- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #14.661
24 yaşındayım ve evliyim genç kızlığımdan beri bu büyük göğüslerle mücadele ediyorum 50 55 kiloyken bile büyüklerdi şimdi ise 100 bedeni geçti bebek için bekliyordum şimdiye kadar ama oda olmuyor emzirme meselesinide es geçtim artık o kadar sıkıntılarım varki sırtımın ağrımadığı gün yok psikolojik yanını saymıyorum bile benim merak etttiğim burda devlet hastanesine gittim dr direk ameliyat ddi ama rapor falan istemedi ssk nın karşılıcağnı söledi ama ameliyat için uzun bi tarih verdi sizden heyet raporu gbi şeyler duydum meak ettim ege üniversitesine gitmeyi düşünüyorum üniversitelerde nasıl ilerliyor bu işllemler bilgi verirmisiniz
24 yaşındayım ve evliyim genç kızlığımdan beri bu büyük göğüslerle mücadele ediyorum 50 55 kiloyken bile büyüklerdi şimdi ise 100 bedeni geçti bebek için bekliyordum şimdiye kadar ama oda olmuyor emzirme meselesinide es geçtim artık o kadar sıkıntılarım varki sırtımın ağrımadığı gün yok psikolojik yanını saymıyorum bile benim merak etttiğim burda devlet hastanesine gittim dr direk ameliyat ddi ama rapor falan istemedi ssk nın karşılıcağnı söledi ama ameliyat için uzun bi tarih verdi sizden heyet raporu gbi şeyler duydum meak ettim ege üniversitesine gitmeyi düşünüyorum üniversitelerde nasıl ilerliyor bu işllemler bilgi verirmisiniz
ameliyattan kaç gün sonra dışarı çıkıp sosyal hayatınıza dönebildiniz ?
benim rahat 6 ay canım çok yandı
özellikle yatıp kalkarken
yan zaten yatamadım
düz yatıp kalkarken de çok acıyordu
değer miydi? tekrar büyümeselerdi herşeye değerdi.
küçük göğüslü olmak harika giydiğin yakışıyor
böyle ne kadar zayıflarsan zayıfla belli olmuyor göğüsler şişko gösteriyor
ben drek plastık cerraha gorundum sonra genel cerraha ımzlattım ogunde kurul toplanıp heyet raporu verdıler yarnkı gun gıdıp aldım dıger yerlerı bılmıyrum benmkı bole oldu fazla uzun surmedı plastk cerrah bnm elımde raporu cıkartmak demıstıpeki raporunu da aynı hastanenin fizik tedavi bölümünden mi aldın ?
amalıyat sonrası agrm cok olmadı 3 gun faln 2 .gun cıktm hastaneden 20 gun oldu rahatıp ama ıpın verdıgı reaksıyon olmus bende kızarıklık ve yrtılma oldu orası braz yanma yapıyr terlence oda gecmeye basladı sukur rahatm ama yınede fazla ev ısı yapmamaya calısıyrum yemek yapıyrm sadece bol bol ıstıraht edyırmameliyat olan tüm arkadaşlara çok geçmiş olsun. yeni ameliyat olan arkadaşlar ameliyat sonrasını biraz anlata bilirmi. ağrı oluyor mu? kaç gün yatak istirahati gerekiyor? ev işlerini nezaman yapa biliyorsunuz? vs...
