- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #14.521
merhaba arkadaslar
gecen senelerde hep bu bölüme girer girer birgun bende amelıyat olabılecekmıyım dıye iç gecirirdim.. 1.50 metrelık boyumla 95 beden goguslerım vardı. çok şükür gecen sene cesaret edıp yattım bıcak altına ve pişman oldum ; keske annemı dınleyıp korkmasaymısım da düğünden önce yanı 7 sene once yaptırıp bu ferahlığa kavussaymışım dıye. Annem hemsıre oldugu ıcın bu ıslerı bılıyordu ve hep benı cesaretlendırdı ama ben yok cocuk emmezse yok nasıl olur bırsuru vesvese hep erteledım. Emzırme donemınde 110 bedenlere cktım ve tak dedı. Amelıyatı memlekette oldum dr konusunda sanslıyım annemın beraber amelıyata gırdıgı tecrubesınden emın oldugumuz bır doktordu. Bu arada doktorum 2. Olursa emzırebılırsın sut bezlerın sapasağlam dedı. Nıye beklemısım kı bugun hala anlayamıyorum. Kesınlıkle hayatımda verdıgım en ama en ıyı karardır goguslerıı kucultmek. Suan 80b. Bırde ustune 10 kılo verdım ve mutasyon gecırdım sankı yenıden dogdum. Kılo verme olayını dert etmeyın, göbegınızı saklayan göğüsleriniz gidince dehsete dusuyorsunuz ve hayatınız boyunca bekledıgınız motıvasyon gelıyor dırek rejıme baslıyorsunuz. Kararsız olan arkadaslarım lutfen ıyı bır doktor bulurbulmaz hemen olun. Yalnız yaz aylarını tavsıye etmıyorum ben mersınlıyım 20 temmuzda olmak zorunda kaldım ve sıcaklarda zor oldu. öğretmen oldugum ıcın yaz tatılınde yapbıldım. Eger secme sansınız varsa serın bahar aylarını tercıh edın. Doktorun ıscılıgı cok onemlı benden sonra amelıyat olan baska bırını gormus annem ve dehsete dusmus goguslerin boyutları barız farklıydı ve yaraları cok kotuydu kesın ız kalacak dedı annem. Bende suan en ufak bır pürüz yok dokununca.
5 gün önce ameliyat oldum ama şu an pek memnun olduğum söylenemez. Meme uçlarım dışa doğru şiş duruyor. Meme ucunda ve alt ı şelindeki kesikte bantlar var. Pot duruyor. Bunlar zamanla geçer mi gerçekten çok sorun yaptım. Pişman oldum açıkcası şu halde
çok geçmişolsun. öncelikle endişelerinizi dr la görüşüp içinizi rahatlatın. Zamanla bu izler geçecek
gerçi ben şu potluk denen şeyi anlayamıyorum , yorum da yapmak istemiyorum konuya. Benim çok büyük değildi
yani 80 c den 80 b ye indim. Buda pek bir iz olmamasına sebep olmuş olabilir. Daha önce yazdığım gibi göğüs uçlarım sanki hep buradalarmış gibi küçük bir iz dahi yok.masajla izler azalıyormuş dr öyle öneriyormuş ama bana o bile söylenmedi.
Zaten kabarık bir iz yok renklerde uyum sağlayacakmış zamanla.
Bu işi cerrah değil !!! Estetik cerrah yapmalı bu çok çok önemli. Sanırım benim avantajım bu oldu. En azından bundan sonraki arkadaşlar buna dikkat etmeli.
Kafana takma bence iz olması kocaman olmasından iyi. şuan ip askıları giyip dolaşabiliyorum . Daha 2 ay bile olmadan südyensiz
giymem gereken elbiseyi giyebiliyorum . Mutluyum hemde çok .inan yakında sende rahatlayacaksın. Kızımın arkadaşıda oldu ve onun izleri çok belirgin. Kızım benimkini görünce yazık arkadaşımın kalın kalın dikiş izi var dedi. Bu kız bekar daha. Ama hiç takmıyor ,teyzecim çok rahatladım mutluyum diyor.
Tekrar geçmiş olsun mutluluklar yeni cicişlerinle
kızlar çocuk sahibi olmadan ameliyat olna var mı ya da bu konuda görüşü olan tecrübelerinizi düşüncelerinizi paylaşır mısınız ?
