- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #15.861
Mustafa bey en en en dogru karar.. sizin adinizada okdr sevindim ki.. anlatamam yabi.. bende son zamanlarda 85DD hatta tchiboda 85E giyiyodum.. benim suan gogsum 85 C.. hic konusmadim olcuyu mustafa beyle ama bana ameliyat sonrasi soyke bisi demisti.. "ben zaten sana en uygun olucak gogsu yapicam, minicikde olmamali, sen merak etme"..
iyiki ona guvenmisim.. ismimi verebilirsiniz mustafa beye SENA .. AMELIYATA giricekken bnde ANESTEZI filmindeki seyleri yasarmiyim diye bi panik atak gecirdim ama inanin bunlar okdr sacmaki.. size ameliyathaneye giderken bi sakinlestirici yapiolar okdr guzelki hersey cok sakin.. snr ameliyathanenin o buz gb havasinda uzerinize bi sicak ortu ortuyolar sonrasi zaten yok :) gozumu bi acmistim gozlerimde ameliyathane isiklari icin jel surulmus, gogsumde buz jelleri. .. uyu uyan uyu uyan en son uyaniosun ve mjnicik goguslerinnnnnn.. sdc 2 gogsindede diren var..
ameliyaytan snrda muayeneler ucretsiz ve mustafa bey cok ilgili cep nosunu veriyor heran arayabilirsin diyor.. ameliyattan cikipda gozunu actigin an sana sutyebi giydirmis oluyorlar zaten.. 1gece kalmanda fayda var hastanede direnlerini sabah cikartirlar evine gidersin hemmm :)
ben ameliyat sonrasi kremi 4 hafta snr basladim.. izler icin..
ama ilk ameliyattan once surekli baticonla ameliyat izlerinin uzerine pansuman her sabah.. ilkgunler brz icin gidio surerken ama anrasi muhtesem..
ameliyattan cikinca agrin olursa ki benim hic olmadi mutlaka hemsireden agri kesici iste, cekme o agriyi..
son dakikalar vedalasmaya hazirmisin kocamanlarla :)
sena'cım, sana çoooook teşekkür ederim. senin sayende medipol'de mustafa beyi keşfettim hem de evimin 10 dk ötesinde. Mustafa bey mükemmel bir hekim. tavrı, ses tonu o kadar rahat hissettiriyor ki kendisini kırk yıldır tanıyormuşum hissi yaşadım. 6 Ağustos saat 9.30'da ameliyathaneye indik. öncesinde fotoğraf çekimi ve çizim oldu. ben böyle stresli işlerde hep gülerim :) insan ne kadar çok istese de neticede bıçak altına yatıyor ve gerginlik yaşıyor. anestezi hissi bir harika. vücudunda bir dalgalanma hissediyorsun daha sonra bakmışsın uyumuşsun senin de dediğin gibi.
film koptuktan sonra kendimi yatakta hatırlıyorum. nasıl taşıdılar, nasıl yatağa yerleştirdiler hiçbirini hatırlamadım. uyandığımda gözlerim ve boğazım acıyordu. göğüslerimde sızı vardı ve "acıyor" diye sayıkladığımı hatırlıyorum. sağ göğsümde kanama açıldı ama müdahale edilecek kadar değil. bir kaç saat sonra kendi kendine durdu zaten. midem çok şükür çok az bulandı ve iğne istemedim. kendime geldikten sonraki iki saat biraz zordu ama sonra hiç fazla ağrım olmadı. hatta kendi kendime ayağa kalktım. sabah direnler çıkarken çok az bir sızı hissettim. yaralardan hafif kan sızıntıları oluyordu. gazlı bezler çıkarıldı, minik bantlardan takıldı. eriyen estetik dikiş atılmış zaten, en çok buna sevindim. ben doktoruma olabilecek en küçük göğsü istediğimi söylemiştim, süt bezlerinin olabildiğince korunması şartıyla. Mustafa bey sağ olsun işinin o kadar ehli ki, "emzirmede sorun yaşayacağını zannetmiyorum, beklediğimden daha iyi ve güzel bir operasyon oldu." dedi. eskiyle kıyaslayınca o kadar hafifledim ve o kadar mutluyum ki. ameliyatın ertesi günü yani bugün saat 10.00'da evdeydik. hemşireler, muhasebe hepsi çok şekerdi. Mustafa Bey'e zaten hayran kaldım. çok şeker ve alçakgönüllü. maşallah.
