralar falan oluştu. İşte minosetlerin kalanını onlar için içtim. Doktorumun verdiği uyku düzenleyiciyi 3 gece kullandım. 7. gün masa başı işime döndüm. Ama eve döndüğümde hep dinlendim. Hatta tam artık iyileştim deyip mutfağa girme kararı almıştım ki bir arkadaşın yemek yaparken kanaması olduğunu okuyup hemen vazgeçtim. Bu arada benden aldıkları herşeyi patalojiye göndermişlerdi. O raporda temiz çıktı.
Şimdi pansumanımı kirleten küçük yer dışında göğüslerim açık. Dikiş yerlerinin üzerinde (dikişler alınmayacakmış) ince bir yara kabuğu var. Bantlardan kaynaklanan yaralar geçti yerleri hafif pembe. Göğüslerim gözüme komik gözüküyor. Sanki bana ait değil gibiler. Benden 20 yaş genç duruyorlar. Boyutları tam istediğim gibi. Göğüs uçlarım tepki veriyor. Şiş olduklarını hissetmiyorum. Sadece öne doğru eğilip biraz kalırsam doğrulunca yanma gibi garip bir acı hissediyorum. Cengiz bey bunun normal olduğunu söyledi.
Doktorum pazartesi o minik yeri tekrar pansuman edecek umarım oda bitecek. Sonrasını bilmiyorum. Sonuçta bu büyük bir operasyondu. Şimdiye kadar (alerjim hariç) her şey iyi gitti. Umarım hem benim hemde diğer arkadaşların ki iyi sonuçlanır.
Ben kendimi ağrı eşiği düşük olarak tanımlıyorum. Etrafımdakiler kısaca nazlı diyorlar benim için. Bu kadar az acı hissetmemi iki şeyle açıklıyorum. 1. fiziksel. Göğüs küçültmede videolarda da gördüğümüz gibi bayağı kesip biçiyorlar. Acıyı hissettirecek sinir falan kalmıyor oralarda. 2. Psikolojik. Bu diğer amelyatlara benzemiyor buna katlanmaya hazırsınız istiyorsunuz. Çünkü ameliyat önceki durumum beni mutsuz ediyordu.
Merhaba hanımlar, İstanbul da uygun ve güvenilir bir dr. ameliyat olan var mı aranızda ?
Arkadaslarrrr yeni hayatiminnn evdeki ilk gunu bu sabah taburcu oldum.oncelikle sunu belirtmek istiyorum drenler cikarken hic hissetmedim bileee :)))en buyuk korkum buydu cunku soylemeden gecemedim eve geldim hemen belden asagimi dus aldirdi annem ust tarafida sabunlu bezle sildik ve saclarimida yikadik uc asamali banyo)) ilaclarimi aldim bu geceden itibaren basliyorum kullanmaya cok daha rahatim iyiki iyiki iyiki olmusummmmmm )))ewe gelip ustume rahat biseyler giyince bi baktimki resmen yok olmuslarrr
Kızlar siz burda anlattıkça benim de içim gidiyor. Ben de yıllardır büyük göğüslerimden şikayetçiydim, doğum ve emzirmeyle iyice de sarktılar. Kafaya koydum ben de küçülteceğim. Sırt ağrısı, yürürken sallanması, artık koşarken siz düşünün, doğru düzgün içine sine sine kıyafet giyememek. Daha 27 yaşımda bu haldeyim. Şimdi emziriyorum ve çalışmadığım içn ameliyatı karşılayamam. İnşallah bu yıl atanıp öğretmen olunca ilk çalışma yılımın sonunda kredi çekip kendimi ve hayatımı baştan sona yenileyeceğim. Dişler, memeler, saç baş fln. Hedefimi koydum 1 ya da 1,5 yıl içinde kiloları atıp yepyeni bir hayata başlamak istiyorum. Buna çoookkk ama çoook ihtiyacım var :) İnşallah gerçekleşir ben de gelip buraya yazarım :)
çok ama çok geçmiş olsun. bundan sonra her şey kendiliğinden mükemmel bir şekilde ilerler inşallah senin için. darısı bizim başımıza :) o kadar coşkulu yazmışsın ki bi de kendim olmuş da kurtulmuşum gibi sevindim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?