5 gün önce ameliyat oldum ama şu an pek memnun olduğum söylenemez. Meme uçlarım dışa doğru şiş duruyor. Meme ucunda ve alt ı şelindeki kesikte bantlar var. Pot duruyor. Bunlar zamanla geçer mi gerçekten çok sorun yaptım. Pişman oldum açıkcası şu halde
hanımlar acaba ameliyattan sonra hangi toparlayıcı sutyeni kullanıyorsunuz? hekimler hangisini/hangilerini tavsiye ediyor? yasak mı bilmiyorum ama markalarıyla birlikte cevaplar mısınız? şimdiden teşekkürler.
Buyume derken eski halinemi donuyodu 4 kilo filan alinca suanda ne durumdalar eski halinize gore bende hic hamile kalmadimda daha merak ediyorum emzirdikten sonrada paylasirsaniz burda cok mutlu olurum
merhaba,
Büyüdüler derken eski haline dönmediler ama ameliyat sonrası gibi de kalmadılar. Yani şöyle söyleyeyim ameliyatta sol göğsümden 500 gr sağ göğsümden 600 gr alınmıştı ; kilo aldıktan sonra 300-350 gr gibi daha büyüdüler her biri. Yani rahatsız edecek kadar büyük olmasa da yine de bikini falan bile alırken 42 beden ancak oluyor ; eski haline göre iyi ama yine de bir toparlama yaptırma şansım olsa hayır demezdim. emzirme konusuna gelince, ameliyatı yapan doktorum süt bezlerine kesinlikle dokunmadığını söylemişti emzirmeyle ilgili sorun yaşamayacaksınız demişti. Şimdiki kadın doğum doktorum ise ultrasonla ve elle muayene etti süt bezleriniz gayet yoğun emzirme sorununuz olmaz dedi , ama ben henüz 3 aylık hamile olduğum için emzirmeden sorun yaşar mıyım yaşamaz mıyım bilemiyorum doğrusu , umarım yaşamam
begman Hangi şehirdesin ve hangi devlet hastahanelerine müraccat ettiniz ve ne zaman gittiniz.. ben bir ay önce göztepe devlet hastahanesinde raporlu olarak ücretsiz ameliyat oldum.. doktorlarımda çok iyiyidi, çok memnun kaldım.Eyer rapora girmiyecek kadar küçükse,Devlet hastahanesinde ücretli ameliyat ortalama 2000 lira...
Arkadaşlar bende 2 gün önce eğitim ve araştırma hastanesinde meme küçültme ameliyatı oldum ve tüm masrafları sgk karşılıyor.
hangi şehirdesiniz ve hangi hastanede ameliyat oldunuz bizimde sıkıntımız büyük[/QUOTEkovaeli derince eğitim ve araştırma hastanesinde ameliyat oldum. Sırt ağrılarım göğüslerim büyük olduğu için çok fazlaydı. Plastik cerrahiye gittim durumumu anlattım. Dr bana sgk nın tüm masrafları karşıladığını söyledi. Heyet raporu çıkarttı ve hiç ücret ödemeden ameliyat oldum.
hangi şehirdesiniz ve hangi hastanede ameliyat oldunuz bizimde sıkıntımız büyük
Merhaba arkadaşlar araştırma hastanesinde amelıyat olan arkadaşlara bırkac sorum var
Ben 25 yasındayım 85 B ölçüm ama asırı kılo vermekten durum hıc ıc acıcı değil.ayrıca fızıgıme gore de buyukler .
ben gıtsem araştırma hastanesıne sadece tek bır dr.mu ıkna olması gerekıyor ? yoksa kurul mu muayne edıyor
detaylı bır sekılde muayne ve amelıyat surecısınızı anlatırmısınız ?
ameliyat olan arkadalar meme başında ve kesikte bantınız var mı? varsa bu bant kendiliğinden mi çıkacak ve nezaman. benim bant biraz kalktı banyodan sonra ve meme başında az bir kanama oldu.
lütfen cevap bekliyorum
hangi şehirdesiniz ve hangi hastanede ameliyat oldunuz bizimde sıkıntımız büyük[/QUOTEkovaeli derince eğitim ve araştırma hastanesinde ameliyat oldum. Sırt ağrılarım göğüslerim büyük olduğu için çok fazlaydı. Plastik cerrahiye gittim durumumu anlattım. Dr bana sgk nın tüm masrafları karşıladığını söyledi. Heyet raporu çıkarttı ve hiç ücret ödemeden ameliyat oldum.
Boyunuz , yaşınız ve eski ve yeni göğüs olcunuzu ve gıttıgınız estetık cerrahını yazarmısınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?