benden toplam 1.3 kg doku gitti. çok şükür hafif sızılar dışında kendimi harika hissediyorum. hiiç korkulacak bir operasyon değilmiş. ameliyat öncesi ve sonrası beslenme önemli, doktoruna ve hastanesine denk gelmek önemli. 28 ocaktan beri Göztepe'de ameliyat olmaya kendimi şartlamıştım, ama ameliyat günümde mustafa beyin ofisinde aldım soluğu ve çok memnunum. inşallah bir sorun çıkmaz ve hep böyle devam eder.
mustafa bey bana "internette yazılanlara çok itibar etme, asistanlara yazdırıyorlar" dedi. ama sena, senin yorumun beni mustafa Bey'e götürdü ve ameliyatın birinci gününde ben çok memnun ve mutluyum. sana çok çok teşekkür ederim. mükemmel bir hekim ve hastane ortamı.
Ne kadar mutlu oldum sana anlatamam. Bende şuan en az senin kadar mutluyum ve rahatlamış hissediyorum.
Estetik ameliyatların en risklisi derler göğüs küçültme için ama okdr kolaydıki benimkisi. Zira seninkide öyle olmuş, inanılmaz sevindirici bişi bu.
Ben aynı anda fissür ameliyatıda olmuştum. 2 ameliyat arka arkaya yani, 1 kere bayılmışken hepsi olsun dedim ve Çok büyük bir şansla Mustafa Beyi tanıdım.
Mustafa bey çok tatlıdır, her sorunu sorabilirsin, asistanı da bi okdr şekerdir. Başhekim olduğundan mıdır ne inanılmaz yardımseverler.
Şimdi göğüs ucunun etrafındaki bantların üzerinden hergün sabah baticonla pansuma yapman gerekicek, bi 10 güne kadar tamamen bantlar çıkıcak ve 15 gün sonunda hiç ameliyat olmamışsında hep minick göğüslerin varmış gibib olucak :)
Contractubex sürüyorum gece yatarken , Sabah kalktığımda ise Bebe yağı sürmemi tavsiye etti Mustafa Bey.
Fotoğrafları gösterirken kimbilir benide göstermiştir belki
Nolur her anını yaz :) Çok süper biş, yaaaaa
sana sonuna kadar katılıyorum. mustafa beyle tanışmak büyük bir şans. diyorum ya ben senin sayende tanıştım ve çok mutluyum. mustafa bey bana p.tesi pansumana gelmem gerektiğini, o güne kadar da sadece ağrı kesici ve antibiyotiği içmem gerektiğini söyledi. hiç krem sür filan demedi. ben mi anlamadım acaba? p.tesi pansumana gideceğim randevu alıp. hala sert ve diren yerleri çok çok az sızlıyor ama her işimi görebiliyorum. kanal tedavisinde daha çok zorlanmıştım öyle söyleyeyim :)
fissür ameliyatına baktım da ne zor bir şeymiş o! allah şifalar versin. kocaman göğüslerden kurtulup miniciklerle uyumak büyük bir mutluluk hakikaten. gömleklerimi, tişörtlerimi denedim de, 10 yaş gençleşmiş gibi hissediyorum kendimi :)
sence arayıp sormalı mıyım? bana "hiç ellemeyeceksin p.tesiye kadar" dedi. hmmm
sana sonuna kadar katılıyorum. mustafa beyle tanışmak büyük bir şans. diyorum ya ben senin sayende tanıştım ve çok mutluyum. mustafa bey bana p.tesi pansumana gelmem gerektiğini, o güne kadar da sadece ağrı kesici ve antibiyotiği içmem gerektiğini söyledi. hiç krem sür filan demedi. ben mi anlamadım acaba? p.tesi pansumana gideceğim randevu alıp. hala sert ve diren yerleri çok çok az sızlıyor ama her işimi görebiliyorum. kanal tedavisinde daha çok zorlanmıştım öyle söyleyeyim :)
fissür ameliyatına baktım da ne zor bir şeymiş o! allah şifalar versin. kocaman göğüslerden kurtulup miniciklerle uyumak büyük bir mutluluk hakikaten. gömleklerimi, tişörtlerimi denedim de, 10 yaş gençleşmiş gibi hissediyorum kendimi :)
sence arayıp sormalı mıyım? bana "hiç ellemeyeceksin p.tesiye kadar" dedi. hmmm
Arkadaşlar, ben ameliyat olalı 3 hafta oldu. Dikişler alınalı 1 hafta oldu ama sabah dikiş yerlerinde beyaz minik beyaz minik çıkıntılar farkettim birini çektim 2 cm kadar beyaz bir iplik geldi. Doktorumu aradım o da ameliyattaymış akşama kadar. Çok korkuyorum ya bunlar yüzünden bir daha operasyon geçirirsem, var mı aranızda başına böyle birşey gelen. İnanılmaz canım sıkıldı.
