Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

ay kizlar bende gormek istiyorum ya surekli takip ediyorum,bende ameliyat olmak istiyorum ama daha parayi toplayamadim meraktan catlicam gercekten nasil oluyo die

Selam arkadaslar.bende bir ay önce sirt bacak basen ve karin bölgemden liposaksin oldum.iki ay sonrada gögüs kücültme ve karin germe ameliyatim var.biraz korkuyorum acikcasi.

Selam arkadaslar.bende bir ay önce sirt bacak basen ve karin bölgemden liposaksin oldum.iki ay sonrada gögüs kücültme ve karin germe ameliyatim var.biraz korkuyorum acikcasi.
Hoşgeldin canım, korkacak hiçbir şey yok. Göğüs ameliyatı adına konuşuyorum; karın germe hakkında bir fikrim yok ama sanırım aramızda göğüs ve karnı birlikte olanlarda vardı.
Göğüs ameliyatı çok kolay bir ameliyat. Sadece kendine iyi bakman gerekiyor. İlk 2 gün ağrılı geçiyor( yani sana ağrı kesici içtirecek kadar ağrı) sonrasında hafifliyor. Tabi bu bazen nadir bir şekilde kişiden kişiye görede değişebiliyor.
Hangi tekniği düşünüyorsun ters t mi vertikal mi?

Hoşbulduk canım.aslında 17 sene önce bir göğüs kücültme ameliyatı olmustum.ozamandan buyana baya bir kilo adım,doğum yaptım derken yine büyüdüler.sırt agrılarım cogaldı.ilk ameliyatımdaki yaşadıklarımı çok fazla hatırlayamıyorum acıkcası.beni düşündürm karın germe ıle beraber nasıl olur?teknik konusunda hemüz doktorumla konuşmadık.önce iyice iyileşmem lazımki yeni bir acıyı kaldırabileyım.sizce hangi teknik?bu arada doktorunuz kimdi

selam kızlar. Temmuz sonu ağustos başı gibi buralarda nasıl çabalamıştım dertleşecek tek bir kişi bulmak için. Çok şükür dünyalar tatlısı bir hatuna denk gelmiştim ve onun tavsiyesiyle özel bir hastanede ameliyat oldum. Öncesinde devlet hastanesinden ameliyat günümü bile almış, anestezi raporumla gitmiştim doktorun yanına. Neticede 6 ağustosta ameliyat oldum. 2 ay olmasına çok az kaldı. Şimdi ameliyat sonrası hikayemi anlatayım

* ameliyattan sonraki 3-4 saat zordu. Dikişler feci sızlıyordu. Ki hiç mızmız biri değilimdir. Çok susadığımı ama su vermediklerini hatırlıyorum.

*anestezi bana hiç dokunmadı. Bunun sağlıklı ve alkali beslenmeyle bir ilgisi var mı bilmiyorum ama mide bulantısı iğnesini bile yaptırmadım.

*bir gece hastanede yattım ve ertesi gün ameliyat olmuş gibi değil de refakatçi gibi çıktım hastaneden. Burada okumuştum, şöyle diyorlardı: Kendini asla hasta psikolojisi sokma, sakın yatakta yatma.

*eve gelirken biraz sarsıldım ama voe marka medikal sütyen harikaydı. Göğüslerim çok şiş ve füze gibi dimdikti. Aslında o sertliği seviyordum.

*eve geldiğimde direkt 38 beden gömleklerimi denedim. Düğmeleri ı kadar kolay kapanıyordu ki. Sırf göğüslerim yüzünden 40-42 beden üst alıyordum.

* çarşamba ameliyat oldum, ilk kontrolüm p.tesi idi. Kendimi o kadar iyi hissediyordum ki o gün (perşembe) sağnak yağmur olmasa yuruyuşe bile çıkabilirdim. Ki 3. Gün vesikalık fotoğraf çektirmeye gittim.

*evde sadece iki gün sırt ustu yattım. Doktorum bana bedenini dinle sana yasak koymuyorum dedi. Ben de yastık destekleri ile hafif yan yatmaya başladım. Bir kaç kere uykuda sertçe donup acıyla uyanmadım değil. Ama çok şukur, ciddi bir sorun olmadı.

*5. gün kaba pansumanım açıldı. Kaba pansumanla daha cesurdum. Her işimi yapıyordum. Hatta 2. gün 5 kiloluk süt alıp kaynattım. Şimdiki aklım olsa gene rahat davranırdım, çunku kendimi çok iyi hissediyordum. Hatta antibiyotikleri bitirmedim bile. Tabii ki doktoruma sorarak. İlaç içmeyi hiç sevmem ve çok nadir, hastaneliksem ilaç içerim. Ağrı kesicileri de tedbiren kullandım.

* 5. gün kaba pansuman çıkınca ince bahtlarla kaldım ve 12. güne kadar kendime pansuman yaptım. Dikişleri ve meme şeklini ilk incelediğimde ellerim titredi, ağlayacak gibi oldum. 4. Gün saçımı yıkadım. 10. gün titreye titreye banyo yaptım. Doktorum bana hiçbir sınır koymamıştı. Banyoda goğuslerimin üzerinden kopuklu su akıp gitti. Sadece sağ goğsumde
bir nokta sızladı. Korktum ama durumu buyutmedim. Çunku iltihap kapmadığımı, ağır kaldırmadığım surece yarada çok zor açılma olacağını biliyordum.

