Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Vertikal(dikey) yöntemle ameliyat olan var mı acaba? Ters t ye göre zorlukları konusunda bilgi verebilir misiniz?
ben 13 ağustosta bu yöntemle oldum bende çok fazla beze ve kist vardı o yüzden ameliyatım 6 saat sürdü kesi alanı dar olduğu için daha çok deforme oluyor büzülerek dikiliyor özet olarak iyileşme süreci daha zor ancak daha az iz kalıyor ters T yönteminde altta kalan dikişlerin altı bir süre sonra bir parmağa yakın kabarır ve dönüşü yoktur dedi doktor ben o yüzden bu yönemi seçtim yeni yeni düzeliyorum ilk zamanlar pişman bile oldum ama şimdi iyiki olmuşum diyorum yine kafana takılan birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım

Doktorun boyle uyarmasi harika. Ben ters t oldum evet kabarma oldu ama doktorum bunun kisinin cildiyle alakali oldugunu soyledi. Amasya da yasiyorum tek cerrah var. Olabilecek buydu. Herseye ragmen memnumuk ve doktorum cok ilgilendi. Bu bile yetti. Ameliyat olali iki sene oldu izler cok da rahatsiz etmiyor. Ama bu operasyon gercekten cok arttiriyor yasam kalitesini. Buyuk gogus zor.

Merhaba,
Bende beş gün önce ters t yöntemiyle bu operasyonu geçirdim. Dikişlerin altında torbalar var doktorum daha çok yeni olduğunu ve üç ay içinde dağılacağını sörlüyüyor.bu kabarmalar kalıcı mı diyorsunuz??

benim öyle torbalanma olmadı sadece dikişlerimde kabarma oldu yani dikişlerimin bazı yerleri daha belirgin torbalanma yok ameliyattan sonra da olmamıştı. ama doktor dağılır diyormuş birşey olmaz sanırım. inşallah hemen iyi olursun :)

İyi dileklrin için çok teşekkür ederim canım. Benim gibi torbalanma durumu yaşayan var mı arkadaşlar???
Feci panik yaptım.

Benim de 4-4,5 saat sürebileceğini söyledi doktor.Ve dikey yöntem uyguladığını belirtti.
Ben takip ettiğim kadarıyla ters t deki iyileşme süreci kısa,vertiklade uzun ama ilerleyen süreci rahatmış.Senin de belirttiğin gibi.
Netice olarak ters t de yapsa farketmez iz takıntım yok benimde eşimin de.Kafaya koydum ne şekilde olursa olsun kurtulmak istiyorum inşallah.
Cevabın için çok teşekkür ederim.
Yaklaşık 1 ay olmuşsun ameliyat olalı.Peki şimdiki durumun nedir?İzler,his,ağrılar ne durumda?

Hacerin iyileşme süreci baya sıkıntılıydı canım. Hatırladığım kadarıyla onun dikişleri bidaha yenilenmişti..
İyi dileklrin için çok teşekkür ederim canım. Benim gibi torbalanma durumu yaşayan var mı arkadaşlar???
Feci panik yaptım.
Torbalanma derken canım?

hayır o sertlikler zamanla dağılıyor benim bahsettiğim daha sonradan oluşuyormuş ama kişiye göre değişir sanırım geçmiş olsun şimdiden

benim dokularım düzelmediği için geçen hafta tekrar kabuğu kaldırıp dikiş attılar bugün kontrolüm vardı gayet iyi dedi doktor ama bu bana özel bir durum sigara içtiğim ve et yemediğim için iyileşmem çok geç oluyor ama oda sadece alt kısımda meme başı ve aşağı indikçe yarıya kadar sanki hiç bıçak değmemiş gibi iz şimdi bile yok denecek kadar az yanında bakacak biri varsa sorum etme hemen ol benim çocuğum 2,5 yaşında ve eşimden başka kimsem yok o yüzden zorlandık biraz

Benimde ameliyat olmam için kilo vermem gerekiyormuş.95 civarıyım şuan.117 kilodan düştüm bu kiloya.Diyete devam full motiveyle.Doktor yinede fazla olduğunu,bu kiloyla ameliyat olursam yaralarımın geç iyileşeceğini yada ikinci bir operasyona gerek kalabileceğini belirtti.15-20 kilo daha vermem lazımmış.
Ben eğitim araştırma hastanesinde olacağım.Raporla inşallah.Sen hastanede mi oldun özelde mi?
Sigara kullanmıyorum,eti de çok severim ameliyat olursam kısa sürede iyileşirim belki :))
Benimde 15 aylık oğlum var.Bakacak kişi de çok eksik olmasınlar.Kayınvalidem var.1 ablam ve benden küçük 2 kız kardeşim daha var.Ameliyat sonrası için sıkıntı olmaz çok şükür...

Evet kızlar gögüs altındaki şişler torba torba görünüyo bi an dehşete kapıldım ama çok sağolun doktorum da dağılacağını söyledi fakat tecrübe etmiş arkadaşlardan duymak bambaşka..
Peki ne kadar sürede dağılıyo biraz bilgi verebilir misiniz?

süpermiş hemen zayıfla biran önce kurtul... kalori sepeti diye bir yer var ben doğum sonrası kilolarımı o şekilde verdim 26 kilo verdim 54 kiloyum bence dene diyet listelerine insan uyamıyor

benim 5 hafta oldu ve çok az kaldı mrk etme senin çok yeni daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…