- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #14.441
Bugün DR la görüştüm uçakla yolculuk yapmamda sakınca yokmuş. Ama hala yan yatmamalıyım.
Ayrıca netteki resimlere baktım da valla benim Dr harikalar yaratmış. İz falan kalmamış hele göğüs uçlarım ameliyat olmamışım gibi. Ya Dr çok harika iş çıkarmış ya da benim yapımla alakalı .gerçi tenim sorunludur benim hemen leke olur yada morarırım . Bende ameliyat sonrası morarmada olmadı. İyiki oldum bu ameliyatı , iyiki Dr doğru seçtim çok şükür. Herkese en iyi Dr denk gelsin inşallah.
Ameliyat olacaklara ve olmayı düşünenlere bol şans ve sağlık diliyorum
hiç üzülme canım.ben şimdi geçmişte sizin ameliyat olduğunuz yerlerdeyim.çok iyi bir karar vermişsin.
düşünsene 2,5 kiloluk ağırlık şimdi en az 3,5 kiloya çıkacaktı.hayatın daha da zorlaşacaktı.bebeğinden hiçbir şey anlayamayacaktın.
ben bi doktordan dinlemiştim.mesela diyelim ki,senin günlük süt miktarın 4 kilo ise ameliyattan sonra 1 kilo kadar verebilirmişsin.bu da yeni doğan bebeğe yeter,ilerleyen zamanlarda takviye yaparsın.hem,daha iyi bilirsin.büyük göğüslerle bebeği emzirmek çok zor oluyor.içini ferah tut
merak ediyorum,hamilelik döneminde çok büyüdü mü?
bir de ameliyattan ne kadar sonra tam olarak günlük hayatına döndün?çocuk kucaklamak,evi temizlemek gibi............
Arkadaslarım dün doktor randevum vardı gitti pansumanda yerlerım azaldı hıcbı sorun olmadıgını söylendi doktorum masallah artık hareketlerım daha rahat düz olarak yatıyorum vede banyo serbest oncedende yapabılırmısım ama ben yapmadım ıslatmadım yanı neyse 6ay boyunca sabah aksam kullanmam için dermatix si krem yazdı medıkalciyi arayacağız getırecekmiş masaj yaparak sürülüyormuş bu kremi kullanan var mı sonuçlarınız nasıl
Arkadaslarım dün doktor randevum vardı gitti pansumanda yerlerım azaldı hıcbı sorun olmadıgını söylendi doktorum masallah artık hareketlerım daha rahat düz olarak yatıyorum vede banyo serbest oncedende yapabılırmısım ama ben yapmadım ıslatmadım yanı neyse 6ay boyunca sabah aksam kullanmam için dermatix si krem yazdı medıkalciyi arayacağız getırecekmiş masaj yaparak sürülüyormuş bu kremi kullanan var mı sonuçlarınız nasıl
Hadi gözün aydın çok geçmiş olsun. Artık keyfini çıkarma zamanı geliyor ne güzel
çok geçmiş olsun sorun olmamasına çok sevindim.
ameliyat olalı bugün 26 gün oldu..sol göğsüm iyileşti gayet güzel sorun yok ama sağ göğsümden 15 önce sulu kan gibi bi sıvı gelmeye başladı ve bi süre sürekli devam etti iltihap dedi doktorum antibiyotiğe tekrar başladım sonra meme ucumun aşağısında açılma gibi biyara oluştu bactroban merhem sürdüm dürekli duş aldım pansuman yaptım hala geçmedi üstüne şimdi de göğsümün alt tarafındaki dikişlerde tam yukarıya uzanan dikişin birleşme kısmında bir delik oluştu resmen bi delik var doktorum kötü yara iyileşmesi süreç braz uzadı ama nihai sonuç değişmeyecek dio ama ben hala agrı hissediyorum dokununca bile akıntı artık sarı renkte geliyor az da olsa ve ben artık gün aşırı bunalıma girip ağlıorum...