ben drek plastık cerraha gorundum sonra genel cerraha ımzlattım ogunde kurul toplanıp heyet raporu verdıler yarnkı gun gıdıp aldım dıger yerlerı bılmıyrum benmkı bole oldu fazla uzun surmedı plastk cerrah bnm elımde raporu cıkartmak demıstı
bende plastik cerraha göründüm ama fizik tedaviden raporu alman lazım dedi bana bende henüz gidemedim. bende fizik tedavide muayene ediyolar mı hangi işlemleri yapıyolar merak ediyorum
Aslında ben denk gelirsem hep yazıyorum.Beraber bu ameliyatı olmak en güzeli diye ama size geç kaldım sanırımSizler gene çok şanslısınız.Süreçleri tecrübeleri hep burdan okuyor ve bir nebze de olsa içinizi rahatlatıyorsunuz.Ben ameliyattan 5 ay sonra bu siteye üye olabildim.Dolayısıyla bütün aşamaları bitirip paylaşım yapmaya başlamıştım.Bana eşimin desteği çok büyüktü.Göğüslerim gördüğünüz gibi bayağı büyüktü.Karın deseniz keza aynı şekilde.Büyük ve sarkık Doktorumla görüşmeye gittiğim gün karar verdim aslında.Yoksa sadece ben de göğüs küçültme ameliyatı olacaktım.Sonrasında da kafama çok vuracaktım dolayısıyla:) Şimdi bazen dikkatlice inceliyorum da o memelere kocaman karnım nasıl dururdu diye Sağolsun doktorum da beni teşvik etmesiyle kombine ameliyat olmaya karar verdim.İyi ki de vermişim.Hiç pişmanlık yaşamadım.Göğüs de yaşadığınız süreç neyse karın da aynı şekilde inanın.1 ay her ameliyatta dikkat ve minumum hareket gerekiyor.İnsan ömründe 1 ay da bence değer bu aşamayı yaşamaya.Sadece karın da 15 gün gibi eğik yürüme durumu var.O da dikişleri zorlamama adına.Bu biraz sizi yorabilir çünkü eğik yürümek biraz sırt ağrısı yapıyor.Benim inanın hiç umrumda değildi çünkü dayanılmayacak şeyler değil.Hepsi geçici.Ve hızla iyileşme oluyor.Ben sanırım 15.gün başlamıştım sokağa inip 10 ar dakikalık yürüyüşlerime.Bu yürüyüşler karın germe ameliyatları için mutlaka yapılıyor.Çünkü yürüdükce daha dikleşmeye başlıyorsunuz.Karındaki esneme daha çabuklaşıyor.Bir de ilk hafta birisinin yardımı ile destek alarak kalkıp yatma durumu var.Sonradan ben kendime şöyle bir çözüm bulmuştum.Yanıma yatarken ya da koltukta otururken uzun saplı şemsiyemi koyuyordum.Onun yardımı ile destek alarak zorlanmadan kalkıp oturup yatıyordum.Aslında bakarsanız göğüs küçültme de ne kadar dikkat ediyorsanız karın germede aynı şekilde.Gerçekten çok çekinecek bir durum yok.TAvsiye ederim Siz şu yönden daha rahat olabilirsiniz.Göğüsler iyileşip normal haline geldiği için belki destek almaya bile bu kadar gerek kalmayacak.Benim hem göğsüme hem de karnıma dikkat etmem gerekiyordu.Ama çok şükür bir problem yaşamadan iyileşip bugünlere geldim.
tabi zor olur yatarken bende düşünüyorum ameliyat olmayı ama öğrenciyim 15 tatilde olsam toparlayabilir miyim onu düşünüyorum açıkcası
göğüsleri 90 olup ücretsiz bi şekilde ameliyat olan var mı? kaç gr çıkıyor?
bende beraber olmak istiyorum ameliyatları meme küçültme ve karın germe ancak karın germeden eminolamıyorum şundan dolayı bi çocuğum var ikinciyi şuan düşünmüyorum ama ya tekrar doğurmak istersem ? ilk hamileliğimdeki gibi karnım çatlar mı acaba? çatlarsa tekrar mı operasyon geçiricem yada çatlamasın diye kesin bi yöntem var mı acaba masaj gibi yada bi kozmetik ürünü falan ? emin olamıyorum. riske girmeye değer mi ? memeyi küçültsem karın germeyi 2 sene falan daha bekleyip çocukla ilgili bi karar verip ona göre mi yaptırsam ? oooff
[MENTION][/MENTION]Konuyu tam inceleyemedim ama bir sorum olacaktı, ben göğüs küçültme ameliyatından sonra bir daha hiç emzirme yapılamayacağını biliyordum, acaba çok mu eskiden kalma bir bilgi bu. Lütfen kusura bakmayın hiç bir bilgim yok bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
toplarsın sen gençsin çabuk iyileşirsin inşaallah
kaç beden? herhalde bu büyüdükçe zor oluyor
slm kızlar annem göğüs küçülçme ameliyatı olucak ama korkuyo izi kalır mı diye izi kalıyor mu kızlar yardımcı olursanız sevinirm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?