Harika :)
sen pazartrsiye kadar ellemeyeceksin cok dogruu :) ilk muayeneden snr bikac banti alicak ve ilk pansumani (baticonlu pqmukla temizleme) mustafa bey yapicak.. snr sana evdede boyle yapmani solicek..
10 15 gun snr bantlarin tamamini aldiginda krene baslicaksin :)
Smdlik pazartesiyi beklemen gerekicek..
benimde diren yerlerim sizlamisti ama 2gun... okdrcik yani :) biraz goguslerinde hassasiyt olabilir ben egilemiodum mesela cok tuhaf bi histu egilmek bnm icin.. bole sanki goguslerim dusucek saniodum
Ama hicbisicik olmuyo, cok rahat olabilirsin yani.. bana istedgn zaman yan yat demisti.. agri senin yolgostericin olsun dedi.. agrirsa don sirtustu agrimazsa yan yat :)
Fissur dedigin gb feci agrili bi ameliyat.. ama gogus kucultme benm motivatorum olmustu valla :) mustqfa bey yurtdisindan sutyen gtirtio sana ozel, onu takio sen uyanmadan .. bnmki cok tatli bir mordu onden fermuarli.. o cok rahat oluyo pansumanda..
aaa en onemli seyi solemek isterim.. smd sen ilk muayene yabi pzt'den snr dus alabilirsin dicektir yuksek ihtimal.. dus almak sislerin inmesinden cok faydaliymis bendede oyle oldu hakkaten :))
sena çok şeker bir insansın :) seninle meme küçültmede kader arkadaşı olduğum için şanslıyım :) bugün cuma, geçen hafta bugün sinir stres göztepe'ye gitmiştim. eksik testler vardı, öğleden sonra muhasebeye gidip 4800'lük fiyatı öğrenmiştim. ondan önce ameliyathane ve plastik cerrahi servisini görmüştüm midem bulanmıştı. asistanlar ve doktorlar çok iyiydi ama fiziksel ortam berbat. Göztepe eah ikinci dünya savaşından kalmış gibi. mahremiyet diye bir şey yok, bazı memurlar hastane kendilerininmiş gibi davranıyor. bir şey soramıyorsun, azarlar gibi cevap veriyorlar. net bir şey söyleyemiyorlar.
bir an vazgeçtim. bir 10 dk sadece ama :) sonra "allahım ben bu ameliyatı çok istiyorum. nolur bana hayırlı kapıları kolaylıkla aç" diye dua ettim. cumadan pazartesine kadar internette araştırdım. en çok senin tecrübelerin içime sindi. hekimi araştırdım ve hastane çok temizdi :) p.tesi muayeneye gittim, mustafa Bey'in gerçekten hiç parayla işi yok. direkt göğsü görüyor ve kafasında şekilleniyor ne yapacağı. muhasebeyle konuştum, bütün testlerim hatta anestezi doktorundan onay raporum bile vardı. o yüzden 1000 lira indirim yaptılar. hemen parayı denkleştirdim :) çünkü maddi durum da çok önemli bu ameliyatta. ben 3500 biriktirmiştim. 1000 lirayı da kardeşimden aldım. bir şeyi çok istediğinizde evren birleşip yardım ediyor ama hiçbir şey kolay da olmuyor. "acaba ne kadar istiyorsun bunu, biraz çabala bakalım" dedi bu kez bana evren :) ama neticeden çok memnunum.