Üzüldüm yazını okuyunca( yazmayınca düzeldi diye düşündüm, dikiş atıldı mı açılan yere? Üzme kendini desem de üzüleceksin insan takıyor elde değil doktorun ilgileniyor mu duruma ne diyor peki neden böyle olmuş? Dikkat ettin mi iyileşme sürecinde (iş yapma,ağır kaldırma gibi durumlar oldu mu?) sabır geçecek elbet
teşekkürler..
dikiş atılmadı doktorum ona kötü yara iyileşmesi dedi çok sigara içtiğim için olan birşey olabilirmiş..iyileşme sürecinde elimden geleni yaptım ama demekki olacagı varmış..dokununca değince bile canım acıyor estetik eziyete döndü..tamam duruşu güzel olacak düzelicek ama 1 ay oldu nerseyse..artık şu yaralar kapansın istiyorum hadi yara neyse de delik çıktı bi de başıma içine şırıngayla birşey sıktılar doktorum düzelicek diyor ama ne zman bellı değil :/
ameliyat olalı bugün 26 gün oldu..sol göğsüm iyileşti gayet güzel sorun yok ama sağ göğsümden 15 önce sulu kan gibi bi sıvı gelmeye başladı ve bi süre sürekli devam etti iltihap dedi doktorum antibiyotiğe tekrar başladım sonra meme ucumun aşağısında açılma gibi biyara oluştu bactroban merhem sürdüm dürekli duş aldım pansuman yaptım hala geçmedi üstüne şimdi de göğsümün alt tarafındaki dikişlerde tam yukarıya uzanan dikişin birleşme kısmında bir delik oluştu resmen bi delik var doktorum kötü yara iyileşmesi süreç braz uzadı ama nihai sonuç değişmeyecek dio ama ben hala agrı hissediyorum dokununca bile akıntı artık sarı renkte geliyor az da olsa ve ben artık gün aşırı bunalıma girip ağlıorum...
durruyektacim sana da gecmis olsun. doktorun ne verdiyse duzenli kullan. onlar gidisatina bakarak krem vs. veriyor. ben hep scarex kullandim hala devam ediyorum. arkadaslar dikislerin baglanti yerlerinde birlesim noktalarinda genelde sorun cikiyor. ben 20 gun hic yikanmamistim. silinip rexona suruyordum koltuk altlarima. sacimi yikiyordum. 20 gunden sonra her yiksndigimda gogus ucu alt cizgi bilesiminde toplu igne basi kadar koyu renkli sivi oluyordu. ve alt cizgi ve en alttaki gogus alti cizgisi birlesiminde de oluyordu. benim ters t oldugu icin. merak etmeyin. ama oyle sizinti gibi akarsa mutlaka doktorunuza danisin. su an cok iyiyim sabirli olun hergun daha iyiye gidecek izleriniz dikisleriniz. hepinize gecmis olsun sevgilerimle...mujde gecmis olsun. ben ameliyat olali 4 ay oldu. doktorum yeni ameliyat oldugumda 20 gun yikanma demisti. ben de silinip sadece sacimi yikiyordum. kizlar buna dikkat edin. su dikis yerlerine yaramiyor yara aciyor. biraz sabirli olun.
mujde gecmis olsun. ben ameliyat olali 4 ay oldu. doktorum yeni ameliyat oldugumda 20 gun yikanma demisti. ben de silinip sadece sacimi yikiyordum. kizlar buna dikkat edin. su dikis yerlerine yaramiyor yara aciyor. biraz sabirli olun.[/QUOTE
ben pazartesi günü ameliyat oldum canım bugün cuma ve dus alıcagım.Duş almak aksine yararlı cok iyi bir doktora ameliyat oldum.Aynı doktor halamın gögüs içini boşaltıtı silikon yapıp küçültü ve yine kuzenıme küçültme ameliyatı yaptı ve cok memnun kaldıklarını görünce bende yaptırdım.Dikişlerimin arası boşluk var ve su girmesi gerekiyormuş ve bunun ardından içeride biriken kan ve sıvı ara ara boşalıcakmış bu kötü değil olagan olması gereken bir durummuş.Dikişlerin yumusaması için su sartmış.Ve halamda rahatlıga duş aldıktan sonra kavustugunu söylüyor iyi arastırmanı tavsiye ederim.Bunun ardından sporcu sütyenimi takmaya devam edeceğim.
