Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Allah allah. Ne yapacaksınız peki? Keşke doktorunuza bir danışsanız. Belki bir açıklaması vardır. En azından içiniz rahat ederdi.

Potluk denilen şey mi var sol göğsünüzün altında? Ize mi takıyorsunuz?

evet çünkü sağ tarafım baya topladı kısa zamanda ama sol tarafımda potluk var geçer diyorlar daha çok az zaman geçti altı aya kadar iyileşme süreci vsar ya. ama bana pek duzelecekmiş gibi gelmiyor hayrlısı artık napalım

Düzelmediğinde alınabiliyormuş diyenler var o potluk için. Ben bilmiyorum nasıl olduğunu ama. Siz en azından 6 ayı doldurun bence. Sonra geçmezse birşey önerir eminim doktorunuz.

çok tşk ederim. sağolun araştırmamız ve iyi bir dr bulmamız lazım şimdi

herkese merhaba 15 nisan salı günü saat 9da ameliyat oldum. ameliyatım 4 saat sürdü. bi taraftan 2400gr bi taraftan 1850gr olmak üzere toplam 4250gr aldılar. öncelikle kimsenin paylaşmadığı bir konuda bilgi vermek istiyorum; ameliyatta sonda takılmıyor ve çamaşırınızla ameliyata girebilirsiniz. aynı akşam 8:30 gibi taburcu olup eve oğlumun yanına geldim. ertesi gün hastaneye doktorumuzun yanına giittik drenler çıkartıldı pansuman değiştirildi. sonra doktorum medikalden alınan sporcu sütyenini deneyerek taktı 2 ay kadar kullanmamı söyledi. Pansumanları da 2günde bir evde yeniliyoruz. 3.gün pansumanlar ıslanmayacak şekilde banyomu yaptım. sırtüstü yatmaktan sırtınız ağrıyabilir ben voltaren sürdüm çok rahatlattı. 4.gün akşam ev oturmasına, 5.gün gezmeye gittim. oğlumu da kucağıma alıyorum bütün işleri de neredeyse yapabiliyorum. dikişler sadece sırtüstü yatıp kalkerken sızlıyordu o da geçti. bunlar güzel yanları :) sol kolumda inanılmaz bir ağrı var doktorum anesteziye ve ameliyat sırasında kolun duruşuna bağlı olduğunu söyledi o ağrı da olmasa ameliyat oldum demem. bir de çok çabuk yoruluyorum her işi yapabiliyorum evet ama hemen rengim soluyor uykum geliyor. 10.gün meme çevresindeki dikişler alınacak diğerleri eriyen dikiş. gelelim ameliyat olmayı düşünenlere kolay bir karar değil tabi ama nefes almak bile daha kolay şimdi Allah pişman etmesin inş şu anda hiç his kaybım yok meme başına elleyince gayet hissediyorum. ben galiba bi çok kişiye göre cesaretliyim doktorumla ilk görüştüm ve hemen bigüven duygusu oluştu ameliyata da gülerek girdim ameliyathanede de herkese gülüyordum istemsiz bişekilde korkmayın tabiki en nihayetinde bi ameliyat dikişler var görünüşü güzel değil ama bikaç hafta sonra onlar da geçecek biraz sabır. dolabımdaki hiç bi kıyafet üzerime olmuyor bu harika bişey :) bu sitedeki yazıları okuyarak cesaretim iyice arttı o yüzden paylaşmak istedim

Çok geçmiş olsun. Yarın sabah ben de ameliyat oluyorum. Benim aynı anda burun da olacak. Daha uzun süreli bir ameliyat olduğu için sonda takılacak. Olsun. O önemli değil de artık. Ben çok korkakmışım bu süreçte bunu öğrendim. Cesaretli bir kişi olarak tanınırdım. Hepsi yalan oldu. Neyse bugün bir ilaç alıp öyle yatacağım. Artık ilk fırsatta yazacağım hepsini burdan.
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim ameliyat olacak tüm arkadaşlarımın adına :)

Sizin doktoruz mu söyledi dikişler ıslanmadan duş alınacak diye? Benim doktorum bana git köpüklen hatta dedi. Ben de 1 nisanda ameliyat oldum 5 nisan da da normal köpüklene köpüklene duş yaptım. duştan snra bir sorun çıkmadı da. Benim doktorum biraz fazla rahat. doktorunuz ne zamana kadar sırt ustu yatmanız gerektiğini söyledi? Teşekkür ederim simdiden :)

Siz ne sormuştunuz ki? :)

Bunu

Kızlar benim ameliyatım 1 yıl 1 ay olacak. Çok memnunum :)

Tek sorunm iz ve göğüs ucu

Sağda bişi yokta sol göğsümün ucu içine çökmüş tırnağımla çıkarmaya çalışıyom olmuyo. Aranızda böyle sorun yaşayan var mı

İz konusuna gelincede contratubex kullandım bi fayda görmedim başka bi krem falan kullananız var mı

He hatırladım, bir yıl geçmesini bekliyordum cevap vermek için Ben 1 nisanda oldum da daha. doktorunuzu arayıp sormadınz mı? Benim de sağ gogsum inanılmaz topladı potluk kalmadı gibi ama sol gogsıumde dil gibipotluk var altında ben de ona taktım inş geçer. Doktrum bıktı benden artık eğer utanmayıp da ararsam sizin için onu da sorarım :)

Hayırlısıyla olursunuz ameliyatı inşallah, geçmiş olsn şimdiden :)

Siz ne sormuştunuz ki? :)

Sırtüstü yatmakta ilgili hiç bi şey söylemedi doktorum hatta dünden beri yan da yatıyorum kendimi kollayarak yıkanma ile ilgili de doktorum 1 hafta dedi ben de dikkat ederek banyo yaptım :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…