ben çok rahat eğilebiliyorum. sadece kollarımı yukarıya kaldıramıyorum. ama şimdi fark ettim eğilip kalkınca dikişlerde sızlama oluyor. onun dışında evi ufak tefek toplayabiliyorum bile. bu süreçte beslenme ve psikoloji çok önemli galiba. bol bol limonlu su içiyorum. dinçleştiriyor. evde hiç yatakta yatmadım. yorulunca koltuğa uzanıyorum. diren yerlerindeki sızı hafifledi. antibiyotik ve ağrı kesiciyi günde 2 kere alıyorum. şişlerim yavaş yavaş iniyor galiba. meme uçlarımı henüz hissetmiyorum ama sonuçtan o kadar memnunum ki umurumda değil. kafama takılan tek şey emzirmekti, mustafa bey "çok iyi bir ameliyat oldu, bir sorun yaşayacağını sanmıyorum" diyince içim çok rahatladı. benim sutyenim sütlü kahverengi :) aynen dediğin gibi fermuarlı. ilk gün sağ göğsüm biraz kanadı, o yüzden ufak bir kan lekesi oldu ama mustafa bey hiç çıkarmayacaksın dediği için çıkarım yıkayamıyorum.
o kadar çok şükrediyorum ki. sürekli hem sana hem mustafa Bey'e dua ediyorum. destek olduğu için anneme ve kardeşime de :)
Yaaa sende çok tatlısın :) Çok mutlu oluyorum yazdıklarını okudukça. Herşey mükemmel olucak, şuan 2. ayım ve verdiğim en doğru karar olduğuna inanıyorum bu ameliyatın.
Dikiş izleri hafif pembemsi şuan, göğüs ucumda his azcık var. Gün geçtikçe artıcakmış hisler.
Süt bezleri konusunda bende çok tedirgindim sonuçta bende 27 yaşonda nişanlı biriyim.
Saolsun Mustafa Bey rahatlattı beni. Çok profesyonel bu konuda gerçekten.
Zaten her insan emzireemezmiş. Eğer senin doğanda emzirmek varsa bu ameliyat yüzünde kesilmez sütün, ben o konuda çok hassas davranıyorum demişti bana :)
Öylede oldu ben inanaıyorum. Senle nerdeyse aynı durumdaymışız. 27 yaşında 170 boyunda 80 kilo civarlarındayım sen ne güzel zayıflamışsın ve dikkat ediyosun. bende inşallah evlenmeden önce biraz atıcam bu kiloları :) ( 4 ay kaldı şaka gibii )
HErşey gönlünce olur inşallah, sorunsuz bi dinlenme evresi olur senin için :)
Merhaba, tam 2 ay once ameliyat oldum 85E'den 85B 85C'ye kuculdu goguslerim.. 1.550 kg aldilar toplamda.. medipol hastanesi bashekimi Doc. Dr. MUSTAFA KESKI yapti ameliyatimi.. harika bir is cikardi.. 6ay snr evlnicektim ve bekardim..bnm icin cok onemli bi konuydu gogusleri... bu forumda hayatdiyetstres nickli bi arkadasda bnm yazimi okudu ve tavsiyem uzerine mustafa beye ameliyat oldu.. muayenesi ucrtsiz.. gidip konusmani cani gonulden isterim.. sorun varsa her zmnda cevaplarim bu ameliyati deneyimlemis biri olarakarkadaşlar merhaba bende göğüs küçültme ameliyatı olmayı düşünüyorum ama herkes gibi tedirgin olduğum şeyler var. Ankara onkoloji hastanesinde oluyum mu yoksa özelde iyi bi doktormu şart lütfen yardımcı olunn((
Ben medipol Bashekim Doc. Dr. Mustafa Keski 'e ameliyat oldum ve sonuc muhtese.. hasta e kosuyolunda.. yazimi okursa uzunca paylasmistim tecrubemi.. varsa bi sorun ben cevaplayabilirim henuz 2.5 ay oldu ameliyat oai :)arkadaşlar herkese merhaba,
internette bu ameliyatla ilgili bilgi ararken en iyisi ameliyatı olmuş birine sormak düşüncesinden hareketle bu siteyi buldum...
aranızda bu ameliyatı olmuş (yakınlarınızda birisi de olabilir) ve bana hem ameliyatla ilgili (ameliyatın kendisi, sonrası, kalan izler vs.) bilgi, hem de doktor tavsiyesi verebilecek birileri var midir acaba?