*19. gün ince batlar da alındı ve ben resmen gerçek, çoğu yeri kabuklanmamış yaralarla başbaşa kaldım. Doktorum bu kontrolde bana antibiyotikli iyileştiren bir krem verdi. Ameliyatımın en zor sureci 19. günden sonra başladı. O kremi surmek, çıplak yaraları görmek, bilhassa tert t'nin altı beni benden alıyordu. Bayılacak gibi oluyordum. Yer yer ipler gorunuyordu, torbalanmalar olmuştu, sol goğsum mükemmeldi ama sağ goğsumun altı sol gibi değildi.

*doktorum beni sağ goğsumun daha buyuk olduğu yönunde uyarmıştı. İlk gün sağ dikişlerde kanama oldu ve sonrasında sağ taraftan hep akıntı ve kanama geldi küçük küçük. Bunlar beni endilendiriyoru ama normal sureçtir herhalde diyerek önemsemedim. Sağ goğsum ilk 1 ay hep buyuktu. Şimdi eşit gibiler.

* son kontrolüm 30. gündü ve doktorum iz kremi yazdı. Aynı zamanda kabukları kaldırıp dikşleri temizledi. İz kreminin bir mucize olmadığını, iz konusunun tamamen benim cildimle ilgili olduğunu, kremi bir nemlendirici olarak duşunmem gerektiğini söyledi.

*en çok ağrım dikişlerden bağımsız iç dokuların iyileşmesi sürecinde oldu. 3-5 hafta ağrılı ve can sıkıcıydı ama her türlü işi yapıyordum. Hatta 35. gün elimde 12, sırtımda 6 kiloluk çanta ile yolculuk yaaptımm.

*şu an 52. günümdeyim. İz kremini düzenli kullanmadığım halde çok rahatsız edici değiller bence. Hassasiyetleri devam ediyor. Uçlarını hissediyorum ama ameliyat öncesi gibi değil. Bir sene filan geçsin bakalım.

*ilk haftanın "füze" göğüsleri yok maalesef. Yumuşadılar. Doğallaştılar yani. Alt dikişleri kapatacak kadar da az bir miktar sarktı. Onları diri tutmak için kol ve sırt çalışacağım

* doktorum bir ihtimal dikiş uerlerinde kızarıklık ve şişlik olabileceğini, bunun cildin yapısı ve kendini gereğinden fazla tamir etmesi yüzünden olduğunu ve bu tür vakalarda kortizonlu krem verdiklerini söyledi.inşallah bizim başımıza böyle bir şey gelmez.

*6 ekimde kontrolüm var ama ancak sömestrde gidebileceğim. Bakalım ne olacak.

*iyileşme sürecinde beslenme çok çok önemli.bol su ve srbze. Çok az şeker.en güzeli alkali beslenme <3

*telefondan düzenleyemeden yazdım. Kusurlarımı affedin. Benim maceram ve tecrubem de böyle. Herkese çok geçmiş olsun. Niyeti olanlar hayırlısıyla kavuşsun

Hoşgeldin öncelikle ilk ameliyat oldugumda beni rahatlatan da, dertleşende sendin o yüzden çok teşekkür ederim.. Göğüslerde malesef ki ilk o füze dik hali kalmıyor bende çok kalsın istedim ama benimkilerde hafif düştü aşağıya bundan sonrada düşmez inşallah.
Ben 1.ayımı doldurdugumdan beri kol calısıyorum acaba bu göğüslerin büyümesine sebep olur mu? Bir doktor anneme şey demiş; "eğer ağır kaldırırsan buda göğüslerinin büyümesine sebep olabilir"

Ben ters t tekniği ile oldum. Bence istediğin küçüklüğe ve dikliğe kavuşman için en iyi yöntem ters t. Evet daha fazla kesiliyor ama en azından daha bilindik.

Kızlar biraz sarkması daha iyi değilmi alt dikişleri kapatiyor ben hala ağır kaldırmak tan korkuyorum bişey olacak diye hayatdiyetstres ne güzel herseyi yaptım diyosun

tatlımm

tatlımmm, senin sonradan iyi olduğunu okudukça çook seviniyordum. Ama taşına şu bu derken hiç yazamadım. Bugün şöyle bir özet geçeyim istedim

ağırlık büyütmez, sıkılaştırır ve sertleştirir. Asıl bundan sonra muhafaza etmek için çok çabalamalıyız. Ben de şu an 75-80 b cup kullanıyorum. Ama bir 5-6 kilo fazlam kaldı. Sıkılaşmak tek düşüncem.

bu kadar para-zaman harcadıktan sonra daha dikkatli olmalıyız. Bunun ilerleyen yaşları ve emzirme sureci var ^.^

U ulyam çook geçmiş olsun. Sana tavsiyem yara yerlerin iyileştiyse bundan sonrasını düşünme. Kol kaslarını geliştir. Ben hep kol çalıştım. Ameliyat öncesi ve sonrası üst beden pilates yaptım ki sırtım ve kollarım guçlu olsun, göğüslerim etkilenmesin.

izi kapatmak açısından goğsun biraz sarkması iyi ama ben dimdik olmasını yeğlerdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…