Çok çok geçmiş olsun canım.Kızlar,02.07 tarihi itibari izle meme küçültme ameliyatı oldum.Ameliyattan sonra agrım oldu yanma seklınde ameliyathanenin soguk olması nedeniyle vücudumu cok sıktım bu da agrıya neden oldu.Ameliyatım 3 4 saat civarı sürdü.Basarılı gecti.Gece eve gittim direnlerim takılıydı kanamam vardı.Ertesi sabah uyandıgımda bogazım ve bütün vucudum agrıyordu göğüs agrım dayanılamıcak bi şiddette değildi direnleri cıkarttırmak için hastaneye gittik hiç acımadan cıkarıldı.Bogaz agrım nedeniyle agumentin basladık.3. gün kendimi daha iyi hissettim.Vücudunuz hamlıyor ve onun agrısını cekıyorsunuz.Bogazınıza takılan hortum tahriş ediyor onun agrısını cekiyorsunuz.Göğüs agrınız emin olun ki regl agrınızdan daha az.Göğüslerim d cuptı.Ve b cup oldu.Suan cok küçük duruyor ama doktor psikolojik saglıgım için 3 ay sonra bakmamı istıyor seklını alması 2 3 ayı bulurmuş.İzlerim 1 yılda kaybolmaya baslar tam kaybolması 3 yıl sürermiş.2 hafta sonra herseyi yapabilirmiş.Agustosta denize gidicem ve bunda sakınca görmüyor bende olucagını düşünmüyorum.Agrılarım oldugu zaman arveles içiyorum hemen geciyor.Bugün duş alıcam ve sabunun gelmesini istıyor.Dikişlerimin arasında boşluklar varmış bunun olması gerekirmiş su alması lazımmış biriken sıvıyı ve kanı atmalıymışım.Dustan sonra dıkışler yumusucak ve ara ara akıntım olucakmış.Bunların olması gerekmiş.Endişelenicek birşey yokmuş fakat hijyen cok önemli bu noktada.Uzun süre sporcu sütyeni takmaya devam edicekmişim.Su hali bile güzel suanda ve sırtım cok rahatladı anında dik durdum zamanla daha da güzel olucagına inanıyorum.Ameliyatımı ankarada ücretli oldum.3.5 TL civarı oldum.Hiç düşünmeyin yaptırın derim sosyal hayatınız cok rahatlıcak eminim bundan.Şimdi gidip eski kıyafetlerimi denicem.Gercekten mutluyum ve umuyorum ki bir sorunla karsılasmayacagım. :))
mujde gecmis olsun. ben ameliyat olali 4 ay oldu. doktorum yeni ameliyat oldugumda 20 gun yikanma demisti. ben de silinip sadece sacimi yikiyordum. kizlar buna dikkat edin. su dikis yerlerine yaramiyor yara aciyor. biraz sabirli olun.[/QUOTE
ben pazartesi günü ameliyat oldum canım bugün cuma ve dus alıcagım.Duş almak aksine yararlı cok iyi bir doktora ameliyat oldum.Aynı doktor halamın gögüs içini boşaltıtı silikon yapıp küçültü ve yine kuzenıme küçültme ameliyatı yaptı ve cok memnun kaldıklarını görünce bende yaptırdım.Dikişlerimin arası boşluk var ve su girmesi gerekiyormuş ve bunun ardından içeride biriken kan ve sıvı ara ara boşalıcakmış bu kötü değil olagan olması gereken bir durummuş.Dikişlerin yumusaması için su sartmış.Ve halamda rahatlıga duş aldıktan sonra kavustugunu söylüyor iyi arastırmanı tavsiye ederim.Bunun ardından sporcu sütyenimi takmaya devam edeceğim.
sevgili blairem sen galiba benim yazimi tam okumadin. ben ameliyat oldum. 4,5 ay oldu. arastirmama gerek yok ben bizzat iyilesme surecini yasadim. ve sorunsuz dort dortluk bir surec gecirdim. doktorumun her dedigine harfiyen uydum ve yanilmadim. ben ameliyatin ertesi gunu sargilarim acildiginda hemen aynaya baktim bunu doktorum istedi. mutluluktan kikir kikir guldum. hala da icim icime sigmiyor. izlerim mukemmel. goguslerim harika. elbette sen de doktoruna uyacaksin. her doktorun yontemi farkli her hastanin bunyesi de farkli. hergun yikan dediyse yikan. ben sadece yikanmamanin bana iyi geldigini paylastim. herkes uyup uymamakta ozgur. hepimiz guvenerek arastirarak bicak altina yatiyoruz. ben de ankara tip mezunu cerrahpasa da uzmanlik yapmis ve calismis su an nisantasinda muayenehanesi insan kalabaligi bir doktora ameliyat oldum. burasi doktor yaristirma yeri degil. bazen sanssizliklar olabiliyor bu bunyeye de bagli. bu arada cok ucuza ameliyat olmussun tebrikler ve gecmis olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?