şimdiden hepinize teşekkür ediyorum yardımlarınız için...
Lily
Canım ne kadar iz kalıyor ameliyatta biliyor musın?Ben medipol Bashekim Doc. Dr. Mustafa Keski 'e ameliyat oldum ve sonuc muhtese.. hasta e kosuyolunda.. yazimi okursa uzunca paylasmistim tecrubemi.. varsa bi sorun ben cevaplayabilirim henuz 2.5 ay oldu ameliyat oai :)
hangi doktorda oldun acaba isim verebilirmisin?selam kızlar ben bu ameliyatı oldum. inanın hayata geri dondum dıyebilirim. vitrinlerde gorduum seylerin içine sıgarlarmı die dusunmuyorum, denediimde psikolojim bozulmuyo artık sadece cirkin oldukları için vazgeciyorum almaktan. ayrıca artık nadide sultan yerine taş gibi die laf atıolar bundan hoslandıım için yazmadım tabii benim durumda olanlar anlayabilirler...
ameliyatım 6 saat surdu. ama sonuc harikaydı artık mankenım die salınanların goguslerıne burun kıvırıyorum pehhhh die :) sutyenede gerek kalmıo kimse sutyen takmadııma inanmıo...
ameliyattan sonra abartmıyorum cok sasırtıcı ama en ufak bı agrım sızım olmadı, parmaamı kessem acıdan olurum ama hıc ama hıcbısı hıssetmedım ben.
su anda his kaybımda yok gayet normal hersey ama doktorum emzirme doneminde sorun yasanabilir kucuk bı ihtimal dedi.
ben cok memnunum ve 3 umuzde cok mutluyuz. :) kendimi tebrik ettiim sayılı işlerden biri cunku biraz cesaret istiyo ama korkmayın sonra cok mutlu olucaksınız...
sevgiler...
iki yıldır doktor araştırıyordum estetik için. bu sitedeki yazılanlarıda defalarca okudum. benimde yaptıracak olanlara yardımım olur belki düşüncesiyle üye olup deneyimlerimi paylaşmaya karar verdim.
Pazartesi operasyonum gerçekleşti, şimdi iyileşme dönemindeyim . agrım sızın yok. hiç bir şey tasımıyorum.aynı gun ayaga kalktım.ayaktayım bol su ıcıp hem dıyetıme devam edıp hem gogus korsemden kurtulacagım zamanımı beklıyorum. merak edenler olursa, doktorumun adını ve yasadıklarımı paylaşabılırım.
Zafer Atakan doktorumun adı, ücretini buradan yazmak istemiyorum ben lipo liz de oldum aynı zamanda.Merhaba
dr. adını,ücreti ve yaşadıklarını bilmek isterim
Canım ne kadar iz kalıyor ameliyatta biliyor musın?[/QUOTE
gogus ucunu yuvarlak kesiyor. Sonra gogus ucundan gobek deligine olan yonde gogus altina kdr bi kesiyor. Brde gogus altini ay seklinde kesiyor mnk.. yabi lolipo gb + yarim ay gogus alti..
valla izleri sorarsan gecti tamam3n diyemem ama 2ay oldu pembemsi oldulat ve rahatsiz etmiolar bakinca
Teşeküler cevabın için iz benim için çok önemli değil zaten peki ameliyattan sonra emzirememe gibi bir durumvar mı? Artık ameliyattan sonra emziliriliyor diye biliyorm ben.Soyle dusun gogus uc
Zafer Atakan doktorumun adı, ücretini buradan yazmak istemiyorum ben lipo liz de oldum aynı zamanda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?